Как да коригирате проблеми с буферирането на Firestick

>В тази публикация ще обсъдим различните опции за коригиране на буферирането на FireStick. Стъпките за отстраняване на неизправности, предоставени в това ръководство, работят на FireStick 4K, Fire TV Cube, както и на по-старите Fire TV устройства.

как да поправим буферирането на фистрекFireStick е едно от най-популярните поточни устройства в целия свят. Невероятно лесна е за настройка и употреба. Той поддържа множество страхотни приложения от магазина на Amazon, както и няколко приложения на трети страни. Като цяло, FireStick прави невероятно поточно изживяване.

Въпреки това, много потребители изпитват проблеми с буферирането с FireStick. Процентът на такива потребители е малък. Като се има предвид обаче, че милиони потребители имат FireStick, този малък процент представлява значителен брой.

Ако вашият FireStick продължава да буферира през цялото време, тази статия обсъжда различни възможни причини и решения.

Внимание FireStick потребители: Прочетете, преди да продължите

Правителствата и интернет доставчиците по целия свят наблюдават онлайн дейностите на своите потребители. Ако на вашия Fire TV Stick бъде намерено поточно съдържание, защитено с авторски права, можете да изпаднете в сериозни проблеми. В момента вашият IP е видим за всички. Горещо ви препоръчвам да получите добра FireStick VPN и да скриете самоличността си, така че вашето гледане на филми да не се обърне лошо.

използвам ExpressVPN който е най-бързият и сигурен VPN в бранша. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon Fire TV Stick. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не харесвате тяхната услуга, винаги можете да поискате възстановяване. ExpressVPN също има специална сделка, където можете вземете 3 месеца безплатно и спестете 49% от годишния план.

Ето причините, поради които трябва да използвате VPN през цялото време.

Прочети: Как да инсталирате и използвате VPN на Fire Stick

Какво причинява буфериране в FireStick

Има редица фактори, които могат да причинят проблем с буферирането. Ето някои от най-честите причини, поради които буферирането се случва в FireStick:

 • Бавна интернет връзка: Препоръчва се да имате поне 10 Mbps за 1080p и 20 Mbps за 4K стрийминг. Ако вашата интернет връзка е бавна, ще възникнат проблеми с буферирането
 • ISP Throttling: Вашият интернет доставчик може да забави скоростта на връзката ви от време на време, ако открие твърде много поточни дейности
 • Модем далеч от FireStick: Ако вашият FireStick е поставен твърде далеч от вашия Wi-Fi модем, силата на сигнала ви ще е слаба и ще доведе до проблеми с буферирането
 • Работи с ниска RAM памет: Не са редки случаите, когато FireStick изчерпва RAM паметта. Възможно е да има много ненужни приложения, работещи на заден план
 • Съхранява се на съхранение: Отново е често срещано сред потребителите на FireStick. Устройството има само 8GB пространство, много от които вече се използват от ОС
 • FireStick прегряване: Ако вашият FireStick е прегрял, има вероятност да причини проблеми с буферирането
 • Остаряла Firestick OS: Може да възникнат проблеми с буферирането на FireStick, ако той работи на остаряла ОС

Как да отстраните проблеми с буферирането на FireStick

След като разгледахме някои от най-често срещаните фактори, които причиняват буфериране в FireStick, нека да намерим решенията. Ето ги идват.

1. Рестартирайте FireStick

Ако наистина не можете да поставите пръст върху точната причина, причиняваща проблема с буферирането на FireStick, трик, лесен като рестартиране, може да бъде решение.

Всъщност рестартирането е един от най-основните методи за отстраняване на проблеми и трябва да бъде един от първите, които се опитват. Тя може да реши много проблеми.

Ето стъпките:

 • Отидете на FireStick Настройки

Проблем с буфериране на Firestick

 • Кликнете Моята пожарна телевизия

Как да поправим буферирането на фистрек

 • Кликнете Рестартирам

Как да поправим буферирането на фистрек

 • Кликнете Рестартирам за да потвърдите

Фиксирайте буфериране с фисташки

2. Внимавайте за скоростта на интернет

Вероятно имате високоскоростен широколентов достъп и скоростта на интернет не е проблем за вас. Все пак бих ви препоръчал да проверите скоростта на интернет като първата стъпка за отстраняване на проблеми.

Ако се окаже, че всъщност получавате желана скорост на интернет на FireStick, ще извадите тази грижа от пътя.

И ако бавната интернет връзка стои зад проблемите с буферирането, винаги можете да се свържете с вашия интернет доставчик, за да разберете причината или може дори да получите нова връзка напълно.

Всяка скорост над 10 Mbps е достатъчно добра за стрийминг с резолюция до 1080p

Ако предавате 4K видеоклипове, се препоръчва поне 20 Mbps.

Ето как да проверите скоростта на интернет на Firestick

Ако Firestick не получава желаната скорост на интернет, ето какво трябва да направите по-нататък-

Проверете и подобрете силата на Wi-Fi сигнала

Силата на сигнала играе ключова роля в гладкото излъчване. Силата на сигнала е по-силна, когато модемът е близо до вашия FireStick и по-слаба, когато е далеч.

Ето как можете да проверите силата на сигнала на FireStick и да действате съответно:

 • Отидете на Настройки от началния екран на FireStick

Проблем с буфериране на Firestick

 • Кликнете мрежа на следващия прозорец

Как да поправим буферирането на фистрек

 • Маркирайте своя Wi-Fi адрес / име
 • Вдясно ще намерите статуса под Сила на сигнала

Проблем с буфериране на Firestick

Ако пише Много добре, получавате правилни Wi-Fi сигнали. Ако се казва лошо или слабо, има проблем.

Обикновено модемът трябва да е на 20-30 фута от устройството за най-добра сила на сигнала. Ако вашият модем е по-далеч от това, можете да помислите за закупуване на Wi-Fi Extender. Както подсказва името, Wi-Fi Extender разширява областта на покритие на вашия модем, позволявайки му да бъде ефективен в по-голяма област.

Трябва също така да се уверите, че в близост до вашия модем няма твърде много електрически устройства, които могат да причинят смущения в сигнала.

И, ако е възможно, поставете модема малко по-нагоре (6 фута или по-високо) за по-добро покритие на сигнала.

Използвайте Ethernet кабел за кабелна връзка

използвайте адаптер за Amazon ehternet, за да предотвратите буфериране на огранникКабелната връзка обикновено е много по-бърза от безжичната връзка. Първо, не е необходимо да разчитате на близостта на рутера от устройството. Ethernet проводникът се включва директно във вашия FireStick.

Второ, няма препятствия между рутера и устройството. Много електрически, както и определени механични препятствия са склонни да отслабват Wi-Fi сигнала.

Можете да контролирате или дори да фиксирате буфериране на FireStick с кабелна връзка. За кабелното свързване на FireStick можете да закупите Amazon Ethernet адаптер за устройства за пожарна телевизия Amazon от Amazon.com.

Интернет / LAN проводникът и захранващият кабел от вашия захранващ адаптер FireStick ще влязат в Ethernet адаптера. И тогава един кабел от Ethernet адаптера ще бъде включен във вашия FireStick.

Обърнете внимание, че НЕ е необходимо да купувате Ethernet адаптер, ако вече получавате значителна мрежова скорост чрез вашата Wi-Fi връзка.

3. Използвайте VPN, за да предотвратите буфериране

Препоръчва се за по-добра скорост, както и за поверителност

частен стрийминг

Интернет дроселирането е често срещана практика сред интернет доставчиците. Вашият интернет доставчик може да забави вашата интернет връзка, когато се открият поточни дейности над определено ниво. В резултат на това може да получите буфериране на FireStick.

За щастие, това може лесно да се избегне, като се използва VPN за FireStick. Добър  VPN не само ще спре вашия ISP от скорост на дроселиране, но ще се възползва по няколко начина като:

 • Скриване на поточните дейности от държавния надзор и интернет доставчика
 • Анонимни изтегляния на торенти
 • Защитава лична информация от хакери
 • Разблокирайте гео ограничено съдържание (включително Netflix, BBC iPlayer, Prime Video, Hulu, HBO и др.)

Според моя опит ExpressVPN е най-добрият VPN за FireStick. Той използва най-добрата технология за криптиране и е и най-бързият VPN.

В момента ExpressVPN предлага 49% отстъпка от годишния си план. На всичкото отгоре получавате 3 месеца безплатно с този план. Освен това предлага безусловна гаранция за връщане на парите от 30 дни.

Ето какво можете да направите, за да получите ExpressVPN и да избегнете буфериране в FireStick:

 • Кликнете тук, за да се регистрирате за ExpressVPN
 • След като имате своя ExpressVPN акаунт, включете FireStick и изберете опцията за търсене в горния ляв ъгъл на началния екран

Фиксирайте буфериране с фисташки

 • Търсете ExpressVPN и щракнете върху него в предложенията за търсене. Следвайте инструкциите на екрана, за да инсталирате ExpressVPN

Проблем с буфериране на Firestick

 • Отворете ExpressVPN и влезте с данните си за вход в акаунта, които сте създали по време на регистрацията

Как да поправим буферирането на фистрек

 • Свържете се с VPN сървър и започнете поточно предаване

Как да поправите буферирането с фисталки

4. Изчистете оперативната памет на FireStick

FireStick има размер на RAM - 1 GB на FireStick 2nd Gen и 1,5 GB на FireStick 4K. Това не е много, но достатъчно за стрийминг устройство. Въпреки това, такава малка памет има тенденция да се усвоява твърде бързо.

Ниското RAM пространство е един от виновниците на буферирането, което изпитвате на FireStick. Ще бъдете изненадани да знаете, че някои приложения продължават да дръпнат оперативната памет, дори когато ги затворите.

Можете да изчистите RAM пространството, като просто затворите фоновите приложения. Но как бихте намерили кои приложения всъщност работят на заден план? Принудителното затваряне на всички инсталирани приложения поотделно е досадно и отнема време.

За щастие, има приложение, което можете да използвате, за да разберете фоновите приложения и да ги затворите. Тя се нарича Фон приложения и списък на процесите. Можете да получите това безплатно приложение от магазина на Amazon.

Ето стъпките за изтегляне на фоновите приложения & Приложението Process List и за да го използвате затворете фоновите приложения:

 • Отидете на Търсене опция от началния екран на FireStick

Фиксирайте буфериране с фисташки

 • Търсете приложението Background Apps и List List и следвайте инструкциите на екрана, за да го инсталирате

Как да поправите буферирането с фисталки

 • Отворете приложението. Тази подкана се появява първия път.
 • Премахнете отметката от опцията „Отваряне на приложение при зареждане“, ако не искате приложението да се отваря автоматично всеки път, когато рестартирате FireStick
 • Кликнете Схванах го! бутон

Буфериране на амазонски фистрек

 • Ще видите списъка с всички приложения, работещи на заден план. Кликнете Затворете всички приложения в горния ляв ъгъл

Как да поправим буферирането на фистрек

 • Ще видите следния прозорец за първото приложение в списъка. Продължете и щракнете Принудително спиране
 • Когато приключите, натиснете бутона за връщане на дистанционното.

Фиксирайте буфериране с фисташки

 • Ще видите същите опции за следващото приложение в списъка. Кликнете Принудително спиране отново.
 • Продължавайте да повтаряте това, докато не убиете всички фонови приложения

Забележка: Не принуждавайте ExpressVPN (или който и да е друг VPN) да работи на заден план. VPN работи във фонов режим, като осигурява сигурност. Принудителното затваряне на VPN може да доведе до загуба на свързаност със сигурния VPN сървър. VPN приложения така или иначе не заемат много място.

5. Изчистване на кеша / данните на Streaming App

Изчистването на кеша на поточните приложения може да ви помогне с буферирането в FireStick. Много потребители съобщават, че приложения на трети страни като Cinema APK, Cyberflix TV, Ola TV, BeeTV и др. Се представят по-добре, след като изчистят кеша си.

Можете също да изчистите данните от приложението, за да възстановите напълно приложението до фабричните му настройки по подразбиране.

Ето стъпките:

 • Отидете на FireStick Настройки от началния екран

как да отстраните проблеми с буферирането с firestick

 • Кликнете Приложения

буферен буфер

 • отворено Управление на инсталираните приложения

отстраняване на проблема с буфериране с фисталки

 • Вече трябва да видите този списък на инсталираните приложения
 • Продължете и щракнете върху приложението за стрийминг с проблеми с буферирането

щракнете върху приложението с проблема с буферирането с firestick

 • В дясната секция на този прозорец ще намерите информация за данни и кеш данни

Можете да направите едно от следните неща:

 • Изчистване на данните: Ще изчисти всички свързани с приложението данни (включително всяка информация за вход) и ще нулира приложението до фабричните настройки по подразбиране. Освен това ще изчисти кеша
 • Изтрий кеш-памет: Ако просто искате да изчистите кеша и да запазите останалите данни непокътнати, изберете вместо това тази опция

изчистете кеш, за да спрете буферирането на firestick

6. Направете настройките си за поверителност

Amazon следи и събира вашите данни под предлог за маркетинг и подобрения. Това вероятно ще застраши поверителността ви. Но това не е само това.

За непрекъснато наблюдение и събиране на вашите данни, вашата FireStick OS трябва да поддържа определени процеси, работещи на заден план. Това може да забави вашия FireStick и в крайна сметка да причини проблеми с буферирането.

Ето как можете да деактивирате мониторинга и събирането на данни:

 • Отворете Firestick Настройки от началния екран

Проблем с буфериране на Firestick

 • Кликнете Предпочитания на следващия екран

Как да поправим буферирането на фистрек

 • Кликнете Настройките за поверителност

Фиксирайте буфериране с фисташки

 • Изключете следните опции: Данни за използване на устройството и Събиране на данни за използването на приложението

Как да поправите буферирането с фисталки

 • Сега натиснете еднократно бутона за връщане и щракнете Мониторинг на данни

Буфериране на амазонски фистрек

 • Изключи Мониторинг на данни

Проблем с буфериране на Firestick

7. Проверете и актуализирайте FireStick OS

Той е рядък, но не нечуван. Остарялата FireStick OS може да е причината да имате проблеми с буферирането.

Обикновено вашият FireStick ще се актуализира автоматично, когато се появи новата версия на OS. Въпреки това, понякога може да не стане.

И така, ето стъпките за проверка и инсталиране на актуализации на ОС:

 • Отидете на FireStick Настройки

Проблем с буфериране на Firestick

 • отворено Моята пожарна телевизия

Как да поправим буферирането на фистрек

 • Кликнете относно

Фиксирайте буфериране с фисташки

 • Кликнете Провери за обновления

Буфериране на амазонски фистрек

 • Изчакайте няколко секунди. Вашият FireStick ще ви каже дали са необходими актуализации или дали вашето устройство вече е актуално

Как да поправите буферирането с фисталки

8. Избягвайте прегряването на FireStick

Прегряването може да причини неизправност на устройството. Това също може да причини проблеми с буферирането или поточното предаване на FireStick. Затова е важно да предпазите FireStick от прегряване.

Ето нашето подробно ръководство за Как да отстраним проблема с отоплението FireStick.

Докато вашият FireStick може да работи няколко часа без проблем, препоръчвам ви да му давате почивка от време на време.

Не го оставяйте включен за една нощ. Изключете го от източника на захранване.

Ако смятате, че FireStick се е претоварил, изключете го от източника на захранване и го оставете да се охлади поне 30 минути.

9. Използвайте Real-Debrid за приложения на трети страни

Real Debrid е първокласен хостер, който работи с широк спектър от приложения на FireStick на трети страни, както и с Kodi addons.

Обикновено приложенията и добавките се свързват към обществените сървъри. Такива сървъри ще позволят достъп до почти всеки. В резултат на това те имат голям приток на трафик. Това от своя страна причинява забавяне на сървъра, престой и проблеми с буферирането на FireStick.

Real-Debrid, от друга страна, е платена услуга. Той ограничава достъпа на сървъра до първокласните потребители. Следователно потоците от Real Debrid са много по-бързи и надеждни.

Можете да интегрирате Real-Debrid с почти всички популярни приложения като Cinema HD APK, CyberFlix TV, BeeTV и други.

Прочетете: Как да настроите и използвате Real Debrid

Обобщавайки

Надявам се тази статия да ви помогне, ако имате проблеми с буферирането на FireStick. Опитахме се да включим всички възможни сценарии и решения. Ако обаче смятате, че сме пропуснали нещо важно, не се колебайте да ни уведомите чрез секцията за коментари по-долу.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me