VPN Terbaik untuk Torrenting (2020) | Muat turun Torrents dengan selamat

>

Dalam siaran ini, anda akan mendapati VPN Terbaik untuk mengkritik. Selepas ujian dan penilaian yang menyeluruh, saya telah menyusun senarai sebanyak 5 VPN teratas yang berfungsi dengan sempurna dengan torrents / P2P. 

vpn terbaik untuk mengutukSama ada anda ingin melangkau sekatan-sekatan yang mengerikan di rantau tertentu atau hanya mahu menyimpan aktiviti mengotorisasi anda tanpa nama, menggunakan VPN semasa aktiviti P2P anda sangat disyorkan.

Terdapat beratus-ratus perkhidmatan VPN di pasaran hari ini. Sebilangan besar mereka mendakwa yang terbaik untuk mengutuk. Walau bagaimanapun, hanya terdapat segelintir VPN yang mesra-torrent.

Kebanyakan VPN terlalu perlahan untuk mengotorkan. Anda memerlukan kelajuan untuk memuat turun pantas. Kebanyakan mereka mempunyai beberapa masalah keselamatan yang serius. Anda mahu mengekalkan sesi torrential anda secara peribadi dan selamat. Beberapa VPN tidak berfungsi dengan baik dengan klien torrent seperti BitTorrent dan uTorrent.

Kami menguji hampir setiap VPN ada sebelum menyusun senarai VPN yang paling buruk. VPN dalam senarai kami adalah pemimpin dalam industri. Kelajuan, keselamatan, privasi, anda mendapat pakej lengkap.

Walaupun, satu VPN yang jelas kelihatan walaupun dalam senarai ini ialah ExpressVPN. Tidak dapat dinafikan lebih cepat daripada VPN yang lain dan menyediakan liputan meluas yang merentasi seluruh pelayannya. Ia juga merupakan salah satu VPN paling selamat yang anda akan dapati. Berikut adalah ciri-ciri ExpressVPN yang cepat:

Apa itu Torrenting?

Dalam kata-kata ringkas, torrenting adalah pertukaran fail melalui internet antara orang-orang. Oleh itu, ia juga dikenali sebagai pertukaran Peer to Peer (P2P).

Apabila anda memuat turun fail - katakan filem - menggunakan rangkaian P2P, anda tidak memuat turun dari mana-mana pelayan yang berdedikasi. Anda sedang memuat turun fail yang disimpan pada komputer orang seperti anda dan saya yang tersambung ke rangkaian P2P.

Walaupun menjijikkan, keseluruhan fail tidak dimuat turun dari satu lokasi. Malah, anda memuatkan bahagian berasingan fail yang sama dari pengguna yang berbeza.

Pengguna yang anda boleh memuat turun fail (atau sebaliknya pengguna yang memuat naik fail) dipanggil 'Seeders'. Pengguna yang memuat fail tersebut dipanggil 'leechers'.

Bergantung kepada bilangan Seeders, anda boleh memuat turun segmen berasingan fail yang sama dari beratus-ratus rakan sebaya. Semakin tinggi jumlah Seeders, semakin cepat muat turun.

Untuk memuat turun atau memuat naik fail (atau dengan kata lain untuk menyambung ke rangkaian P2P) anda memerlukan klien torrent. BitTorrent dan uTorrent adalah dua pelanggan yang mengutuk paling popular.

Walaupun anda hanya boleh memilih untuk memuat turun fail dan tidak pernah menjadi Seeder, konsep 'membayar ke hadapan' adalah lazim di kalangan pemancit.

Kenapa anda memerlukan VPN Torrent?

VPN sangat disyorkan untuk mengutuk. Berikut adalah beberapa sebab mengapa:

  • Untuk memastikan sesi mengotorkan anda selamat: Torrenting biasanya berkerut di, tidak peduli di mana negara anda tinggal. Anda tidak mahu ISP atau Kerajaan anda menyimpan jejak aktiviti mengerikan anda. Dengan VPN, anda boleh memastikan sesi torrent anda selamat dan peribadi.
  • Cegah pendambungan ISP: ISP anda mungkin akan melambatkan sambungan internet anda jika ia mengesan aktiviti mengotorisasi yang tinggi. Jika anda menggunakan VPN, aktiviti torrent anda akan tidak dapat dikesan.
  • Perlindungan sepanjang hayat: VPN bukan sahaja menyediakan perlindungan perlindungan untuk klien torrent, tetapi ia juga akan melindungi jejak IP anda apabila anda melawat laman web yang mengotorkan.

Dengan VPN anda mendapat perlindungan yang teruk. Semasa aktiviti torrent, alamat IP anda didedahkan dan dapat dilihat oleh sesiapa sahaja yang boleh melihatnya. Lihat gambar di bawah:

vpn terbaik untuk bittorrent dan torrenting

Walau bagaimanapun, apabila anda disambungkan ke VPN, anda menggunakan alamat IP yang dikongsi. Alamat IP ini digunakan oleh beratus-ratus orang torrenter lain seperti anda. Ini bermakna adalah mustahil bagi sesiapa sahaja untuk mengesan aktiviti torrent kembali kepada anda.

vpn dan torrenting

Bagaimanakah kita memilih VPN yang menggerutu yang terbaik??

Seperti yang saya katakan sebelum ini, kami telah menguji dan menilai berpuluh-puluh VPN dengan teliti sebelum memuktamadkan senarai 5 VPN terbaik untuk merosakkan.

Berikut adalah beberapa parameter yang penting untuk mengutuk yang kami anggap.

Kelajuan

Apabila anda sedang streaming, sebarang sambungan yang menawarkan kelajuan lebih daripada 10 Mbps biasanya cukup baik. Bagaimanapun, penuaan adalah kes yang sama sekali berbeza. Semakin tinggi kelajuannya lebih baik. Oleh itu, semasa menguji VPN untuk merosakkan, kita perlu mengingat faktor 'drop drop'.

Setiap VPN mengalami penurunan kelajuan kerana ia perlu mengalihkan trafik internet anda melalui pelayan selamat. Walau bagaimanapun, VPN yang mengekalkan kelajuan asal yang paling banyak dan mengalami penurunan yang paling sedikit adalah yang merosakkan.

ExpressVPN adalah yang terpantas di kalangan semua. Walaupun, VPN yang lain dalam senarai ini juga dinanti-nantikan dengan baik.

Keselamatan & Privasi

Kelajuan adalah penting. Walau bagaimanapun, sebab yang anda mahukan VPN mengotorkan di tempat pertama ialah anda sedang mencari pengalaman yang buruk dan selamat. Anda tidak mahu jejak kaki anda di web semasa anda terlibat dalam pertukaran P2P.

Semua VPN dalam senarai ini menawarkan tahap keselamatan tertinggi melalui protokol penyulitan enkripsi. Di samping itu, anda juga mendapat ciri keselamatan tambahan seperti Kill-Switch yang menghalang sambungan internet anda jika sambungan VPN tiba-tiba jatuh.

Juga, semua VPN pada senarai ini mengekalkan dasar sifar log yang ketat. Ini memastikan privasi anda dikekalkan sepanjang sesi yang mengerikan anda.

Keserasian dengan Pelanggan Torrent

Adalah penting bagi klien VPN untuk menjalankan kesilapan tanpa kesilapan di samping klien yang mengkritik. Saya terkejut melihat beberapa VPN yang bertindak secara tidak sengaja dan bahkan merosakkan pelanggan torrent.

VPN dalam senarai VPN terbaik kami untuk torrenting semuanya serasi dengan pelanggan torrent popular seperti BitTorrent dan uTorrent. Mereka berjalan hampir tanpa apa-apa gangguan melalui keseluruhan tempoh yang mengerikan.

Cegah Throttling ISP

ISP mempunyai cara untuk mengesan penstriman dan kegiatan mengerikan anda. Setelah anda menggunakan sejumlah data tertentu, banyak ISP melambatkan internet anda sewaktu merosot.

Kelajuan adalah yang paling penting untuk aktiviti P2P. VPN di senarai kami memastikan bahawa semua tandatangan teratai dikesan bertopeng dan tidak ada throttling ISP.

Pelayan mesra Torrent

Pelayan yang dioptimumkan oleh Torrent adalah salah satu kriteria terbesar ketika memilih VPN terbaik untuk mengurai. Terdapat hanya VPN yang sangat sedikit yang menyokong torrenting merentas seluruh barisan pelayan mereka (ExpressVPN adalah satu contoh sedemikian). Kebanyakan VPN mempunyai pelayan berdedikasi untuk mengutuk.

Ia mudah untuk mencari pelayan mesra torrent dengan VPN dalam senarai kami. Beberapa daripada mereka bahkan mempunyai kategori khas untuk memilih pelayan P2P.

Kebanyakan VPN yang kami hindari dari senarai ini tidak menawarkan prestasi pelayan yang diingini sambil mengerut.

VPN Terbaik untuk Torrenting

Inilah senarai VPN yang menjijikkan yang terbaik pada tahun 2020. Saya meletakkan ExpressVPN di bahagian atas senarai atas alasan yang jelas - ia mempunyai lebih banyak pelayan yang menawarkan kelajuan tinggi yang mengerikan daripada VPN yang lain. Walau bagaimanapun, saya telah mengkaji semula VPN lain yang saya dapati dengan baik. Inilah senarai VPN Terbaik untuk Torrenting pada tahun 2020:

  1. ExpressVPN: VPN terpantas dengan banyak pelayan mesra torrent. Menyediakan sambungan P2P yang selamat dan peribadi.
  2. IPVanish: VPN yang pantas untuk menyerang. Beberapa pelayan yang dioptimumkan untuk torrent. Keselamatan kelas atas.
  3. CyberGhost VPN: Pelayan khusus untuk sambungan P2P. Selamat dan boleh dipercayai.
  4. NordVPN: VPN mesra torrent dengan banyak pelayan yang dioptimumkan untuk torrent. Keselamatan dua lapis untuk perlindungan tambahan.
  5. Surfshark VPN: Pelbagai pelayan yang dioptimumkan untuk torrent untuk muat turun dan muat naik berkelajuan tinggi. Keselamatan kedap udara.

Sekarang saya akan merangkumi ciri penting semua 5 VPN. Saya yakin ia akan membantu anda mencari VPN sempurna anda yang sesuai dengan keperluan anda serta anggaran.

1. ExpressVPN

vpn terbaik untuk mengutuk

ExpressVPN adalah VPN mengutuk terbaik dan juga VPN keseluruhan yang terbaik. Ia membantu anda membuka kunci torrent, muat turun pada kelajuan tinggi, dan memastikan trafik torrent anda selamat.

Torrenting Speed

Torrenting memerlukan sambungan internet berkelajuan tinggi dan itulah salah satu sebab mengapa ExpressVPN adalah VPN terbaik untuk mengutuk. Digelar sebagai VPN terpantas di dunia, ExpressVPN menawarkan kelajuan konsisten di kebanyakan pelayannya.

Setiap VPN kehilangan kelajuan kerana ia perlu mengalihkan trafik internet anda melalui saluran selamat. Walau bagaimanapun, di mana kebanyakan VPN kehilangan lebih daripada 50% kelajuan ISP asal, banyak pelayan ExpressVPN ditahan lebih dari 90%. Tiada VPN yang lain bahkan dekat dengan ExpressVPN di hadapan laju. Ia adalah VPN terpantas untuk mengutuk.

ExpressVPN juga memastikan pertukaran torrent anda tidak terhad oleh cap bandwidth. Anda boleh memuat turun atau memuat naik jumlah data selagi pelan jalur lebar dari ISP anda membenarkan.

Pelayan Pelayan P2P

Tidak seperti VPN yang lain yang kami uji, ExpressVPN menyediakan liputan merentasi / P2P yang luas di semua pelayannya di seluruh dunia. ExpressVPN kini mempunyai lebih daripada 3000 pelayan di lebih daripada 160 lokasi. Dengan ExpressVPN, anda boleh menjejaki dengan selamat walaupun di negara-negara di mana penghinaan adalah diharamkan.

Keselamatan, Privasi, & Bidang kuasa

Syukurlah, kelajuan tinggi TIDAK datang dengan kos keselamatan. ExpressVPN menggunakan piawaian industri dalam teknologi penyulitan yang menyediakan keselamatan kedap udara dan meliputi aktiviti mengerikan anda. Ia juga mempunyai suis bunuh yang secara langsung menghalang sambungan internet anda jika sambungan ke pelayan VPN jatuh atau semasa anda menukar pelayan VPN.

Protokol OpenVPN, pengesahan pelayan, pengesahan HMAC, penyulitan saluran kawalan, penyulitan saluran data, dan kerahsiaan hadapan yang sempurna adalah beberapa teknologi tambahan yang mengukuhkan keselamatan sambungan anda yang menjengkelkan.

ExpressVPN berpusat di British Virgin Islands. Ia berada di luar bidang kuasa semua organisasi pengawasan utama. Ia juga mempunyai dasar tanpa log yang ketat. Secara ringkas, ExpressVPN menawarkan privasi lengkap.

Ciri-ciri tambahan

ExpressVPN juga dilengkapi dengan Split Tunneling. Ciri ini membolehkan anda memilih aplikasi yang ingin anda sambungkan ke VPN dan yang menggunakan sambungan ISP biasa. Ini bermakna anda dapat mengamankan aktiviti mengotorisasi anda dengan menyambungkan klien torrent sahaja, seperti BitTorrent / uTorrent, ke VPN semasa anda terus melayari web, bermain permainan dalam talian, dan lain-lain tanpa VPN.

Walaupun ExpressVPN adalah VPN terbaik untuk torrents, anda boleh berbuat lebih banyak dengannya. Anda boleh menyahsekat kandungan geo-terhad, streaming Kodi selamat, selamatkan FireStick dan peranti lain.

Sokongan Perisian

Setiap akaun ExpressVPN membolehkan anda menyambung sehingga 5 peranti secara serentak. Ia mempunyai aplikasi serasi untuk telefon Android & tablet, iPhone dan peranti IOS lain, peranti TV seperti FireStick dan Peti TV Android, Windows, Linux, & Komputer Mac, sambungan penyemak imbas, penghala dan banyak lagi.

Sokongan pengguna

ExpressVPN mempunyai sistem sokongan sembang yang sangat responsif. Sekiranya anda memerlukan bantuan, mereka boleh didapati 24/7 untuk menjawab soalan anda. Anda juga boleh berhubung dengan ExpressVPN melalui e-mel. Wakil-wakil perkhidmatan pelanggan adalah berpengetahuan dan mesra pelanggan.

Tawaran dan pilihan pembelian

Anda boleh mendapatkan 3 bulan percuma dan menyimpan 49% kekalahan pada rancangan tahunan ExpressVPN. ExpressVPN juga menawarkan jaminan wang balik 30 hari tanpa pertanyaan. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan (yang saya tidak dapat melihat alasan mengapa), anda boleh meminta bayaran balik sepenuhnya dalam masa 30 hari.

Anda boleh membayar dengan kad Kredit / Debit anda, PayPal, dan juga Bitcoin.

Lawati ExpressVPN.com

2. IPVanish

vpn terbaik untuk torrents

IPVanish adalah satu lagi VPN yang kukuh untuk mengutuk. Walaupun tidak secepat ExpressVPN, IPVanish memberikan kelajuan memuaskan di banyak pelayannya.

Torrenting Speed

Beberapa ujian kami mendedahkan bahawa IPVanish boleh mengekalkan 75-80% kelajuan ISP asal. Sekiranya anda mempunyai sambungan yang baik dari ISP anda, anda akan mengalami pengalaman yang buruk.

Pelayan Pelayan P2P

Terdapat lebih daripada 1300 pelayan di lebih daripada 75 lokasi di seluruh dunia. Hampir semua pelayan IPVanish adalah mesra P2P. Dan, tidak ada batasan kepada berapa data yang telah anda muat naik atau dimuat turun. IPVanish tidak akan meletakkan had bandwidth.

Keselamatan, Privasi, & Bidang kuasa

IPVanish juga mengikut piawaian industri dalam menyediakan keselamatan kelas atas untuk sambungan anda semasa anda torrent. Enkripsi 256-bit AES tentera memastikan aktiviti mengotorkan anda benar-benar selamat.

Syarikat induk IPVanish berpangkalan di Amerika Syarikat di mana banyak badan pengawasan utama mempunyai bidang kuasa. Ini agak membimbangkan. Walau bagaimanapun, syarikat itu mengekalkan dasar sifar-ketat yang ketat. Oleh itu, saya ingin mempercayai bahawa maklumat saya selamat dengan mereka. Walau bagaimanapun, saya akan mempercayai ExpressVPN ke atas IPVanish pada bila-bila masa.

Sokongan Apl

IPVanish boleh didapati di pelbagai peranti termasuk Amazon Fire TV & FireStick, iOS, telefon bimbit Android, Mac OS, Windows, Linux, serta pelanjutan penyemak imbas.

Aplikasi ini serasi dengan semua pelanggan torrent yang popular, termasuk BitTorrent.

Dengan satu langganan IPV, anda boleh menyambung sehingga 10 peranti serentak. Anda boleh berkongsi VPN ini dengan keluarga dan rakan anda juga.

Ciri-ciri tambahan

Selain menjadi VPN yang membolehkan torrenting, IPVanish juga berguna ketika membongkar kunci kandungan, aplikasi, dan tapak web yang ditapis.

Di samping itu, ia membolehkan anda menukar pelayan tanpa had masa. Maksudnya, anda boleh mencuba seberapa banyak pelayan yang anda suka sehingga anda mendapati yang sesuai dengan keperluan anda yang terbaik.

Sokongan pengguna

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, terdapat sokongan pelanggan 24/7 yang tersedia melalui sembang langsung serta email.

Tawaran & Membeli Pilihan

Anda kini boleh menjimatkan 46% pada pelan IPVanish tahunan, yang kini berharga $ 77.99 setiap tahun berbanding dengan $ 143.88. Anda juga boleh memilih pelan 3 bulan untuk $ 26,99 dan menjimatkan 25%. Jika anda ingin menyimpannya dari bulan ke bulan, pelan bulanan kini tersedia untuk harga diskaun $ 10 (dan bukan $ 11.99)

IPVanish menawarkan jaminan 7 hari jaminan tanpa syarat. Itulah yang terpendek jika anda bandingkan dengan ExpressVPN atau kebanyakan VPN lain di pasaran. Walau bagaimanapun, anda boleh mendapat gambaran yang cukup tentang keupayaan VPN dalam masa 7 hari.

Lawati IPVanish.com

3. CyberGhost

terbaik torrenting vpn

CyberGhost telah membuat nama untuk dirinya sendiri di dunia VPN sejak beberapa tahun kebelakangan ini. VPN ini menjadi pilihan utama untuk streamer dan juga banyak torrenter.

Menganggu kelajuan dan liputan pelayan P2P

Perkara menarik mengenai CyberGhost ialah kebanyakan pelayannya tidak menyokong torrenting. Walau bagaimanapun, ia telah mengetepikan beberapa pelayan yang telah dioptimumkan dengan mengesan yang menawarkan sambungan P2P berkelajuan tinggi dan hanya sesuai untuk keperluan anda yang mengerikan.

Walaupun tidak semua pelayannya menawarkan kelajuan yang diingini, yang didedikasikan untuk mengurai cukup pantas. Anda boleh memilih salah satu daripada pelayan yang dioptimumkan untuk mengesan antara muka aplikasi.

Keselamatan, privasi, & bidang kuasa

CyberGhost juga memastikan semua muat turun dan muat naik anda dilindungi dengan protokol keselamatan gred tentera udara. Anda boleh merentasi seberapa banyak yang anda suka dan tidak ISP anda atau sesiapa sahaja akan mendapat bau itu. Ia juga mempunyai Automatic Kill-Switch, yang secara langsung menghalang sambungan internet anda jika sambungan VPN jatuh.

CyberGhost berpangkalan di Romania dan ia berada di luar bidang kuasa organisasi pengawasan. Syarikat ini mempunyai dasar sifar log ketat yang memastikan privasi anda sentiasa dikekalkan.

Sokongan Apl

CyberGhost mempunyai aplikasi desktop untuk Windows, macOS, dan Linux. Aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android, pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox, aplikasi TV untuk Amazon FireStick, dan peranti Android TV, dan sokongan router untuk router pilihan.

Ia juga membolehkan sehingga 7 sambungan serentak. Maksudnya, anda boleh menjamin bukan sahaja aktiviti torrenting tetapi dalam talian anda pada peranti yang disokong lain juga. Anda juga boleh berkongsi dengan keluarga atau rakan anda.

Ciri-ciri tambahan

Terdapat Split Tunneling juga sekiranya anda hanya mahu klien P2P anda untuk terus berhubung dengan pelayan VPN dan aktiviti dalam talian lain melalui ISP anda.

Tawaran & pilihan membeli

Anda boleh menjimatkan 79% pada pelan 3 tahun dan juga mendapatkan tambahan 2 bulan untuk $ 99 (dikenakan setiap 3 tahun). CyberGhost juga mempunyai pelan 2 tahun yang berharga $ 88.56, pelan 1 tahun untuk $ 71.88, dan pelan bulanan $ 12.99.

CyberGhost menawarkan jaminan wang balik 45 hari. Paling lama dikenali di kalangan VPN.

Pembayaran Bitcoin disokong sebagai tambahan kepada kad kredit / debit dan PayPal.

Lawati CyberGhostVPN.com

4. NordVPN

vpn terbaik untuk tapak torrent

Sekiranya anda mencari VPN terbaik untuk mengurai, NordVPN adalah VPN lain yang anda ingin pertimbangkan. Ia adalah salah satu VPN terpantas yang saya telah diuji dan kelajuan adalah salah satu faktor utama yang perlu diambil kira untuk merosakkan.

Perlindungan pelayan kelajuan dan P2P

NordVPN mampu mengekalkan 70-75% kelajuan asal yang ditawarkan oleh ISP anda. Itu cukup memuaskan memandangkan kebanyakan VPN tidak sampai hampir 50%.

Walaupun beberapa pelayan NordVPN tidak mesra-torrent, ia mempunyai banyak pelayan yang dioptimumkan untuk mengutuk. Anda hanya perlu memilih kategori P2P dalam menu pada antara muka NordVPN.

Keselamatan, privasi, & bidang kuasa

NordVPN menggunakan protokol dan algoritma VPN terkuat untuk melindungi identiti dalam talian anda semasa anda sedang mengotorkan. Perlindungan kebocoran IP dan DNS pastikan laluan P2P anda tetap tersembunyi dari sesiapa sahaja yang mungkin kelihatan.

NordVPN beribu pejabat di Panama. Ia berada di luar bidang kuasa organisasi pengawasan. Di samping itu, ia mengekalkan dasar tanpa log yang ketat.

Sokongan Apl

NordVPN mempunyai apl VPN untuk telefon Android, Windows, macOS, iOS, Android TV, FireStick, Linux, dan bahkan sambungan penyemak imbas. Bagaimanapun, ia tidak lagi menawarkan persediaan router.

Satu akaun NordVPN membolehkan anda menyambung sehingga 6 peranti secara serentak. Anda bukan sahaja menyimpan aktiviti torrent anda dengan selamat; anda juga boleh melindungi peranti lain.

Ciri-ciri tambahan

Selain mengerikan, anda boleh menggunakan NordVPN untuk semua jenis aktiviti dalam talian, termasuk penyemakan imbas web, streaming, atau bahkan untuk menyahsekat kandungan geo-larangan.

Tawaran & pilihan membeli

Anda boleh menjimatkan 70% pada pelan 3 tahun yang kini dibilkan $ 125.64 setiap 3 tahun. Pelan 2 tahun menelan kos sebanyak $ 119.76 dan menjimatkan 58%. Anda juga boleh memilih pelan 1 tahun, yang dibilkan $ 83.88 setiap tahun dan menjimatkan anda 41%. Jika anda ingin menyimpannya dari bulan ke bulan, anda boleh memilih pelan bulanan untuk $ 11.95 tanpa simpanan.

Anda juga mendapat jaminan wang balik 30 hari apabila anda membeli rancangan NordVPN.

Lawati NordVPN.com

5. Surfshark

vpn terbaik untuk mengutuk

Surfshark menawarkan beberapa pelayan laju berkelajuan tinggi. Inilah sebabnya mengapa ia adalah sebahagian daripada senarai VPN terbaik untuk torrents.

Kelajuan & Liputan pelayan P2P

Ia mempunyai lebih daripada 1000 pelayan di lebih daripada 60 buah negara. Walau bagaimanapun, tidak semuanya boleh menjadi mesra-torrent sepenuhnya. Anda mungkin perlu melalui proses hit-and-trial. Malangnya, Surfshark tidak mempunyai pilihan untuk memilih pelayan mesra P2P secara berasingan.

Keselamatan, privasi, & bidang kuasa

Penyedia VPN ini mengikuti piawaian industri untuk keselamatan dan melindungi aktiviti mengotorisasi anda dengan penyulitan AES 256-bit; yang terbaik yang anda boleh dapatkan. Ia mempunyai Switch Kill untuk menghalang akses internet sekiranya sambungan VPN berlaku.

Surfshark terletak di Kepulauan British Virgin. Maksudnya, ia berada di luar bidang kuasa badan pengawasan utama.

Sokongan Apl

Surfshark menawarkan aplikasi untuk komputer macOS, Windows, dan Linux. Ia mempunyai aplikasi mudah alih untuk peranti Android dan iOS. Sambungan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox. Apl TV Pintar untuk FireStick, Apple TV, dan Android TV.

Ia juga boleh didapati di konsol permainan termasuk Xbox dan PlayStation.

Surfshark menawarkan sambungan serentak tanpa had. Maksudnya, anda boleh melindungi seberapa banyak peranti yang anda suka dengan satu akaun.

Ciri-ciri tambahan

Surfshark berfungsi dengan baik dengan pelanggan P2P seperti BitTorrent dan uTorrent. Ia juga membantu anda mengelakkan pendikit internet sekiranya ISP anda memperlahankan sambungan anda sewaktu menjejaskan.

Sokongan pengguna

Anda boleh menghubungi penjagaan pelanggan Surfshark melalui Live Chat. Anda juga boleh menghantar e-mel kepada mereka dari halaman kenalan mereka.

Tawaran & pilihan membeli

Pelan 2 tahun mempunyai simpanan maksimum sebanyak 83%. Ia tersedia untuk $ 47.76 (ditaksir setiap 2 tahun). Di samping itu, anda boleh membeli pelan tahunan sebanyak $ 71.88 dan menjimatkan 50%. Pelan bulanan menelan kos $ 11.95 tanpa penjimatan.

Terdapat jaminan wang balik 30 hari dengan setiap langganan.

Lawati Surfshark.com

VPN Percuma Terbaik untuk Torrenting

Ya, terdapat banyak penyedia VPN percuma yang terdapat di pasaran. Mereka mengingatkan saya tentang pepatah yang popular, "jika ia bebas, kemungkinan ANDA adalah produk."

Kami juga telah menguji beberapa VPN percuma dan tidak ada satu nama yang boleh kami ambil dengan keyakinan yang akan melakukan lebih banyak mudarat daripada apa-apa manfaat.

Mengekalkan rangkaian VPN memerlukan banyak wang. Penyedia VPN percuma tidak di sini untuk amal. Mereka mesti membuat wang beberapa cara atau yang lain.

Banyak pembekal VPN torrent percuma diketahui telah menjual data pengguna kepada penawar tertinggi. Dengan mereka, privasi anda sentiasa berisiko terkompromi.

Sesetengah perkhidmatan VPN yang diragui juga telah menyelinap ke malware ke dalam peranti pengguna.

Saya sangat mengesyorkan bahawa jika anda mencari VPN torrent, pergi untuk salah satu yang dibayar. Walaupun anda akan membayar sedikit wang, anda akan tetap selamat dan selamat.

Baca: Bagaimana VPN Percuma Membuat Wang

VPN vs Proksi untuk Torrenting

Sama ada menggunakan VPN atau Proksi untuk mengutuk? Ini adalah persoalan yang sangat umum di kalangan pemutus.

Jawapannya agak mudah walaupun - VPN adalah yang terbaik.

Proksi hanya akan menyembunyikan alamat IP untuk satu aplikasi pada bila-bila masa sahaja. VPN menyediakan perlindungan sepanjang hayat.

Contohnya, anda boleh menyediakan pelayan proksi dalam BitTorrent atau klien uTorrent untuk menutup alamat IP anda. Walau bagaimanapun, alamat IP anda masih akan terdedah apabila anda melawat tapak torrent.

Selain itu, perkhidmatan VPN berbayar menggunakan protokol penyulitan gred ketenteraan untuk melindungi aktiviti mengotorisasi anda. Mereka hampir mustahil untuk retak. Sebaliknya, proksi boleh dikompromi dengan mudah.

Jika anda serius memelihara privasi anda, VPN adalah satu-satunya jawapan.

Mengakhiri

Ini adalah senarai VPN yang kami percaya adalah yang terbaik untuk mengutuk. Sekiranya anda meminta saya memilih satu daripada senarai itu, ExpressVPN akan menjadi pilihan saya yang tidak dapat dipertikaikan. Bukan sahaja ExpressVPN mempunyai lebih mesra-torrent pelayan, tetapi ia juga menawarkan sambungan P2P terpantas.

VPN yang lain dalam senarai ini juga berjaya, terutamanya jika dibandingkan dengan semua VPN lain yang tidak berjaya ke senarai kami. Apa pendapat awak? Beritahu kami melalui bahagian komen di bawah.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me