6 FireStick nastavitve, ki jih morate zdaj vedeti in spremeniti

>

nastavitve za firestickV tem članku vas bom predstavil skozi nekatere nastavitve FireStick, ki bodo izboljšale vašo izkušnjo pretakanja, izboljšale vašo zasebnost in izboljšale splošno izkušnjo z napravo. Enako lahko uporabite tudi za druge Fire TV naprave, vključno s FireStick 4K in Fire TV Cube.


Ko prvič nastavite svoj Amazon FireStick, so vaši napravi dodeljene privzete nastavitve (imenovane tudi tovarniške nastavitve). Še naprej lahko uporabljate FireStick, ne da bi čutili potrebo po spremembi katere koli od nastavitev. Vendar pa lahko sprememba nekaterih nastavitev prilagodi FireStick, ki je bolj primeren vašim potrebam.

Najboljše nastavitve za FireStick

Naslednji bo seznam različnih nastavitev Firestick-a, ki jih lahko spremenite. Čeprav se lahko vedno vrnete na privzete nastavitve, priporočam, da te nastavitve obdržite tako, da lahko Firestick uživate v svojih najboljših zmožnostih in tudi ohranite svojo zasebnost.

Govorili bomo o različnih nastavitvah ena za drugo (ne nujno v poljubnem prednostnem vrstnem redu)

1. Omogočite aplikacije iz neznanih virov & Odpravljanje napak ADB

To je verjetno ena prvih nastavitev, ki bi jo morali spremeniti na svojem Firestick / Fire TV, še posebej omogočiti možnost Aplikacije iz neznanih virov.

Ko so omogočene aplikacije iz neznanih virov, lahko na FireStick namestite in namestite aplikacije drugih proizvajalcev. V trgovini Amazon niso na voljo vse želene aplikacije; veliko jih je treba prenesti ročno.

Če je omogočeno odpravljanje napak ADB, lahko uporabljate nekatere aplikacije, kot je miška preklopna. Želite, da se ta možnost vklopi, če želite FireStick povezati z računalnikom.

Tukaj je to, kako lahko to storite:

 • Dostop do Nastavitve možnost na začetnem zaslonu FireStick / Fire TV / Firestick 4K. Najdete ga v menijski vrstici na vrhu

Najboljše nastavitve za firestick za boljšo izkušnjo pretakanja

 • Izberite možnost Moja Fire TV na naslednjem oknu

najboljše nastavitve za amazonski firestick

 • Zdaj se želite odpreti Možnosti razvijalca

Spremenite nastavitve možnosti razvijalca na Amazon firestick

 • Prepričajte se, da sta tako Aplikacije iz neznanih virov kot ADB Debugging vklopljeni

nastavitve neznanih virov

2. Upravljajte svoje nastavitve zasebnosti in onemogočite spremljanje podatkov

Amazon je uvedel posodobitev za FireStick konec leta 2018, ki je omogočila privzeto spremljanje podatkov in podjetju omogočila zbiranje podatkov o uporabnikih, povezanih z uporabo aplikacij in uporabo naprav.

Čeprav je Amazon priznana organizacija, ne želimo, da bi kdo ukradel ali uporabil naše podatke na kakršen koli način, ki bi lahko ogrožal vašo zasebnost.

Medtem ko so nastavitve zasebnosti FireStick privzeto 'ON', jih lahko preprosto izklopite. Sledite spodnjim korakom:

 • Pojdite na FireStick Nastavitve z začetnega zaslona

nastavitve firestick za boljše delovanje

 • Odprto Nastavitve na tem oknu

nastavitve nastavitve za firestick

 • Kliknite Nastavitve zasebnosti ko se prikaže naslednji niz možnosti

nastavitve zasebnosti na firesticu

 • Izklopite naslednje možnosti: Podatki o uporabi naprave & Zberite podatke o uporabi aplikacije

Opomba: Odvisno je od vas, ali želite obdržati "Oglase na podlagi zanimanja" VKLJUČENO ali NE. Da sem lahko na varnejši strani, sem to možnost onemogočil

onemogoči nastavitev podatkov o uporabi naprave

 • Zdaj enkrat pritisnite tipko za vrnitev v meni Preferences (ali na začetnem zaslonu FireStick pojdite na Settings > Nastavitve)
 • Kliknite Spremljanje podatkov

nastavitve spremljanja podatkov

 • Poskrbi Spremljanje podatkov je na naslednjem zaslonu izklopljeno

Najboljše nastavitve za firestick

3. Spremenite nastavitve Amazon Appstore

V nastavitvah Appstore je nekaj možnosti, ki jih morda želite spremeniti za boljšo izkušnjo s FireStickom. Tukaj je, kar lahko storite:

 • Odprite FireStick Nastavitve spet z domačega okna

meni za nastavitve firestick-a

 • Izberite in kliknite možnost Prijave

nastavitve aplikacij firestick

 • Nato pojdite naprej in odprite Trgovina z aplikacijami

nastavitve trgovine za aplikacije Amazon

Tukaj je opisano, kako naj bodo različne nastavitve:

 • Samodejne posodobitve: Vklopite, da se aplikacije samodejno posodabljajo, kadar koli posodobite. Ta možnost deluje samo z aplikacijami, nameščenimi v aplikaciji Amazon Appstore, in ne s tistimi aplikacijami drugih proizvajalcev, ki ste jih morda naložili
 • Povezave na zunanjem trgu: Določene aplikacije imajo povezave, ki vas preusmerijo na Amazon Appstore za namestitev drugih aplikacij. Kliknite to možnost in izberite Vprašaj pred odpiranjem (priporočeno) ali Ne odpri.
 • Nakupi v aplikaciji: Izberite to možnost izključeno. Poskrbeli boste, da ne boste naključno kupovali v aplikacijah. To bo otrokom tudi preprečilo nakupe v aplikacijah.
 • Obvestila: To možnost lahko izklopite, če ne želite, da vas motijo ​​obvestila Appstore
 • Skrij aplikacije v oblaku: Prepričajte se, da je ta možnost izklopljena, če želite videti seznam programov, ki so v vaši lasti, vendar jih niste namestili. Takšne aplikacije so v oblaku in ne zasedajo prostora za shranjevanje v FireSticku

prilagodite možnosti trgovine z aplikacijami na firestick-u

4. Spremenite nastavitve obvestil o aplikacijah

Obvestila so pogosto bolj moteča, kot so koristna. Nekaj ​​aplikacij potrebujete, vendar nenehno oddajajo nepomembna obvestila. To lahko postane nekoliko frustrirajoče in celo vpliva na vašo splošno FireStick in izkušnjo pretakanja.

Na srečo lahko na splošno onemogočite obvestila o aplikacijah za vse aplikacije ali pa izklopite obvestila za določene aplikacije. In to lahko storite tako za aplikacije iz trgovine Amazon, kot tudi za aplikacije drugih proizvajalcev, ki so bile naložene na FireStick.

Sledite tem korakom:

 • Odprite Firestick Nastavitve samo še enkrat

Najboljše nastavitve za firestick za boljšo izkušnjo pretakanja

 • Odprite možnost Nastavitve

nastavite firestick nastavitve za izboljšanje hitrosti

 • Kliknite Nastavitve obvestil

nastavitve obveščanja

 • Če želite onemogočiti obvestila iz vseh aplikacij, vklopite možnost NE prekinjaj

Po drugi strani pa kliknite, če želite, da je obvestilo onemogočeno za določene aplikacije Obvestila aplikacij in izberite želeno aplikacijo

ne prekinjajte in prijavite aplikacij na Amazon fire TV

5. Onemogoči samodejno predvajanje video in avdio

Na začetnem zaslonu FireSticka je prikazana "predstavljena vsebina" na vrhu, pod menijsko vrstico (in nad vrstico Nedavno).

Video in zvok ter predogled vsebine se začnejo samodejno predvajati, ko domači zaslon pustite v prostem teku tudi nekaj sekund. Osebno se mi zdi nekoliko nadležno in če je tako, lahko to onemogočite:

 • Pojdi na Nastavitve Meni na FireSticku

meni za nastavitve programa Amazon Fire TV

 • Kliknite Nastavitve

Nastavitve Firestick 4k

 • Kliknite Predstavljena vsebina na naslednjem zaslonu

Spremenite nastavitve firestick-a

 • Izklopite naslednje možnosti: Dovoli samodejno predvajanje videoposnetkov in dovoli samodejno predvajanje zvoka

onemogoči video samodejno predvajanje na požarni TV palici

6. Spremenite nastavitve zaslona Firestick

Izbira pravih nastavitev videoposnetka in zaslona je pomembna, če želite gladko izkušnjo pretakanja in brez brizganja. Privzete nastavitve zaslona FireStick pogosto delujejo pri večini pretočnih aplikacij. V določenih trenutkih pa lahko s spreminjanjem nastavitev dobite boljše rezultate v toku.

Sledite spodnjim korakom:

 • Odprite Firestick Nastavitve

nastavitve zaslona firestick 4k

 • Odprite možnost Zaslon & Zvoki

zaslon in zvočni meni na Amazon fire TV

 • Kliknite Zaslon na naslednjem zaslonu

najboljša nastavitev zaslona za amazon firestick

Tu je nekaj možnosti, ki jih lahko raziščete:

 • Video ločljivost: Izberite želeno ločljivost videa. Vendar priporočam Samodejno način, tako da FireStick izbere najboljšo razpoložljivo ločljivost za vas
 • Ujema se s prvotno hitrostjo slike: FireStick običajno deluje bodisi pri frekvenci frekvence 60Hz ali 50Hz. Vendar se veliko videoposnetkov običajno posname pri 25 Hz ali nižji hitrosti slike. Če se število sličic slike ne ujemata, boste med predvajanjem lahko opazili občasno razsojanje. Lahko spremenite ujemanje originalne hitrosti sličice ON če želite, da se FireStick ujema s hitrostjo izvirne vsebine, če uporabljate podprto aplikacijo. Za to možnost mora biti nastavitev video ločljivosti nastavljena na »samodejno«
 • Barva globine: Izberite med 8 (privzeto), 10 ali 12 bitov. Vaš televizor mora podpirati nastavitev globine barve, ki ste jo izbrali
 • Barvni format: Nastavite na »Samodejno« in naj bo FireStick najprimernejši format za vas
 • Umerjanje zaslona: Za najboljšo izkušnjo pretakanja želite, da se videoposnetki v celoti prikažejo. Če niso, izberite to možnost za kalibracijo zaslona in videoposnetke na štirih straneh televizorja
 • Nastavitve dinamičnega obsega: Izbirate lahko med možnostmi »Vedno HDR« in »Adaptive«. Izberite prvo samo, če vaš televizor podpira HDR

spremenite nastavitve zaslona na firestick

#Bonus nasvet

Ko se pretakate s programom Kodi, brezplačnimi filmi ali IPTV-jem, naj vas najprej skrbi zasebnost. Čeprav vam bodo zgornje nastavitve pomagale varovati zasebnost pred Amazonom in njegovimi partnerji, ste še vedno izpostavljeni svojim ponudnikom internetnih storitev, vladi in hekerjem.

zasebno pretakanjeZa premagovanje te težave vedno uporabljam ExpressVPN na vseh svojih pretočnih napravah. Vse moje brskanje in pretakanje ohranja skrite pred radovednimi očmi. Če VPN-ja že ne uporabljate, predlagam, da ga poskusite. Dober VPN ne samo da pomaga zaščititi vašo zasebnost, ampak tudi odblokira vsebino, ki je omejena na geo, zaobide ujemanje ponudnika internetnih storitev in pomaga pri brezžičnem pretakanju.

ExpressVPN je najboljši VPN za Firestick. Priložena je 30-dnevna garancija za vračilo denarja, ki vam omogoča, da prvih 30 dni prosto uporabljate njegove storitve, nato pa lahko zahtevate vračilo, če ne želite nadaljevati. Zahvaljujoč počitniški sezoni obstaja tudi stalna ponudba, s katero lahko prihranite 49% nad njeno redno ceno.

Tukaj je opisano, kako namestiti in uporabljati VPN na Amazon Firestick in Fire TV napravah.

Zavijanje

Tukaj je nekaj najbolj uporabnih nastavitev za Firestick, ki ob spremembi izboljšajo vašo splošno izkušnjo z napravo. Če pa menite, da smo zamudili nekaj pomembnega ali zanimivega, nas obvestite v spodnjem razdelku s komentarji.

Več zanimivih tem:

Kako zapreti Firestick
Kako znova zagnati Firestick
Kako odpraviti težave na daljavo Firestick
Najboljši kanali za Firestick

Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me