6 Настройки на FireStick, които трябва да знаете и промените в момента

>

настройки за огражданеВ тази статия ще ви преведа някои от настройките на FireStick, които ще подобрят вашето поточно преживяване, ще подобрят поверителността ви и ще подобрят цялостното изживяване с устройството. Можете да приложите същото и към други Fire TV устройства, включително FireStick 4K и Fire TV Cube.

Когато настроите вашия Amazon FireStick за първи път, на вашето устройство се задават настройките по подразбиране (наричани още фабрични настройки). Можете да продължите да използвате FireStick, без да чувствате необходимостта от промяна на някоя от настройките. Промяната на някои от настройките обаче може да персонализира FireStick, което е по-подходящо за вашите нужди.

Най-добри настройки за FireStick

На следващо място е списъкът на различните настройки на Firestick, които можете да промените. Въпреки че винаги можете да се върнете към настройките по подразбиране, препоръчвам ви да запазите тези настройки, за да се наслаждавате на Firestick до най-добрите му възможности, както и да поддържате поверителността си.

Ще говорим за различните настройки една по една (не непременно в произволен приоритетен ред)

1. Активиране на приложения от неизвестни източници & Отстраняване на грешки в ADB

Това вероятно е една от първите настройки, които трябва да промените на своя Firestick / Fire TV, по-специално да активирате опцията Приложения от неизвестни източници.

Когато приложенията от неизвестни източници са активирани, можете да зареждате странично и да инсталирате приложения на трети страни върху FireStick. Не всички приложения, които искате, са достъпни в магазина на Amazon; много от тях трябва да бъдат изтеглени ръчно.

При активирана отстраняване на грешки в ADB можете да използвате определени приложения като Mouse Toggle. Бихте искали тази опция да се включи, ако искате да свържете своя FireStick към компютър.

Ето как можете да го направите:

 • Достъп до Настройки опция от началния екран на FireStick / Fire TV / Firestick 4K. Ще го намерите в лентата с менюта в горната част

Най-добри настройки за firestick за по-добро поточно изживяване

 • Изберете опцията Моята пожарна телевизия на следващия прозорец

най-добри настройки за Amazon firestick

 • Сега искате да отворите Опции за програмисти

Променете настройките на опциите за програмисти на Amazon firestick

 • Уверете се, че и приложенията от неизвестни източници, и ADB отстраняване на грешки са включени

настройки за инсталиране на неизвестни източници

2. Управлявайте настройките си за поверителност и деактивирайте мониторинга на данни

Amazon въведе актуализация за FireStick в края на 2018 г., която даде възможност за мониторинг на данните по подразбиране и позволи на компанията да събира потребителски данни, свързани с използването на приложението и използването на устройството.

Въпреки че Amazon е известна организация, не искаме никой да краде или използва нашите данни по някакъв начин, който може да наруши поверителността ви.

Докато настройките за поверителност на FireStick по подразбиране са "ВКЛ.", Можете лесно да ги изключите. Следвайте стъпките по-долу:

 • Отидете на FireStick Настройки от началния екран

Настройки за ограждане за по-добра производителност

 • отворено Предпочитания на този прозорец

настройки за предпочитания за ограждане

 • Кликнете Настройките за поверителност когато се покаже следният набор от опции

настройки за поверителност на Firestick

 • Изключете следните опции: Данни за използване на устройството & Събиране на данни за използването на приложението

Забележка: От вас зависи изцяло дали искате да задържите или изключите „Рекламите въз основа на интереси“. За да бъда по-сигурна, деактивирах тази опция

забранете настройката на данните за използване на устройството

 • Сега натиснете бутона за връщане веднъж, за да влезете отново в менюто „Предпочитания“ (или от началния екран на FireStick отворете Настройки > Предпочитания)
 • Кликнете Мониторинг на данни

настройки за мониторинг на данни

 • Уверете се Мониторинг на данни е изключен на следващия екран

Най-добри настройки за ограждане

3. Променете настройките на Amazon Appstore

В настройките на Appstore има няколко опции, които може да искате да промените за по-добро преживяване с FireStick. Ето какво можете да направите:

 • Отворете FireStick Настройки отново от домашния прозорец

меню за настройки на оградата

 • Изберете и след това щракнете върху опцията Приложения

настройки за приложения с фисталки

 • На следващо място, продължете напред и отворете Appstore

Настройки на магазина за приложения на Amazon

Ето как бихте искали различните настройки да бъдат:

 • Автоматични актуализации: Дръжте го ВКЛЮЧЕНО, така че приложенията да се актуализират автоматично, когато има актуализация. Тази опция работи само с приложенията, инсталирани от Amazon Appstore, а не с приложения на трети страни, които може да сте заредили
 • Връзки към външния пазар: Някои приложения имат връзки, които ви пренасочват към Amazon Appstore за инсталиране на други приложения. Кликнете върху тази опция и изберете Изпитай преди да отворите (препоръчително) или Не отваряйте.
 • Покупки в приложението: Дръжте тази опция изключена. Ще се уверите, че не приключвате да правите покупки в приложението случайно. Това също ще попречи на децата да правят покупки в приложението.
 • Известия: Можете да изключите тази опция, ако не искате да се притеснявате от известията от Appstore
 • Скриване на облачни приложения: Уверете се, че тази опция е ИЗКЛЮЧЕНА, ако искате да виждате списъка с приложенията, които притежавате, но не сте инсталирали. Такива приложения са в облака и не заемат място за съхранение в FireStick

ощипвам опциите на магазина за приложения на Firestick

4. Променете настройките за известия за приложението

Известията често са по-досадни, отколкото са полезни. Има някои приложения, от които се нуждаете, но те продължават да хвърлят неподходящо известие. Това може да доведе до малко разочарование и дори да повлияе на цялостното ви FireStick и поточно преживяване.

За щастие, можете да деактивирате известията за приложения универсално за всички приложения или да изберете да изключите известията за определени приложения. И можете да направите това за приложения от Amazon Store, както и за приложения на трети страни, които са били заредени на FireStick.

Следвай тези стъпки:

 • Отворете Firestick Настройки още веднъж

Най-добри настройки за firestick за по-добро поточно изживяване

 • Отворете опцията Предпочитания

ощипвам настройките на firestick за подобряване на скоростта

 • Кликнете Настройки за известията

настройки за известията

 • Ако искате да деактивирате известията от всички приложения, включете опцията НЕ прекъсвайте

От друга страна, ако искате известията да са деактивирани за определени приложения, щракнете Известия за приложението и изберете желаното приложение

не прекъсвайте и известявайте приложението на Amazon fire TV

5. Деактивирайте автоматичното игра на видео и аудио

Началният екран на FireStick показва „представеното съдържание“ около горната част, под лентата с менюта (и над реда Скоро).

Видеото и аудиото и визуализацията на съдържанието започват да се възпроизвеждат автоматично, когато оставите началния екран неактивен дори за няколко секунди. Аз лично го намирам за малко досадно и ако го направите, ето как можете да го деактивирате:

 • Отидете на Настройки Меню на FireStick

амазонско меню за настройки на пожарната телевизия

 • Кликнете Предпочитания

Настройки на Firestick 4k

 • Кликнете Представено съдържание на следващия екран

Промяна на настройките за ограждане

 • Изключете следните опции: Разрешаване на автоматичното възпроизвеждане на видео и Разрешаване на автоматичното възпроизвеждане на аудио

деактивирайте видеото за автоматично възпроизвеждане на пожар телевизионен стик

6. Променете настройките на дисплея на Firestick

Изборът на правилните настройки за видео и дисплей е важен, ако искате плавно преживяване без стрийминг. Настройките на дисплея по подразбиране на FireStick често работят с повечето поточни приложения. В определени моменти обаче настройването на настройките може да ви даде по-задоволителни резултати за поточно предаване.

Следвайте стъпките по-долу:

 • Отворете Firestick Настройки

Настройки на дисплея на Frestick 4k

 • Отворете опцията показ & Звуци

дисплей и звуково меню на Amazon fire TV

 • Кликнете показ на следния екран

най-добра настройка на дисплея за Amazon firestick

Ето опциите, които можете да проучите:

 • Видео резолюция: Изберете желаната видео резолюция. Все пак препоръчвам Автоматичен режим, така че FireStick избира най-добрата налична резолюция за вас
 • Съвпадение на оригиналната честота на кадрите: FireStick обикновено работи или при честота на кадрите 60Hz или 50Hz. Въпреки това, много видеоклипове обикновено се снимат при 25 Hz или по-ниска честота на кадрите. Ако честотата на кадрите не съвпада, по време на възпроизвеждане може да видите случайни преценки. Можете да превърнете съвпадение на оригиналната честота на кадрите НА за да разрешите FireStick да съответства на честотата на кадрите на собственото съдържание, при условие че използвате поддържано приложение. Също така настройката за видео резолюция трябва да бъде зададена на „Автоматично“, за да работи тази опция
 • Цветна дълбочина: Изберете между 8 (по подразбиране), 10 или 12 бита. Вашият телевизор трябва да поддържа настройката за дълбочина на цвета, която сте избрали
 • Цветен формат: Задайте го на „Автоматично“ и най-добре оставете FireStick да избере най-подходящия за вас формат
 • Калибриране на дисплея: За най-добро преживяване на поточно предаване, бихте искали видеоклиповете да се показват изцяло. Ако не са, изберете тази опция, за да калибрирате дисплея и да съдържате видеоклиповете в четирите страни на вашия телевизор
 • Настройки на динамичния диапазон: Можете да избирате между „Винаги HDR“ и „Адаптивен“. Изберете първия, само ако вашият телевизор поддържа HDR

променете настройките на дисплея на Firestick

#Bonus Съвет

Когато стриймирате с Kodi, безплатни приложения за филми или IPTV, първата ви грижа трябва да бъде вашата поверителност. Въпреки че горните настройки ще ви помогнат да защитите поверителността си от Amazon и нейните партньори, вие все още сте изложени на вашия интернет доставчик, вашето правителство и хакери.

частен стриймингЗа да преодолея този проблем, винаги използвам ExpressVPN на всичките си поточни устройства. Той държи всичките ми дейности за сърфиране и стрийминг скрити от любопитни очи. Ако вече не използвате VPN, предлагам да го опитате. Добрият VPN не само помага за защита на поверителността ви, но също така деблокира гео-ограничено съдържание, заобикаля превключването на ISP и помага при без буферно стрийминг.

ExpressVPN е топ VPN за Firestick. Той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите, която ви позволява свободно да използвате услугите му през първите 30 дни и след това можете да поискате възстановяване на сумата, ако не искате да продължите. Благодарение на сезона „Ваканция“ също има текуща оферта, при която можете да спестите 49% над редовната му цена.

Ето как да инсталирате и използвате VPN на Amazon Firestick и Fire TV устройства.

Обобщавайки

И така, ето някои от най-полезните настройки за Firestick, които, когато бъдат променени, подобряват цялостното ви изживяване с устройството. Ако обаче смятате, че сме пропуснали нещо важно или интересно, уведомете ни чрез секцията за коментари по-долу.

Още интересни теми:

Как да джейлбрейк Firestick
Как да рестартирате Firestick
Как да коригирате отдалечени проблеми на Firestick
Най-добрите канали за Firestick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me