Hogyan telepítsük a Plex-et FireStick és Android TV Box-ra

>

Ebben az oktatóanyagban megmutatom, hogyan telepítheti a Plex-et a FireStick-en, hogyan regisztrálhat egy Plex-fiókot, és hogyan állíthatja be a Plex-kiszolgálót a számítógépén.

A Plex kliens-szerver média eszköz, amely lehetővé teszi az összes központilag tárolt adathordozó elérését különféle külső eszközökön keresztül. Hadd tegyem egyszerűbbé ezt egy példával. A Plex lehetővé teszi médiakiszolgáló létrehozását a számítógépen. Külső eszközök, például FireStick, Mobiles, Tablet, TV dobozok és számítógépek kliensalkalmazásaival elérheti a számítógép merevlemezén található összes médiát (például videókat, zenét, képeket)..

A Plex kliensalkalmazásokkal rendelkezik szinte minden olyan eszköz számára, amely támogatja a médialejátszást. Az ügyfélalkalmazást letöltheti a hivatalos alkalmazásboltokból. Például Android esetén letöltheti az alkalmazást a Google Play Áruházból. A FireStick esetében az Amazon áruházban érhető el.

A Plex esetében az a legjobb, ha a szervert (a számítógépet) és az ügyfeleket (mondjuk FireStick vagy mobil) nem kell ugyanabba a vezeték nélküli hálózatba csatlakoztatni. Lehet, hogy otthon hagyja a számítógépet, és továbbra is lejátssza a mobiltelefonján a merevlemezén tárolt videókat a barátja házából.

Fontos!! Számítógépének bekapcsolt állapotban és az internethez csatlakoztatva kell lennie, amikor megpróbál távoli kapcsolatba lépni vele az ügyfélalkalmazáson

A Plexnek azonban nem feltétlenül csak a számítógépen (kiszolgálón) tárolt adathordozót kell lejátszania. Különböző Plex csatornák léteznek (hivatalos és nem hivatalos is), amelyek hozzáférést biztosítanak különféle online médiához. Ezek a csatornák telepítve vannak a kiszolgálóra, és az összes csatlakoztatott ügyfél számára elérhetők.

Ezenkívül a Plex kliens alkalmazás tartalmaz néhány online tartalmat is. Ez a tartalom akkor is streamizálható, ha nem kapcsolódik a Plex szerverhez. Más szavakkal, független a szervertől.

Figyelem FireStick felhasználók: Olvassa el a folytatás előtt

A kormányok és az internetszolgáltatók szerte a világon figyelemmel kísérik felhasználói online tevékenységeiket. Ha szerzői jog által védett tartalmat talál a Fire TV Stick-en, akkor komoly bajokba kerülhet. Jelenleg IP-je mindenki számára látható. Erősen ajánlom, hogy szerezzen be egy jó FireStick VPN-t, és rejtse el személyazonosságát, hogy a filmnézés nem jár rossz fordulattal.

használom ExpressVPN amely az iparág leggyorsabb és legbiztonságosabb VPN-je. Nagyon könnyű telepíteni bármilyen eszközre, beleértve az Amazon Fire TV Stick terméket. Ugyancsak 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár. Ha nem szereti a szolgáltatást, akkor mindig kérhet visszatérítést. Az ExpressVPN speciális üzlettel is rendelkezik, ahol megvásárolhatja 3 hónap ingyenes, és 49% -ot spórolhat meg az éves terv alapján.

Itt találhatók azok az okok, amelyek miatt mindig VPN-t kell használni.


Olvas:
A legjobb VPN telepítése a FireStick-en

Hogyan telepítsük a Plex-et a FireStick-re

Mielőtt telepítené a Plex-et a FireStick-re, regisztrálnia kell egy fiókot, ha még nem rendelkezik ilyennel. Tehát először hozzunk létre egy Plex-fiókot.

Iratkozzon fel a Plex-fiókra

Ez a lépés:

1- Nyissa meg a https://www.plex.tv fájlt a számítógépen vagy a mobilján (használhat FireStick támogatott böngészőt is, például Silk Browser vagy Firefox), majd kattintson Regisztrálj

Hogyan telepítsük a plext a tűzoltóra

2- Feliratkozhat a meglévő Facebook vagy Google hitelesítő adataival, vagy új fiókot hozhat létre e-mail címmel

plex feliratkozás a tűzjelre

3- Miután bejelentkezett, megvásárolhatja a Plex Pass egyik tervét további előnyökhöz. A tervek havi 4,99 dollárt, évi 39,99 dollárt és egy életre 119,99 dollárt fizetnek. A Plex Pass vásárlásának előnyeiről ebben az útmutatóban később beszélünk.

Jegyzet: Folytathatja a Plex Pass nélkül, és mégis sok funkcióval élvezheti

Hogyan szerezzünk plext a tűzoltóhoz

Így regisztrálhat egy Plex-fiókra.

A Plex FireStick telepítésének lépései

Most végigveszem a lépéseket a Plex FireStick telepítésére. Ez az Amazon App Store-ban elérhető. Itt van, amit meg kell tennie:

1- A FireStick keresési lehetőséget a kezdőképernyőn a bal felső sarokban találja. Válassza ki

Hogyan telepítsük a plext a tűz tv-ra

2- Írja be Plex majd kattintson rá a keresési eredmények között. A hangutasításhoz tarthatja lenyomva a távvezérlő Alexa gombját is

telepítse a plexet a tűzoltóra

3- Amikor megjelenik a Plex alkalmazás ikonja az Alkalmazásokban & Kattintson a Játékok szakaszra

plex a tűzhelyen

4- Menj tovább, és kattints Kap (vagy ha korábban letöltötte, kattintson a Letöltés helyette)

firestick plex app

5- Várja meg, amíg a Plex alkalmazás letölt és telepíti a FireStick alkalmazást

Hogyan telepítsük a plext a tűzoltóra

6- Kattintson a gombra Nyisd ki a Plex futtatásához, miután telepítette

telepítse a plexet a tűzoltóra

A Plex telepítése az Android TV operációs rendszerre & Android TV Box

Kétféle Android TV doboz létezik odakint - az egyik az alapkészletű Android OS, a másik az igazi Android TV operációs rendszer. Bizonyos szempontból hasonlóak, másokban pedig különböznek.

A kettő között a közös, hogy mindkettő támogatja a Google Play szolgáltatásokat. Az alkalmazásokat közvetlenül a Google Play Áruházból telepítheti. A Plex elérhető a Google Play Áruházban.

Az alábbiakban bemutatjuk a Plex telepítését az Android TV Box készülékre (többé-kevésbé azonos módon működik mindkét típusú dobozban):

1- Nyissa meg a Google Play Áruházot

lépések a plex telepítéséhez az Android TV dobozban

2- Keresse meg a Plexet gépelés vagy hangutasítás használatával (ha támogatott)

plex az android tv-n

3- Kattintson a Plex ikonra, amikor az megjelenik a keresési eredmények között

Hogyan telepítsük a plexet az Android TV dobozba

4. Kattintson a Telepítés elemre

Kattintson a telepítésre, hogy telepítse a plexet az Android TV-hez

5- Az alkalmazás futtatásához kattintson a Megnyitás gombra

A Plex beállítása és használata a FireStick és az Android TV Box eszközön

Ha FireStick-et használ, akkor futtathatja az alkalmazást a Az Ön alkalmazásai & Csatornák szakasz. Tartsa lenyomva a itthon gombot néhány másodpercre az Amazon FireStick távvezérlőjén, majd az összes telepített alkalmazás eléréséhez kattintson az előugró ablakban lévő Alkalmazások elemre.

Ha Android TV Box-ot használ, keresse fel az „Alkalmazások” részt a Plex eléréséhez.

Megjegyzés: A Plex alkalmazás felülete megegyezik a FireStick és az valódi Android TV operációs rendszer dobozokban. Ez kissé eltérhet az Android TV-dobozokban. Összességében azonban nagyjából ugyanaz.

Most kövesse az alábbi lépéseket:

1- Az alkalmazás első futtatásakor megjelenik a következő ablak. Feltételezem, hogy már regisztráltál. Tehát kattintson Bejelentkezés

Megjegyzés: Bár kattintással kihagyhatja az Ugrás és folytathatja bejelentkezés nélkül, azt javaslom, hogy hozzon létre egy fiókot és jelentkezzen be

Hogyan kell használni a Plex-t a tűzoltón és az android tv-dobozon

2- Egy kód jelenik meg a FireStick képernyőn

hogyan kell használni a plexet a tűzoltón

3 - Használja a számítógépet, a mobilját vagy bármely más eszközt, a FireStick kivételével, és lépjen a https://plex.tv/link linkre, és írja be a kódot

A sikeres összekapcsoláshoz be kell jelentkeznie a Plex-fiók hitelesítő adataival

A kód beírása után kattintson a Link elemre

hogyan állítsd be a plext a tűzoltón és az android tv-n

4- Látnod kell a Fiók kapcsolódik visszaigazolás számítógépen, mobiltelefonon vagy bármilyen más eszközön, amelyen megadta a kódot. Most visszatérhet a FireStick oldalra

link plex fiók az amazon tűzoltón és android tv dobozban

5- A kapcsolat létrehozása után a következő képernyőre mutat. kettyenés Iratkozz fel ha Plex Pass-ot akar vásárolni. Használhatja a fizetés egyik módját, amely az Amazon-fiókjához kapcsolódik

Ha nem akarja megvásárolni a bérletet, kattintson a gombra Nem most

iratkozzon fel a plex pass on firestick vagy android tv box-ra

6- Ha még nem állította be a Plex-kiszolgálót a Plex-fiókjával, akkor látnia kell a „Nem találtak kiszolgálót” üzenetet. Később a szerver beállításáról fogunk beszélni. Egyelőre kattintson a gombra Folytatni

A plex szerver nem található a tűzhelyen és az android tv dobozban

7- Ez a Plex alkalmazás kezdőképernyője a FireStick alkalmazáson a telepítés után. Annak ellenére, hogy nem szinkronizálta az alkalmazást egyetlen szerverrel, továbbra is streamingbe helyezheti a kiemelt ingyenes tartalmat. Vannak webes műsorok, hírvideók, podcastok és még sok más

plex app tűzoltó android tv otthoni képernyőn

Nagyon sok ez. Így állíthatja be a Plex-et, és felhasználhatja azt a FireStick-re.

A Plex Server telepítése és beállítása

Noha a Plexnek sok online tartalma van, valódi potenciálja abban rejlik, hogy számítógépe médiaközponttá válik azáltal, hogy Plex szerverré konvertálja. Mint már említettem, a Plex kliens-szerver alapú szolgáltatás. Ügyfélalkalmazásokkal rendelkezik minden olyan eszközplatform számára, amelyre gondolhat, beleértve a FireStick készüléket, a mobiltelefonokat, a számítógépeket stb.

A kiszolgálót azonban csak a számítógépen (Windows, Mac és Linux), valamint néhány más, kiszolgálóként használható eszközön (például NAS) állíthat be..

Fontos!! A Plex szerverként használt számítógépnek bekapcsolt állapotban kell maradnia, hogy lehetővé tegye a médiahozzáférést az olyan eszközökre telepített ügyfélalkalmazásokból, mint a FireStick vagy a mobil

Így csinálod:

1- Nyissa meg a számítógépén a https://www.plex.tv/media-server-downloads/ oldalt

2- Kattintson a Plex Media Server legördülő menüben válassza ki a számítógép operációs rendszerét
Most kattintson a Letöltés gombra ugyanazon a weboldalon

Hogyan telepítsük a plext a tűzoltóra

3- Nyissa meg azt a mappát, amelyben letöltötte a szerver telepítőfájlját, és futtassa azt. A szerver telepítéséhez kövesse az operációs rendszerre vonatkozó utasításokat. Például, amikor futtattam a fájlt a Windows rendszeren, a következő felbukkanó ablak jelent meg. Most rá kell kattintanom Telepítés és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Plex szerver telepítéséhez a számítógépre

plex médiakiszolgáló telepítése tűzoltó android tv dobozhoz

4- Amikor a telepítés befejeződött, látnia kell a következő ablakot. kettyenés Dob

plex tűzoltó és android tv doboz

A következő lépéseket most egy webböngésző követi

5- Mostantól átirányítja Önt egy weboldalra a számítógép alapértelmezett böngészőjében. Ha még nem tette meg, be kell jelentkeznie a Plex-fiókjába.

A következő képernyő gyors áttekintést nyújt a Plex működéséről. kettyenés Megvan! gomb

állítson be plex szervert Firestick android tv dobozhoz

6- Most felkérjük a szerver nevét. Tegye valami relatív és azonosíthatóvá. kettyenés Következő

Megjegyzés: Ha a kiszolgálón (a számítógépen) lévő adathordozókat a külső ügyfelek (például a FireStick) segítségével szeretné elérni, ellenőrizze, hogy a Engedje meg, hogy az otthonomon kívül hozzáférhessenek a médiumhoz be van jelölve

plex szerver neve

7- A telepítési folyamat során kattintással hozzáadhatja a médiakönyvtárat Könyvtár hozzáadása. Ez lehetővé teszi filmek, műsorok, videók, zene, képek stb. Hozzáadását a szerverhez, és hozzáférést biztosít külső eszközökről

kettyenés Következő A folytatáshoz

plex szerver médiakönyvtár

8- Kattintson Kész a szerver telepítésének befejezéséhez

A plex szerver beállítása befejeződött

A Plex Premium (Plex Pass) vásárlás előnyei

Használhatja a Plexet anélkül, hogy megvásárolná a Plex Pass-ot, ha csak annyit szeretne elérni, hogy távolról hozzáfér a számítógép helyi médiájához az ügyféleszközökön, például a FireStick-en. A bérlet megvásárlása azonban bizonyos exkluzív előnyöket kínál. Itt egy rövid pillantás:

plex pass előnyei

A Plex a következő terveket kínálja:

- 4,99 USD havonta
- 39,99 USD évente
- 119,99 USD Élettartam

Záró szavak

A Plex hihetetlenül hasznos médiaszervező eszköz, amely kliens-szerver architektúrát használ a hozzáféréshez a helyi és az online médiához. Ha otthon vagy távol, a kiszolgáló beállításával a számítógépen bárhonnan elérheti a helyileg tárolt médiát, ameddig csak van internetkapcsolat. Telepítheti a Plex csatornákat a számítógépére, amelyet szerverként használ az online média streamingjére az összes ügyfélalkalmazásból. Maga a FireStick korlátozott tárhelyű. A Plex on FireStick használatával a tárolóhely használata nélkül elérheti a számítógép adathordozóit. Mindent egybevetve nagyszerű eszköz.

Összefüggő:

Az Amazon FireStick börtönbe helyezése
A Stremio telepítése a FireStick-en
Hogyan telepítsük a Kodi-t a FireStick-re

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me