Az IP-cím elrejtése

>

Hogyan elrejthetem az IP-címemet? Számos ilyen kérdést kaptunk olvasóinktól, akik szeretnék tudni, hogyan lehet elrejteni az IP-címet. Ezért azt gondoltuk, hogy itt az ideje, hogy elkészítsük ezt a posztot. Az ebben az oktatóanyagban bemutatott módszerek tartalmaznak ingyenes és fizetett megoldásokat is. Használhatja azt, amelyik leginkább megfelel az Ön igényeinek.

Pontosan mi az IP cím?

Az IP az Internet Protocol. Ez a protokoll határozza meg, hogyan történik az adatcsere az internetkapcsolat és a világháló között. Még egyszerűbb szavakkal az IP segít az eszközök csatlakoztatásában az internethez.

Csakúgy, mint a ház címe egyedi, az IP cím egyedi az internetkapcsolatánál. Amikor megpróbál elérni egy webhelyet, az IP-címe adja meg a webhelynek, hogy melyik eszközhöz kell elküldeni az információkat.

Mivel az IP-cím egyedi az internetkapcsolaton, ez egyúttal a hálózatának azonosítója és végül Ön is. Az internetszolgáltató rendelkezik a személyes adataival, például az SSN-jével, a ház címével, az e-mail címével stb. Az IP-címmel megtudhatja, melyik webhelyen járt és milyen tartalmat böngészett..

Miért kell elrejtenem az IP-címem?

Számos oka van annak, hogy miért szeretné elrejteni IP-címét. Íme néhány leggyakoribb ok, amiért a felhasználók el akarják rejteni az IP-címet.

1- Csatlakozzon az internethez magántulajdonban és névtelenül

A magánélet megsértése ezekben az időkben gyakoribb, mint valaha. Nem igazán tudjuk, ki tarthatja szem előtt az online tevékenységeinket. Még azt sem tudjuk, hogy az internetszolgáltató biztonságban tartja-e személyes adatainkat, megosztja-e azokat a kormányzattal, vagy eladja-e a legmagasabb ajánlatot nyújtóknak. Az IP-cím elrejtése ésszerű fellépésnek tűnik.

2. Rejtse el a földrajzi helyzetét

Az IP-cím hozzá van kötve az internet-kapcsolathoz, amelyet az internetszolgáltató biztosít. Internetes szolgáltatások vásárlásakor meg kell adnia személyes adatait, például SSN-t, otthoni címet, e-mail címet stb.

Az Önhöz rendelt IP-cím egyedi, és felhasználható személyes adatainak, valamint tartózkodási helyének beolvasására.

Az IP-cím elrejtésekor a helyem is elrejtésre kerül.

3 - Feltárja a földrajzi és IP-korlátozott tartalmak blokkolását

Bizonyos webhelyek és streaming-tartalom bizonyos régiókra korlátozódik. Bármely, az említett régiókból származó IP-címmel elérhetők. A régión kívüli bármilyen szellemi tulajdonhoz való hozzáférés korlátozott.

Az IP-cím elrejtése és annak a régiónak az IP-címének megszerzése, ahonnan hozzáférni szeretne weboldalakhoz és egyéb tartalomhoz, remek módja az ilyen korlátozások megkerülésének..

Itt merül fel az IP-cím elrejtésének szükségessége. Tehát itt jön a sok módszer erre.

IP-cím elrejtése

Négy módon felsorolom (három ingyenes) elrejtheti eredeti IP-címét, és hamis böngészhet az interneten. Az első módszer a legbiztonságosabb és a legtöbb felhasználó számára ajánlott. Választását azonban az igényeinek természete alapján végezheti el.

1. Használjon VPN szolgáltatást - a leggyorsabb és legmegbízhatóbb

Egyáltalán nem kétséges, hogy a VPN használata a legjobb módszer az IP-cím elrejtésére. A legjobb VPN-szolgáltatók kiváló biztonsági protokollokat kínálnak, amelyek révén az internet-kapcsolat teljesen sérülékeny lehet az internetes fenyegetések és a hackelési kísérletek számára..

az IP-cím elrejtése egy vpn-vel

A VPN-szolgáltatások IP szivárgás elleni védelmet is kínálnak, és ügyeljen arra, hogy az eredeti IP-cím soha ne kerüljön közzétételre, amikor csatlakozik az internethez.

A virtuális magánhálózat működése meglehetősen egyszerű. Maszkolja az Ön IP-címét, és egy teljesen új IP-címet rendel hozzá a szerveréhez, amelyhez csatlakozik. Ez lehetővé teszi a teljes online névtelenséget.

Bármely internetes forgalmat, amely a VPN-hez csatlakoztatott eszközről származik, először a VPN alkalmazás titkosítja. A forgalmat ezután továbbítja azon a VPN-kiszolgálón, amelyhez csatlakozni választott. Amikor a forgalom eléri a VPN szervert, akkor megkapja a kiszolgáló identitását, és elrejti az IP-címét. Amikor a forgalom visszatér az eszközére, akkor ismét ugyanazon a kiszolgálón megy keresztül. A titkosítás biztosítja, hogy még az internetszolgáltató sem kapja meg az online tevékenységek zaját.

Függetlenül attól, hogy privát adatfolyamot szeretne nyújtani, feloldja a földrajzilag korlátozott webhelyek és tartalmak blokkolását, biztosítani szeretné torrent tevékenységeit vagy elrejteni az online tevékenységeket a megfigyelés ellen, a VPN a tökéletes út.

Számos VPN-alkalmazást használtam. Az ExpressVPN az, amely egyértelműen kiemelkedik a tömegből. Ismert, hogy ez a leggyorsabb VPN. De ez nem az egyetlen ok, amiért ajánlom. Az ExpressVPN hatalmas, 3000 szerverből álló hálózattal rendelkezik 160 helyszínen és több mint 90 országban.

Minden szerver egyedi IP-címmel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az ExpressVPN-nek több mint 3000 egyedi lehetősége van az IP elrejtésére. Elolvashatja az Expressvpn áttekintését, annak részleteivel kapcsolatban.

2. Az IP elrejtése proxy szerverrel - lassú és megbízhatatlan

A proxykiszolgálót mini-VPN-ként, vagy valószínűleg a VPN erősen eltávolított verziójaként gondolhatja.

Csakúgy, mint egy VPN, az online forgalmat a szerverükön keresztül továbbítják, lehetővé téve az IP-cím elrejtését. A jó dolog az, hogy a legtöbb proxy szerver, például a hide.me, ingyenes. Nagyon sok web alapú. Nem kell letöltenie egyetlen alkalmazást sem a készülékére. Egyszerűen keresse fel a proxy webhelyet, és írja be az elérni kívánt URL-t.

az IP-cím elrejtése proxyszerverrel

Ami a forgalom alagútját illeti, a proxy működési módja nagyon különbözik a VPN-től. Míg a VPN képes a kimenő internetes forgalom átirányítására a szerverén, a proxy szolgáltatás csak meghatározott tevékenységeket rejt. Hadd hozzok egy példát, amely tisztázná a dolgokat:

Az eszközre telepített VPN-ügyfél a robusztus titkosítási protokollokkal teljes mértékben átveszi az internetforgalom irányítását. Másrészt a proxy használatával meg kell mondania, hogy mely konkrét online tevékenységet szeretne átirányítani a proxy szerveren keresztül. Tegyük fel, hogy van egy weboldal, amelyen nem szeretné megkapni az eredeti IP-lábnyomait. Megy a proxy szolgáltatáshoz, kiválasztja a szervert, és megadja nekik a webhely URL-jét. A proxyszolgáltatás átirányítja a kérését a szerverén keresztül, és betölti a webhelyet a böngészőbe. Az internetszolgáltatója csak azt fogja tudni, hogy meglátogatta egy proxy webhelyet (ami teljesen legális). Nem tudná, melyik webhelyet valóban meglátogatta a proxy segítségével.

A proxy hihetetlen eszköz lehet a földrajzilag korlátozott webhely eléréséhez vagy a régió által korlátozott tartalom feloldásához. A legfelsõbb streaming-platformok, mint például a Netflix, sok pénzt költenek a Proxy- és a VPN-kiszolgálók nyomon követésére és blokkolására. Noha a fizetett VPN szolgáltatók megengedhetik maguknak, hogy új szervereket építsenek be, ugyanez nem mondható el az ingyenes proxyszolgáltatásokról.

A proxyszolgáltatásoknak vannak más súlyos hátrányai is. A biztonsági oldalon nem a legmegbízhatóbbek. Az IP-szivárgások, az IP-kitettségek nem ritkák. Még nem használják ugyanazt a csúcsminőségű titkosítási protokollt. És nem tudjuk, mennyire biztonságos a személyes adatai velük.

Mint mondtam, a proxy általában csak az elrejtett IP-jeimet rejti el az általuk meglátogatott webhelyek között. Nem titkosítja a teljes internetes forgalmat. Ezért továbbra is ki vannak téve a veszélyeknek, és kiszolgáltatott lehet az online megfigyelés és felügyelet ellen. Ugyanakkor, bár a legtöbb VPN-szolgáltatás nem naplózási politikát tart fenn, a proxyszolgáltatások rögzíthetik és naplózhatják az Ön tevékenységeit.  

A lassú csatlakoztatás szintén olyan kihívás, amelyet nem tudott figyelmen kívül hagyni. Mivel a proxyszerverek ingyenesek és könnyen elérhetők, szervereik általában túl vannak terhelve, ami jelentős sebességcsökkenést és késést okoz. Feloldhatják a cenzúrázott vagy földrajzilag korlátozott tartalmak feloldását; továbbra is megtapasztalhatja a pufferelést. Természetesen sok minden attól függ, hogy milyen a napszak és az a kiszolgáló, amelyhez csatlakozott.

Ha teljes névtelenséget és biztonságot keres tisztességes csatlakozási sebességgel, akkor a VPN az egyetlen életképes lehetőség.

3. TOR kapcsolat - biztonságos, de lassú és kockázatos

A TOR egy újabb IP-cím-elrejtő eszköz, amelyet felhasználhat, hogy név nélkül maradjon az interneten. A TOR az Onion Router. Csakúgy, mint a hagymának sok rétege van, a TOR többrétegű biztonságot is kínál az önkéntesek és kiber-aktivisták által működtetett kiszolgálók láncán keresztül.

Amikor csatlakozik TOR-ügyféllel, az online forgalom több kiszolgálón keresztül irányul. Maszkolja az Ön IP-címét, és lehetővé teszi az internetes névtelen böngészést.

A TOR biztonsága megkérdőjelezhetetlen. Vannak azonban komoly hiányosságai.

A TOR egy párhuzamos hálózat, ahol az online forgalmat több réteg szerverekre irányítja. Minden alkalommal, amikor az online forgalom egy újabb kiszolgálón megy keresztül, elveszíti a sebességét. És ha több kiszolgálón kell keresztülmennie, akkor jelentős sebességcsökkenés lehet. Ezért lassú betöltése, streaming, pufferolása tapasztalható meg.

IP cím elrejtéseFotók: hotspotshield.com

A könnyű hozzáférés és a névtelenség ígéretétől a TOR menedékké vált a bűnözők számára. A TOR-hálózaton keresztül sok illegális tranzakciót folytatnak, ideértve a kábítószer-kereskedelmet, a fegyverek értékesítését és még sok más.

Bár a TOR-hoz való csatlakozás a legtöbb országban nem illegális, problémákat vonhat maga után, ha illegális ügyletekbe is beleragadnak, akár véletlenül is.

Figyelembe véve a sebességet, az adatvédelmet és a biztonságot is, a VPN egyértelmű választás, ha arra gondolsz, hogyan rejtsem el IP-címem.

4. Használja a nyilvános Wi-Fi kapcsolatot - nem a legbiztonságosabb

A nyilvános Wi-Fi kapcsolat használata egy másik lehetőség az internetes névtelen böngészéshez anélkül, hogy IP-címét ki kellene tennie. Rengeteg kiskereskedelmi üzlet, nyilvános helyek, mint például a repülőterek, valamint az élelmiszer-összeköttetések és a kávézók ingyenes Wi-Fi-t kínálnak. Mivel valaki más internet-kapcsolatát használja, az Ön IP-címe nem kerül nyilvánosságra.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nyilvános Wi-Fi szolgáltatások biztonságosak. Valójában jelentős kockázatokkal jár. Végezetül ki lehet téve eszközét egy hackereknek ugyanazt a hálózatot használva, amely képes percek alatt ellopni személyes adatait.

A következő két módszer nem rejti el az Ön IP-jét. Elsősorban itt adják hozzá azokat az esetre, ha csak anonimitás nélkül szeretné megváltoztatni IP-jét.

5. Használja a mobil Hotspotot - alig névtelen és lassú

Minden mobiltelefon Hotspot funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi számukra Wi-Fi hálózatként való használatát. A hotspot működéséhez a mobilszolgáltatónak csatlakoznia kell az adathálózathoz.

ip hider

A Hotspot hálózat beállítása a mobiltelefonon egyszerű. De a folyamat eszközönként eltérő lehet. Ha nem biztos benne, hogyan kell tovább lépni, akkor Google.

Csakúgy, mint a szokásos Wi-Fi, a Hotspot lehetővé teszi az összes eszköz csatlakoztatását, beleértve a számítógépeket, más mobiltelefonokat, táblagépeket stb.

Ez egy nagyszerű lehetőség, ha nem akar csatlakozni szélessávú Wi-Fi hálózatához valamilyen online tevékenység céljából. A Hotspot nem rejti el az IP-címem. Ehelyett lehetővé teszi számomra a mobilhálózat IP-címének használatát.

Ne feledje azonban, hogy ez nem kínál valódi névtelenséget. Az online tevékenységei továbbra is visszakereshetők a mobilhálózat IP-címén. Mobiltelefon-szolgáltatója rengeteg személyes információval rendelkezik.

Csakúgy, mint szélessávú, Wi-Fi-kapcsolata, a mobil adatátviteli hálózat sem titkosítva van. Ezért készülékei ugyanolyan sebezhetők. És a mobilhálózatok sokkal lassabbak, mint a szélessávú kapcsolatok.

6. Változtassa meg a kapcsolat IP-címét

Ez egy további trükkös és bonyolult módszer az internetkapcsolat új IP-cím hozzárendelésére. A vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatok esetében a folyamat eltérő. Ezenkívül a módszerek eszközönként is különböznek.

Az IP-változás folyamata műszaki, és gyakran órákat kell várnia, mielőtt újat kap. A modemet elég hosszú ideig ki kell kapcsolni. És ha előfordul, hogy a folyamat befejezése előtt újra bekapcsolja, akkor visszatér a régi IP-címhez, és a folyamatot újra el kell indítania.

Nem foglalkozom itt a folyamat technikai részleteivel. Nem túl praktikus és nem is ajánlott. Ha azonban továbbra is meg akarja tenni, akkor keresheti a modemre és az eszközre vonatkozó utasításokat a Google-on (vagy bármely más választott keresőmotoron)..

Mi lenne az ingyenes VPN szolgáltatásokkal??

Hadd kezdjem egy időigényes kifejezéssel: „ha ingyenes, akkor te vagy a termék”. Vagy valószínűleg: „nincsenek ingyenes ételek”!

Bár ezekre a kattintásokra is hangzik, ezek továbbra is súlyosak a szolgáltató-fogyasztói környezetben.

Igen, igaz, hogy rengeteg ingyenes VPN-szolgáltatás létezik odakint. Sokat próbáltam személyesen. Őszintén szólva, nagyon ígéretesnek tűnik. Néhányuknak még professzionális tervei is vannak, amelyek hitelességük megjelenését kölcsönzik. A biztonság és a magánélet vonatkozásában azonban kiderül valódi természetük.

Elrejtheti IP-címét egy ingyenes VPN-sel, de ne felejtse el, hogy mindig van némi ár.

Nagyon sok pénzt és munkaerőt igényel a VPN-kiszolgálók létrehozása és karbantartása. Ha a VPN ingyenes, akkor dollárt kell gyűjtenie valahonnan. Számos ingyenes VPN-ügyfél hirdetésalapú. Időnként bosszantó hirdetés jelenik meg, amikor megpróbálja használni az ingyenes VPN alkalmazást. Szóval, ez az egyik módja annak, hogy pénzt keressenek. Semmi baj ezzel, amíg a felbukkanó hirdetések nem rosszindulatúak. Néha azonban vannak.

Néhány ingyenes VPN megpróbálta csendben elcsúsztatni a rosszindulatú programokat és a hirdető programokat, amelyeket az antivírus mi azonnal megjelöl. Néhányan azonban gyorsan el is mentek a vírusvédelem mellett. A biztonság nagyon fontos számomra, és hogy egy kockázatot soha nem vállalok, ami sok ingyenes VPN-vel jár.

De ez nem az. Jelentések szerint sok ingyenes VPN-ből eladták előfizetőik személyes adatait az ajánlattevőknek. Számos olyan fizetett VPN-szolgáltatástól eltérően, amelyek nulla naplózási irányelvet kínálnak, a legtöbb ingyenes VPN nyilvántartást vezet személyes adatairól, valamint online tevékenységeiről. Ez a bizalom és a magánélet megsértése. További információt olvashat arról, hogy az ingyenes VPN-ek hogyan keresnek pénzt.

Noha az ingyenes VPN-ek jó lehetőségnek tűnhetnek az IP elrejtésére, általában nem. Amikor a biztonságról és a magánéletről van szó, nem dobok kockákat. Ezért a pénzem mindig a fizetett, elismert és megbízható VPN-szolgáltatásokon van, mint például az ExpressVPN.

Csomagolás fel

Ez nagyjából összefoglalja az IP elrejtésének módjait és az okokat, amelyek miatt el szeretné rejteni IP-címét.

Ha mindenre kiterjedő védelmet és szinte bolondságos módszert keres IP-címének elrejtésére, nincs más jobb módszer, mint a VPN. A biztonság és a sebesség szempontjából egyaránt nyer. A legtöbb VPN-szolgáltató több egyidejű kapcsolatot kínál. Ez azt jelenti, hogy minden eszközt egyszerre meg lehet biztonságosítani.

Megpróbáltuk lefedni a cikkben szereplő összes releváns információt, amely segítséget nyújthat a nem műszaki szakemberekhez, mint én. Ha bármilyen visszajelzése vagy javaslata van, kérjük, bátran ossza meg velünk az alábbi megjegyzés szakasz alatt.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me