Topp 5 bästa gratis VPN: er (2020)

>

Alla vi gillar att surfa på internet och integritet, men inte alla är redo att betala för att skydda vår internetkommunikation. Så, vad kan du göra om du är en sparsam internetanvändare som också gillar att hålla en relativt låg profil online? Tja, att använda en gratis VPN skulle vara en bra början. Vi har testat de mest populära gratis VPN: erna för att ge dig de 5 bästa gratis VPN: n för 2020. Fortsätt läsa och ta reda på hur du kan skydda dig online utan att behöva spendera några pengar.

Hur man väljer det bästa gratis VPN

Innan vi går in på den bästa gratis VPN-listan är det viktigt att vi definierar tydliga aspekter som vi väljer och jämför dessa gratis VPN-tjänster. Här är de tre största kategorierna som vi har beaktat när vi valde de bästa gratis VPN: erna:

1. Hur säker är det? - Gratis VPN: er har varit utsatta för säkerhetsöverträdelser och skandaler under åren, med vissa namn som Hola VPN i mitten av globala skandaler som drabbade hundratals miljoner användare. När vi gör denna lista över de bästa gratis VPN: n har vi valt bara de gratis VPN: er som har uppfyllt vissa säkerhetsstandarder. Alla VPN som du hittar nedan är säkra att använda och har specifika uppsättningar säkerhetsfunktioner, särskilt om du använder en premiumversion.

2. Vad är deras loggningspolicy? - Detta är en stor del av varje VPN: s affärsmodell och en aspekt som de flesta VPN-användare tar för givet. Tyvärr utnyttjar många gratis VPN-leverantörer kundens förtroende och använder sina privata detaljer för att tjäna pengar. Alla gratis VPN som vi ska prata om har tydligt definierade T&Cs, vilket gör dem till ett säkert val för dem som söker en nollloggpolicy från sin leverantör.

3. Vilka funktioner har de? - Det är inte förvånande att du kommer att offra vissa funktioner om du går med en gratis VPN jämfört med en premiumfunktion. Detta kan antingen vara vad gäller anslutningshastighet, mängd data du kan använda eller i specifika säkerhetsfunktioner. Alla gratis VPN på denna sida har liknande funktioner och rankas i enlighet därmed.

Uppmärksamhet: Läs innan du fortsätter

Gratis VPN: er rekommenderas endast om du är en tillfällig VPN-användare och vill avmarkera geo-begränsat innehåll eller ändra din IP-adress. Om dina VPN-krav är något av följande måste du leta efter en premium VPN-tjänst.

  • Militär integritet
  • Super-snabb hastighet
  • Avblockerar Netflix
  • Spännande / privat strömning

Jag har också tillhandahållit de mest populära VPN-tjänsterna i den här guiden som du kan använda gratis de första 30 dagarna. Min personliga rekommendation är ExpressVPN. Jag använder den på alla mina strömningsenheter inklusive FireStick, Android-box och PC. Här är en snabb titt på ExpressVPN-funktioner:

Rekommenderad berättelse: 10 skäl till varför du alltid ska använda ett VPN

Bästa gratis VPN 2020

Gratis VPN är ett mycket bekvämt och kostnadseffektivt sätt att hantera din integritet och säkerhet online. Men vi borde vara okomplicerade när vi pratar om det här ämnet, eftersom inte alla gratis VPN: er är bra. Vissa gratis VPN-användare utnyttjar sina användare genom att skörda in sin information och privata detaljer. Det är därför de största kriterierna för denna bästa gratis VPN-lista är att alla dessa gratis VPN kommer från leverantörer som erbjuder både begränsade gratis tjänster och obegränsade betalda tjänster.

Följande VPN: er som vi ska prata om är bäst när de används ibland, till exempel när du reser, använder en offentlig hotspot, men behöver inte en stabil och snabb anslutning. Tänk på att om du planerar att använda ett VPN regelbundet, på din hemanslutning eller för ditt arbete, är det bäst att du väljer en premiumtjänst och betalar för ditt VPN. Vissa av dessa gratis VPN erbjuder en gratis tjänst under en obegränsad tid, medan andra inkluderar den som ett begränsat tidserbjudande som användare kan försöka testa VPN innan de registrerar sig för en premiumversion. Med det sagt är här de 5 bästa gratis VPN-skivorna du kan använda helt gratis.

1. Hotspot Shield

bästa gratis vpn-tjänstHotspot Shield är för närvarande det bästa gratis VPN som finns tillgängligt online. Med flera hundra miljoner användare varje månad är denna VPN-tjänst också en av de mest populära VPN: erna på marknaden. Det erbjuder de snabbaste internethastigheterna från alla gratis VPN och ett smidigt och lätt att navigera användargränssnitt. Men vad som gör Hotspot Shield så populär är det faktum att till skillnad från de flesta gratis VPN: er, tillåter de faktiskt torrenting och P2P-fildelning utan några begränsningar.

Inte bara detta, deras app tillåter maximal kompatibilitet på PC-, Android- och iOS-enheter. Som alla gratis VPN kommer naturligtvis Hotspot Shield med några brister. Leverantören har en relativt vag och vilseledande sekretesspolicy och erbjuder inte livechatsupport, vilket gör det till en inte så vänlig tjänst ur kundens synvinkel.

Tjänsten kommer också med en betald plan, som förbättrar vissa funktioner och erbjuder en mer stabil och pålitlig tjänst. Användare som bestämmer sig för att uppgradera och stänk för premiumversionen kan njuta av över 2500 servrar över hela världen, dygnet runt livechatsupport och SSL-kryptering av militär kvalitet.

Besök Hotspot Shield

2. Windscribe

bästa gratis vpnWindscribe presterar utmärkt och har en ganska liten app som inte tar mycket plats och är lätt att använda även om du aldrig har använt en VPN-tjänst förut. Liksom det tidigare nämnda Hotspot Shield kommer det också som en gratis eller betald version. Den betalade versionen erbjuder obegränsad åtkomst till över 600 servrar i 50 länder runt om i världen. Den betalade versionen erbjuder också speciella "Windflix" -server, som endast är tillgängliga för användare som betalar för ett premiummedlemskap.

Men vad får du med gratis Windscribe-tjänsten? Den kostnadsfria versionen fungerar i princip på alla plattformar där ute, plus erbjuder ytterligare tillägg för Chrome, Firefox och Opera. Den fria versionen kommer också med en månatlig datakapacitet på 10 GB, vilket är mycket jämfört med de flesta gratis VPN där ute. Det ger åtkomst till över 10 länder, men med långsammare hastigheter jämfört med premiumversionen. Internethastigheter vid användning av Windscribe varierar inte mycket, även om de sällan rör sig över genomsnittet, vilket fortfarande är bra för en gratis VPN-tjänst.

Besök Windscribe

3. Dölj mig

bästa gratis vpnsHide.me erbjuder ett gratispaket som är symbolen för genomsnittet. Utan spektakulära aspekter i deras kostnadsfria VPN-tjänst, men utan några fel eller nackdelar, är den gratis VPN-versionen Hide.me gratis så mitt i väg som de blir. Det har vissa fördelar och nackdelar, men ingen av dem är så bländande som skulle få dig att gå någonstans i beslutet för eller emot denna VPN. Eftersom den erbjuder en mellanslagstjänst är gratis Hide.me-tjänsten ett bra val för casual VPN-användare.

De viktigaste fördelarna med den fria versionen Hide.me är dess flexibilitet och kompatibilitetsfunktioner. Denna VPN är kompatibel med en mängd olika plattformar och stöder också en lång lista med VPN-protokoll, vilket gör det mycket användbart för dem som gillar att byta upp sin tjänst och anpassa den när du är på språng.

Å andra sidan har Hide.me också ett par nackdelar som du borde vara medveten om om du funderar på att registrera dig hos denna VPN-leverantör. Den största nackdelen med den fria VPN-tjänsten Hide.me är det relativt låga datakapacitet, som ligger på 2 GB per månad. Utöver detta tenderar anslutningshastigheterna att variera, och det finns vissa anslutningsfall från tid till annan.

Besök Hide.me

4. PrivatVPN

topp gratis vpnsPrivateVPN erbjuder en annan affärsmodell än de andra VPN som vi har talat ovan. Till skillnad från många leverantörer på marknaden erbjuder PrivateVPN sina potentiella kunder att testa sin tjänst under 7 dagar, helt gratis. Detta innebär att även om deras VPN-tjänst är tidsbegränsad tillåter de sina kunder att använda tjänsten utan några begränsningar under den perioden.

Eftersom PrivateVPN inte erbjuder en begränsad gratis VPN-tjänst utan en premium VPN-tjänst under en begränsad tidsperiod kan användare uppleva en VPN i världsklass utan att spendera en krona. Vad går in i denna premium tidsbegränsade tjänst? Först och främst innehåller det mer än 80 servrar över hela världen och erbjuder obegränsad bandbredd för maximal hastighet. Lätt att använda programvara och upp till 6 samtidiga enheter på en gång. Allt detta hålls under 2048-bitars kryptering och en strikt noll-loggar policy. När du försöker den kostnadsfria testversionen av PrivateVPN, kommer du säkert att fortsätta använda den på lång sikt.

Förutom denna gratis 7-dagarsplan erbjuder PrivateVPN också en mycket generös 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Detta innebär att du kan ändra dig om du känner för det, men ändå får chansen att använda tjänsten och alla dess funktioner, riskfria.

Besök PrivateVPN

5. ProtonVPN

bästa helt gratis vpnsFör VPN-användare som värdesätter flexibilitet är ProtonVPN det bästa valet av alla gratis VPN-enheter som vi har pratat om hittills. ProtonVPN: s huvudfördel jämfört med alla andra gratis VPN är att det kommer med obegränsad data. Det är en fantastisk möjlighet om du behöver lite mer för att surfa på internet men inte är villig att göra det extra steget och köpa en premiumbetald VPN-tjänst. Detta innebär att du potentiellt kan använda tjänsten gratis så länge du vill.

Naturligtvis kommer allt detta till en viss kostnad. ProtonVPN internethastigheter är minst sagt inte imponerande, och det smala valet av onlineservrar gör detta VPN till ett dåligt alternativ för dem som vill hoppa mellan servrar för att få tillgång till innehåll över hela världen. Det finns bara tre tillgängliga länder som användare kan ansluta till, så för allt mer än att du måste ha våren för den betalda versionen. Sammantaget, när allt tas i beaktande, är ProtonVPN en mycket bekväm, flexibel och intuitiv VPN, även om de långsamma hastigheterna drar ner den och förhindrar att den går högre än femte plats på vår lista.

Varför du bör vara försiktig med gratis VPN-tjänster

Vi kan inte helhjärtat rekommendera en gratis VPN-tjänst, eftersom de i allmänhet har ett ökänt rykte för att göra vissa saker de inte ska göra. Eftersom gratis VPN: er har litet till inget incitament för att hålla dina data säkra och privata, använder många av dem din information för att få ekonomisk vinst. Detta kan inkludera allt från att injicera dina appar med annonser till rent försäljning av din information till högstbjudande.

Om push kommer att växa och du måste välja mellan flera gratis VPN-tjänster, åtminstone registrera dig med en 'freemium' VPN-tjänst, en som erbjuder både betalda och gratis VPN-tjänster, så att du enkelt kan växla till den betalda om du som det fria provet. Kom ihåg att ingenting är riktigt gratis, och detta gäller särskilt så kallade "gratis VPN-tjänster". Ovanstående gratis VPN: er är pålitliga och säkra för dig att använda, men om du vill säkra din integritet helt, är det alltid bättre att gå med en betald VPN-tjänst.

Bästa Premium VPN-tjänster

Naturligtvis, om du vill njuta av förbättrad säkerhet och mer djupgående upplevelse, är det alltid bättre att gå med en premium VPN, eftersom betalda tjänster har vissa funktioner som du inte kan hitta med gratis VPN. Här är de tre bästa premiumtjänsterna som definitivt är värda att överväga:

# 1. ExpressVPN

bästa vpnNär man talar om betald och premium VPN-tjänst är ExpressVPN lika bra som de kommer. Det beskrivs ofta som den bästa allround-VPN. Detta är förmodligen den mest exakta beskrivningen, eftersom det verkligen inte är något som denna VPN inte kan göra. Allt relaterat till ExpressVPN andas av kvalitet. Du kan strömma och ladda ner vad som helst, kringgå geobegränsningar och njuta av okensurerat innehåll från någon av deras servrar, var som helst på jorden.

Med över 3000 servrar i sitt system är ExpressVPN optimerad för snabba anslutningar utan någon gasreglage eller hastighetsfall. Företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna och omfattas inte av lagar om lagring. Det betyder att de inte har några aktivitetsloggar eller anslutningsloggar. ExpressVPN använder också ett mycket allvarligt säkerhetssystem, som inkluderar 256-bitars AES-kryptering, DNS / IPv6-läckeskydd, kill switch och split tunneling. Deras professionella supportteam finns tillgängligt dygnet runt och är alltid angelägna om att hjälpa till med eventuella frågor.

Som den mest ansedda VPN på marknaden åtnjuter folk på ExpressVPN friheten att fastställa sina egna priser, separat från tävlingen. Detta har lett till att de har priser över genomsnittet, vilket kan utgöra ett avtal för vissa användare. Men även om detta är fallet är ExpressVPN värt vartenda öre, eftersom det är den bästa VPN-tjänsten som för närvarande finns.

För att göra det enkelt för användarna erbjuder ExpressVPN för närvarande 49% rabatt på sina årliga planer. Dessutom kommer alla planer med en 30-dagars återbetalningsgaranti, vilket gör det lika bra som ett gratis VPN under de första 30 dagarna. Om du inte vill fortsätta med det, behöver du bara skicka ett e-postmeddelande och be om återbetalning. Det tar vanligtvis cirka sju dagar för dem att bearbeta återbetalningarna.

Kolla in ExpressVPN: s officiella webbplats

# 2. NordVPN

nordvpnNordVPN är en av de största användarfavoriterna, främst för att den erbjuder en mycket bekväm tjänst, full av alla nödvändiga funktioner som en genomsnittlig VPN-användare letar efter. Det är en av de mycket få VPN som lyckas ta sig runt Netflix VPN-block och kommer också ut som en mycket vänlig tjänst för P2P-fildelning och torrenting.

NordVPN har ett av de största servernätverken med 5150 servrar världen över. Deras servrar är placerade på alla kontinenter, så oavsett var du är eller om du vill strömma, spela spel eller ladda ner innehåll kan du alltid räkna med en mycket snabb och pålitlig internetanslutning. Som en av de snabbaste VPN-erna på marknaden kan du med NordVPN förvänta dig en hastighet på 25% -30% när du är ansluten till en närliggande server.

Nord kommer också till ett ganska överkomligt pris, med bara några få dollar per månad för den 3-åriga planen. Oavsett vilken prisplan du bestämmer dig för kommer du att få alla funktioner, inklusive en kill-switch, flera VPN-protokollalternativ. Allt detta avrundas med en 30-dagars återbetalningsgaranti policy, så det finns ingen risk att förlora dina pengar om du inte är nöjd med NordVPN i slutet av månaden.

Kolla in NordVPN: s officiella webbplats

# 3. Cyberghost

cyberghost vpnCyberGhost annonserar som en komplett VPN-lösning och de överskattar inte sin tjänst genom att hävda det. CyberGhost är förmodligen en av de säkraste VPN-skivorna du för närvarande kan få. Deras tjänster har ett antal säkerhetsfunktioner, inklusive en automatisk kill switch, DNS- och IP-läcksskydd, 256-bitars AES-kryptering och en tydlig no-logs-policy. Utöver detta kommer CyberGhost med en egen ad-blockerare, malware blockerare och online spårningsblockerare.

Att installera och använda CyberGhost är lika enkelt som det blir. VPN stöder Windows, Linux, Mac, Android, iOS och routrar. Varje betald plan har 7 samtidiga anslutningar och tillgång till över 3500 servrar. CyberGhost ger också en mycket imponerande anslutning och erbjuder en av de snabbaste anslutningshastigheterna från alla VPN. Utöver allt detta erbjuder de den mest gynnsamma återbetalningspolicyn vi har stött på, eftersom användarna har 45 dagar på sig att bestämma sig för att de är nöjda med CyberGhost VPN-tjänsten.

Kolla in CyberGhosts officiella webbplats

Är ett VPN värt att betala för?

Med så många VPN på marknaden är den viktiga frågan vilken typ av VPN-tjänst du letar efter. Om du letar efter en VPN av hög kvalitet som erbjuder ett antal säkerhetsfunktioner, många serverplatser, bra support och gränssnitt, är det definitivt värt det att betala för en premium VPN-tjänst. Några av de tre premium-VPN: n som vi har listat ovan erbjuder en tjänst som är värd mycket mer än dess prislapp. Om du vill lägga till ett extra steg med säkerhet och registrera dig med ett premium-VPN kan du göra det på bara några minuter. Och kom ihåg att de flesta välrenommerade VPN-tjänster erbjuder återbetalningsprogram som sträcker sig från 7 till 30 dagar, så att du kan få en full återbetalning om du ändrar dig. Registrera dig med ett premium-VPN och se till att du alltid är säker och privat.

Om du har en stram budget och inte har råd med ett premium-VPN ännu, kan du gå till något av de bästa gratis VPN-skivorna som jag har listat ovan. Men kom alltid ihåg att gratis VPN: er inte är så säkra / snabba som du kan förvänta dig att de skulle vara.

Relaterad:

Hur du döljer din IP-adress
Bästa VPN: er för Amazon FireStick / Fire TV
Bästa VPN för Kodi
Bästa VPN: er för att blockera Netflix

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me