Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)

>

С експоненциалното нарастване на интернет потребителите рискът от попадане на фишинг уебсайт или опасни домейни също се увеличава. Последствията от опасното сърфиране в интернет са толкова сериозни, че можете също да станете плячка за кражба на самоличност само като разкриете вашето име, имейл идентификатор, възраст и телефонен номер! Следователно, всеки уебсайт, който иска такива подробности, трябва да бъде надежден уебсайт, но как да разберем това? Виртуалният свят е пълен с капани и клопки и няма абсолютна сигурност да знаем кое е безопасно и кое не. Може да изтеглите безобидно вирусно видео или последния сезон на някое известно шоу и може да отворите вратите на уязвимостта. Тези, които отдавна са в интернет, биха знаели, че VPN е възможно най-сигурният начин за извършване на анонимни трансфери на данни в интернет. Но дори и най-доброто от нас, в един момент, може би се е чудило законни са VPN? И по-важното, е безопасен за VPN както го смятаме за това?

Нека разберем.

Какво е VPN?

Преди да обсъдим въпроса „са безопасни VPN?Нека да разберем по-добре какво всъщност представлява VPN. За да го опрости, VPN (или виртуална частна мрежа) е софтуер, който човек използва, за да остане анонимен в интернет, особено полезен е за защита на потребителя от доставчика му на интернет услуги или дори от правителството. Този софтуер за тунелиране свързва вашата мрежа чрез поредица от сървъри по целия свят, така че уебсайтът за хостинг е неясен относно вашето действително и точно местоположение. Вашият IP адрес е уникален идентификатор за вашето виртуално присъствие и VPN ще скрие вашия IP адрес, така че по принцип можете да придобиете нова и неизвестна идентичност.

Определени уебсайтове налагат географски блокове, в които уеб съдържанието може да е достъпно само за присъстващите в определен континент, държава или населено място. VPN може да заобиколи това ограничение, позволявайки достъп до всяко географско местоположение. Например, ако известно съдържание е достъпно само за интернет потребители, пребиваващи в САЩ, и то е блокирано за гледане в Индия, можете ефективно да използвате VPN, за да измамите уебсайта да вярва, че използвате интернет връзка в САЩ.

Платените и неплатени VPN услуги са достъпни в интернет. Те имат множество сървъри, присъстващи в повечето страни, за да позволят на техния потребител да излъже мрежата си като локални интернет връзки чрез пренасочване с помощта на тези налични сървъри. Доставчиците на платени VPN услуги таксуват номинална такса, която може да варира от часови до годишни пакети. Безплатните VPN мрежи могат да дойдат на цена, много по-голяма от таксата за платените VPN услуги. Разбира се, има някои надеждни доставчици на услуги, но има и измамници, които използват и правят компромиси с вашите лични данни вместо техните „безплатни“ услуги. За това ще говорим в по-късните раздели.

са vpns незаконни

Незаконни ли са VPN?

Така както споменахме по-горе, VPN мрежите могат да се използват, за да се избегне проследяване от правителството, естествено, това ще предизвика въпроса: законни са VPN? Отговорът на този въпрос е по-скоро специфичен за страната, но би бил по-обобщен отговор да. VPN мрежите не са незаконни. Това обаче не е така в целия свят, тъй като VPN мрежите са обявени за незаконни в някои страни (повече за това по-късно). Въпреки че VPN мрежите могат да бъдат законни в повечето страни, разбира се, че извършването на незаконни дейности чрез VPN мрежи като разпространение на вируси, продажба на наркотици и / или материали за авторски права все още може да ви накара да носите отговорност за всякакви правни действия.

Държави като Великобритания, САЩ и Канада позволяват използването на VPN. Доставчиците на VPN услуги обаче трябва да спазват указанията, определени от ръководните органи на конкретната държава, в която е регистрирана тяхната организация.

Повечето страни приемат законното използване на VPN мрежи, тъй като има някои различни предимства като:

VPN предлагат сигурност

Тази сигурност не е ограничена само до всеки случаен потребител в Интернет, но също така е разширена и до големи корпорации и правителствени организации. VPN се използват като линия на защита за защита на чувствителни данни и интелектуална собственост. Дори банковата среда използва VPN мрежи, за да предостави достъп на служителя до работната му станция, когато той работи от дома.

VPN предлагат анонимност

В настоящото време анонимността и поверителността са най-големите притеснения на всеки човек. Независимо дали смятат, че са наблюдавани от правителството, или просто желаят да избягат от струпването на насочени реклами, все повече и повече хора използват VPN за безопасно осигуряване на връзките си. С VPN дори вашите VoIP разговори не могат да бъдат проследявани или наблюдавани.

Тези плюсове превишават основните минуси на използването на VPN, което го прави законно в повечето страни. Ето още причини, поради които се нуждаете от VPN.

Незаконно ли е да използвате VPN за Netflix?

Споменаването на гео-заключващо уеб съдържание предизвиква първото съмнение, незаконно ли е използването на VPN за Netflix? Netflix може да е най-голямата и най-популярната онлайн стрийминг услуга, но потребителите извън САЩ ще забележат ограничена библиотека, която избледнява в сравнение с богатото съдържание, присъстващо в Netflix US. Използването на VPN за достъп до този ресурс може да бъде нарушение на Условията за ползване на Netflix, което гласи, че компанията има право да ограничава съдържанието въз основа на географското местоположение на потребителя. Въпреки това, това няма да представлява нарушаване на авторски права, тъй като потребителят все още ще използва Netflix за достъп до своите услуги.

Освен това нарушение на Общите условия, изглежда няма други закони, които се разменят, ако VPN са законни във вашата страна. Това е дадено, ако вашата страна също няма закони срещу заобикалянето на някакви геоложки или континентални ограничения, наложени върху дадено съдържание. Също така, достъпът до информация на Netflix чрез VPN за търговско използване на тяхното съдържание определено може да ви постави в законна плетеница. Освен това, имайте предвид, че ако Netflix ви хване да използвате услугите им чрез VPN, то те имат всички права да ви забранят да се възползвате от услугите им. Накратко, напълно легално е да използвате VPN за Netflix, без да се страхувате от гражданско или наказателно отражение, стига да не злоупотребите с получения достъп. Въпреки че някои VPN мрежи могат да бъдат много бавни, което го прави до невъзможно поточно видео съдържание, така че може дори да не си струва времето и усилията.

Незаконно ли е използването на VPN в училищата?

Училищата се ръководят от правила, а не от закони. Докато една държава предоставя законност за използването на VPN, тя автоматично става законна дори в училищата. Вътрешните правила и политики, следвани от училищата, варират в различните училища. Зависи и от съдържанието, до което се осъществява достъп до VPN. Ако училището сметне за неправилно използването на VPN, тогава изпадате в проблеми с училищните власти. Получаването на достъп до безвреден уебсайт може просто да доведе до лек шамар по китката, но стигането до тъмната страна на интернет с помощта на VPN мрежи може да доведе до експулсиране или задържане. Наказанието е в съответствие с тежестта на прилагането на правилото. Но в по-широка перспектива използването на VPN мрежи в училище не би могло да привлече никакви правни действия, стига VPN да са законни в цялата страна.

Държави, в които VPN е незаконен

Както споменахме преди, повечето страни позволяват използването на VPN, но някои от тях са установили строги закони срещу него. Ето тук са страните, които или са забранили, или регулират VPN услуги.

Държави, в които VPN е незаконен

Русия

Всеизвестен факт е, че руското правителство управлява стабилна система за наблюдение. По този начин, излишно е да казваме, че всяка технология, която предлага анонимност, като VPN, прокси, Tor и т.н., беше забранена и считана за незаконна от правителството. Това действие също така гарантира, че гражданите не получават достъп до уеб съдържание, което правителството не желае да разреши.

Китай

Използването на VPN е незаконно в Китай. Китайското правителство основно следи всички онлайн дейности и контроли, цензурира и регулира уеб съдържанието, до което гражданите могат да имат достъп. Въпреки че на теория страната има регистрирани доставчици на VPN услуги, но на практика те трябва да спазват строг и строг набор от насоки, наложени от правителството. Това по принцип побеждава цялата цел на използването на VPN на първо място. Освен това, някои региони на Китай блокират използването на VPN изцяло независимо от доставчика.

Беларус

След действията, предприети от лидерите на VPN забранени страни, Русия и Китай, Беларус също забраниха VPN и Tor услуги, които предлагаха известна доза анонимност. Доставчиците на интернет услуги на Беларус трябва да проверяват ежедневно списъка с услуги, които са забранени. Този списък се издава от правителствената агенция.

Ирак

Ирак беше гореща точка на терористични дейности след възобновяването на ISIS. По този начин, за да проследявате всяка интернет активност и да наблюдавате всеки интернет потребител, VPN е напълно забранен. Макар че това действие може да изглежда необходимо за забрана на терористите, гражданите на страната трябва да правят компромиси със сигурността и неприкосновеността на личния живот. Интересното е, че правителството и правителствените организации нямат никакви трудности при използването на VPN.

Оман

Оман е активен в цензурата и затова не е изненада, че освен конвенционалните медии, достъпът до интернет също е регулиран. По този начин, за да се поддържа крепостта, VPN е забранен в Оман.

Турция

Турция се опитва да забрани всички социални медийни платформи и всякакви средства за достъп до тях. Така турското правителство блокира различни други уебсайтове, които включват доставчици на VPN.

Обединени арабски емирства

ОАЕ налага строга глоба на тези, за които е установено, че използват VPN. Глобата може да нарасне до 575 800 долара. Това е така, защото правителството желае да подкрепи телекомуникационните индустрии. Тези индустрии търпят големи загуби поради VoIP услугите, които намаляват доходността си.

Саудитска Арабия

Саудитска Арабия е свидетел на специален сценарий, при който използването на VPN е законно, но правителствените власти са блокирали близо 4,00 000 уебсайтове. Подобно на ОАЕ, страната също беше блокирала VoIP услуги, за да засили телекомуникационния си сектор. След това саудитците започнаха да използват VPN за достъп до тези услуги. За щастие, със забраната за VoIP повдигане, използването на VPN може да не е необходимо в края на краищата.

Страни като Северна Корея, Иран и Туркменистан ограничават използването на VPN мрежи под тяхната обща интернет цензура и ограничават достъпа до интернет, но имат и няколко одобрени доставчици на VPN услуги, които могат да предлагат тази услуга. Освен това списъкът на страните не е изчерпателен, тъй като законите, управляващи дадена страна, са доста динамични и могат да се променят постоянно. Така че потребителите се съветват да проверят местния закон за достоверност. 

Безопасни ли са за използване VPN мрежи?

VPN определено са по-безопасни от използването на прокси сървъри, тъй като включва криптиране на данни, което може да защити вашата информация. На пръв поглед идеята за използване на VPN за подсилена сигурност, анонимност и поверителност може да изглежда идеална ситуация, но идва със своя справедлив дял от капани.

Що се отнася до достъпа до безплатен VPN, важно е да се разбере, че никога нищо не е напълно „безплатно.“ VPN доставчиците, които предлагат услуги безплатно, всъщност могат да позволят на всяко злонамерено трето лице да събира личните ви данни. Те дори могат да предоставят достъп до вашата интернет връзка, използвайки кои нелоялни организации могат да извършват незаконни дейности. Някои доставчици на VPN услуги, които продават своите стоки безплатно, могат да проследяват и поддържат записи на вашия IP адрес и вашата история на използване на интернет. Тези лични записи с цялата ви информация могат да бъдат продадени от тъмната страна на интернет. В сравнение с това платените VPN мрежи могат да се окажат по-привлекателна опция за ползване на тези услуги.

Обмислете няколко фактора, преди да изберете най-добрия VPN, това са скорост на свързване, брой сървъри, протоколи, политика за поверителност и поддръжка на клиенти. Тези фактори ще контролират цялостния ви опит с ползването на техните услуги. Следователно, можете да вземете информирано решение, като проверите тези параметри. Можете дори да изпробвате доставчик на VPN, използвайки 30-дневен пробен период с гаранция за връщане на парите преди да закупите някой от техните по-големи пакети. Изберете VPN, който е снабден с превключвател „убийство“, който ще блокира целия интернет достъп, ако връзката не е шифрована. Само защото услугата се заплаща, това налага да сте изцяло защитени. VPN мрежите могат да станат плячка за грешки и хакерски атаки, които могат да направят вашите данни уязвими. Въпреки че тези нарушения са редки, е по-добре да сте подготвени, отколкото да съжалявате.

Въпреки че може да изглежда успокояващо да знаете, че доставчиците на VPN услуги трябва да се присъединят към списък с насоки и да спазват строги политики, притеснителното е, че тези закони се определят от държавата, в която се намира организацията. Следователно сенчестите доставчици на VPN услуги създават операции в държави, в които тези правила за спазване или липсват, или са твърде разхлабени. По този начин може да изглежда, че те спазват слаб или несъществуващ закон и все пак изглеждат като легитимен бизнес. По този начин е важно да разгледате местоположението на вашия доставчик на VPN, за да прецените колко строго спазват политиките за поверителност.

Кой VPN трябва да купя?

Сега, когато сте запознати с правния статус на VPN мрежите във вашата страна, може би се чудите кой VPN е най-добър по отношение на бързината и сигурността. За да отговоря на вашия въпрос, опитах повече от 10 VPN доставчици досега и намерих ExpressVPN като най-бързия VPN в бранша. Това е малко скъпо в сравнение с други доставчици, но си струва всяка стотинка. По-долу е дадена таблица с топ 5 VPN доставчици, които можете да разгледате, за да скриете своите онлайн дейности.

Пила под: VPN

Търсене в този уебсайт

Топ VPN мрежи

Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)expressvpn странична лентаЗаконни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)30-дневна гаранция за връщане на париVisit ExpressVPNПрочетете преглед
ipvanish странична лентаЗаконни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)7-дневна гаранция за връщане на пари Посетете преглед на IPVanishRead
nordvpn странична лентаЗаконни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)Законни и безопасни ли са за използване VPN мрежи? (Зависи)7-дневна гаранция за връщане на пари Visis NordVPN

Съдържание

 • 1 Какво е VPN?
 • 2 Незаконни ли са VPN-ите?
  • 2.1 VPN предлагат сигурност
  • 2.2 VPN оферти предлагат анонимност
 • 3 Незаконно ли е да използвате VPN за Netflix?
 • 4 Нелегално ли е използването на VPN в училищата?
 • 5 държави, в които VPN е незаконен
  • 5.1 Русия
  • 5.2 Китай
  • 5.3 Беларус
  • 5.4 Ирак
  • 5.5 Оман
  • 5.6 Турция
  • 5.7 Обединени арабски емирства
  • 5.8 Саудитска Арабия
 • 6 Безопасни ли са използването на VPN мрежи?
 • 7 Кой VPN трябва да купя?
 • 8 Заключение

Тенденционни ръководства

 1. Най-добър VPN за FireStick
 2. Как да Jailbreak FireStick
 3. Как да инсталирате Kodi на FireStick
 4. Най-добрите Kodi Addons
 5. Най-добрите Kodi Builds
 6. Най-добрите приложения за FireStick
 7. IPTV
 8. Кино APK
 9. Изход Redux Addon
 10. Най-добрите торент сайтове

скорошни публикации

 • 8 най-добри алтернативи на Showbox (2020)
 • Как да джейлбрейк FireStick (февруари 2020 г.)
 • Най-добрите коди сгради (актуализирано за февруари 2020 г.)
 • Най-добрите коди добавки за победа над света [2020]
 • Как да инсталирате Real Debrid изключително филми Kodi Addon

Опровержение - Предаването или изтеглянето на съдържание с авторски права е незаконно.

FireStickTricks.com по никакъв начин не обещават, популяризират или насърчават каквото и да е незаконно използване на Kodi, Fire Stick или нашите водачи. Потребителите са отговорни за своите действия. Прочетете пълната ни отказ от отговорност.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me