10 Tips dan Trik Kebakaran untuk Pemula Kord-Pemotongan

>

Dalam panduan ini, saya menyediakan tips dan trik FireStick terbaik untuk pemotong tali. Petikan ini berfungsi pada semua peranti TV Kebakaran, termasuk Fire TV Stick 2nd Gen, FireStick 4K, dan Fire TV Cube.

petua petua dan kiat terbaikFireStick mungkin peranti pengawal terbaik pada masa ini. Ia adalah kos efektif, cepat, dan sangat mesra pengguna. Peranti ini berfungsi dengan pelbagai platform penstriman termasuk Netflix, Hulu, Disney +, dan banyak lagi. Selain itu, ia membolehkan anda memuat turun, memasang, dan menggunakan pelbagai aplikasi pihak ketiga dengan mudah.

Walau bagaimanapun, terdapat banyak cara untuk meningkatkan pengalaman keseluruhan dengan tip dan trik kecil dan berguna. Itulah yang akan kita bicarakan dalam jawatan ini.

Saya telah menggunakan peranti TV Kebakaran selama beberapa tahun. Saya pemotong tali dan petua yang telah saya bungkus dalam artikel ini telah membantu saya memanfaatkan peranti saya. Saya harap ia akan membantu anda dengan cara yang sama.

Tips dan Trik FireStick untuk Pemotong Kord

Jadi, sini datang senarai petua teratas untuk FireStick. Ini mudah, selamat, dan mudah untuk digunakan.

1. Jailbreak FireStick

10 Tips dan Trik Kebakaran untuk Pemula Kord-PemotonganJailbreak FireStick anda untuk membuat yang terbaik daripada itu. Walau bagaimanapun, kami tidak bercakap mengenai proses jailbreak konvensional seperti yang anda lakukan dengan telefon anda. Jailbreaking FireStick adalah proses yang mudah dan bebas risiko. Apa yang perlu anda lakukan ialah menyusun beberapa aplikasi pihak ketiga, jailbreak.

Apabila anda menjejaki FireStick anda, anda membenarkan diri anda akses tanpa had ke filem, pertunjukan, sukan, berita, dan banyak lagi.

Anda tidak memerlukan pengetahuan teknikal untuk menjejaki peranti anda. Malah orang awam seperti saya boleh melakukannya dalam masa beberapa minit.

Pergi melalui panduan langkah demi langkah kami tentang bagaimana untuk menjatuhkan FireStick anda dan meneroka dunia streaming yang tidak berkesudahan.

2. Gunakan telefon anda sebagai alat kawalan jauh untuk FireStick

Jika anda memiliki telefon Android atau iOS, anda boleh menggunakannya sebagai alat kawalan jauh untuk FireStick anda. Anda hanya perlu memuat turun aplikasi Amazon Fire TV dari Google Play Store atau Apple App Store.

helah api dan tip untuk pemotong tali

Apl jauh di Amazon Fire TV mempunyai kawalan yang sama seperti jarak jauh fizikal anda (kecuali butang kelantangan dan kuasa untuk TV anda). Di tempat cincin navigasi dan butang Pilih / OK, apl jauh untuk telefon bimbit mempunyai pad sentuh. Anda boleh menggeser pad sentuh ke atas / ke bawah atau kiri / kanan untuk mengemudi FireStick serta aplikasi yang dipasang. Untuk klik, ketik di mana sahaja pada pad sentuh.

Sekiranya remote FireStick anda tidak berfungsi atau anda hanya mahu kawalan jauh alternatif, apl jauh TV Kebakaran boleh menjadi sangat berkesan. Ia berfungsi dengan FireStick 2nd Gen, Fire TV Stick 4K, serta Fire TV Cube.

3. Pasang Togol Mouse untuk mengemudi aplikasi tertentu

aplikasi terbaik untuk tong tv kebakaranBeberapa APK tidak dimaksudkan untuk TV atau FireStick anda. Mereka direka bentuk untuk peranti sentuh, seperti telefon bimbit anda. Anda masih boleh sideload mereka ke peranti FireStick / Fire TV anda. Walau bagaimanapun, ia akan sukar - walaupun mustahil - untuk mengemudi aplikasi tersebut. Navigasi jauh anda tidak akan mencapai bahagian tertentu tidak kira berapa banyak yang anda cuba.

Dalam kes sedemikian, anda boleh memasang apl pihak ketiga yang dipanggil Toggle Mouse. Aplikasi ini memaparkan penunjuk tetikus di FireStick anda. Anda boleh menavigasi penunjuk ini dengan remote anda. Penunjuk ini boleh digunakan untuk mencapai dan mengklik bahagian-bahagian dari pelbagai aplikasi di mana jauh FireStick anda tidak akan sampai.

Saya cadangkan Mouse toggle sebagai salah satu aplikasi mesti mempunyai. Sebenarnya, ia juga terdapat dalam senarai aplikasi Terbaik untuk FireStick.

Bagaimana untuk memasang Togol Mouse pada FireStick

4.Kalibrasi paparan TV agar sesuai dengan video

Jika anda fikir video itu tidak ditentukur dengan tepat pada saiz skrin TV anda, ada cara untuk membetulkannya. Sama ada video menyusut atau overshooting skrin, penentukuran akan membantu anda memadankan saiz skrin. Syukurlah, anda tidak perlu melakukannya setiap kali anda mahu menonton sesuatu; anda hanya perlu melakukannya sekali sahaja.

Berikut adalah langkah-langkah untuk mengkalibrasi skrin FireStick dengan TV anda:

 1. Buka Tetapan pada FireStick anda (pilihnya di bar menu di bahagian atas)
 2. Klik Paparan & Bunyi
 3. Klik Paparan
 4. Klik Kalibrasi Paparan
 5. Tekan butang Atas atau Bawah pada jarak jauh untuk menyesuaikan paparan

helah dan petua api terbaik untuk pemotong tali

5. Gunakan VPN untuk pengalaman streaming yang lebih selamat dan lebih baik

streaming peribadiSaya percaya bahawa VPN adalah wajib bagi pemotong tali. Pertama, ia menjadikan anda selamat. Ia menyembunyikan identiti dalam talian anda semasa menstrim dan menghalang anda daripada mata pengawasan kerajaan, penggodam, pihak ketiga, dan juga ISP anda. VPN menjadi lebih penting apabila anda menstrim kandungan percuma dari aplikasi seperti Cinema APK dan Kodi.

Kedua, VPN membantu anda mendapatkan akses tanpa batas ke kandungan yang disekat geo pada platform streaming popular seperti Netflix, Hulu, dll..

Dan, yang penting, dengan VPN, anda boleh mengelakkan penyempitan laju dan menikmati penstriman tanpa penimbal.

Saya menggunakan selalu menggunakan ExpressVPN pada Firestick saya dan peranti penstriman lain. Ia adalah VPN teratas dan berfungsi dengan sempurna dengan peranti kawalan jarak jauh. Sekiranya anda tidak menggunakan VPN, saya mencadangkan anda mencubanya. ExpressVPN datang dengan jaminan wang balik 30 hari, yang bermaksud anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan mendapatkan bayaran balik penuh jika anda tidak mahu meneruskan. Terima kasih kepada tawaran Holiday yang istimewa, ia juga boleh didapati pada diskaun 49% berbanding harga tetapnya.

Baca: Cara memasang dan menggunakan VPN di Amazon Firestick dan Fire TV

6. Gunakan Alexa untuk kawalan suara dan carian suara

butang suara jauh api apiIni boleh menjadi helah FireStick yang berguna untuk pemotong tali. Anda mungkin sudah tahu bahawa FireStick anda datang dengan AI yang berciri manis, bercakap Alexa. Ia boleh menjawab banyak soalan anda, seperti "bagaimana keadaan cuaca di Manhattan" atau "Cari saya kedai roti terkemuka di Cincinnati".

Walau bagaimanapun, ia boleh melakukan lebih daripada sekadar menjawab soalan anda. Alexa juga boleh membuka aplikasi streaming untuk anda - walaupun mencari tajuk. Ini bermakna anda tidak perlu menggunakan FireStick jauh anda sepanjang masa.

Perhatikan bahawa Alexa hanya berfungsi dengan aplikasi rasmi dari Amazon Store. Ia tidak akan membuka aplikasi pihak ketiga untuk anda.

7. Sambungkan fon kepala / pembesar suara Bluetooth ke FireStick

Anda boleh menyambungkan fon kepala atau pembesar suara Bluetooth ke FireStick anda. Jika anda ingin menonton filem lewat malam dan tidak mahu orang lain di sekeliling anda terganggu, anda boleh menyambungkan fon kepala Bluetooth. Atau, jika anda mencari pengalaman audio yang agak sinematik, anda boleh memasangkan penceramah luaran Bluetooth serasi dengan anda FireStick.

Berikut adalah langkah-langkah untuk melakukannya:

 • Hidupkan fon kepala atau pembesar suara anda. Hidupkan Bluetooth dan pastikan ia berada dalam mod 'ditemui'
 • Buka FireStick Tetapan dari skrin utama
 • Klik pilihan Pengawal & Peranti Bluetooth
 • Klik Peranti Bluetooth lain
 • Klik Tambah Peranti Bluetooth
 • Tunggu sementara imbasan FireStick untuk Peranti Bluetooth yang tersedia
 • Peranti anda akan muncul di TV anda dalam masa beberapa saat. Klik peranti anda untuk memasangkannya dengan FireStick / Fire TV anda

tip petua untuk pemotong tali

8. Tetapkan semula aplikasi (data yang jelas / cache bersih)

Sebagai pemotong tali, anda mungkin mengalami bahawa aplikasi tertentu mula berkelakuan tidak menentu tanpa sebab yang jelas. Ini boleh berlaku kepada aplikasi Amazon Store serta aplikasi pihak ketiga.

Anda sering akan mendapat cadangan untuk menyahpasang dan memasang semula aplikasi masalah untuk menyelesaikan masalah ini. Malah, teknik penyelesaian masalah ini sering berfungsi. Walau bagaimanapun, sebelum melalui proses lama menyahpasang dan memasang semula aplikasinya, anda mungkin mahu menetapkan semula aplikasi terlebih dahulu (atau cache yang lebih jelas). Ini mungkin menjimatkan masa anda.

Apabila anda menetapkan semula aplikasi, anda mengembalikannya ke tetapan asal, kilang. Berikut adalah cara anda boleh melakukannya:

 • Pergi ke FireStick Tetapan dari skrin utama
 • Klik Permohonan
 • Buka pilihan Urus Aplikasi Dipasang
 • Pilih aplikasi masalah dari senarai aplikasi yang muncul pada skrin seterusnya
 • Klik Kosongkan cache (jika anda hanya mahu membersihkan cache dan tidak menetapkan semula aplikasi)
  Klik Kosongkan data jika anda mahu menetapkan semula aplikasinya (ini juga akan membersihkan cache)
 • Klik Kosongkan data sekali lagi (jika anda memilih Clear data pada langkah sebelumnya)

petua dan kiat api amazon

9. Video Cast / Cermin ke FireStick

Anda boleh menghantar / mencerminkan kandungan dari peranti lain ke FireStick. Pencermaan berfungsi dengan telefon bimbit, tablet, serta komputer.

Platform di mana anda sedang memainkan video mesti menyokong ciri cast untuk berfungsi. Juga, FireStick dan peranti pemutus anda mesti disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang sama.

Sebagai contoh, YouTube menyokong cast atau mirroring. Jika anda memainkan video YouTube pada komputer atau telefon bimbit anda, klik pilihan pemilihan dan pilih FireStick anda. Video akan mula dimainkan di TV anda.

dilemparkan ke firestick

Ya, itulah yang perlu anda lakukan. Saya menikmati ciri ini sebagai pemotong tali. Saya boleh memainkan banyak video di pelbagai platform yang saya tidak boleh mendapatkan FireStick saya.

10. Dapatkan Langganan IPTV

Ini mungkin salah satu teknik FireStick yang terbaik untuk pemotong tali mencari cara untuk aliran saluran TV-kabel dengan harga yang berpatutan.

Terdapat beberapa perkhidmatan IPTV yang mendapat nilai tertinggi di luar sana yang memberi anda akses kepada beratus-ratus saluran satelit untuk langganan berbayar. Perkhidmatan ini menawarkan penyelesaian IPTV yang kos efektif berbanding pembekal perkhidmatan kabel yang lain.

Lihat senarai penyedia perkhidmatan IPTV terbaik yang telah kami kumpulkan. Anda juga akan menemui pautan ke panduan pemasangan untuk setiap perkhidmatan.

Sila ambil perhatian bahawa kami tidak mengesahkan kesahihan penyedia perkhidmatan ini. Menjadi hakim yang baik terhadap tindakan dan aliran anda hanya dari sumber undang-undang. Sentiasa gunakan VPN untuk mengekalkan privasi dan identiti anda.

BONUS: Dapatkan Debrid Sebenar dan Trakt

Debrid sebenar dan Trakt adalah dua perkhidmatan yang berbeza. Debrid sebenar adalah hoster premium yang berfungsi dengan pelbagai aplikasi pihak ketiga dan beberapa tambahan Kodi. Ia memberikan anda akses kepada beberapa pautan aliran baru dan berkualiti tinggi apabila anda meminta main balik video (filem dan episod). Pada pendapat saya, Debrid Tanah adalah wajib bagi pemotong tali.

Baca: Cara membuat dan menggunakan Debrid Tanah

Trakt juga berfungsi dengan banyak aplikasi pihak ketiga dan Kodi addons. Perkhidmatan ini membolehkan anda menyegerakkan data penstriman anda di pelbagai platform media. Ia akan menyegerakkan sejarah tontonan anda, senarai permintaan (atau video yang anda telah ditandakan untuk ditonton kemudian), dan banyak lagi. Jika anda menggunakan pelbagai platform penstriman pada pelbagai peranti, Trakt adalah pilihan yang baik untuk dimiliki.

Baca: Cara membuat dan menggunakan Trakt

Mengakhiri

Jadi, inilah senarai tips dan trik FireStick terbaik untuk pemotong tali. Sekiranya saya menghadapi sebarang cubaan baru, saya akan memastikan ia ditambah ke dalam senarai dengan segera. Sekiranya anda mendapati sesuatu yang hebat dan tidak ada pada senarai ini, sila beritahu saya melalui bahagian komen di bawah. Saya akan sangat menghargainya.

Topik yang lebih menarik:

Tetapan firestick anda perlu diubah sekarang
Bagaimana untuk menyiapkan Firestick buat kali pertama
Bagaimana untuk mengemaskini Kodi pada Firestick
Bagaimana untuk memasang Kodi pada Firestick
Bagaimana untuk memasang IPTV Sapphire Secure

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me