Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)

>

Internet-käyttäjien eksponentiaalisen lisääntymisen myötä riski myös joutua tietokalastelusivustoille tai vaarallisille verkkotunnuksille kasvaa. Vaarallisen Internet-surffailun seuraukset ovat niin vakavat, että saatat joutua myös identiteettivarkauksien saaliin paljastamalla nimesi, sähköpostitunnuksesi, ikäsi ja puhelinnumerosi! Siksi jokaisen verkkosivustoa, joka kysyy tällaisia ​​tietoja, tulisi olla luotettava verkkosivusto, mutta miten selviää siitä? Virtuaalimaailma on täynnä ansoja ja sudenkuoppia, eikä ole mitään varmuutta tietää, mikä on turvallista ja mikä ei. Voit ladata vaarattoman virusvideon tai jonkin kuuluisan ohjelman viimeisimmän kauden ja avata haavoittuvuuden portit. Ne, jotka ovat jo pitkään olleet Internetissä, tietäisivät, että VPN: t ovat mahdollisesti turvallisin tapa tehdä nimettömiä tiedonsiirtoja Internetissä. Mutta jopa parhaat meistä ovat joskus voineet ihmetellä ovat VPN-laillisia? Ja mikä vielä tärkeämpää, on VPN-turvallinen kuten pidämme sitä?

Otetaan selvää.

Mikä on VPN?

Ennen kuin keskustelemme kysymyksestä 'ovat VPN-turvattuja?Ymmärretään paremmin, mikä VPN todella on. Yksinkertaistamiseksi VPN (tai Virtual Private Network) on ohjelmisto, jonka avulla pysyy nimettömänä Internetissä, ja se on erityisen hyödyllinen suojaamaan käyttäjää Internet-palveluntarjoajalta tai jopa hallitukselta. Nämä tunnelointiohjelmistot liittävät verkon palvelimien kautta ympäri maailmaa, joten isäntäsivusto on varma oikean ja tarkan sijaintisi suhteen. IP-osoitteesi on virtuaalisen läsnäolosi yksilöllinen tunnus ja VPN piilottaa IP-osoitteesi, jotta voit periaatteessa ottaa uuden ja tuntemattoman identiteetin.

Tietyt verkkosivut asettavat maantieteellisiä lohkoja, joissa verkkosivustosisältö saattaa olla saatavana vain tietyllä mantereella, maassa tai paikallisessa ympäristössä oleville. VPN voi ohittaa tämän rajoituksen, joka mahdollistaa pääsyn mihin tahansa maantieteelliseen sijaintiin. Jos jokin sisältö on esimerkiksi saatavana vain Yhdysvalloissa asuville Internet-käyttäjille ja sitä ei estetä tarkastelemaan Intiassa, voit käyttää VPN: ää tehokkaasti huijatakseen verkkosivun uskoakseen, että käytät Internet-yhteyttä Yhdysvalloissa..

Maksetut ja maksamattomat VPN-palvelut ovat saatavilla Internetissä. Heillä on useita palvelimia läsnä useimmissa maissa, jotta käyttäjät voivat huijata verkkoaan paikallisina Internet-yhteyksinä reitittämällä uudelleen näitä käytettävissä olevia palvelimia. Maksetut VPN-palveluntarjoajat veloittavat nimellismaksun, joka voi vaihdella tunneittain vuodessa. Ilmaiset VPN: t saattavat tulla huomattavasti korkeammilla kustannuksilla kuin maksetut VPN-palvelumaksut. Tietysti on joitain luotettavia palveluntarjoajia, mutta on myös epärehellisiä, jotka hyödyntävät henkilökohtaisia ​​tietojasi ja tekevät niistä kompromisseja "ilmaisten" palvelujensa sijaan. Puhumme tästä myöhemmissä jaksoissa.

ovat vpns laittomia

Ovatko VPN: t laittomia?

Joten kuten edellä mainitsimme, VPN-verkkoja voidaan käyttää välttämään hallituksen seuraamista, luonnollisesti se laukaisi kysymyksen: ovat VPN-laillisia? Vastaus tähän kysymykseen on melko maakohtainen, mutta yleisempi vastaus olisi Joo. VPN-verkot eivät ole laittomia. Tämä ei kuitenkaan ole tilanne kaikkialla maailmassa, koska VPN: t julistetaan laittomiksi tietyissä maissa (lisää tästä myöhemmin). Vaikka VPN-verkot saattavat olla laillisia useimmissa maissa, on sanomattakin selvää, että laittoman toiminnan harjoittaminen VPN: ien kautta, kuten virusten leviäminen, huumeiden ja / tai tekijänoikeuksien alaisen materiaalin myynti, saattaa silti asettaa sinut vastuuseen oikeustoimista.

Maat, kuten Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Kanada, sallivat VPN-verkkojen käytön. VPN-palveluntarjoajien on kuitenkin noudatettava sen maan hallintoviranomaisten antamia ohjeita, jossa heidän organisaationsa on rekisteröity.

Useimmat maat hyväksyvät VPN: ien laillisen käytön, koska sillä on joitain selviä etuja, kuten:

VPN: t tarjoavat turvallisuuden

Tämä tietoturva ei rajoitu pelkästään mihin tahansa satunnaiseen internetin käyttäjään, vaan se ulottuu myös suuriin yrityksiin ja valtion organisaatioihin. VPN-verkkoja käytetään puolustuslinjana arkaluonteisten tietojen ja henkisen omaisuuden suojelemiseksi. Jopa pankkiympäristöt hyödyntävät VPN-verkkoja tarjotakseen työntekijälle pääsyn työasemalle, kun hän työskentelee kotoa.

VPN: t tarjoavat nimettömänä

Nykyisin nimettömyys ja yksityisyys ovat jokaisen yksilön suurimpia huolenaiheita. Yhä useammat ihmiset käyttävät VPN-verkkoja suojatakseen yhteydensä riippumatta siitä, tuntevatko ne valtionhallinnon valvontaa tai haluavat vain paeta kohdennettujen mainosten otteita. VPN-yhteyksissä edes VoIP-puheluita ei voida seurata tai valvoa.

Nämä edut ylittävät VPN: n käytön tärkeimmät haitat, mikä tekee siitä laillisen useimmissa maissa. Tässä on enemmän syitä, miksi tarvitset VPN: tä.

Onko VPN: n käyttö Netflixille laitonta??

Maantieteellisen lukitusverkkosisällön mainitseminen laukaisee ensimmäisen epäilyksen, Onko VPN: n käyttö Netflixille laitonta?? Netflix voi olla suurin ja suosituin online-suoratoistopalvelu, mutta Yhdysvaltojen ulkopuolella olevat käyttäjät huomaavat rajoitetun kirjaston, joka verrattuna Netflix USA: n runsaaseen sisältöön. VPN: n käyttäminen tämän resurssin käyttämiseen voi rikkoa Netflixin käyttöehtoja, joiden mukaan yrityksellä on oikeus rajoittaa sisältöä käyttäjän maantieteellisen sijainnin perusteella. Siitä huolimatta se ei ole tekijänoikeusrikkomus, koska käyttäjä käyttää edelleen Netflixiä palvelujensa käyttämiseen.

Tämän palvelusehtojen rikkomisen lisäksi ei näytä olevan mitään muita lakeja, joita ei voida hylätä, jos VPN: t ovat laillisia maassasi. Tämä annetaan, jos maassasi ei ole myöskään lakeja sisällölle asetettujen geologisten tai mantereen rajoitusten kiertämisestä. Lisäksi Netflix-tietojen käyttö VPN: n kautta niiden sisällön kaupalliseen käyttöön voi ehdottomasti päästä sinut lailliseen sekaan. Muista lisäksi, että jos Netflix tarttuu käyttämään heidän palvelujaan VPN: n kautta, heillä on kaikki oikeudet kieltää sinua käyttämästä heidän palvelujaan. Joten pähkinänkuoressa, on täysin laillista käyttää VPN: ää Netflixille pelkäämättä siviili- tai rikosoikeudellisia vaikutuksia, kunhan et väärinkäytä saatuja käyttöoikeuksia. Jotkut VPN-verkot voivat kuitenkin olla todella hitaita, joten videosisällön suoratoisto on mahdotonta, joten se ei ehkä edes kannata aikaa ja vaivaa.

Onko VPN: n käyttäminen kouluissa laitonta??

Kouluihin sovelletaan sääntöjä, ei lakeja. Niin kauan kuin maa myöntää VPN: n käytölle laillisuuden, se tulee automaattisesti lailliseksi jopa kouluissa. Koulujen noudattamat sisäiset säännöt ja politiikat vaihtelevat kouluissa. Se riippuu myös VPN: n kautta käytettävästä sisällöstä. Jos koulu pitää VPN: n käyttöä väärin, joudut vaikeuksiin koulun viranomaisten kanssa. Pääsy vaarattomalle verkkosivustolle voi yksinkertaisesti johtaa lievään ranteeseen, mutta pääsy Internetin pimeälle puolelle VPN: n avulla voi johtaa karkottamiseen tai pidättämiseen. Rangaistus on säännön täytäntöönpanon vakavuuden mukainen. Mutta laajemmassa perspektiivissä VPN: ien käyttö koulussa ei voinut houkutella oikeudellisia toimia, kunhan VPN: t ovat laillisia koko maassa.

Maat, joissa VPN on laiton

Kuten aiemmin mainittiin, useimmat maat sallivat VPN: n käytön, mutta jotkut ovat antaneet tiukat lait sitä vastaan. Joten tässä ovat maita, jotka ovat joko kieltäneet tai sääntelevät VPN-palveluita.

Maat, joissa VPN on laiton

Venäjä

On tunnettu tosiasia, että Venäjän hallitus ylläpitää vankkaa valvontajärjestelmää. Näin ollen on sanomattakin selvää, että kaikki nimettömyyttä tarjoavat tekniikat, kuten VPN, välityspalvelimet, Tor jne., Ovat kieltäneet ja pitäneet hallitusta laittomina. Tämä toiminta varmistaa myös sen, että kansalaiset eivät pääse verkkosivustosisällölle, jota hallitus ei halua sallia.

Kiina

VPN: n käyttö on laitonta Kiinassa. Kiinan hallitus seuraa periaatteessa kaikkia verkkotoimintoja ja valvoo, sensuroi ja säätelee verkkosivustosisältöä, jota kansalaiset voivat käyttää. Vaikka maassa on teoriassa rekisteröity VPN-palveluntarjoajia, mutta käytännössä niiden on noudatettava hallituksen asettamaa tiukkaa ja jäykkää ohjeistoa. Tämä pohjimmiltaan kukistaa ensisijaisesti koko VPN: n käytön tarkoituksen. Lisäksi tietyt Kiinan alueet estävät VPN: n käytön täysin palveluntarjoajasta riippumatta.

Valko-Venäjä

Seuraamalla seuraavia toimia: VPN kielsi maat, Venäjä ja Kiina, Valkovenäjä kielsivät myös VPN- ja Tor-palvelut, jotka tarjosivat jonkin verran nimettömiä. Valkovenäjän Internet-palveluntarjoajien on verrattava päivittäin kiellettyjen palvelujen luetteloa. Tämän luettelon on antanut valtion virasto.

Irak

Irak on ollut terrorismin tukikohta ISIS: n elpymisen jälkeen. VPN on siten kokonaan kielletty seuraamaan jokaista Internet-toimintaa ja seuraamaan kaikkia Internet-käyttäjiä. Vaikka tämä toiminta saattaa tuntua tarpeelliselta terroristien kieltämiseksi, maan kansalaisten on tehtävä kompromisseja turvallisuudestaan ​​ja yksityisyydestään. Mielenkiintoista on, että hallituksella ja hallitusjärjestöillä ei ole taitoja VPN: n käyttämisessä.

Oman

Oman on ollut aktiivinen sensuurissa, ja siksi ei ole yllättävää, että tavanomaisten tiedotusvälineiden lisäksi myös Internet-yhteyttä säännellään. Joten linnoituksen ylläpitämiseksi VPN on kielletty Omanissa.

Turkki

Turkki on yrittänyt kieltää kaikki sosiaalisen median alustat ja kaikki välineet pääsyä niihin. Näin ollen Turkin hallitus on estänyt useita muita verkkosivustoja, jotka sisältävät VPN-palveluntarjoajia.

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Yhdistyneet arabiemiirikunnat määräävät jyrkän sakon henkilöille, joiden havaitaan käyttävän VPN-verkkoa. Sakko voi nousta jopa 575 800 dollariin. Tämä johtuu siitä, että hallitus haluaa tukea televiestintäalaa. Nämä teollisuudenalat kärsivät suuria tappioita johtuen VoIP-palveluista, jotka leikkaavat voittomarginaaliaan.

Saudi-Arabia

Saudi-Arabia todistaa erityisen skenaarion, jossa VPN-verkkojen käyttö on laillista, mutta hallituksen viranomaiset ovat estäneet lähes 4 00 000 verkkosivustoa. Melko paljon kuin Yhdistyneet arabiemiirikunnat, maa oli myös estänyt VoIP-palvelut lisätäkseen televiestintäsektoriaan. Tämän jälkeen saudit aloittivat VPN: n pääsyn näihin palveluihin. Onneksi VoIP: n nostamisen kieltämisellä VPN: n käyttö ei välttämättä ole välttämätöntä.

Maat, kuten Pohjois-Korea, Iran ja Turkmenistan, rajoittavat VPN-verkkojen käyttöä yleisessä Internet-sensuurissaan ja rajoittavat Internet-yhteyttä, mutta niillä on myös muutama hyväksytty VPN-palveluntarjoaja, jotka voivat tarjota tätä palvelua. Lisäksi tämä luettelo maista ei ole tyhjentävä, koska maata hallitsevat lait ovat melko dynaamisia ja voivat muuttua jatkuvasti. Joten käyttäjiä kehotetaan tarkistamaan paikallisen lain varmuus. 

Ovatko VPN: t turvallisia käyttää?

VPN-verkot ovat ehdottomasti turvallisempia kuin välityspalvelimien käyttö, koska siihen sisältyy tietojen salaus, joka voi suojata tietosi. Pinta-alaltaan ajatus VPN: n käytöstä vahvistettuun tietoturvaan, nimettömyyteen ja yksityisyyteen voi tuntua ihanteelliselta tilanteelta, mutta se sisältyy kohtuulliseen osuuteen ansoista.

Kun kyse on ilmaisesta VPN: stä, on tärkeää ymmärtää, että mikään ei ole koskaan täysin ilmaista. Ilmaisia ​​palveluita tarjoavat VPN-palveluntarjoajat voivat tosiasiassa antaa kenenkään ilkeälle kolmannelle osapuolelle mahdollisuuden kerätä henkilökohtaisia ​​tietojasi. He saattavat jopa antaa pääsyn Internet-yhteyteesi, jonka avulla epärehelliset yhteisöt voivat harjoittaa laitonta toimintaa. Jotkut VPN-palveluntarjoajat, jotka markkinoivat tuotteitaan ilmaiseksi, voisivat seurata ja pitää kirjaa IP-osoitteestasi ja Internetin käyttöhistoriastasi. Nämä henkilökohtaiset tietueet, joissa on kaikki tietosi, voidaan myydä Internetin pimeällä puolella. Tähän verrattuna maksetut VPN: t voivat näyttää houkuttelevammalta vaihtoehdolta näiden palvelujen hyödyntämiseksi.

Mieti muutama tekijä, ennen kuin valitset parhaan VPN: n, esimerkiksi yhteyden nopeus, palvelimien määrä, protokollat, tietosuojakäytäntö ja asiakastuki. Nämä tekijät hallitsevat yleistä kokemustasi palveluiden käyttämisestä. Voit siis tehdä tietoisen päätöksen tarkistamalla nämä parametrit. Voit jopa testata VPN-palveluntarjoajan käyttämällä 30 päivän kokeiluversiota rahat takaisin -takuulla ennen kuin ostat suuremman paketin. Valitse VPN, joka on varustettu tappavalla kytkimellä, joka estäisi koko Internet-yhteyden, jos yhteyttä ei ole salattu. Vain siksi, että palvelusta maksetaan, se edellyttää, että olet täysin suojattu. VPN-verkot voivat joutua virheiksi ja hakkerointiin, jotka voivat tehdä tietosi haavoittuviksi. Vaikka nämä rikkomukset ovat harvinaisia, on parempi valmistautua kuin pahoillani.

Vaikka voi tuntua rauhoittavalta tietää, että VPN-palveluntarjoajien on liityttävä ohjeiden luetteloon ja noudatettava tiukkoja käytäntöjä, huolestuttavaa on, että nämä lait määrittelee organisaation kotimaa. Siksi varjoisat VPN-palveluntarjoajat perustavat toimintoja maihin, joissa nämä noudattamissäännöt puuttuvat tai ovat liian löysät. Tällä tavoin ne saattavat näyttää olevan heikkoa tai olematonta lakia noudattaen ja vaikuttavat silti lailliselta yritykseltä. Siksi on tärkeää ottaa huomioon VPN-palveluntarjoajasi sijainti, jotta voidaan arvioida, kuinka tiukasti he noudattavat tietosuojakäytäntöjä.

Minkä VPN: n minun pitäisi ostaa?

Nyt kun tiedät VPN-verkkojen oikeudellisen aseman maassasi, saatat miettiä, mikä VPN on nopeuden ja turvallisuuden kannalta paras. Vastaamaan kysymykseesi olen toistaiseksi kokeillut yli 10 VPN-palveluntarjoajaa ja havain ExpressVPN: n nopeimmaksi VPN: ksi alalla. Se on hieman kallista muihin tarjoajiin verrattuna, mutta se on jokaisen pennin arvoinen. Alla on taulukko viidestä parhaasta VPN-palveluntarjoajasta, joiden voit piilottaa online-toiminnot.

Jätetty: VPN

Hae tältä verkkosivustolta

Parhaat VPN: t

Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)expressvpn-sivupalkkiOvatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)30 päivän rahat takaisin -takuuKatso ExpressVPNLue arvostelu
ipvanish sivupalkkiOvatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)7 päivän rahat takaisin -takuuKatso IPVanishLue-arvostelu
nordvpn-sivupalkkiOvatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)Ovatko VPN: t laillisia ja turvallisia käyttää? (Se riippuu)7 päivän rahat takaisin -takuuVieraile NordVPN

Lähetä sisältö

 • 1 Mikä on VPN?
 • 2 Ovatko VPN: t laittomia?
  • 2.1 VPN: t tarjoavat turvallisuuden
  • 2.2 VPN: t tarjoavat nimettömänä
 • 3 Onko VPN: n käyttö Netflixissä laitonta??
 • 4 Onko VPN: n käyttäminen kouluissa laitonta??
 • 5 maata, joissa VPN on laiton
  • 5.1 Venäjä
  • 5.2 Kiina
  • 5.3 Valkovenäjä
  • 5.4 Irak
  • 5.5 Oman
  • 5.6 Turkki
  • 5.7 Yhdistyneet arabiemiirikunnat
  • 5.8 Saudi-Arabia
 • 6 Onko VPN-verkkoja turvallista käyttää?
 • 7 Minkä VPN: n minun pitäisi ostaa?
 • 8 Johtopäätös

Suosituimmat oppaat

 1. Paras VPN FireStickille
 2. Kuinka vangita FireStick
 3. Kuinka asentaa Kodi FireStickiin
 4. Parhaat Kodi-lisäosat
 5. Paras Kodi rakentaa
 6. Parhaat FireStick-sovellukset
 7. IPTV
 8. Elokuvateatteri APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Parhaat torrent-sivustot

Uusimmat viestit

 • 8 parasta Showbox-vaihtoehtoa (2020)
 • Kuinka vangita FireStick (helmikuu 2020)
 • Parhaat Kodi-rakennukset (päivitetty helmikuulle 2020)
 • Parhaat Kodi-lisäosat voittaa maailman [2020]
 • Kuinka asentaa oikeat Debrid-elokuvat yksinoikeudella Kodi Addon

Vastuuvapauslauseke - Tekijänoikeussisällön suoratoisto tai lataaminen on laitonta.

FireStickTricks.com ei missään nimessä suvaitse, mainosta tai rohkaise Koden, Fire Stickin tai oppaidemme laitonta käyttöä. Käyttäjät ovat vastuussa toiminnastaan. Lue koko vastuuvapauslauseke.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me