Как да коригирате отдалечени проблеми на FireStick

>

Ако дистанционното ви Firestick не работи или сдвоява, вие сте на правилната страница.

Една вечер гледах един от любимите си филми на устройството си FireStick. Бях почти на средата на филма, когато реших да направя бърза почивка и да избера напитка от хладилника. Протегнах дистанционното на Fire Stick до телевизора, за да спре филма, но нищо няма да се случи. Неколкократно натисках бутоните, но устройството не реагира и филмът просто ще продължи да се възпроизвежда. Извадих щепсела от захранването с надеждата, че рестартирането може просто да направи трика.

FireStick се рестартира нормално, но дистанционното не работи. Отне ми още няколко минути, за да разбера, че има нещо нередно с дистанционното за Fire Stick. Ако сте се сблъскали с подобни проблеми и устройството за дистанционно управление на Amazon Fire Stick не работи, бихте искали да го отстраните. И така, ето поглед върху различните причини и техните решения, които открих. Продължавай да четеш! 

FireStick Remote не работи

Описах общи причини, които причиняват проблеми с дистанционното FireStick / Fire TV / Fire TV Cube. Преминете през тях един по един и съм сигурен, че вашето дистанционно ще работи отново.

дистанционно firestick не работи

1. Проверете дистанционните батерии на Fire Stick

Amazon Fire Stick Remote е един гладен за захранване аксесоар. След като използвах FireStick известно време и се натъкнах на проблеми с изтощаването на батерията повече от няколко пъти, мога спокойно да кажа, че ако дистанционното не работи, има голям шанс батериите да са изчерпани.

Батерията се изтощава без никакво предупреждение. Ако вашето дистанционно Fire Stick спре да работи внезапно (досадно посред нощ, когато нямате дори резервни батерии), ще залагам на батерията.

Честно казано, още не съм сигурен защо дистанционното консумира толкова много енергия на батерията. Понякога батерията изсъхва само за няколко седмици. Дистанционното Fire Stick използва Alexa, гласовото разпознаване и технологията за гласови команди. Някои може би искат да свържат вината върху Алекса. Но не е така, че дистанционното винаги слуша. Трябва да задържите бутона Alexa на дистанционното, за да започне да слуша.

Независимо от причините, единственото вероятно решение е използването на качествени, алкални батерии и запазване на резервните части. Алкалните батерии са най-доброто досега и те поддържат дистанционното за вашия Fire Stick най-дълго. Въпреки това, не купувайте само алкални. Купете марката от известен производител.

Преди седмица може би бих препоръчал акумулаторна алкална батерия само ако не бях срещал проблем с моя. Една от дистанционните батерии изтече и бял остатък, депозиран върху конектора. Дори чисто новата батерия не работеше, докато не изстъргах бялото.

Така че, прости ми, ако не съм толкова сигурен за акумулаторните батерии. Това също ме довежда дотам, че би било добра идея да извадите батериите и да проверите за остатъчни отлагания от течовете на батерията по съединителите. Почистването им може просто да накара дистанционното ви Fire Stick да работи отново.

И, има още нещо, което почти забравих да разкажа. Вероятно вече ще знаете, че батериите имат краищата "+" (плюс) и "-" (минус). Съединителите в отделението за батерии също имат + и - страни. + Страна на батерията трябва да бъде подравнена с + на конектора (и минусите автоматично ще се изравнят). Поставих батериите по грешен начин и се заредих с дистанционното за известно време.

Ако дистанционното ви Amazon Fire Stick все още не работи дори след почистване на конекторите на батерията и използване на нови батерии, продължете да четете за още решения!

2. Сдвоихте ли вече FireStick Remote?

Обикновено дистанционното FireStick на дистанционното се предлага предварително сдвоено с устройството. В случай, че не е сдвоена, ще трябва да го направите автоматично. Или ако вашето ново / заместващо дистанционно FireStick не работи, има вероятност да не е сдвоено правилно.

Сдвояването е просто. Следвайте стъпките по-долу.

  1. Включете FireStick в HDMI порт на вашия телевизор.
  2. Включете както FireStick, така и вашия телевизор.
  3. Когато FireStick се стартира, задръжте бутона „Начало“ на дистанционното за поне 10 секунди.
  4. Това ще сдвои дистанционното на Amazon FireStick и то трябва да започне да работи.

Ако не се сдвои, натиснете и задръжте бутона за начало за 10-20 секунди. В много случаи потребителите трябваше да повторят процеса няколко пъти за успешно свързване.

Амазонка пожарна пръчка дистанционно

FireStick може да бъде свързан до 7 Bluetooth устройства, включително дистанционните контролери. Ако вече сте свързали 7 устройства, ще трябва да изключите поне едно от тях. Ето как можете да направите това:

  • Изберете Настройки от началния екран на FireStick. Опцията за настройки е в горната лента на менюто
  • Отворени контролери & Bluetooth устройства на следващия екран
  • Ще видите списъка с всички свързани устройства. Просто изберете устройството, което искате да прекратите и следвайте инструкциите на екрана.

Моля, имайте предвид също, че ако дистанционното не се сдвои с вашето устройство FireStick при първия опит, опитайте отново. Обикновено се свързва от първия път, но в редки случаи може да отнеме 2-3 опита. Ако проблемът продължава да продължава, трябва да опитате следващото решение №3 за нулиране и поправяне на дистанционното. Той работи за много потребители.

3: Бутоните FireStick не работят

Бутоните обикновено не работят, когато дистанционното не е правилно сдвоено с вашето FireStick устройство. Задръжте надолу У дома бутон на дистанционното за поне 10 секунди, за да го свържете отново.

Ако тя все още не работи, изпълнете стъпките, за да нулирате дистанционното си и го сдвоите отново с FireStick:

Забележка: Следващите стъпки НЕ възстановявайте заводските си настройки FireStick. Те просто нулират и обезвреждат дистанционното ви и го сдвояват отново с FireStick

1- Изключете вашия FireStick от източника на захранване (или изключете адаптера от контакта или от устройството FireStick)

2- Сега задръжте следните бутони (всички заедно) за най-малко 20 секунди:
- Бутон за връщане
- Бутон за меню
- лявата част на навигационния пръстен

дистанционните бутони за фистрек не работят

3- Извадете батериите от дистанционното FireStick

4- Включете FireStick и изчакайте, докато видите началния екран на вашия телевизор

5- Поставете батериите обратно във вашия FireStick дистанционно

6- Изчакайте 1-2 минути

7- Вашият FireStick дистанционно трябва да е вече сдвоен. Ако не е сдвоен, задръжте У дома бутон за минимум 10 секунди

4. Съвместим ли е вашият Fire Stick Remote?

Този въпрос не е за тези, които срещат проблеми с дистанционното си. Говоря за закупените отделно дистанционни. Има приличен набор от вътрешни, както и дистанционни дистанционни устройства, които работят с FireStick & Устройства за пожарна телевизия.

FireStick също така поддържа Amazon и игрални контролери на трети страни, които могат да се използват като дистанционни за взаимодействие с устройството. Всеки официален продукт на Amazon, който ясно заявява съвместимостта си с FireStick, ще работи с вашето устройство. Но ако мислите да закупите дистанционно или игрален контролер на трета страна, уверете се, че е проектиран да работи с Fire TV или FireStick устройството.

Има и някои евтини реплики на дистанционното със същия дизайн и оформление. Тези продукти лесно преминават като оригинални, но в крайна сметка не функционират. Преди да купите дистанционно Amazon Fire Stick, проверете истинността на продавача.

5. Отдалечен ли е вашият FireStick Remote? 

Ако имате оригиналния продукт, вие също сте поставили новите батерии и сте опитали всички други решения, вероятно този момент е да разгледате възможността дистанционното да се повреди.

В такъв случай единствената възможност е да закупите дистанционно за замяна. Добрата новина е, че замяната на дистанционните не струва много. Можете да ги закупите за около 10 долара. Отиди и го погледни на Амазонка. Ще намерите много възможности. Можете също да намерите персонализирано дистанционно с допълнителни, специални бутони за Netflix и други приложения. Някои дистанционни също имат контрол на силата на звука.

Не забравяйте, че персонализираните дистанционни не са непременно от Amazon. Купете продукта с висока оценка (поне 4) и положителни отзиви.

6. Amazon Fire TV Remote App - Вашият архив 

Дистанционното устройство на Amazon Fire TV все още не работи? Или просто сте изчерпали батериите в полунощ и няма резервни батерии.

Това не трябва да направи вашето FireStick устройство безполезно. Все още можете да контролирате устройството с помощта на Amazon Fire TV Remote App.

дистанционното на Amazon firestick не работи

Това приложение превръща вашия смартфон в дистанционно и ви позволява да взаимодействате с FireStick, точно както бихте направили с физическото дистанционно.

Приложението Amazon Fire TV Remote е достъпно както за Android, така и за iOS платформи. Продължете напред и изтеглете приложението и го настройте с вашето FireStick или Fire TV устройство. Просто се уверете, че вашият смартфон и устройството FireStick са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа.

7. Други общи решения

Съществуват и други причини, които могат да причинят проблеми с отдалечаване. Обикновено те са малко вероятни, но би било отхвърлено от мен да не ги споменавам.

  • Разстоянието на дистанционното на Amazon Fire Stick от устройството е фактор, който трябва да се вземе предвид. Дистанционното работи добре, когато е на 10 фута от устройството. Ако имате голяма стая или зала, приближете дистанционното до телевизора, в рамките на обхвата.
  • Дистанционното FireStick се свързва с устройството чрез Bluetooth, а не чрез инфрачервени лъчи. Това означава, че дистанционното и FireStick не трябва да са в полезрението един на друг. Но държането на устройството в шкаф или в заграждение може да възпрепятства сигналите. Ще бъде добре да го извадите на открито, за да видите дали това е причината за проблема
  • Опитайте се да не държите много електрически устройства близо до FireStick, тъй като това може да причини смущения в сигнала.

Внимание FireStick потребители: Прочетете, преди да продължите

Правителствата и интернет доставчиците по целия свят наблюдават онлайн дейностите на своите потребители. Ако на вашия Fire TV Stick бъде намерено поточно съдържание, защитено с авторски права, можете да изпаднете в сериозни проблеми. В момента вашият IP е видим за всички. Горещо ви препоръчвам да получите добра FireStick VPN и да скриете самоличността си, така че вашето гледане на филми да не се обърне лошо.

използвам ExpressVPN който е най-бързият и сигурен VPN в бранша. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon Fire TV Stick. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не харесвате тяхната услуга, винаги можете да поискате възстановяване. ExpressVPN също има специална сделка, където можете вземете 3 месеца безплатно и спестете 49% от годишния план.

Ето причините, поради които трябва да използвате VPN през цялото време.

заключение

Всички проблеми на Fire Stick, които изпитвах досега, винаги са били свързани с батериите. Дистанционното изтощава батерията по-бързо, отколкото ми харесва. Ето защо, аз винаги пазя резервни части. Инсталирах също приложението на Amazon Fire TV Remote на телефона си като резервно копие. В тази статия се опитах да обхвана всички възможни причини, които биха могли да ви вкарат в отдалечени проблеми и всички възможни решения. Ако имате някакъв нов или различен опит, много бих искал да го споделите с нас в секцията за коментари по-долу. Благодаря ви за четенето!

Свързани:

Как да Jailbreak FireStick
Как да актуализирате Kodi на FireStick
Най-добър VPN за FireStick
Най-добрите приложения на Amazon Fire Stick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me