Kako prvi put postaviti Amazon Fire TV Stick

>

Gledanje televizije brzo se mijenja diljem svijeta uz glasnik video streaming servisa poput Hulu, Netflixa, Hotstara, Amazon Prime, itd. DTH bi vrlo brzo mogao postati stvar prošlosti i bit će to zauvijek. Usluge video streaminga ne samo da nude puno više i bolji sadržaj, već također pružaju gledateljima istinski izbor. Oni mogu birati što god žele iz više milijuna TV emisija, filmova, dokumentarnih filmova itd. Posljednji unos u segmentu video streaminga je Amazon Fire TV Stick.

FireStick je ekskluzivna ponuda kompanije Amazon koja nudi mnoštvo usluga poput Amazon Prime Video, Hotstar, Netflix, Gaana i mnogih drugih. Ali to nije jedini istaknuti vatreni štap. Dobro ste pogodili. Daljinski upravljač Fire Stick dolazi s Alexa podrškom. Tako da sada možete samo sjesti na kauč i sve kontrolirati svojim glasom. Nevjerovatno, zar ne??

kako postaviti amazon fire tv stick

Ako ćete kupiti Amazon Fire TV Stick ili ste ga već kupili i brinete kako biste ga postavili, sjednite i opustite se. Došli smo da vam pomognemo u postavljanju Amazon Fire TV Stick-a po prvi put na vašem televizoru. Samo pažljivo pratite ove korake i sve će biti potez.

No prije nego što započnemo s ovim vodičem, prvo ćemo vam reći nekoliko preduvjeta. Ovo su stvari koje ćete zahtijevati podesite i pokrenite svoj Amazon Fire TV Stick. Imajte na umu da ove stvari očito neće biti uključene u vaš Fire Fire Stick Box !!! Ovi su:

  • Kompatibilni televizor: Ovo je očito glavni zahtjev. Za korištenje Fire Sticka trebat će vam barem HDTV s HDMI priključkom.
  • Priključak za internet: Vatreni štap nema svoje internetsko povezivanje. Trebat ćete spojiti svoj Fire Stick na aktivnu i čvrstu WiFi vezu kako bi mogli pravilno strujati video zapise visoke razlučivosti.
  • Amazonski račun: Posljednje, ali ne najmanje bitno, morate registrirati svoj Amazon Fire Stick na svoj Amazon račun. Ako naručite Fire Stick sa svog Amazon računa, on će se već registrirati s tim računom. Možete ga i promijeniti kad god želite.

Upute za postavljanje Amazon Fire Stick-a

Sada kada ste svi spremni, krenimo. Evo kako prvi put postaviti svoj Amazon Fire TV Stick. Postupak postavljanja podijelio sam u 4 relevantna dijela kako bih olakšao stvari.

Dio 1: Početak rada

KORAK 1: Uzmi svoj Uređaj za TV vatru. Tamo ćete pronaći mikro-USB priključak i HDMI. Sada priključite USB kabel za napajanje na mikro-USB priključak Fire Stick-a, a drugi kraj kabela napajanja uključite u adapter napajanja..

spojite firestick na kabel za napajanje i adapter

KORAK 2: Sada priključite ispravljač u utičnicu. (Napomena: Preporučuje se koristiti ispravljač, a ne napajane USB portove koje nudi nekoliko televizora).

KORAK 3: Sada priključite Fire Stick na bilo koji HDMI priključak na vašem TV-u. Zapamtite broj HDMI priključka jer ćete sada morati uključiti odgovarajući HDMI ulazni kanal na televizoru.

umetnite firestick u hdmi port televizora

KORAK 4: Uključite televizor i otvorite odgovarajući HDMI ulazni kanal. Vidjet ćete zaslon za učitavanje s logotipom Fire TV Stick. Učitavanje može potrajati neko vrijeme pa se ne brinite.

Korak 5: Sada je vrijeme za postavljanje vašeg Fire Stick daljinca. Prvo ubacite dvije AAA baterije u kutiju.

umetnite daljinske baterije

Sada bi se daljinski trebao automatski upariti s Fire Stick-om. Međutim, ako se ne spoji automatski, samo pritisnite i držite tipku Home na daljinskom upravljaču 10 sekundi. Ovo će vaš Fire Stick poslati na način otkrivanja i uparivanje će biti obavljeno.

Nakon što je daljinski upravljač uparen s FireStickom, pritisnite Reprodukcija / Pauza gumb za pokretanje postupka postavljanja

kako postaviti Amazon fire stick 4k

Korak 6: FireStick će vas sada tražiti da odaberete željeni jezik. Označite željeni jezik pomoću navigacijskih tipki na daljinskom i pritisnite Odabir / OK gumb na daljinskom upravljaču za podešavanje jezika.

Bilješka: Izaberi / U redu je kružni gumb na daljinskom upravljaču zatvoren unutar navigacijskih gumba

upute za postavljanje amazonskog vatrogasnog štapa

Dio 2: Spojite Amazon Fire Stick na Wifi

Korak 7: Vaš FireStick sada će tražiti dostupne Wi-Fi mreže unutar raspona. Kad vidite popis mreža, odaberite svoj Wi-Fi i unesite svoj SSID i lozinku (ako je potrebna) za povezivanje

kako spojiti amazonski vatreni štapić na wifi

Dio 3: Registrirajte Fire TV / Stick s Amazonovim računom

Korak 8: Sada je vrijeme za registraciju uređaja na svoj Amazon račun. Vaš Amazon Fire TV Stick bit će unaprijed registriran ako ste ga naručili od Amazona. Međutim, ako to nije slučaj ili ako se želite registrirati putem drugog Amazonskog računa, jednostavno možete slijediti upute na zaslonu da biste se registrirali ili poništili svoj Fire TV. (Više o tome možete saznati ovdje.)

Ako vaš FireStick nije prethodno registriran, trebali biste vidjeti sljedeći prozor. Ako imate račun na Amazonu, idite naprijed i odaberite prvu opciju. Ako ne, prvo stvorite račun Amazon klikom Novi sam Amazon. 

Upute za postavljanje amazonskog vatrogasnog štapa

Korak 9: Vaš FireStick sada će se registrirati. Pričekajte nekoliko sekundi.

kako postaviti amazon firestick

Dio 4: Pokretanje postupka postavljanja

Korak 10: Kad se registracija završi, FireStick će vas pitati želite li spremiti svoju Wi-Fi lozinku na svoj Amazon račun.

Ako koristite više Amazonskih uređaja registriranih na istom Amazonovom računu kao i FireStick, bilo bi dobro odabrati Da kako bi se ovi uređaji mogli brzo povezati s vašom Wi-Fi mrežom. Ako nemate nikakve druge uređaje Amazon, a ne želite ih ubuduće ni kupiti, možda ćete jednostavno odabrati Ne 

zaporka za WiFi Amazon fire stick

Korak 11: Ako želite omogućiti roditeljski nadzor na svom FireSticku, kliknite Omogući roditeljski nadzor

Vjerujem da nikada ne bih mogao reći dovoljno o tome koliko je važno biti oprezan i poduzeti odgovarajuće mjere kako bi osigurao svoju internetsku sigurnost. Internet vas izlaže znatiželjnim očima vašeg davatelja internetskih usluga, trećih strana poput hakera, pa čak i vaše vlastite vlade. Sve se vaše mrežne aktivnosti mogu lako pratiti. A kad besplatne filmove i emisije prikazujete putem aplikacija treće strane, postoji vjerojatnost da biste mogli upasti u probleme.

Ne odobravam kršenja autorskih prava. Ali strogo se zalažem za koncept prava na našu privatnost i ono nikada ne smije biti ugroženo. Stoga preporučujem korištenje VPN-a uz FireStick.

VPN preusmjerava vaše mrežne aktivnosti putem šifriranog poslužitelja i osigurava da vaša prisutnost na Internetu ostaje privatna i anonimna. Preporučujem ExpressVPN, jer je to najbrži i najpouzdaniji VPN servis za Fire TV Stick. Možete pogledati ovaj detaljni vodič za instalaciju & koristite VPN na Fire Sticku.

Kliknite OVDJE da biste dobili 3 mjeseca besplatno i uštedjeli 49% na ExpressVPN-u

Zaključak

To je to. Uspješno ste postavili svoj Amazon Fire TV Stick prvi put i sada možete uživati ​​u ogromnom oceanu multimedijskog sadržaja uz pomoć različitih aplikacija ili u bjekstvu iz zatvora kao što sam gore predložio. Nadam se da je to pomoglo. Ipak, ako naiđete na bilo koji problem oko postavljanja Amazon Fire Stick, slobodno me obavijestite putem odjeljka s komentarima u nastavku. Prije nego što krenete, ne zaboravite provjeriti najbolje postavke za Firestick za koji vjerujem da bi ga svaki korisnik trebao primijeniti upravo sada.

Srodni vodiči:

  • Kako riješiti FireStick udaljene probleme
  • Kako spriječiti Firestick od pregrijavanja
  • Kako ponovno pokrenuti / ponovno pokrenuti FireStick
  • Kako instalirati Mobdro na FireStick
  • Kako instalirati Cinema APK na FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me