Najboljših 5 najboljših brezplačnih VPN-jev (2020)

>

Vsi radi brskamo po internetu in zasebnosti, vendar vsi nismo pripravljeni plačati za varovanje internetne komunikacije. Torej, kaj lahko storite, če ste skrbni uporabnik interneta, ki ima rad tudi razmeroma nizek profil v spletu? No, uporaba brezplačnega VPN bi bil dober začetek. Na preizkus smo postavili najbolj priljubljene brezplačne VPN, da vam predstavimo 5 najboljših brezplačnih VPN-jev za leto 2020. Nadaljujte z branjem in ugotovite, kako se zaščititi na spletu, ne da bi morali porabiti denar.

Kako izbrati najboljši brezplačni VPN

Preden se uvrstite na seznam najboljših brezplačnih VPN-jev, je pomembno, da določimo jasne vidike, na podlagi katerih izbiramo in primerjamo te brezplačne storitve VPN. Tu so tri največje kategorije, ki smo jih upoštevali pri izbiri najboljših brezplačnih VPN-jev:

1. Kako varno je? - Prosti VPN so bili skozi leta izpostavljeni kršitvam varnosti in škandalom, pri čemer so nekatera imena, kot je Hola VPN, v središču svetovnih afer, ki so prizadeli stotine milijonov uporabnikov. Pri sestavljanju tega seznama najboljših brezplačnih VPN-jev smo izbrali samo brezplačne VPN-je, ki so prenesli določene varnostne standarde. Vsi VPN-ji, ki jih najdete spodaj, so varni za uporabo in imajo posebne naloge varnostnih funkcij, še posebej, če uporabljate premijsko različico.

2. Kakšna je njihova politika beleženja? - To je velik del vsakega poslovnega modela VPN-jev in vidik, ki ga večina uporabnikov VPN jemlje kot samoumevno. Na žalost veliko brezplačnih ponudnikov VPN izkoristi zaupanje stranke in uporabi svoje zasebne podatke. Vsi brezplačni VPN-ji, o katerih bomo govorili, so jasno opredelili T&Cs, zaradi česar so varna izbira za tiste, ki iščejo ničelno politiko dnevnika pri svojem ponudniku.

3. Katere lastnosti imajo? - Ne preseneča, da boste žrtvovali nekatere funkcije, če boste imeli brezplačen VPN v primerjavi s premium. To je lahko glede na hitrost povezave, količino podatkov, ki jo lahko uporabljate, ali v posebnih varnostnih funkcijah. Vsi brezplačni VPN-ji, predstavljeni na tej strani, imajo podobne funkcije in so ustrezno razvrščeni.

Pozor: pred nadaljevanjem preberite

Brezplačne VPN-je priporočamo le, če ste priložnostni uporabnik VPN in želite odblokirati vsebino, omejeno na geo ali spremeniti svoj IP naslov. Če so vaše zahteve za VPN naslednje: morate poiskati vrhunsko storitev VPN.

  • Zasebnost vojaške stopnje
  • Super velika hitrost
  • Odblokiranje Netflixa
  • Torrenting / zasebno pretakanje

V tem priročniku sem zagotovil tudi najbolj priljubljene storitve vrhunske VPN, ki jih lahko brezplačno uporabljate prvih 30 dni. Moje osebno priporočilo je ExpressVPN. Uporabljam ga na vseh mojih pretočnih napravah, vključno s FireStickom, Android boxom in PC-jem. Tu je kratki pregled funkcij ExpressVPN:

Priporočljiva zgodba: 10 razlogov, zakaj morate vedno uporabljati VPN

Najboljši brezplačni VPN-ji 2020

Brezplačni VPN-ji so zelo priročen in stroškovno učinkovit način ravnanja z zasebnostjo in varnostjo v spletu. Toda, ko govorimo o tej temi, moramo biti naravnost, saj niso vsi brezplačni VPN-ji dobri. Nekateri brezplačni VPN-ji izkoristijo svoje uporabnike z zbiranjem njihovih podatkov in zasebnih podatkov. Zato je največji kriterij za ta seznam najboljših brezplačnih VPN-jev, da vsi ti brezplačni VPN-ji prihajajo od ponudnikov, ki ponujajo tako omejene brezplačne storitve kot neomejene plačljive storitve.

Naslednji VPN-ji, o katerih bomo govorili, so najboljši, če jih občasno uporabljate, na primer, ko potujete, uporabljate javno dostopno točko, vendar ne potrebujete stabilne in hitre povezave. Upoštevajte, da če nameravate redno uporabljati VPN, na domači povezavi ali v službi, je najbolje, da izberete premium storitev in plačate svoj VPN. Nekateri od teh brezplačnih VPN-jev ponujajo brezplačno storitev za neomejeno časovno obdobje, drugi pa vključujejo ponudbo z omejenim časom, ko lahko uporabniki preizkusijo VPN, preden se prijavijo na premijsko različico. Če omenimo, je tukaj 5 najboljših brezplačnih VPN-jev, ki jih lahko popolnoma brezplačno uporabljate.

1. Ščit za žarišče

najboljša brezplačna storitev vpnHotspot Shield je trenutno najboljši brezplačni VPN, ki je na voljo na spletu. Z nekaj sto milijoni mesečnih uporabnikov je ta storitev VPN tudi ena izmed najbolj priljubljenih VPN-jev na trgu. Ponuja najhitrejše internetne hitrosti od vseh brezplačnih VPN-jev ter gladek in enostaven uporabniški vmesnik. Toda Hotspot Shield je tako priljubljen je dejstvo, da za razliko od večine brezplačnih VPN-jev dejansko omogočajo torrenting in skupno rabo datotek P2P brez kakršnih koli omejitev.

Ne samo to, njihova aplikacija omogoča največjo združljivost v napravah PC, Android in iOS. Seveda, kot vsak brezplačen VPN, tudi Hotspot Shield ima nekaj napak. Ponudnik ima razmeroma nejasen in zavajajoč pravilnik o zasebnosti in ne ponuja podpore za klepet v živo, zaradi česar kupca ne predstavljajo zelo prijazne storitve..

Storitev ima tudi plačljiv načrt, ki izboljša nekatere funkcije in ponuja bolj stabilno in zanesljivo storitev. Uporabniki, ki se odločijo za nadgradnjo in brskanje po premijski različici, lahko uživajo v več kot 2500 strežnikih po vsem svetu, in sicer ob podpori klepeta v živo v živo in vojaškega SSL šifriranja.

Obiščite Hotspot Shield

2. Windscribe

najboljši brezplačni vpnWindscribe deluje odlično in se ponaša z dokaj majhno aplikacijo, ki ne zavzame veliko prostora in je enostavna za uporabo, tudi če še nikoli niste uporabljali storitve VPN. Tako kot prej omenjeni Hotspot Shield, tudi ta pride kot brezplačna ali plačana različica. Plačljiva različica ponuja neomejen dostop do več kot 600 strežnikov, ki se nahajajo v 50 državah po vsem svetu. Plačljiva različica ponuja tudi posebne strežnike "Windflix", ki so na voljo samo uporabnikom, ki plačujejo premijsko članstvo.

Toda, kaj dobite z brezplačno storitvijo Windscribe? Brezplačna različica deluje v bistvu na kateri koli platformi tam, poleg tega ponuja dodatne razširitve za Chrome, Firefox in Opera. Brezplačna različica ima tudi mesečno omejitev podatkov v višini 10 GB, kar je v primerjavi z večino brezplačnih VPN-jev veliko. Omogoča dostop do več kot 10 držav, vendar z manj hitrostjo v primerjavi s premijsko različico. Internetne hitrosti med uporabo Windscribe ne spreminjajo veliko, čeprav se le redko gibljejo nad povprečjem, kar je še vedno dobro za brezplačno storitev VPN.

Obiščite Windscribe

3. Skrij.me

najboljše brezplačne vpnsHide.me ponuja brezplačen paket, ki je vrhunec povprečja. Brez kakršnih koli spektakularnih vidikov v njihovi brezplačni storitvi VPN, vendar brez napak ali slabosti, je brezplačna različica Hide.me brezplačna VPN enako sredina poti. Ima nekaj prednosti in slabosti, vendar noben ni tako osupljiv, da bi se lahko odločili za ali proti tej VPN. Ker ponuja storitev srednje velikosti, je brezplačna storitev Hide.me dobra izbira za priložnostne uporabnike VPN.

Glavne prednosti brezplačne različice Hide.me so njene prilagodljivosti in združljivosti. Ta VPN je združljiv z najrazličnejšimi platformami in podpira tudi dolg seznam protokolov VPN, zaradi česar je zelo uporaben za tiste, ki radi zamenjajo svojo storitev in jo prilagodijo na poti..

Na drugi strani ima Hide.me tudi nekaj pomanjkljivosti, ki bi se jih morali zavedati, če razmišljate o prijavi pri tem ponudniku VPN. Največja pomanjkljivost brezplačne VPN storitve Hide.me je relativno nizka omejitev podatkov, ki znaša 2 GB na mesec. Poleg tega se hitrosti povezave ponavadi razlikujejo in občasno je nekaj padcev povezave.

Obiščite Hide.me

4. ZasebniVPN

top brezplačni vpnsPrivateVPN ponuja drugačen poslovni model kot drugi VPN-ji, o katerih smo govorili zgoraj. Za razliko od številnih ponudnikov na trgu, PrivateVPN svojim potencialnim kupcem ponuja, da svojo storitev preizkusijo 7 dni, popolnoma brezplačno. To pomeni, da čeprav je njihova storitev VPN časovno omejena, svojim strankam omogočajo uporabo storitve brez zadrževanja v tem obdobju..

Ker PrivateVPN ne ponuja omejene brezplačne storitve VPN, temveč vrhunsko storitev VPN za omejeno časovno obdobje, lahko uporabniki izkusijo VPN svetovnega razreda, ne da bi zapravili noben denar. Kaj spada v to premium časovno omejeno storitev? Najprej vključuje več kot 80 strežnikov po vsem svetu, ki ponujajo neomejeno pasovno širino za največje hitrosti. Prosta programska oprema in do 6 sočasnih naprav hkrati. Vse to se hrani pod 2048-bitnim šifriranjem in strogo politiko ničelnih dnevnikov. Ko preizkusite brezplačno preizkusno različico PrivateVPN, jo boste zagotovo želeli uporabljati na dolgi rok.

Poleg tega brezplačnega 7-dnevnega načrta ponuja PrivateVPN tudi zelo velikodušno 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. To pomeni, da se lahko premislite, če vam je všeč, vendar kljub temu dobite priložnost za uporabo storitve in vseh njenih funkcij, brez tveganja.

Obiščite PrivateVPN

5. ProtonVPN

najboljše popolnoma brezplačne vpnsZa uporabnike VPN, ki cenijo fleksibilnost, je ProtonVPN najboljša izbira od vseh brezplačnih VPN, o katerih smo govorili doslej. Glavna prednost ProtonVPN-ja pred vsemi drugimi brezplačnimi VPN-ji je, da ima neomejene podatke. To je čudovita priložnost, če potrebujete malo več za brskanje po internetu, vendar niste pripravljeni narediti dodatnega koraka in kupiti premium plačane VPN storitve. To pomeni, da lahko potencialno brezplačno uporabljate storitev, kolikor želite.

Seveda vse to pride z določenimi stroški. Internetne hitrosti ProtonVPN v najmanjši meri niso impresivne, tanka izbira spletnih strežnikov pa naredi ta VPN slabo možnost za tiste, ki želijo skočiti med strežnike, da bi dostopali do vsebine po vsem svetu. Uporabniki se lahko povežejo le v treh državah, tako da boste za plačljivo različico morali uporabiti še kaj več. Na splošno, ko je vse upoštevano, je ProtonVPN zelo priročen, prilagodljiv in intuitiven VPN, čeprav ga počasne hitrosti vlečejo navzdol in preprečujejo, da bi se povzpel na 5. mesto na našem seznamu.

Zakaj bi morali biti previdni pri brezplačnih storitvah VPN

Ne moremo z vsem srcem priporočiti brezplačne storitve VPN, saj imajo na splošno zloglasni ugled delati določene stvari, ki jih ne bi smeli početi. Ker brezplačni VPN-ji nimajo prav nobene spodbude za ohranjanje varnih in zasebnih podatkov, mnogi od njih uporabljajo vaše podatke za pridobitev finančne koristi. To lahko vključuje karkoli, od vstavljanja aplikacij z oglasi do neposredne prodaje vaših podatkov najvišjemu ponudniku.

Če pride do pritiska in morate izbirati med več brezplačnimi storitvami VPN, se vsaj prijavite s "freemium" storitvijo VPN, ki ponuja tako plačljive kot brezplačne VPN storitve, da boste lahko preprosto prešli na plačljivo, če kot brezplačni vzorec. Ne pozabite, da nič ni zares brezplačno, kar še posebej velja za tako imenovane „brezplačne storitve VPN“. Zgoraj navedeni brezplačni VPN-ji so zaupanja vredni in varni za uporabo, če pa želite popolnoma zaščititi svojo zasebnost, je vedno bolje, da uporabite plačljivo storitev VPN..

Najboljše storitve Premium VPN

Če želite uživati ​​večjo varnost in poglobljeno izkušnjo, je vedno bolje, da dobite vrhunski VPN, saj plačljive storitve ponujajo nekatere funkcije, ki jih z brezplačnimi VPN ne morete najti. Tu so tri najboljše storitve premium, ki jih je vsekakor vredno razmisliti:

# 1. ExpressVPN

najboljši vpnKo govorimo o plačani in premium VPN storitvi, je ExpressVPN dober, kot prihajajo. Pogosto ga opisujejo kot najboljši VPN po vsem svetu. Verjetno je to najbolj natančen opis, saj tega VPN resnično ne more storiti. Vse, kar je povezano z ExpressVPN, diha s kakovostjo. Lahko pretakate in prenašate karkoli, obidete geo-omejitve in uživate v necenzurirani vsebini s katerega koli od njihovih strežnikov, kjer koli na Zemlji.

Z več kot 3000 strežniki v njihovem sistemu je ExpressVPN optimiziran za hitre povezave brez droženja ali padca hitrosti. Podjetje ima sedež na Britanskih Deviških otokih in zanj ne veljajo nobeni zakoni o pridržanju. To pomeni, da ne vodijo nobenih dnevnikov dejavnosti ali dnevnikov povezav. ExpressVPN uporablja tudi zelo resen varnostni sistem, ki vključuje 256-bitno šifriranje AES, zaščito pred puščanjem DNS / IPv6, stikalo za ubijanje in deljenje predorov. Njihova strokovna podporna ekipa je na voljo 24 ur na dan in vedno želijo pomagati pri kakršnih koli vprašanjih.

Kot najbolj ugleden VPN na trgu, ljudje na ExpressVPN uživajo svobodo določanja lastnih cen, ločeno od konkurence. To ima za posledico, da imajo nadpovprečne cene, kar lahko nekaterim uporabnikom pomeni prelom pogodbe. A kljub temu je ExpressVPN vreden vsakega penija, saj je to trenutno najboljša storitev VPN.

Da bi olajšali uporabnikom, ExpressVPN trenutno ponuja 49% popusta pri svojih letnih načrtih. Poleg tega vsi njeni načrti prihajajo z a 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, zaradi česar je prvih 30 dni dober kot brezplačen VPN. Če tega ne želite nadaljevati, morate samo poslati e-pošto in zahtevati vračilo. Ponavadi traja približno 7 dni, da se nadomestila obdelajo.

Oglejte si uradno spletno mesto ExpressVPN

# 2. NordVPN

nordvpnNordVPN je eden največjih priljubljenih uporabnikov, predvsem zato, ker ponuja zelo priročno storitev, polno vseh potrebnih funkcij, ki jih povprečen uporabnik VPN išče. Je eno izmed redkih VPN-jev, ki uspe obiti Netflixove VPN bloke, poleg tega pa se izkaže kot zelo prijazna storitev za izmenjavo datotek P2P in hudournike.

NordVPN ima eno največjih omrežij strežnikov, saj ponuja 5150 strežnikov po vsem svetu. Njihovi strežniki so nameščeni na vseh celinah, zato ne glede na to, kje ste ali če želite pretakati, igrati igrice ali prenašati vsebino, lahko vedno računate na zelo hitro in zanesljivo internetno povezavo. Kot eden najhitrejših VPN-jev na trgu lahko pri NordVPN-ju pričakujete znižanje hitrosti od 25 do 30%, ko ste povezani na bližnji strežnik.

Nord prihaja tudi po zelo ugodni ceni, začenši z le nekaj dolarjev na mesec za triletni načrt. Ne glede na cenovni načrt se boste odločili, boste dobili vse funkcije, vključno s stikalom za prekinitev, več možnosti protokola VPN. Vse to zaokrožimo z a 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja politike, tako da ni tveganja, da bi izgubili svoj denar, če ob koncu meseca niste zadovoljni z NordVPN.

Oglejte si uradno spletno mesto NordVPN

# 3. CyberGhost

cyberghost vpnCyberGhost se oglašuje kot celovita rešitev VPN in s svojo prijavo ne pretiravajo s svojo storitvijo. CyberGhost je verjetno eden najvarnejših VPN-jev, ki jih trenutno lahko dobite. Njihove storitve so opremljene s številnimi varnostnimi funkcijami, vključno s samodejnim stikalom za ubijanje, zaščito pred uhajanjem DNS in IP, 256-bitno šifriranje AES in jasno politiko brez zapisov. Poleg tega CyberGhost prihaja z lastnim zaviralcem oglasov, zaviralcem zlonamerne programske opreme in spletnim zaviralcem sledenja.

Namestitev in uporaba CyberGhost je tako preprosta, kot se dobi. VPN podpira Windows, Linux, Mac, Android, iOS in usmerjevalnike. Vsak plačljivi načrt ima 7 hkratnih povezav in dostop do več kot 3500 strežnikov. CyberGhost zagotavlja tudi zelo impresivno povezavo in ponuja eno najhitrejših hitrosti povezave iz vseh VPN-jev. Poleg tega ponujajo najugodnejšo politiko vračila denarja, na katero smo naleteli, saj imajo uporabniki 45 dni časa, da se odločijo, ali so zadovoljni s storitvijo CyberGhost VPN.

Oglejte si uradno spletno mesto CyberGhost

Ali je VPN vredno plačati?

Ker je na trgu toliko VPN-jev, je pomembno vprašanje, katero vrsto VPN storitev iščete. Če iščete kvaliteten VPN, ki ponuja številne varnostne funkcije, številne lokacije strežnika, dobro podporo in vmesnik, je plačilo za vrhunsko storitev VPN zagotovo vredno. Kateri koli od zgoraj naštetih treh premium VPN-jev ponuja storitev, ki je vredna veliko več kot njegova cena. Če želite dodati dodaten korak varnosti in se prijaviti s premium VPN, lahko to storite v samo nekaj minutah. In ne pozabite, da večina uglednih storitev VPN ponuja programe za vračilo denarja v razponu od 7 do 30 dni, tako da lahko dobite celotno povračilo, če se premislite. Prijavite se z vrhunskim VPN in poskrbite, da boste ves čas varni in zasebni.

Če imate majhen proračun in si še ne morete privoščiti premium VPN-ja, lahko uporabite katero od najboljših brezplačnih VPN-jev, ki sem jih navedel zgoraj. Vedno pa se spomnite, da brezplačni VPN-ji niso tako varni / hitri, kot bi pričakovali.

Sorodno:

Kako skriti svoj IP naslov
Najboljši VPN-ji za Amazon FireStick / Fire TV
Najboljši VPN-ji za Kodi
Najboljši VPN-ji za deblokiranje Netflixa

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me