Slik løser du FireStick-fjernproblemer

>

Hvis Firestick-fjernkontrollen ikke fungerer eller kobles sammen, er du på høyre side.

En natt så jeg på en av favorittfilmene mine på FireStick-enheten min. Jeg var nesten halvveis i filmen da jeg bestemte meg for å ta en rask pause og plukke en drikke fra kjøleskapet. Jeg holdt frem Fire Stick-fjernkontrollen til TV-en for å pause filmen, men ingenting ville skje. Jeg trykket på knappene gjentatte ganger, men enheten svarte ikke, og filmen fortsatte å spille. Jeg trakk ut støpselet fra strømforsyningen i håp om at omstart bare kan gjøre susen.

FireStick startet på nytt, men fjernkontrollen fungerte ikke. Det tok meg noen minutter til å innse at det var noe galt med Fire Stick-fjernkontrollen. Hvis du har hatt lignende problemer og Amazon Fire Stick-fjernkontrollen ikke fungerer, vil du løse dette. Så her er en titt på de forskjellige årsakene og løsningene deres jeg har oppdaget. Fortsett å lese! 

FireStick Remote fungerer ikke

Jeg har skissert vanlige årsaker som forårsaker problemer med FireStick / Fire TV / Fire TV Cube-fjernkontroll. Gå gjennom dem én for én, og jeg er sikker på at fjernkontrollen din fungerer igjen.

firestick fjernkontroll fungerer ikke

1. Sjekk Fire Stick-fjernbatteriene

Amazon Fire Stick Remote er ett kraftfullt tilbehør. Etter å ha brukt FireStick en stund og har fått problemer med å tømme batteriet mer enn bare noen få ganger, kan jeg trygt si at hvis fjernkontrollen ikke fungerer, er det en stor sjanse for at batteriene har gått tom.

Batteriet blir tomt uten advarsel. Hvis Fire Stick-fjernkontrollen din sluttet å virke plutselig (irriterende midt på natten når du ikke en gang har ekstra batterier), vil jeg satse på batteriet.

Ærlig talt, jeg er ennå ikke sikker på hvorfor fjernkontrollen bruker så mye batteristrøm. Noen ganger blir batteriet tørt på bare et par uker. Fire Stick-fjernkontrollen bruker Alexa, stemmegjenkjenning og stemmekommandoteknologi. Noen vil kanskje legge skylden på Alexa. Men det er ikke sånn at fjernkontrollen alltid lytter. Du må holde inne Alexa-knappen på fjernkontrollen for at den skal begynne å lytte.

Til tross for årsakene er den eneste sannsynlige løsningen å bruke alkaliske batterier av god kvalitet og holde reservedelene hendige. Alkaliske batterier er langt de beste, og de holder Fire Stick-fjernkontrollen lengst mulig. Ikke kjøp bare noe alkalisk. Kjøp merket fra en kjent produsent.

For en uke siden har jeg kanskje til og med anbefalt det ladbare alkaliske batteriet bare hvis jeg ikke hadde fått et problem med mitt. Et av de eksterne batteriene lekket ut og en hvit rest ble satt på kontakten. Selv det splitter nye batteriet fungerte ikke før jeg skrapte av det hvite materialet.

  Slik installerer du på Flix Kodi Addon

Så tilgi meg hvis jeg ikke er så sikker på de oppladbare batteriene. Dette bringer meg også til poenget at det ville være en god idé å ta ut batteriene og se etter eventuelle resterende avsetninger fra batterilekkasjene på kontaktene. Å rengjøre dem kan få Fire Stick-fjernkontrollen til å fungere igjen.

Og det er en ting til jeg nesten glemte å fortelle. Du vil sannsynligvis allerede vite at batteriene har ‘+’ (pluss) og ‘-‘ (minus) ender. Kontaktene i batterirommet har også + og – sidene. + -Siden av batteriet skal justeres med + på kontakten (og minusene blir automatisk justert). Jeg har lagt batteriene feil vei og funnet på at jeg sliter med fjernkontrollen en stund.

Hvis Amazon Fire Stick-fjernkontrollen fremdeles ikke fungerer selv etter rengjøring av batterikontaktene og bruk av nye batterier, fortsett å lese for flere løsninger!

2. Har du allerede parret FireStick-fjernkontrollen?

Vanligvis kommer FireStick-fjernkontrollen som er utenfor boksen forhåndsparret med enheten. I tilfelle det ikke er sammenkoblet, må du gjøre det automatisk. Eller, hvis den nye / erstatte FireStick-fjernkontrollen ikke fungerer, er det en sjanse for at den ikke er parret riktig.

Parring er enkelt. Følg trinnene nedenfor.

  1. Koble FireStick til HDMI-porten på TVen din.
  2. Slå på både FireStick og TV-en.
  3. Når FireStick starter opp, hold nede Hjem-knappen på fjernkontrollen i minst 10 sekunder.
  4. Dette vil koble Amazon FireStick-fjernkontrollen, og den må begynne å fungere.

Hvis den ikke passer sammen, trykker du på og holder nede Hjem-knappen igjen i 10-20 sekunder. I mange tilfeller måtte brukere gjenta prosessen flere ganger for en vellykket sammenkobling.

amazon brannstokk fjernkontroll

FireStick kan kobles til opptil 7 Bluetooth-enheter inkludert fjernkontrollene. Hvis du allerede har koblet til 7 enheter, må du koble fra minst en av dem. Slik kan du gjøre det:

  • Velg Innstillinger fra FireStick-startskjermen. Innstillingsalternativet er på den øverste menylinjen
  • Åpne kontrollere & Bluetooth-enheter på neste skjermbilde
  • Du vil se listen over alle tilkoblede enheter. Bare velg enheten du ønsker å koble sammen, og følg instruksjonene på skjermen.

Husk også at hvis fjernkontrollen ikke kobles sammen med FireStick-enheten i første forsøk, kan du prøve igjen. Vanligvis kobler den seg sammen første gang, men i sjeldne tilfeller kan det ta 2-3 forsøk. Hvis problemet fortsatt vedvarer, må du prøve den neste løsningen # 3 for å tilbakestille og reparere fjernkontrollen. Det har fungert for mange brukere.

3: FireStick-knapper fungerer ikke

Knappene fungerer vanligvis ikke når fjernkontrollen ikke har parret seg riktig med FireStick-enheten din. Hold nede Hjem -knappen på fjernkontrollen i minst 10 sekunder for å koble den igjen.

  Slik installerer du Helix TV IPTV på FireStick / Android / Kodi

Hvis det fremdeles ikke fungerer, følg trinnene for å tilbakestille fjernkontrollen og parre den på nytt med FireStick:

Merk: Følgende trinn tilbakestiller IKKE FireStick til fabrikkinnstillinger. De tilbakestiller og kobler bare fjernkontrollen og parer den igjen med FireStick

1- Koble FireStick fra strømkilden (koble adapteren fra stikkontakten eller fra FireStick-enheten)

2- Hold nede følgende knapper (alle sammen) i minst 20 sekunder:
– Tilbake knapp
– Menyknapp
– Venstre del av navigasjonsringen

firestick fjernkontrollknapper fungerer ikke

3- Ta av batteriene fra FireStick-fjernkontrollen

4- Slå på FireStick og vent til du ser startskjermen på TV-en

5- Sett batteriene tilbake i FireStick-fjernkontrollen

6- Vent i 1-2 minutter

7- FireStick-fjernkontrollen din må allerede være sammenkoblet. Hvis den ikke har koblet seg, holder du nede Hjem -knappen i minimum 10 sekunder

4. Er din Fire Stick Remote kompatibel?

Dette spørsmålet er ikke for de som opplever problemer med ekstern utenfor nettet. Jeg snakker om fjernkontrollene som er kjøpt separat. Det finnes et anstendig utvalg av interne og tredjeparts fjernkontroller som fungerer med FireStick & Brann-TV-enheter.

FireStick støtter også Amazon og tredjeparts spillkontrollere som kan brukes som fjernkontroller for å samhandle med enheten. Ethvert offisielt Amazon-produkt som tydelig sier at det er kompatibelt med FireStick, vil fungere med enheten din. Men hvis du tenker på å kjøpe en tredjeparts fjernkontroll eller spillkontroller, må du forsikre deg om at den er designet for å fungere med Fire TV eller FireStick-enheten.

Det er også noen billige kopier av fjernkontrollen med samme design og layout. Disse produktene slipper lett som originale, men fungerer etter hvert ikke. Før du kjøper Amazon Fire Stick-fjernkontroll, må du bekrefte selgerens ekthet.

5. Er FireStick-fjernkontrollen skadet? 

Hvis du har det originale produktet, har du også satt inn de nye batteriene, og prøvd alle andre løsninger, sannsynligvis er det på tide å vurdere muligheten for at fjernkontrollen er skadet.

Hvis det er tilfelle, er det eneste alternativet å kjøpe en ny fjernkontroll. Den gode nyheten er at erstatnings fjernkontrollene ikke koster mye. Du kan kjøpe dem for rundt $ 10. Gå og slå den opp på Amazon. Du vil finne mange alternativer. Du kan også finne en tilpasset fjernkontroll med flere dedikerte knapper for Netflix og andre apper. Noen fjernkontroller har også volumkontroll.

Husk at tilpassede fjernkontroller ikke nødvendigvis kommer fra Amazon. Kjøp produktet med høy rangering (minst 4) og positive anmeldelser.

6. Amazon Fire TV Remote App – Din sikkerhetskopi 

Amazon Fire TV-fjernkontrollen fungerer ikke ennå? Du har bare gått tom for batterier ved midnatt, og det er ingen ekstra batterier.

Dette trenger ikke å gjøre FireStick-enheten ubrukelig. Du kan fremdeles kontrollere enheten ved å bruke Amazon Fire TV Remote App.

  Slik installerer du Showbox på FireStick

amazon firestick fjernkontroll fungerer ikke

Denne appen konverterer smarttelefonen til en fjernkontroll og lar deg samhandle med FireStick akkurat som du ville gjort med den fysiske fjernkontrollen.

Amazon Fire TV Remote-appen er tilgjengelig for både Android- og iOS-plattformer. Last ned appen og sett den opp med FireStick eller Fire TV-enheten. Bare sørg for at smarttelefonen din og FireStick-enheten er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

7. Andre generiske løsninger

Det er andre årsaker som også kan forårsake eksterne problemer. Disse er vanligvis usannsynlige, men det er påkrevd at jeg ikke nevner dem.

  • Avstanden til Amazon Fire Stick-fjernkontrollen fra enheten er en faktor å vurdere. Fjernkontrollen fungerer bra når den er innen 10 fot fra enheten. Hvis du har et stort rom eller en hall, må du bringe fjernkontrollen nærmere TV-en, innenfor rekkevidden.
  • FireStick-fjernkontrollen kobles til enheten via Bluetooth og ikke infrarøde stråler. Dette betyr at fjernkontrollen og FireStick ikke trenger å være i siktlinjen for hverandre. Men å holde enheten inne i et skap eller i et kabinett kan hindre signalene. Det vil være en god ide å ta det ut i det fri for å se om det var det som var årsaken til problemet
  • Forsøk å ikke oppbevare mange elektriske enheter i nærheten av FireStick, da det kan forårsake forstyrrelser i signalet.

Oppmerksomhet FireStick-brukere: Les før du fortsetter

Regjeringer og Internett-leverandører over hele verden overvåker brukernes online aktiviteter. Hvis du finner streaming av copyright-innhold på Fire TV Stick, kan du komme i alvorlige problemer. For øyeblikket er IP-en din synlig for alle. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å få en god FireStick VPN og skjule identiteten din, slik at filmvisningsopplevelsen din ikke tar en dårlig vending.

jeg bruker ExpressVPN som er den raskeste og sikreste VPN i bransjen. Det er veldig enkelt å installere på alle enheter inkludert Amazon Fire TV Stick. Dessuten kommer det med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Hvis du ikke liker tjenesten deres, kan du alltid be om refusjon. ExpressVPN har også en spesiell avtale der du kan få 3 måneder gratis og spar 49% på årsplanen.

Dette er grunnene til at du må bruke en VPN hele tiden.

Konklusjon

Alle Fire Stick fjernproblemene jeg har opplevd så langt har alltid hatt sammenheng med batteriene. Fjernkontrollen tapper ut batteriet raskere enn jeg liker. Derfor holder jeg alltid på reservedeler. Jeg har også installert Amazon Fire TV Remote-appen på telefonen min som sikkerhetskopi. I denne artikkelen har jeg prøvd å dekke alle mulige årsaker som kan få deg til eksterne problemer og alle mulige løsninger. Hvis du har noen nye eller forskjellige opplevelser, vil jeg veldig gjerne at du deler den med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor. Takk for at du leser!

I slekt:

Hvordan Jailbreak FireStick
Slik oppdaterer Kodi på FireStick
Beste VPN for FireStick
Beste Amazon Fire Stick-apper

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me