Hvordan sette opp Amazon Fire TV Stick for første gang

>

TV-seing er i rask endring over hele kloden med en mengde videostreamingtjenester som Hulu, Netflix, Hotstar, Amazon Prime, etc. DTH kan snart bli en saga blott og det vil være for godt. Videostreaming-tjenester tilbyr ikke bare mye mer og bedre innhold, men gir også seerne et sant valg. De kan velge hva de måtte ønske seg fra over millioner TV-serier, filmer, dokumentarer osv. Den siste oppføringen innen videostreaming-segmentet er Amazon Fire TV Stick.

FireStick er et eksklusivt Amazon-tilbud og tilbyr en rekke tjenester som Amazon Prime Video, Hotstar, Netflix, Gaana og mange andre. Men dette er ikke det eneste høydepunktet av Fire Stick. Du gjettet det riktig. Fire Stick-fjernkontrollen kommer med Alexa-støtte. Så du kan bare lene deg tilbake på sofaen din nå og kontrollere alt gjennom stemmen din. Utrolig, er det ikke?

hvordan du setter opp amazon fire tv stick

Hvis du skal kjøpe Amazon Fire TV Stick eller allerede har kjøpt den og bekymrer deg for hvordan du konfigurerer den, kan du lene deg tilbake og slappe av. Vi er her for å hjelpe deg med oppsettet av Amazon Fire TV Stick for aller første gang på TV-en din. Bare følg disse trinnene tett, så blir alt en kakevalk.

Men før vi begynner med denne opplæringen, la oss fortelle deg noen få av forutsetningene først. Dette er tingene du trenger konfigurer og kjør Amazon Fire TV Stick. Vær oppmerksom på at disse tingene åpenbart ikke blir inkludert i Fire Stick Box! Disse er:

  • En kompatibel TV: Dette er åpenbart det fremste kravet. Du trenger minst HDTV med en HDMI-port for å bruke Fire Stick.
  • Internett-tilkobling: Fire Stick har ikke egen internettforbindelse. Du må koble Fire Stick til en aktiv og sterk WiFi-forbindelse, slik at den kan streame HD-videoer riktig.
  • Amazon-konto: Sist, men ikke minst, må du registrere Amazon Fire Stick til din Amazon-konto. Hvis du bestiller Fire Stick fra Amazon-kontoen din, vil den allerede være registrert med den kontoen. Du kan til og med endre det når du måtte ønske det.

Installasjonsinstruksjoner for Amazon Fire Stick

Nå som dere alle er forberedt, la oss begynne. Slik konfigurerer du Amazon Fire TV Stick for første gang. Jeg har delt installasjonsprosessen i 4 relevante deler for å gjøre ting enklere.

Del 1: Komme i gang

TRINN 1: Ta din Fire TV Stick Device. Du finner en mikro-USB-port og en HDMI der. Koble nå USB-strømledningen til mikro-USB-porten på Fire Stick, og koble den andre enden av strømledningen til strømadapteren.

koble firestick til strømledningen og strømadapteren

STEG 2: Koble nå strømadapteren til en stikkontakt. (Merk: Det anbefales å bruke strømadapteren og ikke de USB-portene som tilbys av få TV-er).

TRINN 3: Koble nå Fire Stick til hvilken som helst HDMI-port på TV-en din. Husk HDMI-portnummeret, da du nå blir pålagt å slå på den tilsvarende HDMI-inngangskanalen på TVen din.

sett eldstick inn i HDMI-porten på tv

TRINN 4: Slå på TV-en og åpne den tilsvarende HDMI-inngangskanalen. Du vil se en lasteskjerm med Fire TV Stick-logoen. Det kan ta litt tid å laste for første gang, så ikke bekymre deg.

Trinn 5: Nå er det på tide å sette opp Fire Stick-fjernkontrollen. Sett først inn de to AAA-batteriene som følger med i esken.

sett inn eksterne batterier

Nå skal fjernkontrollen automatisk koble seg sammen med Fire Stick. Hvis den imidlertid ikke kobles automatisk, trykker du bare og holder nede Hjem-knappen på fjernkontrollen i 10 sekunder. Dette vil sende din Fire Stick til oppdagelsesmodus, og sammenkoblingen blir utført.

Når fjernkontrollen er sammenkoblet med FireStick, trykker du på Play / Pause -knappen for å starte installasjonsprosessen

hvordan du setter opp amazon fire stick 4k

Trinn 6: FireStick vil nå be deg velge ønsket språk. Marker ønsket språk ved hjelp av navigasjonstastene på fjernkontrollen og trykk på Velg / OK -knappen på fjernkontrollen for å stille inn språket.

Merk: Select / OK er den runde knappen på fjernkontrollen som er lukket inne i navigasjonsknappene

Installasjonsinstruksjoner for amazon fire stick

Del 2: Koble Amazon Fire Stick til Wifi

Trinn 7: FireStick vil nå søke etter tilgjengelige Wi-Fi-nettverk innen rekkevidden. Når du ser listen over nettverkene, velger du Wi-Fi og angir SSID og passord (hvis nødvendig) for å koble til

hvordan du kobler amazon brannstokk til wifi

Del 3: Registrer Fire TV / Stick med en Amazon-konto

Trinn 8: Nå er det på tide å registrere enheten din til din Amazon-konto. Amazon Fire TV Stick blir forhåndsregistrert hvis du har bestilt den fra Amazon. Hvis det ikke er tilfelle, eller hvis du ønsker å registrere deg via en annen Amazon-konto, kan du bare følge instruksjonene på skjermen for å registrere eller avregistrere din Fire TV. (Du kan lære mer om det her.)

Hvis FireStick ikke er forhåndsregistrert, bør du se følgende vindu. Hvis du har en Amazon-konto, kan du velge det første alternativet. Hvis ikke, oppretter du en Amazon-konto først ved å klikke Jeg er ny på Amazon. 

Installasjonsinstruksjoner for amazon fire stick

Trinn 9: FireStick-en din vil nå registrere seg. Vent noen sekunder.

hvordan du setter opp amazon firestick

Del 4: Avvikling av installasjonsprosessen

Trinn 10: Når registreringen er fullført, vil FireStick spørre om du ønsker å lagre Wi-Fi-passordet ditt på Amazon-kontoen din.

Hvis du bruker flere Amazon-enheter som er registrert på samme Amazon-konto som FireStick, ville det være en god idé å velge Ja for å la disse enhetene raskt koble seg til Wi-Fi-nettverket. Hvis du ikke har noen andre Amazon-enheter og ikke en gang har tenkt å kjøpe en i fremtiden, kan du like godt velge Nei 

amazon fire stick wifi passord

Trinn 11: Hvis du vil aktivere foreldrekontroll på FireStick, klikker du på Aktiver foreldrekontroll på neste skjermbilde. Hvis du gjør det, blir du bedt om å sette opp en PIN-kode i det påfølgende vinduet. Du må oppgi PIN-koden for de fleste aktiviteter på FireStick.

Hvis du ikke trenger foreldrekontroll, klikker du bare Ingen foreldrekontroll å fortsette.

foreldrekontroll på Amazon Fire Fire Stick 4k

Trinn 12:  Du kan nå klikke på Kom i gang og velge appene / strømmetjenestene du ønsker å installere før du kommer i gang med FireStick. Hvis du vil installere dem senere, klikker du på Nei takk

hvordan sette opp amazon firestick og brann-tv-enheter

Hvis du har en FireStick 2nd Gen uten TV-kontrollknapper (volum og strømknapper) på fjernkontrollen, er dette alt du trenger å gjøre for å konfigurere enheten.

Hvis du har en nyere FireStick med TV-kontrollknapper, fortsett med del 5 nedenfor

Del 5: Bruk FireStick-fjernkontroll med TV

Følgende trinn er kun for fjernkontroller med TV-kontroller. Hvis du ikke har fjernkontroll med volumknapper, kan du hoppe over denne delen og gå til neste seksjon.

Trinn 13: Når du ser dette vinduet, klikker du på neste

sette opp tv-kontroll på ildstedet

Trinn 14: Trykk på Volum opp og Volum ned knappene på fjernkontrollen

Forsikre deg om at fjernkontrollen peker på TV-en. TV-kontrollknappene bruker IR-profilen til TV-en. Derfor må TV-en og fjernkontrollen være i sikte for at TV-kontrollfunksjonene skal fungere.

amazon brann-tv og firestick 4k-oppsett

Trinn 15: Klikk Ja hvis du hørte lyden. Hvis ikke, klikker du på NEI for å gjenta prosessen

hvordan du setter opp firestick 4k

Trinn 16: Når Fire TV-fjernkontrollen har synkronisert, vil du se følgende melding på skjermen

Hvordan sette opp Amazon Fire TV Stick for første gang

Du har konfigurert FireStick

Slik begynner du å bruke Fire Stick

Nå som din FireStick er klar, vil du komme i gang med en gang. Her er noen spennende ting du ønsker å vite som garantert vil tilby en mye bedre FireStick-opplevelse.

Jailbreak din FireStick

FireStick er en fantastisk mediastreaming-enhet. Den lar deg se på favorittepisodene, filmene og til og med live-TV gjennom apper som Netflix, Hulu, Amazon Prime og mange flere. Men det er en alvorlig begrensning. Disse tjenestene koster deg penger, den typen som lett kan ødelegge budsjettet. Videre kunne du ikke få alt du vil se fra en tjeneste. Du må ha flere abonnement, og det koster enda mer.

Men du kan enkelt jailbreak FireStick og aldri trenger å bekymre deg for å betale en krone for å se filmer, show, live TV og omtrent hva du måtte ønske deg. Jailbreaking er en enkel, rask, sikker og juridisk prosess. Den installerer faktisk Kodi på Fire TV Stick og strømmer deretter innhold ved hjelp av Kodi Addons og Kodi builds. Kort sagt gir det deg tilgang til et bunnløst basseng med gratis innhold.

Hvordan Jailbreak FireStick

Installer FireStick-apper

Ingen medieenheter er bra uten appene sine, og FireStick støtter dusinvis av dem. Det er mange apper, både gratis og betalt, du kan installere på FireStick og nyte uendelige timer med streaming. Amazon Store er et stort lager av kule apper som Netflix, Hulu og Amazon Prime er innebygd i enheten din. Men hvis det ikke er nok, kan du få masse fantastiske tredjepartsapper som lar deg se film og show gratis.

FireStick kjører på en modifisert Android, men i kjernen er den omtrent som alle andre Android-enheter. Derfor fungerer mange tredjeparts Android-apper feilfritt på FireStick. Mange av dem er fjernvennlige, og de som ikke kan alltid brukes med Mouse Toggle på FireStick. Ta en titt på de beste FireStick-appene våre og kom i gang.

Hold deg beskyttet med en VPN

Jeg tror jeg aldri kunne sagt nok om hvor viktig det er å utvise forsiktighet og ta riktige tiltak for å sikre din online sikkerhet. Internett utsetter deg for de nysgjerrige øynene til din ISP, tredjeparter som hackere og til og med din egen regjering. Alle online aktiviteter kan spores tilbake til deg enkelt. Og når du streamer gratis filmer og show gjennom tredjepartsappene, er det en sjanse for at du kan lande i trøbbel.

Jeg godkjenner ikke brudd på opphavsretten. Men jeg opprettholder konseptet om rettigheter til vårt privatliv og det må aldri bli kompromittert. Derfor anbefaler jeg å bruke en VPN med FireStick.

En VPN viderekobler dine online aktiviteter gjennom en kryptert server og sørger for at din tilstedeværelse på internett forblir privat og anonym. Jeg anbefaler ExpressVPN, siden det er den raskeste og mest pålitelige VPN-tjenesten for Fire TV Stick. Du kan sjekke ut denne trinnvise guiden du vil installere & bruk en VPN på Fire Stick.

Klikk HER for å få 3-måneders gratis og spare 49% på ExpressVPN

Konklusjon

Det er det. Du har satt opp Amazon Fire TV Stick for første gang og nå kan glede deg over det enorme hav av multimediainnhold ved hjelp av forskjellige apper eller jailbreak-prosessen som jeg antydet ovenfor. Jeg håper dette hjalp. Skulle du støte på noen Amazon Fire Stick-konfigurasjonsproblemer, kan du gi meg beskjed gjennom kommentarfeltet nedenfor. Før du reiser, ikke glem å sjekke de beste innstillingene for Firestick som jeg mener at alle brukere bør søke akkurat nå.

Relaterte guider:

  • Slik løser du FireStick-fjernproblemer
  • Slik forhindrer du at Firestick overopphetes
  • Slik starter du på nytt / starter FireStick på nytt
  • Slik installerer du Mobdro på FireStick
  • Slik installerer du Cinema APK på FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me