6 Setări FireStick pe care ar trebui să le cunoști și să le schimbi chiar acum

>

setări pentru pompierÎn acest articol, vă voi conduce prin unele dintre setările FireStick care vă vor îmbunătăți experiența de streaming, vă vor spori confidențialitatea și îmbunătățiți experiența generală cu dispozitivul. Puteți aplica același lucru și pentru alte dispozitive Fire TV, inclusiv FireStick 4K și Fire TV Cube.

Când configurați Amazon FireStick pentru prima dată, dispozitivului i se atribuie setările implicite (numite și setări de fabrică). Puteți continua să utilizați FireStick fără să simțiți nevoia să modificați niciuna dintre setări. Cu toate acestea, modificarea unor setări poate personaliza FireStick care se potrivește mai mult nevoilor tale.

Cele mai bune setări pentru FireStick

Următoarea listă este cea cu diferite setări Firestick pe care le puteți modifica. Chiar dacă puteți reveni întotdeauna la setările implicite, vă recomand să păstrați aceste setări pentru a vă bucura de Firestick la cea mai bună capacitate și, de asemenea, pentru a vă menține confidențialitatea.

Vom vorbi despre setările diferite una câte una (nu neapărat în orice ordine de prioritate)

1. Activați aplicații din surse necunoscute & Debugging ADB

Aceasta este probabil una dintre primele setări pe care ar trebui să le schimbați pe Firestick / Fire TV, activând în special opțiunea Aplicații din surse necunoscute..

Când aplicațiile din Surse necunoscute sunt activate, puteți să încercați să încărcați și să instalați aplicații terțe pe FireStick. Nu toate aplicațiile dorite sunt disponibile pe Amazon Store; multe dintre ele trebuie descărcate manual.

Cu ADB Debugging activat, puteți utiliza anumite aplicații precum Mouse Toggle. Ați dori această opțiune activată dacă doriți să conectați FireStick la un computer.

Iată cum puteți face acest lucru:

 • Accesați Setări opțiune din ecranul de start al FireStick / Fire TV / Firestick 4K. O vei găsi în bara de meniu din partea de sus

Cele mai bune setări ale stâlpului de foc pentru o experiență de streaming mai bună

 • Alegeți opțiunea Televizorul meu de foc pe fereastra următoare

cele mai bune setări pentru amazon firestick

 • Acum, vrei să deschizi Opțiuni pentru dezvoltatori

Modificați setările de opțiuni ale dezvoltatorului pe stivuitorul Amazon

 • Asigurați-vă că ambele aplicații din surse necunoscute și depanare ADB sunt activate

setări de instalare a surselor necunoscute

2. Gestionați-vă Setările de confidențialitate și dezactivați Monitorizarea datelor

Amazon a lansat o actualizare pentru FireStick la sfârșitul anului 2018, care a permis monitorizarea datelor în mod implicit și a permis companiei să colecteze date despre utilizatori legate de utilizarea aplicației și utilizarea dispozitivelor.

Chiar dacă Amazon este o organizație renumită, nu dorim ca nimeni să ne fure sau să utilizeze datele noastre în vreun fel care să vă compromită confidențialitatea.

În timp ce setările de confidențialitate FireStick sunt „ON” în mod implicit, le puteți dezactiva cu ușurință. Urmați pașii de mai jos:

 • Accesați FireStick-ul Setări de pe ecranul de start

setări pentru pompieri pentru o performanță mai bună

 • Deschis Preferințe pe această fereastră

setările preferințelor firestick

 • Clic Setările de confidențialitate când este afișat următorul set de opțiuni

setări de confidențialitate pe firestick

 • Dezactivați următoarele opțiuni: Date de utilizare a dispozitivului & Colectați datele de utilizare a aplicației

Notă: Depinde de dvs. dacă doriți să păstrați „Anunțuri bazate pe interese” ON sau OFF. Pentru a fi pe partea mai sigură, am dezactivat această opțiune

dezactivează setarea datelor de utilizare a dispozitivului

 • Acum, apăsați butonul înapoi o dată pentru a merge din nou din meniul Preferințe (sau din ecranul de pornire FireStick navigați la Setări > Preferințe)
 • Clic Monitorizarea datelor

setări de monitorizare a datelor

 • A te asigura Monitorizarea datelor este OFF pe ecranul următor

Cele mai bune setări de pe foc

3. Modificați setările Amazon Appstore

Există câteva opțiuni în setările Appstore pe care poate doriți să le schimbați pentru o experiență mai bună cu FireStick. Iată ce puteți face:

 • Deschideți FireStick-ul Setări din nou de la fereastra de acasă

meniul cu setări de foc

 • Alegeți și apoi faceți clic pe opțiune Aplicații

setări pentru aplicații de foc

 • Apoi, mergeți înainte și deschideți Magazin de aplicații

setările magazinului de aplicații amazon

Iată cum doriți să fie diverse setări:

 • Actualizari automate: Mențineți-l activat astfel încât aplicațiile să se actualizeze automat ori de câte ori există o actualizare. Această opțiune funcționează numai cu aplicațiile instalate din Amazon Appstore și nu cu orice aplicații terțe pe care le-ați putut încărca
 • Legături de piață externă: Anumite aplicații au legături care vă redirecționează către Amazon Appstore pentru instalarea altor aplicații. Faceți clic pe această opțiune și alegeți Cereți înainte de deschidere (recomandat) sau Nu deschideți.
 • Achiziții în aplicație: Mențineți această opțiune OFF. Se va asigura că nu veți încheia achiziții în aplicație accidental. Acest lucru va preveni, de asemenea, copiii să facă achiziții în aplicație.
 • notificări: Puteți dezactiva această opțiune dacă nu doriți să vă deranjeze notificările Appstore
 • Ascundeți aplicațiile Cloud: Asigurați-vă că această opțiune este oprită dacă doriți să vedeți lista aplicațiilor pe care le dețineți, dar nu le-ați instalat. Astfel de aplicații sunt în cloud și nu ocupă spațiu de stocare pe FireStick

ajustați opțiunile magazinului de aplicații pe firestick

4. Schimbați setările de notificare a aplicației

Notificările sunt adesea mai enervante decât sunt utile. Există unele aplicații de care aveți nevoie, dar acestea continuă să trimită o notificare irelevantă. Acest lucru ar putea deveni un pic frustrant și poate afecta chiar experiența dvs. generală FireStick și streaming.

Din fericire, puteți dezactiva notificările pentru aplicații în mod universal pentru toate aplicațiile sau puteți alege să dezactivați notificările pentru anumite aplicații. Și, puteți face asta pentru aplicațiile de la Amazon Store, precum și pentru aplicațiile terțe care au fost încărcate în FireStick.

Urmați acești pași:

 • Deschideți Firestick Setări încă o dată

Cele mai bune setări ale stâlpului de foc pentru o experiență de streaming mai bună

 • Deschideți opțiunea Preferințe

ajustați setările de pe foc pentru îmbunătățirea vitezei

 • Clic Setări de notificare

setări de notificare

 • Dacă doriți să dezactivați notificările din toate aplicațiile, activați opțiunea Nu intrerupe

Pe de altă parte, dacă doriți ca notificarea să fie dezactivată pentru anumite aplicații, faceți clic pe Notificări app și alegeți aplicația dorită

nu întrerupeți și notificați aplicațiile pe amazon fire tv

5. Dezactivați redarea automată video și audio

Ecranul de pornire al FireStick afișează „conținutul prezentat” în partea de sus, sub bara de meniu (și deasupra rândului recent).

Videoclipul și audio și previzualizarea conținutului încep să se redea automat atunci când părăsiți ecranul de pornire inactiv chiar și pentru câteva secunde. Personal mi se pare un pic enervant și, dacă da, faceți asta, iată cum îl puteți dezactiva:

 • Du-te la Setări Meniu pe FireStick

meniul pentru setările amazon fire tv

 • Clic Preferințe

Setări Firestick 4k

 • Clic Conținut promovat pe ecranul următor

Schimbați setările de pe foc

 • Dezactivați următoarele opțiuni: Permiteți redarea automată video și Permiteți redarea automată audio

dezactivați redarea automată a videoclipului pe stickul tv tv

6. Modificați setările afișajului Firestick

Alegerea setărilor de video și afișare potrivite este importantă dacă doriți o experiență de streaming lină și fără judecată. Setările de afișare implicite ale FireStick funcționează deseori cu majoritatea aplicațiilor de streaming. Cu toate acestea, în anumite momente, modificarea setărilor vă poate oferi rezultate de streaming mai satisfăcătoare.

Urmați pașii de mai jos:

 • Deschideți Firestick Setări

setări de afișare 4k firestick

 • Deschideți opțiunea Afişa & Sunete

meniu afișare și sunete pe amazon fire tv

 • Clic Afişa pe următorul ecran

cea mai bună setare a afișajului pentru bombă amazon

Iată opțiunile pe care le puteți explora:

 • Rezoluție video: Alegeți rezoluția video dorită. Cu toate acestea, recomand Auto modul astfel încât FireStick să selecteze cea mai bună rezoluție disponibilă pentru dvs.
 • Potriviți Rata de cadru originală: FireStick funcționează de obicei la o rată de cadru de 60Hz sau 50Hz. Cu toate acestea, o mulțime de videoclipuri sunt înregistrate de obicei la o frecvență de cadru de 25 Hz sau mai mică. În cazul în care ratele cadru nu se potrivesc, este posibil să apară ocazional în timpul redării. Puteți activa Rata de cadru originală potrivită PE pentru a permite FireStick să corespundă ratei cadrului conținutului autohton, cu condiția să utilizați o aplicație acceptată. De asemenea, setarea Rezoluție video trebuie să fie setată pe „Auto” pentru ca această opțiune să funcționeze
 • Adâncimea culorii: Alegeți între 8 (implicit), 10 sau 12 biți. Televizorul dvs. trebuie să suporte setarea de adâncime a culorii pe care ați ales-o
 • Formatul de culoare: Setați-l la „Auto” și lăsați-l pe FireStick să aleagă cel mai potrivit format pentru dvs.
 • Afișează calibrarea: Pentru cea mai bună experiență de streaming, doriți ca videoclipurile să fie afișate complet. Dacă nu sunt, alegeți această opțiune pentru a calibra afișajul și a conține videoclipurile pe cele 4 laturi ale televizorului
 • Setări dinamice ale intervalului: Puteți alege între „Întotdeauna HDR” și „Adaptive”. Alegeți-l pe primul doar dacă televizorul dvs. acceptă HDR

modificați setările afișajului pe firestick

#Bonus Sfat

Când transmiteți streaming cu Kodi, aplicații de filme gratuite sau IPTV, prima dvs. preocupare ar trebui să fie confidențialitatea dvs. Deși setările de mai sus te vor ajuta să îți protejezi confidențialitatea de la Amazon și partenerii săi, totuși ești expus la ISP-ul tău, la guvernul tău și la hackeri.

streaming privatPentru a depăși această problemă, folosesc întotdeauna ExpressVPN pe toate dispozitivele mele de streaming. Ține toate activitățile mele de navigare și de streaming ascunse ochilor înțepători. Dacă nu utilizați deja un VPN, vă sugerez să încercați. O VPN bună nu numai că vă ajută să vă protejați confidențialitatea, dar deblochează și conținutul geore-restricționat, ocolește accelerarea ISP și ajută la streamingul fără buffer.

ExpressVPN este VPN-ul de top pentru Firestick. Vine cu o garanție de returnare de 30 de zile care vă permite să utilizați în mod liber serviciile sale pentru primele 30 de zile și apoi puteți solicita o rambursare dacă nu doriți să continuați. Datorită sezonului Sărbătorilor, există și o ofertă continuă în care puteți economisi 49% peste prețul obișnuit.

Iată cum se instalează și se folosește un VPN pe dispozitivele Amazon Firestick și Fire TV.

Înveliți

Iată, așadar, câteva dintre cele mai utile setări pentru Firestick care, atunci când sunt schimbate, îți îmbunătățesc experiența de ansamblu cu dispozitivul. Cu toate acestea, dacă simțiți că am ratat ceva important sau interesant, informați-ne prin secțiunea de comentarii de mai jos.

Subiecte mai interesante:

Cum să încarceri un incendiu
Cum să reporniți un Firestick
Cum să remediați problemele de la distanță Firestick
Cele mai bune canale pentru Firestick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me