Hogyan javítsuk ki a FireStick távoli problémákat

>

Ha a Firestick távvezérlője nem működik vagy párosul, a megfelelő oldalon van.

Egy este néztem az egyik kedvenc filmet a FireStick készüléken. Már majdnem félúton voltam a filmen, amikor úgy döntöttem, hogy egy gyors szünetet tartok, és italot válok a hűtőszekrényből. A Fire Stick távirányítóját a TV-hez tartottam, hogy szüneteltessem a filmet, de semmi sem történne. Többször megnyomtam a gombokat, de az eszköz nem válaszolt, és a film csak játszani fog. Kihúztam a csatlakozót a tápegységből abban a reményben, hogy az újraindítás csak trükköt okozhat.

A FireStick rendszerint újraindította, de a távvezérlő nem működött. Néhány percbe telt, amíg rájöttem, hogy valami baj van a Fire Stick távvezérlőjével. Ha hasonló bajokba ütközött, és az Amazon Fire Stick távvezérlője nem működik, akkor azt megjavíthatja. Tehát itt van egy pillantás a felfedezett különféle okokra és megoldásukra. Olvass tovább! 

A FireStick Remote nem működik

Felvázoltam azokat a leggyakoribb okokat, amelyek a FireStick / Fire TV / Fire TV Cube távirányítóval kapcsolatos problémákat okoznak. Menjen át egyenként, és biztos vagyok benne, hogy a távvezérlője újra működni fog.

A tűzjelző távirányító nem működik

1. Ellenőrizze a Fire Stick távoli elemeit

Az Amazon Fire Stick Remote egy energiaigényes kiegészítő. Miután egy ideig használtam a FireStick-et, és már csak néhányszor is felmerült az akkumulátor-lemerülési problémákkal, biztonságosan mondhatom, hogy ha a távvezérlő nem működik, akkor nagy az esélye, hogy az akkumulátorok kifogytak..

Az akkumulátor figyelmeztetés nélkül lemerül. Ha a Fire Stick távvezérlője hirtelen leáll, (bosszantóan éjszaka közepén, amikor még nincsenek tartalék akkumulátorod), felteszem az akkumulátoromat.

Őszintén szólva, még nem vagyok biztos abban, hogy a távirányító miért fogyaszt ilyen sok akkumulátort. Időnként az akkumulátor néhány hét alatt szárazon megy ki. A Fire Stick távvezérlő Alexa-t, a hangfelismerő és a hangutasítás-technológiát használja. Néhányan talán meg akarják határozni az Alexa hibáját. De nem olyan, mintha a távvezérlő mindig hallgatna. A hallgatás megkezdéséhez tartsa lenyomva a távvezérlőn az Alexa gombot.

Az indokok ellenére az egyetlen valószínű megoldás a jó minõségû alkáli elemek használata és a pótalkatrészek kézben tartása. Az alkáli elemek a legjobbak, és a leghosszabb ideig tartják a Fire Stick távvezérlőjét. Ne vásároljon semmi alkáli anyagot. Vásároljon neves gyártó márkanevét.

Egy héttel ezelőtt talán még az újratölthető alkáli akkumulátort is ajánltam, ha nem tapasztaltam problémát az enyémmel. Az egyik távoli elem kiszivárgott, és fehér maradék rakódott le a csatlakozón. Még a vadonatúj akkumulátor sem működött, amíg le nem kapartam a fehér anyagot.

Tehát, bocsáss meg, ha nem vagyok biztos abban, hogy az újratölthető elemek. Ez arra is rávilágít, hogy jó ötlet lenne eltávolítani az elemeket, és ellenőrizni, hogy vannak-e maradványlerakódások az akkumulátor szivárgásán a csatlakozókban. Tisztításuk esetén a Fire Stick távvezérlője újra működhet.

És van még egy dolog, amit majdnem elfelejtettem elmondani. Valószínűleg már tudja, hogy az akkumulátorok „+” (plusz) és „-” (mínusz) véggel rendelkeznek. Az elemtartó csatlakozóinak a + és az oldalai is vannak. Az akkumulátor + oldalát igazítani kell a csatlakozó + oldalához (és a mínuszok automatikusan igazodnak). Helytelenül tettem az elemeket, és egy ideig küzdöttem a távirányítóval.

Ha az Amazon Fire Stick távvezérlője még az akkumulátor csatlakozóinak megtisztítása és új elemek használata után sem működik, olvassa el a további megoldásokat!

2. Már párosította a FireStick távirányítót?

Általában a dobozban levő FireStick távirányító előzetesen párosítva van az eszközzel. Ha nincs párosítva, akkor automatikusan meg kell csinálnia. Vagy ha az új / csere FireStick távirányítója nem működik, akkor előfordulhat, hogy nincs megfelelően párosítva.

A párosítás egyszerű. Kövesse az alábbi lépéseket.

  1. Dugja be a FireStick készüléket a tv-készülék HDMI-portjába.
  2. Kapcsolja be a FireStick készüléket és a tévét.
  3. Amikor a FireStick elindul, tartsa lenyomva a távirányítón a „Kezdőlap” gombot legalább 10 másodpercig.
  4. Ez összekapcsolja az Amazon FireStick távirányítóját, és működnie kell.

Ha nem párosul, nyomja meg és tartsa lenyomva a home gombot 10-20 másodpercig. Sok esetben a sikeres párosításhoz a felhasználóknak többször meg kellett ismételniük a folyamatot.

amazon tűzjelző távirányító

A FireStick akár 7 Bluetooth eszközhöz is csatlakoztatható, beleértve a távirányítókat is. Ha már 7 eszközt csatlakoztatott, akkor legalább egyet le kell választania. Így teheti meg ezt:

  • Válassza a Beállítások elemet a FireStick kezdőképernyőjén. A beállítások a felső menüsoron találhatóak
  • Nyissa meg a Vezérlőket & Bluetooth-eszközök a következő képernyőn
  • Megjelenik az összes csatlakoztatott eszköz listája. Csak válassza ki a párosítani kívánt eszközt, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Kérjük, ne feledje, hogy ha a távvezérlő az első kísérlet során nem párosul a FireStick eszközzel, próbálkozzon újra. Általában először csatlakozik, de ritka esetekben 2-3 próbálkozást is igénybe vehet. Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor meg kell próbálnia a 3. sz. Megoldást a távvezérlő alaphelyzetbe állításához és javításához. Sok felhasználó számára működött.

3: A FireStick gombok nem működnek

A gombok általában nem működnek, ha a távvezérlő nem volt megfelelően párosítva a FireStick eszközzel. Tartsa lenyomva a itthon gombot legalább 10 másodpercre a távvezérlőn, hogy újra összekapcsolják.

Ha még mindig nem működik, akkor kövesse a lépéseket a távvezérlő alaphelyzetbe állításához és a FireStick-rel való párosításhoz:

Megjegyzés: A következő lépések NE állítsák vissza a FireStick gyári beállításait. Egyszerűen visszaállítják és leszerelik a távvezérlőt, majd ismét összekapcsolják a FireStick-rel

1- Húzza ki a FireStick készüléket az áramforrásból (vagy húzza ki az adaptert a konnektorból vagy a FireStick eszközből)

2- Tartsa legalább 20 másodpercig lenyomva a következő gombokat (mindegyiket együtt):
- Vissza gomb
- Menü gomb
- A navigációs gyűrű bal oldala

A tűzoltó gombok nem működnek

3- Vegye le az elemeket a FireStick távvezérlőről

4- Kapcsolja be a FireStick készüléket, és várjon, amíg meg nem jelenik a kezdőképernyő a TV-n

5- Helyezze vissza az elemeket a FireStick távvezérlőbe

6- Várjon 1-2 percig

7- A FireStick távvezérlőjének már párosítania kell. Ha nem párosult, tartsa lenyomva a itthon gombot legalább 10 másodpercig

4. Kompatibilis-e a Fire Stick Remote??

Ez a kérdés nem azok számára szól, akiknek problémái vannak a dobozból való távirányítóval. A külön vásárolt távirányítókról beszélek. Megfelelő házon belüli és külső gyártmányú távvezérlők állnak rendelkezésre, amelyek működnek a FireStick-rel & Tűz TV készülékek.

A FireStick az Amazon és más gyártók játékvezérlőit is támogatja, amelyek távvezérlőként használhatók az eszközhöz való interakcióhoz. Bármely Amazon hivatalos termék, amely egyértelműen kijelenti, hogy kompatibilis a FireStick-rel, működni fog az eszközével. Ha azonban harmadik féltől származó távvezérlőt vagy játékvezérlőt szeretne vásárolni, akkor ellenőrizze, hogy azt a Fire TV vagy a FireStick készülékkel való együttműködésre tervezték-e..

Vannak olcsó másolatok is a távirányítóról, azonos kialakítású és elrendezéssel. Ezek a termékek eredeti formájában könnyen eljutnak, de végül nem működnek. Mielőtt az Amazon Fire Stick távirányítót vásárolja, ellenőrizze az eladó hitelességét.

5. Sérült-e a FireStick távirányítója? 

Ha az eredeti termékkel rendelkezik, akkor az új elemeket is betette, és kipróbálta az összes többi megoldást, valószínűleg itt az ideje mérlegelni annak lehetőségét, hogy a távirányító megsérüljön.

Ebben az esetben az egyetlen lehetőség csere távirányító vásárlása. A jó hír az, hogy a csere távirányítók nem kerülnek sokba. Körülbelül 10 dollárért megvásárolhatja őket. Menj, és keresse meg az Amazon-on. Rengeteg lehetőséget talál. Találhat egy testreszabott távirányítót is, külön, dedikált gombokkal a Netflixhez és más alkalmazásokhoz. Néhány távirányító hangerőszabályzóval is rendelkezik.

Ne feledje, hogy az egyedi távirányítók nem feltétlenül az Amazon-tól származnak. Vásárolja meg a terméket magas (legalább 4) és pozitív véleményekkel.

6. Amazon Fire TV Remote App - Az Ön biztonsági mentése 

Az Amazon Fire TV távirányítója még nem működik? Vagy csak éjfélkor fogytak ki az elemek, és nincsenek tartalék elemek.

Ennek nem kell a FireStick eszközt használhatatlanná tennie. Az Amazon Fire TV Remote App segítségével továbbra is vezérelheti az eszközt.

Az amazon firestick távirányító nem működik

Ez az alkalmazás átalakítja az okostelefonját távirányítóvá, és lehetővé teszi a FireStick-rel való kommunikációt, akárcsak a fizikai távvezérlővel.

Az Amazon Fire TV Remote alkalmazás elérhető Android és iOS platformokra egyaránt. Töltse le és töltse le az alkalmazást, és állítsa be FireStick vagy Fire TV készülékével. Csak ellenőrizze, hogy az okostelefon és a FireStick eszköz ugyanarra a Wi-Fi-hálózatra csatlakozik-e.

7. Egyéb általános megoldások

Vannak más okok is, amelyek távoli problémákat okozhatnak. Ezek általában nem valószínűek, ám engem nem lenne szabad megemlíteni.

  • Az Amazon Fire Stick távolsága a készüléktől egy szempont, amelyet figyelembe kell venni. A távvezérlő akkor működik jól, ha az eszköz 10 láb távolságra van. Ha nagy helyiség vagy előcsarnok van, közelebb hozza a távvezérlőt a TV-hez, a hatótávolságon belül.
  • A FireStick távvezérlő Bluetooth-on keresztül csatlakozik az eszközhöz, nem pedig infravörös sugarakkal. Ez azt jelenti, hogy a távirányítónak és a FireStick-nek nem kell egymásnak látótávolságban lennie. De ha az eszközt szekrényben vagy házban tartja, akkor az akadályozhatja a jeleket. Nagyon jó ötlet nyíltan megjeleníteni, hogy megtudja, vajon ez okozta-e a problémát
  • Ügyeljen arra, hogy ne tartson sok elektromos készüléket a FireStick közelében, mivel ez zavarhatja a jelet.

Figyelem FireStick felhasználók: Olvassa el a folytatás előtt

A kormányok és az internetszolgáltatók szerte a világon figyelemmel kísérik felhasználói online tevékenységeiket. Ha szerzői jog által védett tartalmat talál a Fire TV Stick-en, akkor komoly bajokba kerülhet. Jelenleg IP-je mindenki számára látható. Erősen ajánlom, hogy szerezzen be egy jó FireStick VPN-t, és rejtse el személyazonosságát, hogy a filmnézés nem jár rossz fordulattal.

használom ExpressVPN amely az iparág leggyorsabb és legbiztonságosabb VPN-je. Nagyon könnyű telepíteni bármilyen eszközre, beleértve az Amazon Fire TV Stick terméket. Ugyancsak 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár. Ha nem szereti a szolgáltatást, akkor mindig kérhet visszatérítést. Az ExpressVPN speciális üzlettel is rendelkezik, ahol megvásárolhatja 3 hónap ingyenes, és 49% -ot spórolhat meg az éves terv alapján.

Itt találhatók azok az okok, amelyek miatt mindig VPN-t kell használni.

Következtetés

Az összes Fire Stick távoli probléma, amelyet eddig tapasztaltam, mindig az akkumulátorokkal kapcsolatos. A távirányító gyorsabban üríti ki az akkumulátort, mint tetszik. Ezért mindig tartalékot tartok. Telepítettem biztonsági mentésként az Amazon Fire TV Remote alkalmazást a telefonra. Ebben a cikkben megpróbáltam lefedni az összes lehetséges okot, amelyek eljuthatnak a távoli kérdésekbe, és az összes lehetséges megoldást. Ha bármilyen új vagy más tapasztalata van, nagyon szeretném, ha ossza meg velünk az alábbi megjegyzés szakaszban. Köszönöm hogy elolvastad!

Összefüggő:

Hogyan lehet a Jailbreak FireStick-et használni
Hogyan frissíthetem a Kodi-t a FireStick-en
A legjobb VPN a FireStick számára
A legjobb Amazon Fire Stick alkalmazások

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me