Как да инсталирате и използвате Stremio на FireStick / Android Box

>

В това ръководство ще ви покажа как да инсталирате Stremio на FireStick, Fire TV, Fire Stick 4K и Android TV Box.

Stremio е услуга за стрийминг на медии, която ви позволява да гледате филми, предавания и разнообразие от други видове онлайн съдържание. Тази услуга се поддържа на широк спектър от платформи на устройства, включително компютри, мобилни телефони, телевизионни устройства и други. Въпреки това може да не е задължително да е наличен чрез официални канали на определени устройства.

Например, можете да получите Stremio официално от Google Play Store на мобилни телефони с Android и Android TV Box, работещи на Android OS. От друга страна, тя трябва да бъде инсталирана ръчно (странично) на FireStick и Android TV Box с Android TV OS (като Mi Box и Nvidia Shield)

Открих, че Stremio е просто приложение, много по-лесно за използване от Kodi. Макар че може да не е толкова универсален. Всъщност няма толкова голямо значение, защото ми позволява да наблюдавам почти всичко, което харесвам. Освен това, добавките Stremio се инсталират онлайн, а не на локалното хранилище. Това е добра новина за устройства с ниско съхранение като FireStick и повечето Android TV Box. Също така онлайн инсталирането означава, че просто трябва да инсталирам добавка Stremio на едно устройство и то е достъпно на всичките ми устройства, на които използвам тази услуга.

Нека започнем с процеса на инсталиране.

Как да инсталирате Stremio на FireStick

Въпреки че Stremio е наличен в Google Play Store, той все още не е включен в Amazon Store. Следователно това приложение ще бъде заредено странично на вашия FireStick и други Fire TV устройства. Sideloading е ръчната инсталация на приложението. Не е трудно. Ще ти помогна с него.

Внимание FireStick потребители: Прочетете, преди да продължите

Правителствата и интернет доставчиците по целия свят наблюдават онлайн дейностите на своите потребители. Ако на вашия Fire TV Stick бъде намерено поточно съдържание, защитено с авторски права, можете да изпаднете в сериозни проблеми. В момента вашият IP е видим за всички. Горещо ви препоръчвам да получите добра FireStick VPN и да скриете самоличността си, така че вашето гледане на филми да не се обърне лошо.

използвам ExpressVPN който е най-бързият и сигурен VPN в бранша. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon Fire TV Stick. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не харесвате тяхната услуга, винаги можете да поискате възстановяване. ExpressVPN също има специална сделка, където можете вземете 3 месеца безплатно и спестете 49% от годишния план.

Ето причините, поради които трябва да използвате VPN през цялото време.

За да заредите страничните приложения на устройството си FireStick, Приложения от неизвестни източници настройката трябва да е активирана. Ето как се прави:

1- Отидете на началния екран на вашия FireStick и изберете Настройки опция от горното меню

как да инсталирате stremio на firestick

2- Навигирайте надясно и щракнете Моята пожарна телевизия (ако все още имате старата версия, щракнете приспособление вместо)

stremio on firestick

3- Сега трябва да видите следния набор от опции. Кликнете Опции за програмисти

как да инсталирате stremio apk на firestick

4- На този екран активирайте или Включете Приложения от неизвестни източници (Изключено е по подразбиране)

как да инсталирате stremio приложение на firestick

5- Можете да отхвърлите следното предупредително съобщение и щракнете Включи. Stremio е безопасно приложение

stremio firestick 4k

Горните стъпки са настроили вашия FireStick за инсталиране на Stremio. Нека започнем с процеса на инсталиране.

Stremio за стъпки за инсталиране на FireStick

Следват стъпките за инсталиране на приложението Stremio на FireStick:

1- Първото нещо, от което се нуждаете, е приложението Downloader, което е инструмент за странично зареждане на FireStick. Не можете да изтеглите Stremio APK директно от уеб браузър.

Приложението за изтегляне е достъпно в магазина на Amazon. Можете да го потърсите с помощта на опцията за търсене на началния екран. За да научите повече за приложението Downloader, прочетете нашето подробно ръководство за това как да зареждате приложения на FireStick.

  Как да инсталирате мишката да се включва в FireStick / Fire TV

firestick stremio

2- Сега стартирайте приложението Downloader и щракнете върху Браузър раздела от лявата страна

3- Въведете следния URL адрес в адресната лента: https://strem.io

Кликнете ОТИВАМ

4- Когато страницата се зареди, щракнете върху иконата на менюто за хамбургер в горния десен ъгъл

стъпки за инсталиране на stremio на firestick

5- Превъртете надолу и щракнете Downloads от падащото меню

как да инсталирате stremio на Amazon firestick

6- На следващата уеб страница превъртете надолу до секцията за Android и щракнете върху връзката APK (тази, която казва ARM APK)

изтеглете stremio на firestick

7- Изчакайте да се изтегли APK Stremio. Това обикновено отнема по-малко от минута, но зависи от скоростта на вашата мрежа

stremio apk на firestick 4k

8- Прозорецът за инсталиране ще се появи, когато APK изтегли. Превъртете малко надолу

инсталиране на приложение stremio firestick

9- Щракнете Инсталирай бутон, когато се появи в долния десен ъгъл

как да получите stremio на пожар телевизионен стик

10- Инсталацията също ще отнеме минута или вероятно по-малко

инсталирайте stremio на пожарната телевизионна палка

11- Когато видите Приложението е инсталирано прозорец, не кликвайте отворено още. Вместо това щракнете Свършен за сега и се върнете към приложението Downloader

инсталирайте stremio на firestick

12- Напред и щракнете Изтрий

stremio apk

13- Щракнете Изтрий отново

Причината, поради която изтриваме файла APK е, че той вече не е необходим и спестява място на ограниченото ви хранилище FireStick

изтрий stremio apk

Успешно сте инсталирали Stremio на FireStick. Продължете да четете, за да научите как да започнете да използвате Stremio на устройството си.

Как да използвате Stremio на FireStick

Сега, когато сте инсталирали Stremio на вашия Fire TV Stick, време е да знаете как да извлечете максимума от вашето устройство.

Въпреки това, преди да започнете да използвате Stremio, бих искал да ви предупредя, че всичко, което предавате онлайн, е видимо за вашия интернет доставчик и правителството. Това означава, че излъчването на безплатни филми, телевизионни предавания, спортовете може да ви изпадне в правни проблеми.

За щастие, има безупречен начин да запазите всичките си поточни дейности скрити от вашия интернет доставчик и правителството. Всичко, от което се нуждаете, е добро VPN за Fire Stick. VPN ви помага да заобиколите Онлайн наблюдение, заглушаване на интернет доставчика и гео ограничения на съдържанието.

Аз лично използвам и препоръчвам ExpressVPN, който е най-бързият и сигурен VPN. Той е удобен за Stremio и много лесен за инсталиране на Fire TV / Stick.

Ние не насърчаваме нарушаването на законите за авторското право. Но какво ще стане, ако неволно предавате съдържание от нелегитимен източник? Не винаги е лесно да се каже разликата между легитимен и незаконен източник.

Така че, преди да започнете да използвате Stremio на своя Fire Stick, нека да видим как да използвате ExpressVPN, за да запазите поточните си дейности скрити от любопитни очи.

Етап 1: Абонирайте се за ExpressVPN ТУК. Той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Това означава, че можете да го използвате свободно през първите 30 дни и ако не сте доволни от представянето (което е много малко вероятно), можете да поискате пълно възстановяване.

Стъпка 2: Включете Fire TV / Stick и отидете на опцията „Search“ в крайната лява част. Сега напишете „Expressvpn“ (без кавички) в лентата за търсене и изберете ExpressVPN, когато се покаже в резултатите от търсенето

инсталирайте expressvpn на jailbroken firestick

Стъпка 3: Кликнете върху „Изтегляне“, за да инсталирате приложението ExpressVPN за Fire TV / Stick.

получите vpn jailbroken firestick

Стъпка 4: Отворете приложението и въведете вашите идентификационни данни за вход, които сте създали, докато купувате абонамента за ExpressVPN. Кликнете върху „Вход“

влизане expressvpn на военен

Стъпка 5: Щракнете върху иконата Power, за да се свържете с VPN сървър. Това е всичко. Вашата връзка вече е защитена с най-бързата и най-добрата VPN за FireStick.

свържете expressvpn на пожарната пръчка

Можете също така да прочетете по-подробна информация за използването на ExpressVPN с Fire TV / Stick.

Сега, когато сте обезопасени, е време да започнете да използвате Stremio на вашия Fire TV / Stick. Следващият раздел от ръководството показва как да инсталирате Stremio на Android TV Box. Но можете директно да преминете към секцията, където показах как да започнете да го използвате на вашето устройство.

Как да инсталирате Stremio на Android TV Box

Ако имате Android Box, който работи на операционната система Android (подобна на тази, използвана в Android мобилни телефони), можете да инсталирате Stremio директно от Google Play Store.

  Как да инсталирате Helix TV IPTV на FireStick / Android / Kodi

Ако имате Android Box с истинска телевизионна ОС Android (като Mi Box и Nvidia Shield), ще трябва да заредите странично приложението Stremio, тъй като то не е достъпно в Google Play Store. Ще използваме приложението Downloader, за да инсталираме Stremio.

Ето стъпките за зареждане на Stremio на Android TV Box:

1- Отворете Google Play Store (ако не е на началния екран, стартирайте го от чекмеджето на приложението, като щракнете върху Apps икона отляво)

как да инсталирате stremio на Android TV телевизор

3- Търсене в Play Store с aftvnews да потърсите приложението Downloader (може да не го намерите, като напишете името на приложението Downloader)

Кликнете Downloader когато го видите в резултатите от търсенето

приложение за stremio на Android TV

4- Щракнете Инсталирай на следния прозорец

изтегляне stremio на Android TV телевизор

5- Щракнете отворено да стартирате Downloader (можете също да го стартирате от чекмеджето на приложението, като отворите секцията за приложения)

как да инсталирате stremio на Android TV телевизор

6- Щракнете Позволява когато приложението Downloader поиска достъп до файлов и медиен достъп

приложение за stremio на Android TV

7- Кликнете Добре в този подкана (той се появява само първия път, когато стартирате Downloader)

инсталирайте stremio на Android телевизионна кутия

8- Щракнете ОТИВАМ след като въведете следния URL адрес: https://www.firesticktricks.com/st

как да инсталирате stremio на Android TV телевизор

9- Изчакайте, докато приложението Downloader изтегли файла Stremio APK във вашето хранилище за Android Box

приложение за stremio на Android TV

10- Ако не сте активирали инсталацията от Unknown Sources for Downloader, ще се покаже следната подкана. Кликнете Настройки

инсталирайте stremio на Android телевизионна кутия

11- Включете превключвателя до Downloader и натиснете бутона за връщане на вашето дистанционно управление

как да инсталирате stremio на Android TV телевизор

12- Щракнете Инсталирай

приложение за stremio на Android TV

13- Щракнете Инсталирай отново на този прозорец

инсталирайте stremio на Android телевизионна кутия

14- След като Stremio е инсталиран на вашия Android Box, щракнете отворено за стартиране на приложението. Все пак, първо трябва да изтрием APK файла Stremio от хранилището. Кликнете Свършен

как да инсталирате stremio на Android TV телевизор

15- Щракнете Изтрий

приложение за stremio на Android TV

16- Щракнете Изтрий отново

инсталирайте stremio на Android телевизионна кутия

17- Сега ще отворим приложението Stremio. Страничните приложения не се показват в чекмеджето на приложението ви. Следователно не можете да получите достъп до Stremio от секцията за приложения. Вместо това щракнете Настройки

как да инсталирате stremio на Android TV телевизор

18- Щракнете Apps

приложение за stremio на Android TV

19- Превъртете надолу и щракнете върху Stremio ап

инсталирайте stremio на Android телевизионна кутия

20- Щракнете отворено да стартирате Stremio на Android TV Box

как да инсталирате stremio на Android TV телевизор

Как да се регистрирате за Stremio

Процесът на регистрация наистина е много лесен. Можете да се регистрирате на компютър, мобилен телефон или дори FireStick. Това е почти как изглежда екранът за регистрация / влизане на всички устройства:

как да използвате stremio на firestick

Има два начина да се регистрирате за акаунт в Stremio. Първият начин е да влезте с Facebook и се удостоверявайте с вашите Facebook данни. По този начин няма да е необходимо да преминавате през нито един процес на регистрация.

Това е най-малко анонимният метод, тъй като вашите поточни регистрационни файлове ще бъдат обвързани с вашия Facebook акаунт. Ако не планирате да използвате никакви добавки на Stremio от трети страни, регистрацията във Facebook е наред. Ако обаче възнамерявате да използвате такива добавки, вместо това се регистрирайте с имейл.

Регистрация по имейл ще поддържа вашата поверителност и анонимност във връзка с VPN. Имайте предвид следните точки:

  • Използвайте нов имейл акаунт за регистрация в Stremio. Не искате да свързвате своите поточни дейности с имейл адрес, който може да бъде проследен до вас
  • Докато създавате новия имейл адрес, дръжте VPN включен

Процесът на регистрация по имейл е невероятно бърз и лесен. Просто трябва да въведете имейл адреса си и да изберете парола. Да това е! Ето как можете да започнете. Не е нужно дори да потвърждавате своя имейл адрес.

След като се регистрирате, влезте с имейл адреса и паролата.

Как да използвате Stremio на FireStick & Android TV Box

След като се регистрирате, влезте в Stremio на вашето устройство. Ето екрана за вход

как да използвате stremio на firestick и android tv box

Това е основният екран на приложението Stremio, който по подразбиране се отваря към борд секция. Това е мястото, където ще намерите Последните & Препоръчително съдържание.

как да настроите stremio на firestick android tv box

За да проучите допълнително, щракнете върху иконата на менюто за хамбургер в горния ляв ъгъл на интерфейса Stremio FireStick. Щракнете върху Discover категория, която допълнително се разширява до подкатегории Филми, Сериали, Канали и ТВ канали.

Когато щракнете върху категория, тя ви позволява да откриете наличното съдържание. Да речем, че изберете Филми, Stremio ще ви отведе до страницата с филми. Тук можете да сортирате и филтрирате филмите по каталози или жанрове. Ето някои от категориите Каталог за сортиране на филми по:

  Как да рестартирате / рестартирате вашия FireStick или Fire TV

– Горна част
– По година
– По рейтинг

В категорията Жанр можете да филтрирате по общи жанрове като Екшън, Приключения, Анимация, Документален филм, Престъпление и т.н..

Моята библиотека раздел на приложението Stremio FireStick е мястото, където ще намерите филмите и предаванията, които сте маркирали като любими. Приложението също така позволява интеграция на Trakt. Синхронизираните елементи в Trakt също ще се появят в Моята библиотека.

Сега стигаме до най-важния раздел на приложението Stremio – Добавки. Той е в дъното на падащото меню. Именно Добавките ви позволяват да предавате съдържание. Не можете да направите това без добавките.

За да разбера добавките на Stremio, създадох съвсем различен раздел по-долу.

Как да инсталирате Addons на Stremio

Точно като Kodi, вие се нуждаете от добавките, за да гледате любимото си съдържание. Въпреки това, за разлика от Kodi, добавките Stremio се инсталират онлайн, а не на локалното ви хранилище.

Това е чудесно споразумение за устройства с ниско съхранение като FireStick и Android TV Box. Можете да инсталирате няколко добавки, без да се притеснявате за пространството.

Другото предимство на онлайн инсталирането на добавки Stremio е, че трябва да ги инсталирате само на едно устройство и те се синхронизират на всички устройства, на които използвате Stremio със същия акаунт в Stremio. Отличителният недостатък е, че Stremio има достъп до всички ваши поточни дейности. Следователно става решаващо използването на Stremio с a VPN.

Stremio поддържа два вида добавки:

– Официален
– Общността

Обществените добавки са тези, които ви позволяват да предавате безплатни филми и предавания. Това са добавки на трети страни, създадени от независимите разработчици. Ще се съсредоточим върху добавките на Общността в това ръководство.

Juan Carlos 2, Popcorn Time и RARBG са най-популярните добавки в Общността за Stremio, докато пиша това ръководство. Следват стъпките за инсталиране на желаните добавки:

# 1- Щракнете върху иконата на менюто в горния ляв ъгъл на главния екран на Stremio и изберете Добавки от падащото меню

как да инсталирате addons на stremio

# 2- Ще забележите, че добавките са филтрирани от Официален по подразбиране. Щракнете върху категорията и изберете общност

Забележка: Можете също да филтрирате добавките според типа съдържание. Кликнете върху първото меню, където пише всичко и можете да филтрирате по филми, сериали, канали или други

как да инсталирате addons в приложение stremio

# 3- Когато видите следния списък от категории, превъртете надолу до добавката, която искате да инсталирате, и щракнете върху Инсталирай

stremio addons за firestick и android tv box

# 4- Ако бъдете подканени с това предупреждение, щракнете Инсталирай отново

# 5- След няколко секунди ще видите известието за инсталирана добавка.

Това ще бъде всичко! Вече сте готови да започнете да предавате любимото си съдържание с Stremio в FireStick. Върнете се в менюто, където сте кликнали на Общността. Този път щракнете Инсталирана вместо. Екранът ще покаже всички инсталирани добавки.

Как да започнете стрийминг със Stremio на FireStick & Android TV Box

След като инсталирате добавките, вие сте готови за поточно предаване. Започването е невероятно лесно. Ето как го правите:

# 1- Изберете съдържанието, което искате да гледате, кажете филм или епизод

# 2- Stremio сега ще започне да търси поточните връзки. След като се намерят връзките, те са подредени вдясно. Кликнете върху връзката за поточно предаване и започнете да гледате любимото си съдържание. Както казах, “невероятно лесно”!

присъда

Стремио лесно е една от най-добрите онлайн услуги за стрийминг, достъпни в наши дни. Това приложение предлага неусложнен начин да предавате любимото си съдържание, включително филми, предавания, телевизия на живо и почти всичко останало. Може да не е толкова универсален като Kodi, но открих, че е много по-лесен за използване. И въпреки че има само шепа добри добавки, все още има достатъчно, за да гледате какво харесвате.

Това, което най-много ми харесва в Stremio е, че той позволява онлайн инсталирането на добавки. Това спестява място на вашите устройства с ниско съхранение. Освен това инсталирате добавката на едно устройство и тя е достъпна на всички ваши устройства. Стремио също е една от най-добрите алтернативи на Kodi.

Свързани:

Как да Jailbreak FireStick
Как да инсталирате Kodi на FireStick
Как да актуализирате Kodi на FireStick
Как да инсталирате Cinema APK на FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me