Како поправити ФиреСтицк удаљене проблеме

>

Ако ваш Фирестицк даљинац не ради или се упарује, на правој сте страници.

Једне ноћи сам на свом ФиреСтицк уређају гледао један од омиљених филмова. Скоро сам био на пола филма кад сам одлучио да направим паузу и извадим напитак из фрижидера. Испружио сам Фире Стицк даљинац за телевизор да зауставим филм, али ништа се неће догодити. Више пута сам притискао тастере, али уређај се није одазвао и филм би се наставио само репродуковати. Извукао сам утикач из напајања у нади да ће поновно покретање можда урадити трик.

ФиреСтицк се нормално покренуо, али даљинац није радио. Требало ми је још неколико минута да схватим да нешто није у реду са даљинским управљачем Фире Стицк. Ако наиђете на сличне проблеме и ваш даљински управљач Амазон Фире Стицк не ради, желели бисте да га решите. Дакле, ево погледа на различите узроке и њихова решења која сам открио. Настави да читаш! 

ФиреСтицк даљински не ради

Навео сам уобичајене разлоге који узрокују проблеме са даљинским управљачем ФиреСтицк / Фире ТВ / Фире ТВ Цубе. Прођите кроз њих један по један и сигуран сам да ће ваш даљински управљач поново радити.

даљински управљач не ради

1. Проверите удаљене батерије Фире Стицк

Амазон Фире Стицк Ремоте је додатна опрема. Након што сте неко време користили ФиреСтицк и налетели на проблеме са пражњењем батерије више него само неколико пута, са сигурношћу могу да кажем да ако даљински управљач не ради, постоји велика шанса да се батерије испразне..

Батерија се испразни без икаквог упозорења. Ако је ваш даљински управљач Фире Стицк изненада престао да ради (неугодно усред ноћи када немате ни резервних батерија), поставићу се улог на батерију.

Искрено, још нисам сигуран зашто даљинац троши толико енергије батерије. Понекад се батерија исуши за само неколико недеља. Даљински управљач Фире Стицк користи Алека, препознавање гласа и технологију гласовних команди. Неки ће можда желети да криве Алека. Али, није тако да даљинац увек слуша. За даљње слушање морате да држите тастер Алека на даљинском управљачу.

Без обзира на разлоге, једино вероватно решење је употреба квалитетних, алкалних батерија и одржавање резервних делова при руци. Алкалне батерије су најбоље до сада и омогућују вам да ваш Фире Стицк даљински управља најдуже. Иако, не купујте било коју алкалну. Купите марку познатог произвођача.

Пре недељу дана сам вам можда чак препоручио пуњиву алкалну батерију само да нисам имао проблема са мојом. Једна од даљинских батерија се испразнила, а на конектору наталочен бели остатак. Чак ни потпуно нова батерија није радила све док нисам скинуо с бијелог материјала.

Опростите ми ако нисам баш сигуран у пуњиве батерије. Ово ме такође доводи до тога да би било добро уклонити батерије и проверити има ли преосталих талога из цурења батерије на конекторима. Чишћењем њих ће једноставно поново доћи до употребе вашег Фире Стицк даљинца.

Има још једна ствар коју сам скоро заборавио да кажем. Вероватно бисте већ знали да батерије имају ознаке '+' (плус) и '-' (минус). Конектори у одељку за батерије такође имају + и - стране. + Страна батерије треба да буде усклађена са + конектором (и минуси ће се аутоматски поравнати). Погрешно сам ставио батерије и неко време се борио са даљинцем.

Ако ваш Амазон Фире Стицк даљински управљач и даље не ради чак и након чишћења конектора за батерије и употребе нових батерија, наставите читати за додатна решења!

2. Да ли сте већ упарили ФиреСтицк даљинац?

Обично даљински управљач ФиреСтицк долази унапред упарен са уређајем. У случају да није упарен, то ћете морати учинити аутоматски. Или, ако ваш нови / замјенски даљински управљач ФиреСтицк не ради, постоји шанса да није упарен исправно.

Упаривање је једноставно. Следите доле наведене кораке.

  1. Укључите ФиреСтицк у ХДМИ порт свог телевизора.
  2. Укључите ФиреСтицк и телевизор.
  3. Кад се ФиреСтицк подигне, држите притиснуто дугме „Хоме“ на даљинском управљачу најмање 10 секунди.
  4. Ово ће упарити Амазон ФиреСтицк даљинац и он мора почети да ради.

Ако се не упари, притисните и задржите тастер за почетно 10-20 секунди. У многим случајевима корисници су морали да понове поступак неколико пута да би успели.

Амазон фире стицк даљински

ФиреСтицк се може повезати на до 7 Блуетоотх уређаја, укључујући даљинске контролере. Ако сте већ повезали 7 уређаја, мораћете да искључите барем један од њих. Ево како то можете учинити:

  • Изаберите Подешавања на почетном екрану ФиреСтицк-а. Опција поставки налази се на горњој траци менија
  • Отворите контролере & Блуетоотх уређаји на следећем екрану
  • Видећете листу свих повезаних уређаја. Само одаберите уређај који желите да раздвојите и следите упутства на екрану.

Такође имајте на уму да ако се даљински управљач не упари са вашим ФиреСтицк уређајем у првом покушају, покушајте поново. Обично се повезује први пут, али у ретким случајевима може потрајати 2-3 покушаја. Ако проблем и даље постоји, морате покушати са сљедећим рјешењем бр. 3 за ресетовање и поправку даљинског управљача. Радио је за многе кориснике.

3: ФиреСтицк тастери не раде

Дугмад обично не раде ако даљинац није правилно упарен са вашим ФиреСтицк уређајем. Држите притиснуто Кућа дугме на даљинском управљачу најмање 10 секунди да бисте га поново упарили.

Ако и даље не ради, слиједите кораке за ресетирање даљинског управљача и поновно га упарите с ФиреСтицк-ом:

Напомена: Следећи кораци НЕ ресетују ваш ФиреСтицк на фабричке поставке. Они једноставно ресетирају и одспоје ваш даљински управљач и поново га упарују с ФиреСтицком

1- Искључите ФиреСтицк из извора напајања (било да ископчате адаптер из утичнице или из ФиреСтицк уређаја)

2- Сада држите следеће тастере (сви заједно) најмање 20 секунди:
- Назад дугме
- Дугме за мени
- Леви део навигацијског прстена

даљински тастери фирестицк не раде

3- Извадите батерије са ФиреСтицк даљинца

4- Укључите ФиреСтицк и причекајте док на телевизору не видите почетни екран

5- Уметните батерије назад у свој ФиреСтицк даљинац

6- Сачекајте 1-2 минута

7- Ваш ФиреСтицк даљинац мора да је већ упарен. Ако се није упарило, држите тастер Кућа дугме најмање 10 секунди

4. Да ли је ваш Фире Стицк даљински компатибилан?

Ово питање није за оне који имају проблема са даљинским управљачем. Говорим о даљинским купцима одвојено. Постоји пристојан распон интерних и даљинских даљинских управљача који раде с ФиреСтицком & Фире ТВ уређаји.

ФиреСтицк такође подржава Амазонове и треће контролере игара које се могу користити као даљински управљачи за интеракцију са уређајем. Сваки званични производ компаније Амазон у коме се јасно каже да је компатибилна са ФиреСтицком, радиће са вашим уређајем. Али, ако размишљате о куповини даљинског даљинског управљача или контролера за игре, проверите да ли је дизајниран за рад са Фире ТВ или ФиреСтицк уређајем.

Постоје и неке јефтине реплике даљинца са истим дизајном и изгледом. Ови производи лако нестају као оригинални, али на крају не функционишу. Пре него што купите Амазон Фире Стицк даљинац, проверите веродостојност продавца.

5. Да ли је ваш ФиреСтицк даљински оштећен? 

Ако имате оригинални производ, убацили сте и нове батерије и испробали сва друга решења, вероватно је време да размислите о могућности да се даљински управљач оштети.

Ако је то случај, једина опција је куповина замјенског даљинца. Добра вест је да замена даљинских не кошта пуно. Можете их купити за око 10 долара. Иди и погледај га на Амазону. Пронаћи ћете пуно могућности. Такође можете пронаћи прилагођени даљинац са додатним, наменским тастерима за Нетфлик и друге апликације. Неки даљински управљачи такође имају контролу гласноће.

Запамтите да прилагођени даљински управљачи нису нужно из Амазона. Купите производ са високом оценом (најмање 4) и позитивним критикама.

6. Амазон Фире ТВ Ремоте Апп - Ваша сигурносна копија 

Да ли Амазон Фире ТВ даљински још не ради? Или вам је само понестало батерије у поноћ и нема резервних батерија.

Ово не мора да чини ваш ФиреСтицк уређај бескорисним. И даље можете да контролишете уређај помоћу апликације Амазон Фире ТВ Ремоте.

амазонски фирестицк даљинац не ради

Ова апликација претвара ваш паметни телефон у даљински и омогућава вам да комуницирате са ФиреСтицком као што бисте то учинили са физичким даљинским управљачем.

Апликација Амазон Фире ТВ Ремоте доступна је за Андроид и иОС платформе. Само преузмите апликацију и подесите је са својим ФиреСтицк или Фире ТВ уређајем. Само проверите да ли су ваш паметни телефон и ФиреСтицк уређај повезани на исту Ви-Фи мрежу.

7. Остала општа решења

Постоје и други разлози који могу изазвати невоље у даљини. То су обично мало вероватне, али било би одбачено да их не спомињем.

  • Фактор који треба узети у обзир је удаљеност Амазон Фире Стицк-а од уређаја. Даљински управљач добро ради када је удаљен 10 фт од уређаја. Ако имате велику собу или ходник, приближите даљинац телевизору, унутар домета.
  • Даљински управљач ФиреСтицк повезује се са уређајем преко Блуетоотх а не инфрацрвених зрака. То значи да даљинац и ФиреСтицк не морају бити међусобно видљиви. Но, држање уређаја у ормарићу или у кућишту може ометати сигнале. Било би добро да је изнесете на отвореном и видите да ли је то узрок проблема
  • Покушајте да не држите пуно електричних уређаја у близини ФиреСтиц-а јер могу проузроковати сметње у сигналу.

Пажња корисника ФиреСтицк-а: Прочитајте пре него што наставите

Владе и даваоци интернетских услуга широм свијета прате активности корисника на мрежи. Ако на вашем Фире ТВ Стицк-у пронађете струјни садржај заштићен ауторским правима, могли бисте доћи у озбиљне проблеме. Тренутно је ваш ИП видљив свима. Топло вам препоручујем да набавите добар ФиреСтицк ВПН и сакријете свој идентитет тако да ваше искуство гледања филма не буде лоше..

ја користим ЕкпрессВПН који је најбржи и најсигурнији ВПН у индустрији. Врло је лако инсталирати на било који уређај укључујући Амазон Фире ТВ Стицк. Такође, долази са 30-дневном гаранцијом поврата новца. Ако вам се не свиђа њихова услуга, увек можете затражити поврат новца. ЕкпрессВПН такође има посебан посао где можете добити 3 месеца бесплатно и уштедјети 49% на годишњем плану.

Ево разлога због којих морате стално користити ВПН.

Закључак

Сви проблеми са даљинским управљачем Фире Стицк-а које сам досад доживео увек су се односиле на батерије. Даљински испразни батерију брже него што волим. Стога, увијек имам резервне дијелове. Такође сам на свој телефон инсталирао апликацију Амазон Фире ТВ Ремоте као резервну копију. У овом сам чланку покушао да покријем све могуће узроке који би вас могли увести у удаљена питања и сва могућа решења. Ако имате било каквих нових или различитих искустава, волео бих да то поделите са нама у одељку за коментаре испод. Хвала вам за читање!

Повезан:

Како се затворити у затвор
Како ажурирати Коди на ФиреСтицку
Најбољи ВПН за ФиреСтицк
Најбоље апликације Амазон Фире Стицк

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me