Топ 5 на най-добрите безплатни VPN (2020)

>

Всички ние обичаме да сърфираме в интернет и поверителност, но не всички сме готови да платим, за да защитим нашата интернет комуникация. И така, какво можете да направите, ако сте пестелив потребител в интернет, който също обича да поддържа сравнително нисък профил онлайн? Е, използването на безплатен VPN би било добро начало. Ние поставихме най-популярните безплатни VPN за тест, за да ви предложим 5-те най-добри безплатни VPN мрежи за 2020 г. Продължете да четете и да разберете как да се защитите онлайн, без да се налага да харчите пари.

Как да изберете най-добрата безплатна VPN

Преди да влезете в списъка с най-добрите безплатни VPN, важно е да определим ясни аспекти, по които избираме и сравняваме тези безплатни VPN услуги. Ето трите най-големи категории, които взехме предвид при избора на най-добрите безплатни VPN-та:

1. Колко е безопасно? - Безплатните VPN са били обект на нарушения на сигурността и скандали през годините, като някои имена като Hola VPN са в центъра на световните скандали, засегнали стотици милиони потребители. Когато съставяме този списък с най-добрите безплатни VPN мрежи, сме избрали само безплатните VPN мрежи, които са преминали определени стандарти за сигурност. Всички VPN, които ще намерите по-долу, са безопасни за използване и разполагат с конкретни набори от функции за защита, особено ако използвате премиум версия.

2. Каква е тяхната политика за регистрация? - Това е голяма част от всеки бизнес модел на VPN и аспект, който повечето потребители на VPN приемат за даденост. За съжаление, много безплатни доставчици на VPN се възползват от доверието на клиента и използват личните им данни, за да печелят пари. Всички безплатни VPN мрежи, за които ще говорим, имат ясно дефинирани Т&Cs, което ги прави безопасен избор за тези, които търсят нулева политика на регистрация от своя доставчик.

3. Какви характеристики имат? - Не е изненада, че ще пожертвате някои функции, ако отидете с безплатен VPN в сравнение с премиум. Това може да бъде или по отношение на скоростта на връзката, количеството данни, които можете да използвате, или в специфични функции за защита. Всички безплатни VPN-та, представени на тази страница, имат сходни функции и съответно се класират.

Внимание: Прочетете, преди да продължите

Безплатните VPN мрежи се препоръчват само ако сте случаен потребител на VPN и искате да деблокирате някое гео ограничено съдържание или да промените вашия IP адрес. Ако вашите VPN изисквания са някое от следните, трябва да потърсите първокласна VPN услуга.

  • Поверителност на военните
  • Супер бърза скорост
  • Деблокиране на Netflix
  • Torrenting / Private Streaming

Предоставих и най-популярните първокласни VPN услуги в това ръководство, които можете да използвате безплатно през първите 30 дни. Моята лична препоръка е ExpressVPN. Използвам го на всичките си стрийминг устройства, включително FireStick, Android box и PC. Ето бърз поглед върху функциите на ExpressVPN:

Препоръчителна история: 10 причини, поради които винаги трябва да използвате VPN

Най-добрите безплатни VPN 2020

Безплатните VPN мрежи са много удобен и рентабилен начин за работа с вашата поверителност и сигурност онлайн. Но ние трябва да бъдем прави, когато говорим по тази тема, тъй като не всички безплатни VPN-и са добри. Някои безплатни VPN се възползват от потребителите си чрез събиране на информация и лични данни. Ето защо най-големият критерий за този списък с най-добрите безплатни VPN е, че всички тези безплатни VPN мрежи идват от доставчици, които предлагат както ограничени безплатни услуги, така и неограничени платени услуги.

Следните VPN мрежи, за които ще говорим, са най-добри, когато се използват от време на време, например когато пътувате, използвате обществена гореща точка, но не се нуждаете от стабилна и бърза връзка. Имайте предвид, че ако планирате да използвате VPN редовно, в домашната си връзка или за работа, най-добре е да изберете първокласна услуга и да платите за VPN. Някои от тези безплатни VPN предлагат безплатна услуга за неограничен период от време, докато други я включват като оферта с ограничено време, потребителите могат да се опитат да тестват VPN, преди да се запишат за премиум версия. Имайки предвид това, ето 5-те най-добри безплатни VPN, които можете да използвате напълно безплатно.

1. Щит за гореща точка

най-добрата безплатна vpn услугаВ момента Hotspot Shield е най-добрият безплатен VPN, наличен онлайн. С няколкостотин милиона потребители месечно, тази VPN услуга е и една от най-популярните VPN мрежи на пазара. Той предлага най-бързите скорости в интернет от всички безплатни VPN мрежи и гладък и лесен за навигиране потребителски интерфейс. Но това, което прави Hotspot Shield толкова популярен, е фактът, че за разлика от повечето безплатни VPN мрежи, те всъщност позволяват торентинг и споделяне на P2P файлове без никакви ограничения.

Не само това, тяхното приложение позволява максимална съвместимост на устройства с компютър, Android и iOS. Разбира се, като всеки безплатен VPN, Hotspot Shield идва с няколко недостатъка. Доставчикът има сравнително неясна и подвеждаща Политика за поверителност и не предлага поддръжка за чат на живо, което го прави не особено приятелска услуга от гледна точка на клиента..

Услугата се предлага и с платен план, който подобрява някои функции и предлага по-стабилна и надеждна услуга. Потребителите, които решат да надстроят и запълнят премиум версията, могат да се наслаждават на над 2500 сървъра по целия свят, денонощна поддръжка на чат на живо и SSL-криптиране от военна класа.

Посетете Hotspot Shield

2. Ветропис

най-добре безплатно vpnWindscribe се представя отлично и може да се похвали със сравнително малко приложение, което не заема много място и е лесно за използване, дори ако никога преди не сте използвали VPN услуга. Подобно на гореспоменатия Hotspot Shield, той също се предлага като безплатна или платена версия. Платената версия предлага неограничен достъп до над 600 сървъра, разположени в 50 страни по света. Платената версия предлага и специални „Windflix“ сървъри, които са достъпни само за потребители, които плащат за премиум членство.

Но какво ще получите с безплатната услуга Windscribe? Безплатната версия работи основно на всяка платформа там, плюс предлага допълнителни разширения за Chrome, Firefox и Opera. Безплатната версия също се предлага с месечно ограничение на данните от 10 GB, което е много в сравнение с повечето безплатни VPN мрежи. Той позволява достъп до над 10 държави, но с по-ниска скорост в сравнение с премиум версията. Интернет скоростите при използване на Windscribe не се колебаят много, въпреки че рядко се движат над средното, което все още е добро за безплатна VPN услуга.

Посетете Windscribe

3. Скриване.me

най-добрите безплатни vpnsHide.me предлага безплатен пакет, който е най-доброто средно ниво. Без зрелищни аспекти в безплатната си VPN услуга, но без грешки или недостатъци, безплатната VPN версия на Hide.me е толкова средна на пътя, колкото получават. Има някои плюсове и минуси, но нито едното не е толкова очевидно, че би ви накарало да тръгнете по всякакъв начин при вземането на решение за или против тази VPN. Тъй като предлага услуга среден клас, безплатната услуга Hide.me е добър избор за случайни VPN потребители.

Основните предимства на безплатната версия на Hide.me е нейната гъвкавост и съвместимост. Този VPN е съвместим с голямо разнообразие от платформи и също така поддържа дълъг списък от VPN протоколи, което го прави много полезен за тези, които обичат да превключат услугата си и да я персонализират в движение..

От друга страна, Hide.me има и няколко недостатъци, които трябва да знаете, ако мислите да се регистрирате с този доставчик на VPN. Най-големият недостатък на безплатната VPN услуга Hide.me е сравнително ниската капачка за данни, която е 2 GB на месец. В допълнение към това скоростите на връзката имат тенденция да варират и от време на време има някои спадове на връзката.

Посетете Hide.me

4. ЧастенVPN

най-добрите безплатни vpnsPrivateVPN предлага различен бизнес модел от другите VPN, за които говорихме по-горе. За разлика от много доставчици на пазара, PrivateVPN предлага на потенциалните си клиенти да изпробват своята услуга в продължение на 7 дни, напълно безплатно. Това означава, че въпреки че тяхната VPN услуга е ограничена във времето, те позволяват на клиентите си да използват услугата без ограничения през този период.

Тъй като PrivateVPN не предлага ограничена безплатна VPN услуга, а премиум VPN услуга за ограничен период от време, потребителите могат да изпитват VPN от световна класа, без да харчат нито стотинка. Какво влиза в тази първокласна услуга, ограничена във времето? На първо място, тя включва повече от 80 сървъра по целия свят, предлагайки неограничена честотна лента за максимални скорости. Лесен за използване софтуер и до 6 едновременни устройства наведнъж. Всичко това се съхранява под 2048-битово криптиране и строга политика за нулева регистрация. След като опитате безплатната тестова версия на PrivateVPN, със сигурност ще искате да продължите да я използвате в дългосрочен план.

Освен този безплатен 7-дневен план, PrivateVPN предлага и много щедра 30-дневна гаранция за връщане на парите. Това означава, че можете да промените решението си, ако се чувствате като него, но все пак получавате възможността да използвате услугата и всичките й функции, без риск.

Посетете PrivateVPN

5. ProtonVPN

най-добре напълно безплатни vpnsЗа потребители на VPN, които ценят гъвкавостта, ProtonVPN е най-добрият избор от всички безплатни VPN, за които говорихме досега. Основното предимство на ProtonVPN спрямо всички останали безплатни VPN мрежи е, че той разполага с неограничени данни. Това е фантастична възможност, ако се нуждаете от малко повече за сърфиране в интернет, но не желаете да отидете на допълнителната стъпка и да купите премиум платена VPN услуга. Това означава, че потенциално можете да използвате услугата безплатно, докато желаете.

Разбира се, всичко това идва с определена цена. Интернет скоростите на ProtonVPN не са впечатляващи, най-малкото, а тънкият избор на онлайн сървъри прави тази VPN лоша опция за онези, които искат да прескачат между сървъри, за да имат достъп до съдържание по целия свят. Има само три налични държави, с които потребителите могат да се свържат, така че за нещо повече от това, което ще трябва да изпробвате за платената версия. Като цяло, когато всичко е взето под внимание, ProtonVPN е много удобен, гъвкав и интуитивен VPN, въпреки че бавните скорости го влачат надолу и не му позволяват да излезе по-високо от 5-то място в нашия списък.

Защо трябва да внимавате за безплатни VPN услуги

Не можем от все сърце да препоръчаме безплатна VPN услуга, тъй като те обикновено имат известна репутация да правят определени неща, които не би трябвало да правят. Тъй като безплатните VPN мрежи нямат почти никакъв стимул да пазят вашите данни безопасни и поверителни, много от тях използват вашата информация, за да получат финансова печалба. Това може да включва всичко - от инжектирането на вашите приложения с реклами до директната продажба на вашата информация на най-високата оферта.

Ако натискането се появява и трябва да избирате между множество безплатни VPN услуги, поне се регистрирайте с „freemium“ VPN услуга, която предлага както платени, така и безплатни VPN услуги, за да можете лесно да преминете към платените, ако искате като безплатната проба. Не забравяйте, че всъщност нищо не е безплатно и това се отнася особено за така наречените „безплатни VPN услуги“. Изброените по-горе безплатни VPN мрежи са надеждни и безопасни за използване, но ако искате напълно да защитите поверителността си, винаги е по-добре да отидете с платена VPN услуга.

Най-добрите Premium VPN услуги

Разбира се, ако искате да се насладите на засилена сигурност и по-задълбочено изживяване, винаги е по-добре да отидете с премиум VPN, тъй като платените услуги идват с определени функции, които не можете да намерите с безплатни VPN. Ето трите най-добри премиум услуги, които определено си заслужава да се разгледат:

# 1. ExpressVPN

най-добре vpnКогато говорим за платени и премиум VPN услуги, ExpressVPN е толкова добър, колкото идват. Често се описва като най-добрия VPN за всички. Това е може би най-точното описание, тъй като наистина няма нищо, което тази VPN не може да направи. Всичко свързано с ExpressVPN диша с качество. Можете да предавате поточно и изтегляте каквото и да е, да заобикаляте гео ограниченията и да се наслаждавате на нецензурирано съдържание от всеки от техните сървъри, където и да е на Земята.

С над 3000 сървъра в тяхната система ExpressVPN е оптимизиран за бързи връзки без никакво дроселиране или спад на скоростта. Компанията е базирана на Британските Вирджински острови и не е подчинена на закони за задържане. Това означава, че те не поддържат никакви дневници за дейност или регистрационни файлове за връзка. ExpressVPN също използва много сериозна система за сигурност, която включва 256-битово AES криптиране, DNS / IPv6 защита от теч, превключвател за убийства и разделяне на тунели. Техният професионален екип за поддръжка е на разположение 24 часа в денонощието и винаги е готов да помогне с всички въпроси, които може да имате.

Като най-уважаваната VPN на пазара, хората в ExpressVPN се радват на свободата да определят собствените си цени, отделно от конкуренцията. Това е довело до това, че те имат над средните цени, което може да представлява прекъсвач на сделки за някои потребители. Но дори и при това, ExpressVPN си заслужава всяка стотинка, тъй като това е най-добрата VPN услуга в момента.

За да улесни потребителите, ExpressVPN в момента предлага 49% отстъпка от годишните си планове. Освен това всичките му планове идват с a 30-дневна гаранция за връщане на парите, което го прави толкова добър като безплатен VPN за първите 30 дни. Ако не искате да продължите, всичко, което трябва да направите, е да изпратите имейл и да поискате възстановяване. Обикновено са необходими около 7 дни, за да обработят възстановяванията.

Вижте официалния уебсайт на ExpressVPN

# 2. NordVPN

nordvpnNordVPN е един от най-големите любими потребители, главно защото предлага много удобна услуга, пълна с всички необходими функции, които средният VPN потребител търси. Това е един от малкото VPN, който успява да заобиколи VPN блоковете на Netflix, а също така излиза отгоре като много приятелска услуга за споделяне на P2P файлове и торент.

NordVPN има една от най-големите сървърни мрежи, с предлага 5150 сървъра по целия свят. Техните сървъри са позиционирани на всеки континент, така че независимо къде се намирате или искате да предавате, играете игри или изтегляте съдържание, винаги можете да разчитате на много бърза и надеждна интернет връзка. Като един от най-бързите VPN мрежи на пазара, с NordVPN можете да очаквате падане на скорост от 25% до 30%, когато сте свързани към сървър наблизо.

Nord също идва на доста достъпна цена, започвайки от само няколко долара на месец за тригодишния план. Независимо за кой ценови план решите да отидете, ще получите всички функции, включително ключ за превключване, множество опции за VPN протокол. Всичко това се закръгля с a 30-дневна гаранция за връщане на парите политика, така че няма риск да загубите парите си, ако не сте доволни от NordVPN в края на месеца.

Вижте официалния уебсайт на NordVPN

# 3. CyberGhost

cyberghost vpnCyberGhost се рекламира като цялостно VPN решение и те не надценяват своята услуга, като твърдят това. CyberGhost е може би един от най-сигурните VPN, които можете да получите в момента. Услугите им се предлагат с редица функции за защита, включително автоматичен превключвател за защита, защита от течове на DNS и IP, 256-битово AES криптиране и ясна политика без регистрация. В допълнение към това, CyberGhost идва със собствен рекламен блокер, блокер за злонамерен софтуер и онлайн блокер за проследяване.

Инсталирането и използването на CyberGhost е толкова лесно, колкото се получава. VPN поддържа Windows, Linux, Mac, Android, iOS и рутери. Всеки платен план се предлага със 7 едновременни връзки и достъп до над 3500 сървъра. CyberGhost също осигурява много впечатляваща връзка и предлага една от най-бързите скорости на връзката от всички VPN. На всичкото отгоре те предлагат най-благоприятната политика за връщане на пари, на която се натъкнахме, тъй като потребителите имат 45 дни да решат дали са доволни от VPN услугата CyberGhost.

Вижте официалния уебсайт на CyberGhost

Заслужава ли си VPN да платите?

При толкова много VPN на пазара, важният въпрос е какъв тип VPN услуга търсите. Ако търсите качествен VPN, който предлага редица функции за защита, много сървърни местоположения, добра поддръжка и интерфейс, тогава плащането за премия VPN услуга определено си заслужава. Всеки от трите първокласни VPN, които сме изброени по-горе, предлага услуга, която струва много повече от цената му. Ако искате да добавите допълнителна стъпка на сигурност и да се регистрирате с премиум VPN, можете да го направите само за няколко минути. И не забравяйте, че повечето уважавани VPN услуги предлагат програми за връщане на пари, вариращи от 7 до 30 дни, така че можете да получите пълно възстановяване на сумата, ако промените решението си. Регистрирайте се с премиум VPN и се уверете, че сте безопасни и поверителни по всяко време.

Ако имате малък бюджет и все още не можете да си позволите първокласна VPN, можете да потърсите някой от най-добрите безплатни VPN, които изброих по-горе. Но винаги помнете, че безплатните VPN мрежи не са толкова безопасни / бързи, колкото бихте очаквали да бъдат.

Свързани:

Как да скриете своя IP адрес
Най-добрите VPN за Amazon FireStick / Fire TV
Най-добрите VPN за Kodi
Най-добрите VPN за отблокиране на Netflix

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me