6 FireStick-inställningar som du borde känna till och ändra just nu

>

eldsticksinställningarI den här artikeln kommer jag att ta dig igenom några av FireStick-inställningarna som kommer att förbättra din streamingupplevelse, förbättra din integritet och förbättra den totala upplevelsen med enheten. Du kan också använda samma på andra Fire TV-enheter inklusive FireStick 4K och Fire TV Cube.

När du ställer in din Amazon FireStick för första gången tilldelas din enhet standardinställningarna (även kallad fabriksinställningar). Du kan fortsätta använda FireStick utan att känna behovet av att ändra några av inställningarna. Att ändra några av inställningarna kan dock anpassa FireStick som är mer anpassad till dina behov.

Bästa inställningar för FireStick

Nästa kommer att visas listan över de olika Firestick-inställningarna du kan ändra. Även om du alltid kan återgå till standardinställningarna rekommenderar jag att du behåller dessa inställningar för att njuta av Firestick till dess bästa kapacitet och även för att bibehålla din integritet.

Vi kommer att prata om de olika inställningarna en efter en (inte nödvändigtvis i någon prioriterad ordning)

1. Aktivera appar från okända källor & ADB-felsökning

Detta är förmodligen en av de första inställningarna som du bör ändra på din Firestick / Fire TV, särskilt aktivera alternativet Apps från okända källor.

När appar från okända källor är aktiverade kan du ladda och installera tredjepartsappar på FireStick. Inte alla appar du vill ha är tillgängliga i Amazon Store; många av dem måste laddas ner manuellt.

Med ADB-felsökning aktiverad kan du använda vissa appar som musväxling. Du vill att det här alternativet ska vara aktiverat om du vill ansluta din FireStick till en dator.

Så här kan du göra det:

 • Åtkomst till inställningar från startskärmen för FireStick / Fire TV / Firestick 4K. Du hittar det i menyraden längst upp

Bästa eldsticksinställningar för bättre streamingupplevelse

 • Välj alternativet Min Fire TV i nästa fönster

bästa inställningar för amazon firestick

 • Nu vill du öppna Utvecklaralternativ

Ändra utvecklingsalternativens inställningar på amazon firestick

 • Se till att både appar från okända källor och ADB-felsökning är PÅ

okända källor installationsinställningar

2. Hantera dina integritetsinställningar och inaktivera datakontroll

Amazon lanserade en uppdatering för FireStick i slutet av 2018 som möjliggjorde datakontroll som standard och gjorde det möjligt för företaget att samla in användardata relaterade till appanvändning och enhetsanvändning.

Även om Amazon är en känd organisation, vill vi inte att någon stjäl eller använder våra data på något sätt som kan äventyra din integritet.

Medan FireStick-sekretessinställningarna är "ON" som standard, kan du enkelt stänga av dem. Följ stegen nedan:

 • Gå till FireStick inställningar från hemskärmen

firestick-inställningar för bättre prestanda

 • Öppen Inställningar i det här fönstret

inställningar för eldsten

 • Klick Sekretessinställningar när följande uppsättning alternativ visas

sekretessinställningar på eldsten

 • Stäng av följande alternativ: Data för enhetsanvändning & Insamla appanvändningsdata

Obs! Det är helt upp till dig om du vill hålla "Intressebaserade annonser" PÅ eller AV. För att vara på den säkrare sidan har jag inaktiverat det här alternativet

inaktivera inställningen av enhetsanvändningsdata

 • Tryck nu på bakåtknappen en gång för att gå till Inställningar-menyn igen (eller från FireStick-startskärmen navigera till Inställningar > inställningar)
 • Klick Dataövervakning

inställningar för dataövervakning

 • Se till Dataövervakning är AV på nästa skärm

Bästa inställningar för eldstick

3. Ändra Amazon Appstore-inställningarna

Det finns några alternativ i Appstore-inställningarna som du kanske vill ändra för en bättre upplevelse med FireStick. Här är vad du kan göra:

 • Öppna FireStick inställningar igen från hemfönstret

firestick-inställningsmenyn

 • Välj och klicka sedan på alternativet tillämpningar

Firestick-applikationsinställningar

 • Nästa, gå vidare och öppna Appstore

amazon app store-inställningar

Så här vill du att de olika inställningarna ska vara:

 • Automatiska uppdateringar: Håll den PÅ så att apparna uppdateras automatiskt när det finns en uppdatering. Det här alternativet fungerar bara med de appar som är installerade från Amazon Appstore och inte med några tredjepartsappar som du kanske har laddat sidorna
 • Länkar till den externa marknaden: Vissa appar har länkar som omdirigerar dig till Amazon Appstore för installation av andra appar. Klicka på det här alternativet och välj antingen Fråga innan du öppnar (rekommenderas) eller Don’t Open.
 • Inköp i appen: Håll det här alternativet AV. Det kommer att se till att du inte slutar göra inköp i appar av misstag. Detta kommer också att förhindra barn från att köpa appar i appen.
 • anmälningar: Du kan stänga av det här alternativet om du inte vill bli besvärad av Appstore-aviseringarna
 • Dölj molnappar: Se till att det här alternativet är AV om du fortsätter att se listan över appar som du äger men inte har installerat. Sådana appar finns i molnet och upptar inte lagringsutrymme på FireStick

tweak appalternativ för eldstick

4. Ändra inställningar för appnotifiering

Meddelanden är ofta mer irriterande än de är användbara. Det finns några appar som du behöver, men de kastar irrelevant meddelande. Detta kan bli lite frustrerande och kan till och med påverka din totala FireStick och streamingupplevelse.

Tack och lov kan du inaktivera appaviseringar universellt för alla appar eller välja att stänga av aviseringarna för specifika appar. Och du kan göra det för appar från Amazon Store såväl som för tredjepartsappar som har laddats in på FireStick.

Följ dessa steg:

 • Öppna Firestick inställningar en gång till

Bästa eldsticksinställningar för bättre streamingupplevelse

 • Öppna alternativet Inställningar

justera eldsticksinställningar för snabbförbättring

 • Klick Meddelandeinställningar

anmälningsinställningar

 • Om du vill inaktivera aviseringar från alla appar, slå på alternativet Stör inte

Å andra sidan, om du vill att aviseringar ska vara inaktiverade för specifika appar klickar du på App anmälningar och välj önskad app

avbryt inte och app-aviseringar på amazon fire tv

5. Inaktivera Autoplay av video och ljud

Startskärmen för FireStick visar det "presenterade innehållet" upptill, under menyfältet (och ovanför raden Nyligen).

Videon och ljudet och förhandsgranskningen av innehållet börjar spela automatiskt när du lämnar startskärmen inaktiv även i några sekunder. Jag tycker personligen att det är lite irriterande och i så fall gör du det här så kan du inaktivera det:

 • Gå till inställningar Meny på FireStick

amazon Fire TV-inställningsmenyn

 • Klick Inställningar

Firestick 4k-inställningar

 • Klick Innehåll på nästa skärm

Ändra eldsticksinställningar

 • Stäng av följande alternativ: Tillåt video-autoplay och Tillåt ljud-autoplay

inaktivera autospela video på brand-tv-stick

6. Ändra inställningarna för Firestick Display

Att välja rätt video- och skärminställningar är viktigt om du vill ha en smidig och jämn strömningsupplevelse. Standardvisningsinställningarna för FireStick fungerar ofta med de flesta strömningsapplikationer. Men vid vissa tidpunkter kan justering av inställningarna ge dig mer tillfredsställande strömningsresultat.

Följ stegen nedan:

 • Öppna Firestick inställningar

firestick 4k-skärminställningar

 • Öppna alternativet Visa & Ljud

visning och ljudmeny på Amazon Fire TV

 • Klick Visa på följande skärm

bästa displayinställning för amazon firestick

Här är alternativen du kan utforska:

 • Videoupplösning: Välj önskad videoupplösning. Jag rekommenderar dock Bil läge så att FireStick väljer den bästa tillgängliga upplösningen för dig
 • Matcha originalramfrekvens: FireStick fungerar vanligtvis antingen med bildhastigheten 60Hz eller 50Hz. Emellertid fotograferas ofta många videor med 25 Hz eller lägre bildfrekvens. Om bildhastigheterna inte matchar kan du se enstaka domare under uppspelningen. Du kan vända Match Original Frame Rate för att låta FireStick matcha bildhastigheten för det ursprungliga innehållet, förutsatt att du använder en app som stöds. Inställningen för videoupplösning måste också vara inställd på 'Auto' för att det här alternativet ska fungera
 • Färgdjup: Välj mellan 8 (standard), 10 eller 12 bitar. Din TV måste stödja inställningen för färgdjup du har valt
 • Färgformat: Ställ in den på "Auto" och låt FireStick bäst välja det lämpligaste formatet för dig
 • Kalibrera display: För bästa streamingupplevelse, vill du att videoklippet ska visas helt. Om de inte gör det, välj det här alternativet för att kalibrera skärmen och innehålla filmerna på de fyra sidorna av din TV
 • Inställningar för dynamiskt intervall: Du kan välja mellan 'Alltid HDR' och 'Adaptive'. Välj endast den förra om din TV stöder HDR

ändra visningsinställningar på eldstick

#Bonus Tips

När du strömmar med Kodi, gratis filmappar eller IPTV bör din första oro vara din integritet. Även om ovanstående inställningar hjälper dig att skydda din integritet från Amazon och dess partners, är du fortfarande utsatt för din ISP, din regering och hackarna.

privat streamingFör att lösa detta problem använder jag alltid ExpressVPN på alla mina strömningsenheter. Det håller alla mina surf- och strömningsaktiviteter dolda från nyfikna ögon. Om du inte redan använder ett VPN föreslår jag att du försöker. En bra VPN hjälper inte bara till att skydda din integritet, utan blockerar också geo-begränsat innehåll, kringgår ISP-strypning och hjälper till med buffertfri strömning.

ExpressVPN är den bästa VPN för Firestick. Det kommer med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti som gör att du fritt kan använda sina tjänster under de första 30 dagarna och sedan kan du begära en återbetalning om du inte vill fortsätta. Tack vare semestersäsongen finns det också ett pågående erbjudande där du kan spara 49% över det vanliga priset.

Så här installerar och använder du ett VPN på Amazon Firestick och Fire TV-enheter.

Avslutar

Så här är några av de mest användbara inställningarna för Firestick som, när du ändrar, förbättrar din totala upplevelse med enheten. Men om du känner att vi missat något viktigt eller intressant, meddela oss via kommentaravsnittet nedan.

Fler intressanta ämnen:

Hur man Jailbreak en Firestick
Så här startar du om en Firestick
Hur du fixar Firestick-fjärrproblem
Bästa kanaler för Firestick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me