10 FireStick-tips en -trucs voor beginners met snoeren

>

In deze gids geef ik de beste FireStick-tips en -trucs voor de snijders. Deze trucs werken op alle Fire TV-apparaten, inclusief Fire TV Stick 2nd Gen, FireStick 4K en Fire TV Cube.

beste tips en trucs voor firestickFireStick is momenteel waarschijnlijk het beste streaming-apparaat. Het is kosteneffectief, snel en uiterst gebruiksvriendelijk. Het apparaat werkt met een breed scala aan streamingplatforms, waaronder Netflix, Hulu, Disney + en meer. Bovendien kunt u eenvoudig verschillende applicaties van derden downloaden, installeren en gebruiken.

Toch zijn er veel manieren om de algehele ervaring te verbeteren met enkele kleine en nuttige tips en trucs. Daar gaan we het in dit bericht over hebben.

Ik gebruik Fire TV-apparaten al enkele jaren. Ik ben een kniptang en de tips die ik in dit artikel heb verzameld, hebben me geholpen het meeste uit mijn apparaat te halen. Ik hoop dat het je op dezelfde manier zou helpen.

Beste FireStick-tips en trucs voor snijders

Dus hier komt mijn lijst met de beste tips voor FireStick. Deze zijn eenvoudig, veilig en gemakkelijk toe te passen.

1. Jailbreak FireStick

10 FireStick-tips en -trucs voor beginners met snoerenJailbreak je FireStick om er het maximale uit te halen. We hebben het echter niet over het conventionele jailbreak-proces zoals u dat met uw telefoon doet. Jailbreaking FireStick is een eenvoudig, risicovrij proces. Het enige dat u hoeft te doen, is een aantal jailbreak-apps van derden sideloaden.

Wanneer u uw FireStick jailbreakt, geeft u uzelf onbeperkte toegang tot films, shows, sport, nieuws en nog veel meer.

U hebt geen technische kennis nodig om uw apparaat te jailbreaken. Zelfs een leek als ik kan het binnen een paar minuten doen.

Volg onze stapsgewijze handleiding voor het jailbreaken van je FireStick en verken de eindeloze wereld van streaming.

2. Gebruik uw telefoon als afstandsbediening voor FireStick

Als u een Android- of iOS-telefoon hebt, kunt u deze gebruiken als afstandsbediening voor uw FireStick. Je hoeft alleen de app Amazon Fire TV te downloaden van Google Play Store of Apple App Store.

firestick-trucs en tips voor snijders

De externe app Amazon Fire TV heeft dezelfde bedieningselementen als uw fysieke afstandsbediening (behalve de volume- en aan / uit-knoppen voor uw tv). In plaats van de navigatiering en de knop Selecteren / OK heeft de externe app voor mobiele apparaten een touchpad. U kunt het touchpad omhoog / omlaag of naar links / rechts vegen om door FireStick en alle geïnstalleerde apps te navigeren. Tik ergens op het touchpad om te klikken.

Als uw FireStick-afstandsbediening niet werkt of als u gewoon een alternatieve afstandsbediening wilt, kan de Fire TV-afstandsbediening-app behoorlijk effectief zijn. Het werkt met FireStick 2nd Gen, Fire TV Stick 4K en Fire TV Cube.

3. Installeer Mouse Toggle om door bepaalde apps te navigeren

beste apps voor Fire TV-stickSommige APK's zijn niet bedoeld voor tv of je FireStick. Ze zijn ontworpen voor touch-apparaten, zoals uw mobiele telefoon. U kunt ze nog steeds sideloaden naar uw FireStick / Fire TV-apparaat. Het zou echter moeilijk - zelfs onmogelijk - zijn om door dergelijke apps te navigeren. Uw externe navigatie zou bepaalde secties gewoon niet bereiken, hoeveel u ook probeert.

In dergelijke gevallen kunt u een app van derden genaamd Mouse Toggle installeren. Deze app geeft een muisaanwijzer weer op uw FireStick. U kunt met deze afstandsbediening door deze aanwijzer navigeren. Deze aanwijzer kan worden gebruikt om die delen van de verschillende apps te bereiken en erop te klikken waar uw FireStick-afstandsbediening niet zal komen.

Ik raad Mouse Toggle aan als een van de must-have apps. Het komt zelfs voor in onze lijst met beste apps voor FireStick.

Hoe Mouse Toggle op FireStick te installeren

4. Kalibreer het tv-scherm zodat het bij de video's past

Als je denkt dat de video's niet correct zijn gekalibreerd op de grootte van je tv-scherm, is er een manier om dat te verhelpen. Of de video's nu kleiner zijn of het scherm voorbij schieten, met kalibratie kunt u de schermgrootte aanpassen. Gelukkig hoef je het niet elke keer te doen als je iets wilt kijken; je hoeft het maar één keer te doen.

Hier zijn de stappen om het FireStick-scherm met uw tv te kalibreren:

 1. Open de instellingen op uw FireStick (selecteer het in de menubalk bovenaan)
 2. Klik Scherm & Sounds
 3. Klik Scherm
 4. Klik Display kalibreren
 5. Druk op de knoppen Omhoog of Omlaag op de afstandsbediening om het display aan te passen

beste firestick-trucs en tips voor cordcutters

5. Gebruik een VPN voor een veiligere en betere streamingervaring

privé streamingIk geloof dat een VPN een must-have is voor de snijders. Ten eerste houdt het je veilig. Het verbergt uw online identiteit tijdens het streamen en houdt u weg van de nieuwsgierige blikken van overheidstoezicht, hackers, derden en zelfs uw ISP. Een VPN wordt des te belangrijker wanneer u gratis inhoud van apps zoals Cinema APK en Kodi streamt.

Ten tweede helpt een VPN u om onbeperkte toegang te krijgen tot de geo-geblokkeerde inhoud op de populaire streamingplatforms zoals Netflix, Hulu, enz..

En, heel belangrijk, met een VPN kunt u snelheidsbeperking voorkomen en genieten van buffervrije streaming.

Ik gebruik altijd ExpressVPN op mijn Firestick en andere streaming-apparaten. Het is een top-VPN en werkt probleemloos met op afstand bestuurde apparaten. Als u nog geen VPN gebruikt, raad ik u ten zeerste aan om het eens te proberen. ExpressVPN wordt geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie, wat betekent dat u het de eerste 30 dagen gratis kunt gebruiken en een volledige terugbetaling krijgt als u niet wilt doorgaan. Dankzij de speciale Holiday-aanbieding is deze ook verkrijgbaar met een korting van 49% op de normale prijs.

Lees: Hoe een VPN op Amazon Firestick en Fire TV te installeren en gebruiken

6. Gebruik Alexa voor spraakbesturing en spraakgestuurd zoeken

firestick externe stemknopDit kan een handige FireStick-truc zijn voor de snijders. Je weet waarschijnlijk al dat je FireStick wordt geleverd met een ingebouwde, goed sprekende AI genaamd Alexa. Het kan veel van uw vragen beantwoorden, zoals "hoe is het weer in Manhattan" of "vind me best beoordeelde bakkerijen in Cincinnati".

Het kan echter veel meer dan alleen uw vragen beantwoorden. Alexa kan ook streaming-apps voor u openen - zelfs op zoek naar een titel. Dit betekent dat u uw FireStick-afstandsbediening niet altijd hoeft te gebruiken.

Merk op dat Alexa alleen werkt met de officiële apps van de Amazon Store. Er worden geen apps van derden voor u geopend.

7. Sluit Bluetooth-hoofdtelefoons / -luidsprekers aan op FireStick

U kunt een Bluetooth-hoofdtelefoon of -luidspreker aansluiten op uw FireStick. Als u 's avonds laat een film wilt kijken en niet wilt dat anderen om u heen worden gestoord, kunt u een Bluetooth-hoofdtelefoon aansluiten. Of, als u op zoek bent naar een enigszins filmische audio-ervaring, kunt u uw Bluetooth-compatibele externe luidsprekers met uw FireStick koppelen.

Hier zijn de stappen om dat te doen:

 • Schakel uw hoofdtelefoon of luidspreker in. Schakel Bluetooth in en zorg ervoor dat deze in de modus 'vindbaar' staat
 • Open de FireStick instellingen vanuit het startscherm
 • Klik op de optie Controllers & Bluetooth-apparaten
 • Klik Andere Bluetooth-apparaten
 • Klik Bluetooth-apparaten toevoegen
 • Wacht terwijl de FireStick scant naar de beschikbare Bluetooth-apparaten
 • Uw apparaat verschijnt binnen enkele seconden op uw tv. Klik op uw apparaat om het te koppelen met uw FireStick / Fire TV

firestick-tips voor snijders

8. Reset apps (gegevens wissen / cache wissen)

Als koordknipper heb je misschien ervaren dat bepaalde apps zich zonder duidelijke reden onregelmatig gaan gedragen. Dit kan gebeuren met de Amazon Store-apps en met apps van derden.

U krijgt vaak de suggestie om de probleem-app te verwijderen en opnieuw te installeren om het probleem op te lossen. In feite werkt deze probleemoplossingstechniek vaak. Voordat u echter het langgerekte proces van het verwijderen en opnieuw installeren van de app doorloopt, wilt u misschien eerst de app resetten (of zelfs het cachegeheugen wissen). Dit kan u wat tijd besparen.

Wanneer u de app reset, herstelt u deze naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Hier is hoe je het kunt doen:

 • Ga naar de FireStick instellingen vanuit het startscherm
 • Klik toepassingen
 • Open de optie Geïnstalleerde applicaties beheren
 • Kies de probleem-app uit de lijst met apps die op het volgende scherm verschijnt
 • Klik Cache wissen (als u alleen de cache wilt wissen en de app niet opnieuw wilt instellen)
  Klik Verwijder gegevens als u de app opnieuw wilt instellen (hiermee wordt ook de cache gewist)
 • Klik Verwijder gegevens opnieuw (als u in de vorige stap Gegevens wissen hebt gekozen)

Amazon firestick tips en trucs

9. Cast / mirror video's op FireStick

U kunt inhoud van andere apparaten naar FireStick casten / spiegelen. Spiegelen werkt met mobiele telefoons, tablets en computers.

Het platform waarop u de video afspeelt, moet de castfunctie ondersteunen om dit te laten werken. Ook moeten uw FireStick en het castingapparaat zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

YouTube ondersteunt bijvoorbeeld casten of spiegelen. Als je een YouTube-video op je computer of mobiel afspeelt, klik je op de cast-optie en kies je FireStick. De video wordt afgespeeld op uw tv.

cast naar firestick

Ja, dat is alles wat u hoeft te doen. Ik geniet van deze functie als een snijsnijder. Ik kan veel video's afspelen op verschillende platforms die ik niet op mijn FireStick kan krijgen.

10. Ontvang een IPTV-abonnement

Dit is waarschijnlijk een van de beste FireStick-trucs voor een kniptang die op zoek is naar een manier om kabel-tv-kanalen te streamen tegen een betaalbare prijs.

Er zijn enkele best beoordeelde IPTV-services die je toegang geven tot honderden satellietkanalen voor een betaald abonnement. Deze diensten bieden een kosteneffectieve IPTV-oplossing in vergelijking met de andere kabelaanbieders.

Bekijk de lijst met de beste IPTV-serviceproviders die we hebben samengesteld. U vindt ook de link naar de installatiehandleidingen voor elke service.

Houd er rekening mee dat we de authenticiteit van deze serviceproviders niet hebben geverifieerd. Wees een goede rechter van je acties en stream alleen vanuit de juridische bronnen. Gebruik altijd een VPN om uw privacy en anonimiteit te behouden.

BONUS: Krijg Real Debrid en Trakt

Real Debrid en Trakt zijn twee verschillende services. Real Debrid is een premium hoster die werkt met verschillende apps van derden en een aantal Kodi-add-ons. Het geeft u toegang tot verschillende nieuwe en hoogwaardige streaming-koppelingen wanneer u een verzoek indient voor het afspelen van video's (films en afleveringen). Naar mijn mening is Real Debrid een must-have voor de snijders.

Lees: Hoe Real Debrid in te stellen en te gebruiken

Trakt werkt ook met veel apps van derden en Kodi-add-ons. Met deze service kunt u uw streaminggegevens synchroniseren via verschillende mediaplatforms. Het synchroniseert je kijkgeschiedenis, je wensenlijst (of video's die je hebt gemarkeerd om later te bekijken) en meer. Als u meerdere streamingplatforms op meerdere apparaten gebruikt, is Trakt een goede optie om te hebben.

Lezen: Trakt instellen en gebruiken

Afsluiten

Dus dit is mijn lijst met beste FireStick-tips en -trucs voor snijders. Als ik een nieuwe geweldige truc tegenkom, zal ik ervoor zorgen dat deze onmiddellijk aan de lijst wordt toegevoegd. Als je toevallig iets geweldigs hebt ontdekt en het staat nog niet in deze lijst, laat het me dan weten via de opmerkingen hieronder. Ik zal het zeer waarderen.

Meer interessante onderwerpen:

Firestick-instellingen die u nu moet wijzigen
Firestick voor de eerste keer instellen
Hoe Kodi op Firestick bij te werken
Hoe Kodi op Firestick te installeren
Hoe Sapphire Secure IPTV te installeren

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me