Amazon špijunira vas z novo posodobitvijo Fire TV Stick

>

Amazon je pred kratkim predstavil nove posodobitve za linijo naprav FireStick in Fire TV. Iskreno, morda še nisem vedel, kako se moj FireStick posodablja, ne bi opazil, da je bila možnost »Naprava« v nastavitvah preimenovana v »Moja požarna televizija«. Ampak to ni sprememba, o kateri bomo tukaj govorili..

Posodobitev je spremenila nekaj nastavitev zasebnosti, ki Amazonu privzeto omogočajo, da zbira podatke o napravah in uporabi za, kar v podjetju pravijo "trženjski in izboljšavni izdelki". Posodobitev omogoča tudi Amazonu spremljanje porabe podatkov na vašem FireSticku in Fire TV naprave. Z drugimi besedami, Amazon je neznano, da vas bo ničesar sumil.

Posodobitev vpliva na vse nedavno posodobljene obstoječe naprave FireStick, nove naprave pa prihajajo s predhodno nameščeno posodobitvijo.

Nisem prepričan, kako bi se ti podatki uporabljali in če bi lahko Amazonu zaupal statistiko uporabe naprav. Prepričan sem, da svojih podatkov ne morem deliti z nobeno organizacijo, ne glede na njen stas ali ugled.

Vendar je dobra novica. Amazon je te nastavitve tiho zdrsnil mimo vas, vendar vam tudi dovolijo, da jih izklopite. Te nastavitve zasebnosti lahko deaktivirate in preprečite, da bi se podatki delili z Amazonom. Povedal vam bom, kako.

Opomba: Medtem ko lahko Amazon preprečuje zbiranje informacij o uporabi, so vaše spletne dejavnosti še vedno izpostavljene ponudnikom internetnih storitev, vladi in več tretjim osebam. Pridobite VPN in uživajte v stoodstotni zasebnosti.

vohunstvo Amazon firestick

Preverite posodobitev FireStick-a (če že ni posodobljena)

Kot sem že povedal, nove nastavitve zasebnosti vplivajo le na naprave z najnovejšimi posodobitvami ali na povsem nove naprave (kot je Fire TV Stick 4K).

Želeli bi preveriti, ali je vaša naprava posodobljena z najnovejšo različico programske opreme. Tukaj je to, kako to storite:

 • Pojdite na FireStick Nastavitve

Amazonka vas vohuni

 • Kliknite Naprava (ali Moja Fire TV)

vohun uporabnikov

 • Kliknite O tem

vohunski požar

 • Izberite Preverite posodobitev sistema

Amazonka vas vohuni

Če je na voljo nova posodobitev, pojdite naprej in jo namestite. Da, to storite, tudi če v napravo doda nove nastavitve zasebnosti. Te nastavitve bomo tako ali tako izključili. Priporočljivo je, da se na vaš FireStick ali Fire TV namestijo najnovejše posodobitve.

Preprečite, da bi Amazon vohunil za vami

Zdaj deaktiviramo nastavitve zasebnosti in preprečimo Amazonu, da zbira vse podatke o uporabi:

 • Odprto Nastavitve z začetnega zaslona FireStick
 • Kliknite Nastavitve

nehaj Amazonke, da bi te vohunil

 • Ko vidite naslednje možnosti, kliknite Nastavitve zasebnosti

vroče, da spremenite nastavitve zasebnosti na fresticku

 • Zdaj bi morali videti dve možnosti - Podatki o uporabi naprave in Zberite podatke o uporabi aplikacije. Obrat OFF obe možnosti

izklopite zasebnost na fresticku

 • Zdaj kliknite gumb za nazaj samo vaš FireStick daljinec enkrat da se vrnete na prejšnji zaslon
 • Kliknite Spremljanje podatkov

onemogoči spremljanje podatkov na firestick-u

 • Kliknite Spremljanje podatkov spet izklopite in izklopite (če je vklopljen)

izklopite spremljanje podatkov

Naj bodo vaše pretočne dejavnosti zasebne

Čeprav ste izklopili podatke o uporabi naprave in aplikacije in spremljanje podatkov, vaše spletne dejavnosti še vedno niso zasebne. Vaš ponudnik internetnih storitev in vlade lahko preprosto ugotovite, kaj pretakate in do njega dostopate do spleta prek svojega Fire Stick-a ali katere koli druge naprave. ExpressVPN povežem na vse svoje pretočne naprave in predlagam, da storite isto.

ExpressVPN je najhitrejši in najvarnejši VPN na datumu. Ima namenske aplikacije za vse naprave, vključno z Amazon Fire TV / Stick. Tukaj je opis, kako lahko hitro dobite ExpressVPN na Fire TV / Stick.

Korak 1: Naročite se na ExpressVPN TUKAJ. Priloženo je 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Pomeni, da ga lahko prvih 30 dni prosto uporabljate in če niste zadovoljni z uspešnostjo (kar je zelo malo verjetno), lahko zahtevate celotno povračilo.

2. korak: Vklopite svoj Fire TV / Stick in pojdite na skrajno levo možnost »Search«. Zdaj v iskalno vrstico vnesite »Expressvpn« (brez narekovajev) in izberite ExpressVPN, ko se prikaže v rezultatih iskanja

namestiti expressvpn firestick

3. korak: Za prenos in namestitev aplikacije ExpressVPN za Fire TV / Stick kliknite »Get«.

dobil expressvpn na firestick

4. korak: Odprite aplikacijo in vnesite svoje poverilnice za prijavo, ki ste jih ustvarili ob nakupu naročnine na ExpressVPN. Kliknite »Prijava«

prijava expressvpn na firestick

5. korak: Kliknite ikono napajanja, da se povežete s strežnikom VPN. To je vse. Vaša povezava je zdaj varna z najhitrejšim in najboljšim VPN za FireStick.

povežite ExpressVPN na FireSticku

Prav tako lahko preberete podrobnejše informacije o uporabi ExpressVPN z Fire TV / Stick.

Zavijanje

Želim si, da bi Amazon malo spremenil te spremembe. Ampak, zakaj bi nas zasebnost skrbela, če bi bila ta podjetja tako komunikativna, da bi nam osebne podatke pobirala prav pod nos. Ko Amazon nekako ugotovi, da vas vohuni, vam Amazon ponuja možnost, da to preprečite. Rad bi slišal, kako se počutite glede teh sprememb. Prosimo, obvestite nas v spodnjem razdelku s komentarji.

Priljubljeni vodniki

Kako Jailbreak FireStick
Najboljši Kodi Addons
Best Kodi Builds
Kino APK
Najboljše aplikacije za FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me