Slik installerer du Plex på FireStick og Android TV Box

>

I denne opplæringen vil jeg vise deg hvordan du installerer Plex på FireStick, hvordan du registrerer deg for en Plex-konto og hvordan du konfigurerer en Plex-server på datamaskinen din.

Plex er et klient-server medieverktøy som lar deg få tilgang til alle dine sentralt lagrede medier gjennom forskjellige eksterne enheter. La meg gjøre dette enklere for deg med et eksempel. Plex lar deg opprette en medieserver på datamaskinen din. Du kan få tilgang til alle mediene (for eksempel videoer, musikk, bilder) på datamaskinens harddisk ved å bruke klientappene for eksterne enheter som FireStick, Mobiler, nettbrett, TV-bokser og datamaskiner.

Plex har klientapper for nesten alle enhetene som støtter mediaavspilling. Du kan laste ned klientappen fra de offisielle appbutikkene. For Android kan du for eksempel laste ned appen fra Google Play Store. For FireStick er den tilgjengelig i Amazon Store.

Det beste med Plex er at serveren (datamaskinen din) og klienter (si FireStick eller mobil) ikke trenger å være koblet til det samme trådløse nettverket. Du kan forlate datamaskinen din hjemme og fortsatt spille av videoene som er lagret på harddisken på mobilen din fra vennen din.

Viktig!! Datamaskinen din må være på og koblet til internett på det tidspunktet du prøver å koble deg til den via klientappen

Plex trenger imidlertid ikke nødvendigvis bare å spille av mediene som er lagret på datamaskinen din (serveren). Det er forskjellige Plex-kanaler (både offisielle og uoffisielle) som gir deg tilgang til en rekke online medier. Disse kanalene er installert på serveren og tilgjengelige for alle tilkoblede klienter.

Videre har Plex-klientappen også noe online innhold. Du kan streame dette innholdet selv om du ikke er koblet til Plex-serveren. Det er med andre ord uavhengig av serveren.

Oppmerksomhet FireStick-brukere: Les før du fortsetter

Regjeringer og Internett-leverandører over hele verden overvåker brukernes online aktiviteter. Hvis du finner streaming av copyright-innhold på Fire TV Stick, kan du komme i alvorlige problemer. For øyeblikket er IP-en din synlig for alle. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å få en god FireStick VPN og skjule identiteten din, slik at filmvisningsopplevelsen din ikke tar en dårlig vending.

jeg bruker ExpressVPN som er den raskeste og sikreste VPN i bransjen. Det er veldig enkelt å installere på alle enheter inkludert Amazon Fire TV Stick. Dessuten kommer det med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Hvis du ikke liker tjenesten deres, kan du alltid be om refusjon. ExpressVPN har også en spesiell avtale der du kan få 3 måneder gratis og spar 49% på årsplanen.

Dette er grunnene til at du må bruke en VPN hele tiden.


Lese:
Slik installerer du den beste VPN-en på FireStick

Hvordan installere Plex på FireStick

Før du installerer Plex på FireStick, vil du registrere deg for en konto hvis du ikke allerede har en. Så la oss først opprette en Plex-konto.

Registrer deg for en Plex-konto

Her er trinnene:

1- Gå til https://www.plex.tv på datamaskinen eller mobilen din (du kan også bruke en FireStick-støttet nettleser som Silk Browser eller Firefox) og klikk Melde deg på

hvordan du installerer plex på ildstedet

2- Du kan registrere deg med din eksisterende Facebook- eller Google-legitimasjon eller opprette en ny konto med en e-postadresse

plex påmelding til ildsted

3- Når du er logget inn, kan du kjøpe en av Plex Pass-planene for ekstra fordeler. Planene koster $ 4,99 månedlig, $ 39,99 årlig og $ 119,99 for livet. Vi vil snakke om fordelene ved å kjøpe en Plex Pass senere i denne guiden.

Merk: Du kan fortsette uten en Plex Pass og fortsatt glede deg over mange funksjoner

hvordan få plex for ildsted

Det er slik du registrerer deg for en Plex-konto.

Trinn for å installere Plex på FireStick

Nå vil jeg ta deg gjennom trinnene for å installere Plex på FireStick. Den er tilgjengelig i Amazon App Store. Dette er hva du trenger å gjøre:

1- Du finner FireStick-søkealternativet på startskjermen i øverste venstre hjørne. Velg det

hvordan du installerer plex på brann tv-pinne

2- Skriv inn Plex og klikk på den i søkeresultatene. Du kan også holde Alexa-knappen på fjernkontrollen nede for stemmekommandoen

installer plex på ildstedet

3- Når du ser Plex appikonet i appene & Spill-delen, klikk på den

plex på ildstedet

4 - Gå videre og klikk (eller hvis du har lastet ned den før, klikker du på nedlasting i stedet)

firestick plex app

5- Vent til Plex-appen skal lastes ned og installeres på FireStick

hvordan installere plex på brannstokk

6- Klikk Åpen å kjøre Plex når den er installert

installer plex på ildstedet

Hvordan installere Plex på Android TV OS & Android TV Box

Det er to typer Android TV-bokser der ute - en med aksjen Android OS og den andre med ekte Android TV OS. De er like på noen måter og forskjellige på andre.

Det som er vanlig mellom de to, er at de begge støtter Google Play-tjenester. Du kan installere apper direkte fra Google Play Store. Plex er tilgjengelig i Google Play Store.

Her er trinnene for å installere Plex på Android TV Box (fungerer mer eller mindre på samme måte på begge typer bokser):

1- Åpne Google Play Store

trinn for å installere plex på Android tv-boksen

2- Slå opp for Plex ved å enten skrive inn eller bruke talekommando (hvis støttet)

plex på android tv

3- Klikk på Plex-ikonet når det vises i søkeresultatene

hvordan du installerer plex på Android tv-boksen

4- Klikk på Installer

Klikk Installer for å installere Plex på Android TV

5- Klikk på Åpne for å kjøre appen

Hvordan konfigurere og bruke Plex på FireStick og Android TV Box

Hvis du bruker en FireStick, kan du kjøre appen fra Appene dine & kanaler seksjon. Hold nede Hjem -knappen på Amazon FireStick-fjernkontrollen i noen sekunder, og klikk på Apps i popup-vinduet for å få tilgang til alle installerte apper.

Hvis du bruker en Android TV Box, kan du gå til appen-delen for å få tilgang til Plex.

Merk: Grensesnittet til Plex-appen er det samme på FireStick og ekte Android TV OS-bokser. Det kan variere litt på lager Android TV-bokser. Imidlertid er det stort sett det samme.

Følg nå disse trinnene:

1- Når du kjører appen for første gang, vises følgende vindu. Jeg antar at du allerede har registrert deg. Så, klikk Logg inn

Merk: Mens du kan klikke Hopp over og fortsette uten å logge på, anbefaler jeg at du oppretter en konto og logger deg på

hvordan du bruker plex på firestick og Android tv-boksen

2- En kode vises på FireStick-skjermen

hvordan du bruker plex på ildsted

3- Bruk datamaskinen, mobilen eller andre enheter enn FireStick og gå til https://plex.tv/link og skriv inn koden

Du må logge deg på med Plex-kontoens legitimasjon for at koblingen skal lykkes

Klikk på Kobling etter å ha lagt inn koden

hvordan sette opp plex på firestick og android tv

4- Du bør se Konto knyttet bekreftelse på datamaskinen, mobilen eller andre enheter du skrev koden på. Du kan nå gå tilbake til FireStick

lenke plex-konto på amazon firestick og Android tv-rute

5- Du blir guidet til følgende skjermbilde når koblingen er vellykket. Klikk Abonnere hvis du vil kjøpe en Plex Pass. Du kan bruke en av betalingsmåtene som er koblet til din Amazon-konto for kjøpet

Hvis du ikke vil kjøpe passet, klikker du på Ikke nå

abonnere på plex pass på firestick eller Android tv-rute

6- Hvis du ikke har konfigurert Plex-serveren ennå med Plex-kontoen, bør du se meldingen “Ingen servere funnet”. Vi vil snakke om å sette opp serveren senere. For nå, klikk Fortsette

plex-server ikke funnet på firestick og Android tv-boksen

7- Dette er startskjermen til Plex-appen på FireStick etter installasjonen. Selv om du ikke har synkronisert appen med noen server, kan du fremdeles streame det omhandlede gratis innholdet. Det er webshows, nyhetsvideoer, podcaster og mer

plex app firestick android tv startskjerm

Det er ganske mye det. Slik konfigurerer du Plex og bruker den på FireStick.

Hvordan installere og sette opp Plex Server

Mens Plex har rikelig med online innhold, ligger det sanne potensialet i å gjøre datamaskinen din til et mediesenter ved å konvertere den til en Plex-server. Som jeg allerede har sagt, er Plex en klient-serverbasert tjeneste. Den har klientapper for omtrent alle enhetsplattformer du kan tenke deg, inkludert FireStick, mobiler, datamaskiner osv.

Du kan imidlertid konfigurere serveren bare på datamaskinen din (Windows, Mac og Linux) og noen andre enheter (for eksempel NAS) som kan brukes som en server.

Viktig!! Datamaskinen du bruker som Plex-serveren må forbli slått på for å gi tilgang til media fra klientappene som er installert på enheter som FireStick eller mobil

Slik gjør du det:

1- Gå til https://www.plex.tv/media-server-downloads/ på datamaskinen din

2- Klikk på Plex Media Server rullegardinmenyen og velg datamaskinens operativsystem
Nå klikker du på nedlasting -knappen på samme webside

hvordan du installerer plex på ildstedet

3- Gå til mappen der du lastet ned serverinstallasjonsfilen og kjør den. Følg instruksjonene som er spesifikke for operativsystemet ditt for å installere serveren. Når jeg for eksempel kjørte filen på Windows, dukket følgende popup opp. Nå må jeg klikke Installere og følg instruksjonene på skjermen for å installere Plex-serveren på datamaskinen min

plex mediaserverinstallasjon for firestick android tv box

4- Når installasjonen er fullført, ser du følgende vindu. Klikk Launch

plex firestick og Android tv-boks

De neste trinnene blir nå fulgt i en nettleser

5- Du blir nå omdirigert til en webside i standard nettleseren på datamaskinen. Hvis du ikke allerede har det, må du logge på Plex-kontoen din.

Neste skjermbilde gir deg en rask oversikt over hvordan Plex fungerer. Klikk Har det! knapp

sette opp plex-server for firestick android tv-boksen

6- Du blir nå bedt om å navngi serveren. Gjør det til noe relatabelt og identifiserbart. Klikk neste

Merk: Hvis du vil ha tilgang til mediet på serveren (datamaskinen) fra eksterne klienter (for eksempel din FireStick), må du forsikre deg om at alternativet Tillat meg tilgang til media utenfor hjemmet mitt er sjekket

plex-servernavn

7- Under installasjonsprosessen kan du legge til mediebiblioteket ved å klikke Legg til bibliotek. Dette lar deg legge til filmene, showene, videoene, musikken, bilder osv. Til serveren og lar deg få tilgang til dem fra eksterne enheter

Klikk neste å fortsette

plex server mediebibliotek

8- Klikk Ferdig for å avslutte serveroppsettet

plex serveroppsett fullført

Fordelene ved å kjøpe Plex Premium (Plex Pass)

Du kan bruke Plex uten å kjøpe en Plex Pass hvis alt du vil gjøre er å få tilgang til lokale medier på datamaskinen eksternt på klientenhetene dine, for eksempel FireStick. Å kjøpe et pass gir deg imidlertid visse eksklusive fordeler. Her er en rask titt:

plex pass fordeler

Plex tilbyr følgende planer:

- USD 4,99 per måned
- 39,99 dollar årlig
- $ 119,99 livstid

Avsluttende ord

Plex er et utrolig nyttig medieorganisasjonsverktøy, som bruker klient-serverarkitektur for å gi deg tilgang til lokale og online medier. Enten du er hjemme eller borte, ved å konfigurere serveren på datamaskinen din, kan du få tilgang til lokalt lagrede medier hvor som helst du ønsker, så lenge det er en internettforbindelse. Du kan installere Plex-kanaler på datamaskinen du bruker som server for å streame online medier fra alle klientappene dine. FireStick selv har begrenset lagring. Med Plex på FireStick kan du få tilgang til mediet på datamaskinen din uten å bruke lagringsplassen. Alt i alt er det et flott verktøy å ha.

I slekt:

Hvordan jailbreak Amazon FireStick
Slik installerer du Stremio på FireStick
Hvordan installere Kodi på FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me