Pregled ExpressVPN: Ali je res ‘najhitrejši VPN’ na svetu?

>

ExpressVPN je storitev VPN s sedežem na Britanskih Deviških otokih. Deluje od leta 2009, je ena najbolj cenjenih in ena najboljših storitev VPN na trgu. Kupcem se zdi koristno za kakršne koli namene. Zmogljivosti za zaščito zasebnosti in anonimiziranje so hvalevredne, toda stvar, ki pritegne pozornost vseh v trenutku, ko vstopite Spletno mesto ExpressVPN je trditev o hitrosti. Besede "najhitrejši VPN na Zemlji" so izrazite in poudarjene. Medtem ko veliko VPN trdi podobne trditve, smo z našim pregledom ExpressVPN raziskali, ali je res najhitrejši VPN okoli.

expressvpn pregled

Pregled ExpressVPN

V tem poglobljenem pregledu ExpressVPN bomo zajeli vse podrobnosti ExpressVPN, vključno z njegovimi strežniki, cenami, hitrostjo, podprtimi platformami, cenami in še več. Začnimo s slabostmi in slabostmi.

Strežniki ExpressVPN

ExpressVPN ima več kot 3000 strežnikov v 94 državah in 160+ lokacijah po vsem svetu. Medtem ko obstaja nekaj VPN-jev, ki ponujajo te številne strežnike, je nekakšen ekskluzivni klub. Ti strežniki ponujajo skupne statične IP-je in so na vseh večjih lokacijah po svetu. Vedno je v bližini strežnik ExpressVPN. To pomaga izboljšati že tako visoke hitrosti povezave in zagotavlja, da ni nikoli prezasedenosti strežnika, kar ima za posledico manj padcev povezave. Omogoča tudi strežnike Stealth za države, kot sta Kitajska in ZAE, ki uporabljajo prakse, kot je pregledi globokih paketov, za prepoznavanje in blokiranje uporabnikov VPN. Uporaba VPN je zdaj v ZAE prepovedana, zato je pomemben VPN, ki skriva dejstvo, da uporabljate VPN.

Z ExpressVPN ni bilo puščanja DNS, IPv4 in WebRTC. Vedno ste zaščiteni, rezultati DNS, IPv4 in WebRTC pa so dali dobro predstavo o tem, kako dobro deluje VPN pri zaščiti vaše zasebnosti in identitete.

ExpressVPN za Netflix

expressvpn netflix pregled

Netflix pri uporabnikih VPN zelo težko pada, saj poskuša ohraniti svojo storitev geografsko omejeno in preprečiti tujcem dostop do Netflix-a v ZDA. Ta različica ima najboljšo vsebino, zato je razumljivo, da bi želeli deblokirati Netflix USA. Toda kjer večina VPN-jev ne uspe, ExpressVPN uspe. Z nekaj strežniki vam lahko pomaga odblokirati Netflix USA. Ti strežniki so očitno v ZDA, vendar ni nobenega pokazatelja, kateri od teh vam lahko pomaga. To je precej pametno, saj bo z objavo teh informacij Netflix te strežnike blokiral. Če želite dostopati do Netflix USA s ExpressVPN, samo vprašajte njihovo podporo strankam, kateri strežniki vam lahko pomagajo. V ta namen lahko uporabite tudi njihovo storitev SmartDNS (več o tem kasneje). Prav tako lahko preverite Netflixovo stran ExpressVPN.

ExpressVPN za Kodi

expressvpn kodi pregled

Kodi vam omogoča brezplačno gledanje svojih najljubših filmov in TV oddaj. Čeprav je odlična naprava za pretakanje predstavnosti, ne more potrditi nekaterih brezplačnih povezav za pretakanje, ki vam jih ponuja. Nič ne pove, kdo morda vodi te povezave, in operater bi vas lahko vohunil. Zato je najbolje, da uporabite ExpressVPN tudi za Kodi. Nastavitev ExpressVPN-a na Kodi je preprosta, sledite navodilom za namestitev na njihovem spletnem mestu.

ExpressVPN za hudournike

Torrent spletna mesta so danes pomemben del uporabe interneta. Zagotavljajo vam vse vrste datotek in podatkov, ki bi jih morda želeli, na primer filme, TV-oddaje, igre, programsko opremo, glasbo itd. Torrent je precej enostavno prenesti prek odjemalca, ko pa nalagate hudournike brez VPN-ja, kdor koli lahko vidi vašo aktivnost hudournika. Vsak zlonamerni uporabnik v bazenu vas lahko vohuni ali vsaka radovedna oseba, povezana z istim javnim omrežjem, lahko vidi vašo dejavnost. Poleg tega lahko ponudniki internetnih storitev, in to pogosto pogosto, zmanjšajo pasovno širino, ki vam je na voljo, ko nalagate hudournike.

Če se želite izogniti vsem radovednim očem in brezplačno prenašati hudournike, uporabite ExpressVPN. Vsakdo bo skrival vašo torrentsko aktivnost, hitri strežniki pa zagotavljajo, da hitrost prenosa sploh ne bo trpela. Vsi strežniki ExpressVPN ne podpirajo P2P, vendar lahko pri vprašanju vedno zaprosite podporo za stranke.

Cene ExpressVPN

expressvpn popust na ceno

Če iščete žepno prijazno storitev VPN, potem ExpressVPN ni vaša skodelica čaja. Ne gre samo za ljudi, ki imajo strog proračun s svojimi 12,95 USD na mesec. Zaradi daljše naročnine letni paket ponuja precejšen popust (6,67 USD / mesec) in tu so povsod na voljo popusti, vendar še vedno ostaja ena najdražjih VPN storitev.

Lahko pa uporabite dobro 30-dnevno jamstvo vračila denarja brez kakršnih koli vprašanj, da dobite učinek. Če ugotovite, da ExpressVPN ni tisto, kar ste pričakovali in storitev na nekaterih območjih primanjkuje, lahko v enem mesecu zahtevate celotno povračilo. Medtem ko večina drugih VPN ponuja 7-dnevno garancijo vračila denarja, ExpressVPN ponuja 30-dnevno garancijo. Kako je z zaupanjem!

Uporabniki namiznih računalnikov nimajo možnosti brezplačnega preskušanja. Vendar pa je za uporabnike iOS in Android na voljo 7-dnevno brezplačno preskusno obdobje in enodnevna brezplačna preskusna različica. Čeprav en dan ni dovolj časa za testiranje storitve, je v skladu s predpisi Google Play, zato ni mogoče storiti veliko. Kar zadeva možnosti plačila, lahko plačujete s kreditnimi karticami, PayPal-om, Bitcoin-jem in različnimi trgovci drugih proizvajalcev.

Hitrost ExpressVPN

VPN ponavadi nekoliko zmanjšajo vašo hitrost brskanja zaradi šifriranja, ki je dodan vaši povezavi. Toda tisto, kar loči najboljše od ostalih, je, kako strmo je zmanjšanje hitrosti. Boljši VPN-ji poskrbijo, da je zmanjšanje hitrosti minimalno, medtem ko najboljši VPN-ji zagotavljajo, da zmanjšanje ni opazno. ExpressVPN je eden najboljših VPN-jev, zato ne preseneča, da ne opazite opaznega padca hitrosti povezave. Testiranje prek različnih strežnikov v različnih obdobjih daje razumno oceno hitrosti VPN-ja, ExpressVPN pa je vrnil obetavne rezultate.

hitrostni preskusi hitrosti hitrosti

Zagotavlja eno najhitrejših hitrosti prenosa med vsemi VPN-ji. Pretakanje videoposnetkov v ločljivosti 1080p in igranje spletnih iger za več igralcev vam ne bo povzročalo težav pri uporabi ExpressVPN. Ko nalagate hudournike ali običajne datoteke, boste opazili, da so hitrosti povezave podobne kot pri nalaganju datotek brez VPN-ja. V nekaterih primerih boste morda celo ugotovili, da so hitrosti boljše, glede na izbrani strežnik. Edina težava, s katero se lahko srečate, je prekinitev povezave ali dva vsak drugi dan.

Protokoli in šifriranje

Čeprav obstaja veliko razlogov, da bi lahko uporabili storitev VPN, sta zasebnost in šifriranje na seznamu vseh. ExpressVPN vam ponuja toliko možnosti, kolikor želite v odjemalcu. Izbirate lahko med PPTP, L2TP, OpenVPN in SSTP. Šifriranje je sodobni standardni 256-bitni AES, avtentikacija pa je impresiven SHA-512. Oba zagotavljata storitev, ki preprečuje vse nore stranke in zagotavlja, da je vaša spletna dejavnost samo vaše podjetje. Pomaga vam tudi deliti občutljive informacije po spletu, ne da bi vas skrbelo, da bi jih prestregli s napadom človek v sredini.

Stranke in združljivost

ExpressVPN ponuja namenske odjemalce za Windows, Mac in Linux ter ponuja aplikacijo za Android, iOS in Amazon Fire TV Stick. S pomočjo vodnikov za nastavitev na spletnem mestu lahko nastavite tudi ExpressVPN na pametni televiziji, Roku, igralni konzoli, Chromebooku in usmerjevalniku. Če želite, lahko naročite tudi vnaprej konfiguriran usmerjevalnik, da pokrije celotno domače omrežje z zaščito ExpressVPN.

Najboljši del tega je, da se vaš usmerjevalnik šteje le kot ena naprava in to zaščito lahko razširite na toliko naprav, ki jih želite povezati s tem usmerjevalnikom. Preden na usmerjevalnik nastavite ExpressVPN, samo preverite, ali sta dva združljiva. Če temu ni tako, vendar kljub temu želite na usmerjevalniku imeti VPN, pojdite na njihove vnaprej konfigurirane usmerjevalnike.

Odjemalci VPN so najbolj intuitivni in z bogatimi funkcijami, ki jih boste videli. Čeprav iz varnostnih razlogov ne morete spremeniti vrste šifriranja znotraj VPN-ja, lahko protokole in strežnike VPN prosto spremenite. Privzeto je nastavljena na OpenVPN prek UDP, kar je dobra izbira. Naročnik bo samodejno izbral najboljši strežnik za vas glede na vašo lokacijo in uporabo, vi pa ga lahko preglasite in se odločite za svojo. Pri prvi nastavitvi morate vnesti aktivacijsko kodo za katero koli napravo, ki jo želite povezati. To vam omogoča, da se povežete z VPN v trenutku, ko stranko zaženete pozneje.

kako aktivirati expressvpn

Uporabniški vmesnik je privlačen in lahko uporabite vse funkcije, kot je "Omrežna ključavnica", ki deluje podobno kot stikalo za samodejno ubijanje. Omrežna ključavnica vas ščiti pred puščanjem DNS in IP ter vas varuje v primeru padcev povezave. To je še posebej koristno, če karkoli naložite z datotekami VPN, kar je najpomembneje torrent.

Nalaganje hudournikov brez zaščite VPN ni priporočljivo, ker lahko vsakdo vidi vašo hudourniško aktivnost iz bazena in se lahko soočite s pravnim dejanjem in doživite proženje pasovne širine pri ponudniku internetnih storitev. Ker ExpressVPN omogoča P2P, lahko uporabite nalaganje torrentov ExpressVPN in lahko zapustite svoj sistem, ker imate zagotovilo Network Lock.

Odjemalec Mac se od drugih razlikuje po tem, da ima tudi funkcijo Split Tunneling, ki vam omogoča, da izberete, kateri promet v aplikacijah poteka skozi strežnike VPN. Preden to storite, vedno poskrbite, da veste, kaj počnete. V nasprotnem primeru boste naredili luknjo v lastni obrambi. ExpressVPN lahko uporabljate na do petih napravah hkrati. Pred tem ste lahko uporabljali samo eno napravo. Toda ExpressVPN je spremenil to funkcijo in vam omogočil, da izberete naprave v skladu z vašo željo.

Uporabljate ga lahko na dveh prenosnikih in enem telefonu ali poljubni kombinaciji. Edina težava, ki jo lahko imate, je, da preden želite povezati šesto napravo, ročno odklopite eno od petih naprav s povezavo. Preprosto izklop naprave ne pomaga pri vaši vzroki. Rahlo neprijetnost, vendar boste pričakovali, da bo poskrbel ExpressVPN.

Pravilnik o dnevnikih ExpressVPN

VPN, ki vas skriva pred vsemi, vendar beleži vse, kar počnete, je bolj nevarno in škodljivo kot uporaba interneta brez VPN. Zato je uporaba VPN-ja s politiko brez dnevnika pomembna. ExpressVPN spada v to kategorijo. Poleg tega, ker temelji na Britanskih Deviških otokih, se zaradi razkritja uporabniških dnevnikov ne spopada s pravnim pritiskom NSA ali GCHQ itd. V kateremkoli VPN-ju morate iskati politiko brez dnevnika in zakone o hrambi podatkov.

politika dnevnikov expressvpn

Edine stvari, ki jih zapisujejo ExpressVPN, so časovne žige povezave, strežnik, na katerega ste se povezali, in pasovna širina, ki se uporablja med povezavo. Vaš osebni IP-naslov ni zabeležen in teh podatkov nikoli nikomur ne posreduje. Čeprav nekateri najdejo težavo s tem, obstaja težava. Če se naročite na ExpressVPN z njihovo novo ustanovljeno pripono .onion ali Torino proxy ali sistemom nekoga drugega in plačujete prek Bitcoina, vas ExpressVPN ne bo mogel prepoznati.

Pomoč strankam

podpora za expressvpn

ExpressVPN ponuja storitev za podporo strankam 24X7 prek klepeta v živo, e-pošte in sistema vstopnic. Vsi trije sistemi delujejo kot čar. Ni vam treba čakati niti minutko, da se prek klepeta v živo oglasite s predstavnikom službe za podporo, odzivi pa niso samo prisrčni, ampak informativni in koristni. Enako je mogoče pričakovati od njihovih sistemov za elektronsko pošto in vozovnice. Baza znanja je dovolj dobra, da lahko obravnava večino splošnih poizvedb. Storitev za podporo strankam ExpressVPN je zagotovo najboljše, kar smo jih videli doslej.  

Dodatne funkcije v ExpressVPN

Stealth strežniki

ExpressVPN je namenjen prikrite strežnike za pomoč ljudem na Kitajskem. Država ima stroge cenzorske zakone in čeprav ljudje že leta uporabljajo VPN, da bi imeli nekaj svobode v spletu, vlada stvari otežuje. Zdaj lovijo uporabnike VPN in uveljavljajo stroge pravne kazni za uporabnike VPN. Kitajska vlada uporablja tehnike, kot je preglede paketov globoko, da prepozna promet VPN in poišče uporabnike VPN. Toda s ExpressVPN imate izhod. V Hongkongu ima namenske strežnike, s katerimi je premagal internetno cenzuro kitajske vlade. Ni veliko znanega, kako delujejo ti strežniki in vam pomagajo ostati pod radarjem, vendar je pomembno le to, da vam pomagajo pri izogibanju vladni cenzuri, če živite v kitajski celini ali potujete nanjo.

Pametni DNS

Medtem ko vam VPN pomagajo odblokirati geografsko omejeno vsebino, obstaja še en način, še posebej za pretočne storitve. Storitve SmartDNS vam omogočajo, da odblokirate storitve s pretokom, ki so omejene na geo. Medtem ko delujejo na podoben način kot VPN, je nekaj razlik. Za začetek SmartDNS spremeni vaše nastavitve DNS in zagotovi, da zahteve DNS za storitve z omejenim geografskim dostopom obravnavajo njihovi namenski strežniki. Tako lahko premagate geo-omejitev. Ker ni šifriranja, uživate v veliko višjih hitrostih kot VPN, čeprav morate razumeti, da to pride pod ceno, če nimate zaščite, ki jo ponujajo VPN.

ExpressVPN ponuja storitev SmartDNS, ki je preprosta za uporabo in vam lahko pomaga odblokirati priljubljene storitve pretakanja, kot sta Netflix USA in BBC iPlayer. Nastavitev je dokaj enostavna in lahko obiščete spletno mesto, da jo začnete uporabljati.

Razširitve brskalnika

ExpressVPN ponuja razširitve brskalnika za uporabnike brskalnikov Google Chrome in Mozilla Firefox. Od ostalih razširitev brskalnika VPN se nekoliko razlikuje po tem, da ni ničesar koristnega, če odjemalca VPN tudi v sistemu ne bo. Razširitev brskalnika vam omogoča večji nadzor nad odjemalcem VPN v vašem sistemu. To ne prinaša ničesar izkušnji, ampak le izboljša udobje uporabe storitve v vašem sistemu.

Zaključek

Če iščete storitev VPN, ki vam nudi vse, kar želite, potem ni boljše izbire kot ExpressVPN. Ima več kot 3000+ strežnikov v 160 mestih v 94 državah sveta. Ti strežniki vam zagotavljajo nekaj najboljših hitrosti povezave, ki jih boste videli. Čeprav nismo prepričani, ali je res hiter VPN na Zemlji, kot trdi spletno mesto, to ni preveč daleč. Kar zadeva zasebnost in varnost, vam pri uporabi ExpressVPN ni treba skrbeti zanje, saj pri odjemalcih privzeto uporablja OpenVPN nad UDP in uporablja močne algoritme šifriranja in overjanja. S 5 hkratnimi povezavami, odlično storitvijo Smart DNS za odblokiranje geografsko omejene vsebine, podporo P2P, funkcijami, kot sta Network Lock in Stealth strežniki, in zagotovo najboljša storitev za podporo strankam v celotni panogi, ne preseneča, da je ExpressVPN eden najboljših VPN-ji. Edina slaba stran je, da je nekoliko draga. Toda s 30-dnevno garancijo za vračilo denarja in 7-dnevno brezplačno preskusno različico za uporabnike iOS imate dovolj časa, da v celoti preizkusite storitev..

Pridobite ExpressVPN

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me