6 FireStick-instellingen die u nu moet weten en wijzigen

>

firestick-instellingenIn dit artikel zal ik u door enkele FireStick-instellingen leiden die uw streamingervaring verbeteren, uw privacy verbeteren en de algehele ervaring met het apparaat verbeteren. U kunt hetzelfde ook toepassen op andere Fire TV-apparaten, waaronder FireStick 4K en Fire TV Cube.

Wanneer u uw Amazon FireStick voor het eerst instelt, krijgt uw apparaat de standaardinstellingen (ook fabrieksinstellingen genoemd). U kunt FireStick blijven gebruiken zonder de noodzaak te voelen om een ​​van de instellingen te wijzigen. Als u enkele instellingen wijzigt, kan FireStick echter worden aangepast aan uw behoeften.

Beste instellingen voor FireStick

Hierna komt de lijst met de verschillende Firestick-instellingen die u kunt wijzigen. Hoewel u altijd kunt terugkeren naar de standaardinstellingen, raad ik u aan deze instellingen te behouden om optimaal van Firestick te genieten en ook om uw privacy te behouden.

We zullen de verschillende instellingen één voor één bespreken (niet noodzakelijk in een volgorde van prioriteit)

1. Schakel apps van onbekende bronnen in & ADB-foutopsporing

Dit is waarschijnlijk een van de eerste instellingen die u op uw Firestick / Fire TV moet wijzigen, vooral de optie Apps van onbekende bronnen inschakelen.

Wanneer Apps van onbekende bronnen is ingeschakeld, kunt u sideloaden en apps van derden op FireStick installeren. Niet alle gewenste apps zijn beschikbaar in de Amazon Store; veel daarvan moeten handmatig worden gedownload.

Als ADB Debugging is ingeschakeld, kunt u bepaalde apps gebruiken, zoals muisomschakelen. U wilt deze optie inschakelen als u uw FireStick op een computer wilt aansluiten.

Hier is hoe je het kunt doen:

 • Toegang krijgen tot instellingen optie vanuit het startscherm van FireStick / Fire TV / Firestick 4K. Je vindt het in de menubalk bovenaan

Beste firestick-instellingen voor een betere streaming-ervaring

 • Kies de optie Mijn Fire TV in het volgende venster

beste instellingen voor Amazon Firestick

 • Nu wil je openen Ontwikkelaarsopties

Wijzig de instellingen voor ontwikkelaaropties op Amazon Firestick

 • Zorg ervoor dat zowel Apps van onbekende bronnen als ADB-foutopsporing zijn ingeschakeld

onbekende bronnen installatie-instellingen

2. Beheer uw privacy-instellingen en schakel Gegevensbewaking uit

Amazon heeft eind 2018 een update voor FireStick uitgerold die standaard gegevensbewaking mogelijk maakte en het bedrijf toestond gebruikersgegevens te verzamelen met betrekking tot app-gebruik en apparaatgebruik.

  Amazon bespioneert je met de nieuwe Fire TV Stick-update

Hoewel Amazon een gerenommeerde organisatie is, willen we niet dat iemand onze gegevens steelt of gebruikt op een manier die uw privacy kan schaden.

Hoewel de FireStick-privacy-instellingen standaard 'AAN' zijn, kunt u ze eenvoudig UITSCHAKELEN. Volg onderstaande stappen:

 • Ga naar de FireStick instellingen vanuit het startscherm

firestick-instellingen voor betere prestaties

 • Open voorkeuren in dit venster

firestick voorkeuren instellingen

 • Klik Privacy instellingen wanneer de volgende set opties wordt weergegeven

privacy-instellingen op firestick

 • Schakel de volgende opties UIT: Gebruiksgegevens apparaat & Verzamel app-gebruiksgegevens

Opmerking: het is helemaal aan jou of je ‘op interesses gebaseerde advertenties’ AAN of UIT wilt houden. Voor de zekerheid heb ik deze optie uitgeschakeld

instelling apparaatgebruiksgegevens uitschakelen

 • Druk nu eenmaal op de knop Terug om weer naar het menu Voorkeuren te gaan (of navigeer vanuit het startscherm van FireStick naar Instellingen > voorkeuren)
 • Klik Gegevensbewaking

data monitoring instellingen

 • Zorg ervoor dat Gegevensbewaking is UIT op het volgende scherm

Beste firestick-instellingen

3. Wijzig de instellingen van de Amazon Appstore

Er zijn een paar opties in de Appstore-instellingen die u misschien wilt wijzigen voor een betere ervaring met FireStick. Dit is wat u kunt doen:

 • Open de FireStick instellingen opnieuw vanuit het startvenster

Firestick instellingenmenu

 • Kies en klik vervolgens op de optie toepassingen

firestick applicatie-instellingen

 • Ga vervolgens verder en open App Winkel

Amazon App Store-instellingen

Hier is hoe je zou willen dat de verschillende instellingen zijn:

 • Automatische updates: Houd het AAN zodat de apps automatisch worden bijgewerkt wanneer er een update is. Deze optie werkt alleen met de apps die zijn geïnstalleerd vanuit de Amazon Appstore en niet met apps van derden die u mogelijk hebt gedownload
 • Externe markt links: Bepaalde apps hebben koppelingen die u omleiden naar de Amazon Appstore voor de installatie van andere apps. Klik op deze optie en kies Vragen vóór openen (aanbevolen) of Niet openen.
 • In-app aankopen: Houd deze optie UIT. Het zorgt ervoor dat je niet per ongeluk in-app aankopen doet. Dit voorkomt ook dat kinderen in-app aankopen doen.
 • meldingen: U kunt deze optie UITSCHAKELEN als u geen last wilt hebben van de Appstore-meldingen
 • Cloud-apps verbergen: Zorg ervoor dat deze optie UIT staat als u de lijst wilt blijven zien van de apps waarvan u de eigenaar bent maar die nog niet zijn geïnstalleerd. Dergelijke apps bevinden zich in de cloud en nemen geen opslagruimte in beslag op FireStick
  FireStick versus FireStick 4K versus Fire TV Cube

tweak app store-opties op firestick

4. Wijzig de instellingen voor app-meldingen

Meldingen zijn vaak irritanter dan nuttig. Er zijn enkele apps die je nodig hebt, maar ze blijven een irrelevante melding geven. Dit kan een beetje frustrerend worden en kan zelfs uw algehele FireStick- en streaming-ervaring beïnvloeden.

Gelukkig kunt u app-meldingen universeel uitschakelen voor alle apps of ervoor kiezen om de meldingen UIT te schakelen voor specifieke apps. En u kunt dat doen voor apps van Amazon Store en voor apps van derden die zijn sideloaded op FireStick.

Volg deze stappen:

 • Open Firestick instellingen nog een keer

Beste firestick-instellingen voor een betere streaming-ervaring

 • Open de optie voorkeuren

tweak firestick-instellingen voor snelheidsverbetering

 • Klik Notificatie instellingen

notificatie instellingen

 • Als u meldingen van alle apps wilt uitschakelen, schakelt u de optie in Niet storen

Als u daarentegen meldingen voor bepaalde apps wilt uitschakelen, klikt u op App notificaties en kies de gewenste app

niet onderbreken en app-meldingen op Amazon Fire TV

5. Schakel automatisch afspelen van video en audio uit

Het startscherm van FireStick toont de 'aanbevolen inhoud' bovenaan, onder de menubalk (en boven de rij Recent).

De video en audio en het voorbeeld van de inhoud worden automatisch afgespeeld wanneer u het startscherm zelfs enkele seconden niet gebruikt. Ik vind het persoonlijk een beetje vervelend en zo ja, kun je het als volgt uitschakelen:

 • Ga naar de instellingen Menu op FireStick

Amazon Fire TV-instellingenmenu

 • Klik voorkeuren

Firestick 4k-instellingen

 • Klik Aanbevolen inhoud op het volgende scherm

Wijzig de firestick-instellingen

 • Schakel de volgende opties UIT: Video automatisch afspelen toestaan ​​en Audio automatisch afspelen toestaan

video automatisch afspelen op tv-stick uitschakelen

6. Wijzig de Firestick Display-instellingen

Het kiezen van de juiste video- en weergave-instellingen is belangrijk als u een soepele en trillingsvrije streaming-ervaring wilt. De standaard weergave-instellingen van FireStick werken vaak met de meeste streaming-toepassingen. Op bepaalde tijden kan het aanpassen van de instellingen u echter meer bevredigende streamingresultaten geven.

Volg onderstaande stappen:

 • Open Firestick instellingen

firestick 4k weergave-instellingen

 • Open de optie Scherm & Sounds

weergave en geluiden menu op Amazon Fire TV

 • Klik Scherm op het volgende scherm

beste weergave-instelling voor Amazon Firestick

Dit zijn de opties die u kunt verkennen:

 • Video resolutie: Kies de gewenste videoresolutie. Ik raad echter de Auto zodat FireStick de best beschikbare resolutie voor u selecteert
 • Overeenkomen met de originele beeldsnelheid: FireStick werkt meestal met de framesnelheid 60Hz of 50Hz. Veel video's worden echter meestal opgenomen met 25 Hz of een lagere framesnelheid. Als de framesnelheden niet overeenkomen, kunt u tijdens het afspelen af ​​en toe trillen. U kunt de overeenkomende originele beeldsnelheid aanpassen AAN om FireStick overeen te laten komen met de framesnelheid van de native content, op voorwaarde dat u een ondersteunde app gebruikt. De instelling voor videoresolutie moet ook zijn ingesteld op ‘Auto’ om deze optie te laten werken
 • Kleuren diepte: Kies tussen 8 (standaard), 10 of 12 bits. Uw tv moet de door u gekozen kleurdiepte ondersteunen
 • Kleurformaat: Stel dit in op ‘Auto’ en laat FireStick het beste het geschikte formaat voor u kiezen
 • Display kalibreren: Voor de beste streamingervaring wilt u dat de video's volledig worden weergegeven. Als dit niet het geval is, kiest u deze optie om het scherm te kalibreren en de video's binnen de 4 zijden van uw tv te bevatten
 • Dynamische bereikinstellingen: U kunt kiezen tussen ‘Always HDR’ en ‘Adaptive’. Kies de eerste alleen als uw tv HDR ondersteunt
  10 FireStick-tips en -trucs voor beginners met snoeren

weergave-instellingen op firestick wijzigen

# Bonustip

Als u streamt met Kodi, gratis film-apps of IPTV, moet uw privacy de eerste zorg zijn. Hoewel de bovenstaande instellingen u zullen helpen uw privacy van Amazon en zijn partners te beschermen, bent u nog steeds blootgesteld aan uw ISP, uw regering en de hackers.

privé streamingOm dit probleem op te lossen, gebruik ik altijd ExpressVPN op al mijn streaming-apparaten. Het houdt al mijn browse- en streamingactiviteiten verborgen voor nieuwsgierige blikken. Als u nog geen VPN gebruikt, stel ik voor dat u het eens probeert. Een goede VPN helpt niet alleen om uw privacy te beschermen, maar blokkeert ook geo-beperkte inhoud, omzeilt ISP-beperking en helpt bij buffervrije streaming.

ExpressVPN is de beste VPN voor Firestick. Het wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat u de services de eerste 30 dagen vrij kunt gebruiken en vervolgens een terugbetaling kunt aanvragen als u niet wilt doorgaan. Dankzij het vakantieseizoen is er ook een doorlopend aanbod waarmee u 49% kunt besparen op de normale prijs.

Hier leest u hoe u een VPN installeert en gebruikt op apparaten van Amazon Firestick en Fire TV.

Afsluiten

Dus hier zijn enkele van de meest nuttige instellingen voor Firestick die, wanneer gewijzigd, uw algehele ervaring met het apparaat verbeteren. Als u echter vindt dat we iets belangrijks of interessants hebben gemist, laat het ons dan weten via de opmerkingen hieronder.

Meer interessante onderwerpen:

Hoe een Firestick te jailbreaken
Een Firestick opnieuw starten
Hoe Firestick externe problemen op te lossen
Beste kanalen voor Firestick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me