Как да отстраним проблема с прегряването на FireStick / Fire TV

>

В това ръководство ще намерите множество решения, за да предотвратите прегряване на FireStick. Тези техники за отстраняване на проблеми са прости и всеки лайфърсън като мен може да ги следва. Решенията работят на FireStick, FireStick 4K, Fire TV Cube и всяка друга линия на Amazon Fire TV линия от устройства.

огнестрелно прегряване

Не всички FireStick устройства биха прегрели. Ако обаче сте тук, вашите вероятно са го направили. Не си сам. Попаднах на множество оплаквания в интернет. Затова реших, че би било добра идея да напиша ръководство.

Прегряването излага FireStick на риск от трайни повреди, ако не се погрижи. Освен това влияе върху производителността на устройството. Той не само забавя навигацията, но и изпитвате повече проблеми с буферирането, изоставането и дори свързаността със свързаността.

СЪВЕТ - Използвайте VPN, за да запазите личните си поточни дейности на Fire Stick или други поточни устройства. Аз лично използвам и препоръчвам ExpressVPN. Ето как да инсталирате & използвайте VPN на Fire Stick.

Решения за прегряване на FireStick

Събрах някои от най-добрите практики, които вероятно ще разрешат проблема с прегряването на FireStick. Продължавай да четеш!

1. Използвайте HDMI Extender

Вашият FireStick се предлага с HDMI удължител, опакован в кутията. Той е там с цел. Би било чудесна идея да използвате разширител на HDMI, за да включите вашия огнестрелен пръст в телевизора.

Без удължителя, вашата Firestick се придържа твърде близо до телевизора, което блокира въздушния поток. Вашият телевизор също генерира топлина. Това допълнително предотвратява охлаждането на FireStick. Всъщност това дори допринася за прегряването на FireStick.

HDMI удължителят ще ви помогне да създадете известно разстояние между двете, което прави FireStick по-изложен на въздушния поток. Това от своя страна ще помогне значително за предпазването на FireStick от прегряване.

2. Поставете FireStick в страничния панел на телевизора

Това е друго важно нещо, което трябва да имате предвид. Повечето телевизори се предлагат с множество HDMI входове (поне два). Ще намерите входове отзад и отстрани на телевизора.

Можете да включите своя FireStick в задния панел. Но тя ще бъде прекалено натъпкана и по-малко изложена на въздушен поток. От друга страна, страничните панели са по-изложени и следователно има повече въздушен поток.

Дори и да използвате HDMI разширител, той е достатъчно къс, за да държите FireStick скрит далеч зад телевизора. Изкуственият и небрежен вид няма да бъде съсипан.

3. Изчистете ненужния кеш за тежки приложения

Когато стартирате приложение на FireStick, то създава кеш на хранилището на устройството. Колкото по-голямо е приложението, толкова по-голям е размерът на кеша. Въпреки че този кеш се съхранява временно, той изяжда вашето ограничено пространство за съхранение.

Приложения за поточно предаване като Kodi са склонни да създават по-големи кешове от други приложения. Би било добра идея да продължавате да изчиствате кеша от време на време.

За да изчистите кеша, следвайте стъпките по-долу:

- Изберете Настройки от началния прозорец на FireStick

фиксатор за прегряване

- Щракнете Приложения

прегряване на пожарната пръчка

- Щракнете Управление на инсталираните приложения

амазон огън телевизия прегряване

- Щракнете върху желаното приложение (например Kodi)

разтвор за прегряване на фистук

- Щракнете Изтрий кеш-памет

 Забележка: НЕ кликнете върху Изчисти данни, освен ако не искате да възстановите приложението до настройките по подразбиране

как да предотвратим прегряването на фистака

4. Принудително затваряйте приложенията, за да не ги пускат във фонов режим

Понякога приложението може да продължи да работи на заден план, дори когато сте го затворили. Например, когато приложението замръзне или се забие, обикновено натискаме клавиша Home на дистанционното, за да се върнем към FireStick интерфейса, тъй като приложението не отговаря на бутона за връщане. В този случай е много вероятно приложението все още да работи на заден план.

Приложенията, работещи на заден план, консумират ресурсите на устройството, което води до прегряване. За щастие, можете да ги затворите насила. Ето стъпките:

- Отворете Настройки от началния екран на FireStick

- Щракнете Приложения

амазонка пожарна телевизия става гореща

- Щракнете Управление на инсталирани приложения

как да предотвратим прегряването на фистака

- Щракнете върху приложението, което искате да прекратите

какво причинява пожарната пръчка на амазонка да се нагрее

- Щракнете Принудително спиране следващия

амазонка огнена пръчка поправи прегряване

5. Изключете вашия FireStick, за да освежите всичко

Изчистването на кеша и принудителното затваряне на приложението помага за предотвратяване на проблеми с прегряването на FireStick. Трябва обаче да направите това поотделно за всяко приложение. Има вероятност да имате няколко приложения, работещи на заден план с много кеш файлове.

Един от начините е да изчистите кеша на всяко приложение и да го принудите да го спрете поотделно. Ще отнеме много време обаче. Другият вариант е просто да изключите FireStick.

Тъй като няма вградена опция за изключване на вашия FireStick, трябва да го направите ръчно.

Изключете устройството от източника на захранване. Дръжте го изключен за няколко минути, докато FireStick се охлади. Сега включете устройството отново.

Това ще прекрати всички приложения, работещи на заден план и ще изчисти кеша.

6. Деинсталирайте приложения, които не ви трябват или използвате

Един от най-големите недостатъци на FireStick устройства е изключително ограниченото им съхранение. Както FireStick, така и FireStick 4K се предлага с 8GB пространство. Предвид размера на приложенията и файловете в наши дни, този вид хранилище вероятно ще се запълни много бързо.

Когато на устройството липсва място, то трябва да работи по-силно, което води до прегряване. Ето защо се препоръчва да изтриете всички приложения, които вече не се нуждаете или използвате.

Деинсталирайте приложенията FireStick: Метод 1

- Изберете Настройки на началния екран на FireStick

- Отворете Приложения

прегряване на пожарната пръчка на Amazon

- Щракнете Управление на инсталирани приложения

firestick се нагрява

- Щракнете върху приложението, което искате да деинсталирате

огнестрелно прегряване

- Щракнете Uninstall

прегряване и трясък на ограда

- Щракнете Uninstall отново, когато бъдете подканени

Amazon пожарна телевизия кутия прегряване

Деинсталирайте приложенията FireStick: Метод 2

- В началния прозорец на FireStick изберете втория ред с етикет Вашите приложения & Канали

- Отидете вляво и кликнете Виж всички

амазон огън телевизия прегряване

- Използвайте бутоните за навигация на вашето дистанционно, за да изберете приложението, което искате да деинсталирате

какво причинява пожарната пръчка на амазонка да се нагрее

- Натиснете клавиша за меню на дистанционното (3 реда), за да изведете изскачащото меню в долния десен ъгъл

- Щракнете Uninstall

разтвор за прегряване на фистук

- Щракнете Добре когато бъдете подканени

огнестрелно прегряване

7. Изтрийте APK файловете след инсталиране на приложения на трети страни

За да заредите приложенията на трети страни (като Cinema HD, Tea TV, Mobdro и др.), Трябва да изтеглите техните APK файлове в устройството ви за съхранение на FireStick. След като приложението е инсталирано, APK файловете вече не се изискват. Те обаче не се изтриват автоматично. Трябва да ги изтриете ръчно, за да изчистите място и да предотвратите прегряване на FireStick.

Ако използвате изтеглящо устройство за странични приложения, това ви дава възможност да изтриете APK файла. Ето какво можете да направите:

- След като приложението е инсталирано, щракнете Свършен (НЕ кликнете върху Отвори)

разтвор за прегряване на фистук

- Щракнете Изтрий

как да предотвратим прегряването на фистака

- Щракнете Изтрий отново, за да изтриете APK файла на инсталираното от вас приложение

прегряване и трясък на ограда

Ако използвате друг инструмент за странично зареждане на приложения на FireStick (като ES File Explorer или FileLinked), можете да използвате ES File Explorer, за да изтриете APK файловете. Ето как:

- Инсталирайте ES File Explorer от Amazon Store (изберете иконата на обектива в горния ляв ъгъл, за да потърсите приложението)

разтвор за прегряване на фистук

- Отворете ES File Explorer. Кликнете местен > Начало (2-ра без иконата на дома) в лявото меню или Вътрешна памет около върха

разтвор за прегряване на фистук

- Отдясно щракнете върху папката, в която са запазени APK файловете. Обикновено APK файловете могат да бъдат намерени в папката за изтегляне

разтвор за прегряване на фистук

- Маркирайте APK, който искате да изтриете

разтвор за прегряване на фистук

- Натиснете дълго Изберете бутон на вашето FireStick дистанционно, докато не бъде избран желаният APK файл

След като бъде избран, във файла ще видите малка, кръгла отметка

как да предотвратим прегряването на фистака

- Щракнете Изтрий в долната лента на менюто

как да предотвратим прегряването на фистака

- Премахнете отметката от Преместване, за да рециклирате кошчето и щракнете Добре

прегряване и трясък на ограда

8. Нулирайте FireStick, ако нищо друго не работи

Ако изглежда, че нищо друго не работи, единственото решение за отстраняване на неизправности, което е необходимо, е да нулирате FireStick. Възстановяването ще възстанови вашето устройство до фабричните настройки по подразбиране. Той ще премахне всички инсталирани от вас приложения и ще заличи всички персонализирани настройки. С други думи, ще трябва да конфигурирате FireStick от нулата; като току-що сте го извадили от кутията.

Ето как можете да нулирате FireStick:

- Отворете Настройки от прозореца на дома

- Отиди до Моята пожарна телевизия

прегряване и трясък на ограда

- Превъртете надолу, щракнете Нулиране по подразбиране по подразбиране

разтвор за прегряване на фистук

- Щракнете Нулиране отново, когато бъдете подканени

прегряване и трясък на ограда

Обобщавайки

FireStick е проектиран да е устойчив на топлина. Използвам различни версии на това приспособление от няколко години и прегряването е рядкост. Не можем обаче да отречем, че това се случва. Когато вашият FireStick се прегрява, неговата производителност отнема усилие. Спазвах няколко най-добри практики, за да предпазя FireStick от прегряване. Уверен съм, че горните решения за прегряване на FireStick ще работят и за вас. Моля, не се колебайте да споделите опита си чрез секцията за коментари по-долу.

Свързани:

Как да коригирате отдалечени проблеми на Firestick
Как да рестартирате Firestick
Как да отстраните проблеми с буферирането на Kodi

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me