6 ФиреСтицк подешавања која би требало да знате и промените одмах

>

подешавања фирестицк-аУ овом чланку ћу вас упознати са неким од поставки ФиреСтицк-а које ће побољшати ваше искуство стриминга, побољшати вашу приватност и побољшати целокупно искуство са уређајем. Исто можете применити и на друге Фире ТВ уређаје, укључујући ФиреСтицк 4К и Фире ТВ Цубе.

Када први пут подесите свој Амазон ФиреСтицк, уређају су додељена подразумевана подешавања (која се такође називају и фабричка подешавања). Можете наставити да користите ФиреСтицк без осећаја потребе да мењате било које од подешавања. Међутим, промена неких подешавања може прилагодити ФиреСтицк који више одговара вашим потребама.

Најбоља подешавања за ФиреСтицк

Следећи је списак различитих подешавања Фирестицк-а које можете променити. Иако се увек можете вратити на подразумевана подешавања, препоручујем вам да та подешавања задржите како бисте уживали у Фирестицку до његових најбољих могућности и такође одржавали своју приватност.

Разговараћемо о различитим подешавањима једно за другим (не нужно било којим редоследом приоритета)

1. Омогућите Аппс из непознатих извора & Отклањање грешака АДБ-а

Ово је вероватно једно од првих подешавања које бисте требали променити на свом Фирестицк / Фире ТВ-у, посебно омогућавајући опцију Аппс из непознатих извора.

Када су омогућене апликације из непознатих извора, можете да инсталирате и инсталирате апликације трећих страна на ФиреСтицк. Нису све апликације које желите доступне у Амазон Сторе-у; многи од њих морају се преузети ручно.

Ако је омогућена исправка исправка рачунара, можете да користите одређене апликације попут Моусе Тоггле. Желели бисте да се ова опција укључи ако желите да свој ФиреСтицк повежете са рачунаром.

Ево како то можете учинити:

 • Приступите Подешавања опција са почетног екрана ФиреСтицк / Фире ТВ / Фирестицк 4К. Наћи ћете је у траци са менијима на врху

Најбоља подешавања за фрестицк за боље искуство стриминга

 • Изаберите опцију Мој Фире ТВ на следећем прозору

најбоља подешавања за Амазон фирестицк

 • Сада желите да отворите Опције за програмере

Промените подешавања опција за програмере на Амазон фирестицк-у

 • Провјерите да ли су и апликације из непознатих извора и исправљање погрешака АДБ укључене

поставке инсталације непознатих извора

2. Управљајте својим поставкама приватности и онемогућите праћење података

Амазон је увео ажурирање за ФиреСтицк крајем 2018. године, што је подразумевано омогућило праћење података и омогућило компанији да прикупља податке о корисницима који се односе на коришћење апликација и коришћење уређаја.

Иако је Амазон реномирана организација, не желимо да нико краде или користи наше податке на било који начин који би могао угрозити вашу приватност.

Иако су поставке приватности ФиреСтицк-а подразумевано „ОН“, лако их можете искључити. Следите доле наведене кораке:

 • Идите на ФиреСтицк Подешавања са почетног екрана

подешавања фирестицк-а за боље перформансе

 • Отвори Подешавања на овом прозору

подешавања подешавања фирестицк-а

 • Кликните на Подешавања приватности када се прикаже следећи скуп опција

поставке приватности на фирестиц-у

 • Искључите следеће опције: Подаци о употреби уређаја & Прикупите податке о употреби апликација

Напомена: Да ли желите да задржите „Огласе на основу интереса“ да ли желите да задржите или искључите. Да бих био на сигурнијој страни, онемогућио сам ову опцију

онемогући подешавање података о употреби уређаја

 • Сада једном притисните дугме за повратак да бисте поново отворили мени Преференцес (или са почетног екрана ФиреСтицк идите на Подешавања > Подешавања)
 • Кликните на Мониторинг података

подешавања праћења података

 • Буди сигуран Мониторинг података је на следећем екрану искључено

Најбоља подешавања за фирестицк

3. Промените подешавања Амазон Аппсторе-а

Постоји неколико опција у подешавањима Аппсторе-а које можда желите да измените за бољи доживљај са ФиреСтицком. Ево шта можете да урадите:

 • Отворите ФиреСтицк Подешавања опет из кућног прозора

мени за подешавања фирестицк-а

 • Изаберите, а затим кликните на опцију Апликације

подешавања апликација за фирестицк

 • Затим идите и отворите Продавница апликација

подешавања продавнице апликације Амазон

Ево како желите да различита подешавања буду:

 • Аутоматско ажурирање: Држите га УКЉУЧЕНО тако да се апликације аутоматски ажурирају сваки пут када постоји ажурирање. Ова опција функционише само са апликацијама инсталираним из Амазон Аппсторе-а, а не са било којим трећим апликацијама које сте можда ставили са стране
 • Везе за спољно тржиште: Одређене апликације имају везе које вас преусмеравају на Амазон Аппсторе ради инсталирања других апликација. Кликните на ову опцију и изаберите Питај пре отварања (препоручено) или Не отварај.
 • Куповине путем апликације: Оставите ову опцију искључену. Побринут ће се да случајно не завршите куповину путем апликације. Ово ће такође спречити децу да купују у апликацијама.
 • Обавештења: Можете да искључите ову опцију ако не желите да вас муче нотификације Аппсторе-а
 • Сакриј Цлоуд апликације: Уверите се да је ова опција искључена ако желите да видите списак апликација које поседујете, али их нисте инсталирали. Такве апликације су у облаку и не заузимају простор за складиштење на ФиреСтицку

подешавање опција продавнице апликација на фирестицк-у

4. Промените подешавања обавештења о апликацији

Обавештења су често неугоднија него што су корисна. Неке су вам апликације потребне, али оне и даље бацају неважне обавијести. То би могло постати мало фрустрирајуће и чак утицати на ваш општи ФиреСтицк и стреаминг искуство.

Срећом, можете универзално онемогућити нотификације апликација за све апликације или одабрати искључивање нотификација за одређене апликације. То можете да урадите и за апликације из Амазон Сторе-а, као и за апликације других произвођача које су претоварене на ФиреСтицк.

Пратите ове кораке:

 • Отвори Фирестицк Подешавања још једном

Најбоља подешавања за фрестицк за боље искуство стриминга

 • Отворите опцију Подешавања

подесите подешавања фирестицк-а за побољшање брзине

 • Кликните на Подешавања обавештења

Подешавања обавештења

 • Ако желите да онемогућите обавештења из свих апликација, укључите опцију Немојте прекидати

С друге стране, ако желите да се обавештења онемогуће за одређене апликације, кликните Обавештења апликације и изаберите жељену апликацију

не прекидајте и обавештавајте апликације на Амазон фире тв-у

5. Онемогућите аутоматску репродукцију видео и аудио записа

Почетни екран ФиреСтицк-а приказује 'истакнути садржај' око врха, испод траке са менијима (и изнад ретка Недавно).

Видео и звук и преглед садржаја почињу се аутоматски репродуковати ако почетни екран не ради чак и неколико секунди. Лично ме сматрам мало досадним и ако то учините, ево како можете да је онемогућите:

 • Иди на Подешавања Мени на ФиреСтицку

Амазон Фире ТВ мени

 • Кликните на Подешавања

Подешавања Фирестицк 4к

 • Кликните на Истакнути садржај на следећем екрану

Промените подешавања фирестицк-а

 • Искључите следеће опције: Дозволи аутоматско репродукцију видео записа и Дозволи аутоматску репродукцију звука

онемогућивање аутоматске репродукције видео записа на ватри тв стицк

6. Промените подешавања Фирестицк Дисплаи

Одабир правих поставки за видео и екране важан је ако желите глатко искуство стреаминга без журења. Подразумевана подешавања екрана ФиреСтицк-а често раде са већином апликација за стриминг. Међутим, у одређеним тренуцима подешавање поставки може вам дати задовољавајуће резултате стриминга.

Следите доле наведене кораке:

 • Отвори Фирестицк Подешавања

подешавања екрана фирестицк 4к

 • Отворите опцију Приказ & Звуци

дисплеј и звучни мени на Амазон фире тв-у

 • Кликните на Приказ на следећем екрану

најбоље подешавање екрана за амазонски фирестицк

Ево опција које можете да истражите:

 • Видео Ресолутион: Изаберите жељену резолуцију видео записа. Ипак, препоручујем Ауто режиму тако да ФиреСтицк одабере најбољу доступну резолуцију за вас
 • Поклапање оригиналне брзине кадрова: ФиреСтицк обично ради или при фреквенцији фреквенце 60Хз или 50Хз. Међутим, много се видео снимака обично снима брзином од 25 Хз или нижим. Ако се број сличица не подудара, током репродукције можете видети повремени дрес. Можете да окренете подударање оригиналне брзине кадрова НА да бисте дозволили ФиреСтиц-у да одговара брзини кадрова матичног садржаја, под условом да користите подржану апликацију. Такође, поставка видео резолуције мора бити постављена на „Аутоматски“ да би ова опција радила
 • Дубина боје: Изаберите између 8 (подразумевано), 10 или 12 бита. Ваш ТВ мора да подржава подешавање дубине боје које сте одабрали
 • Формат боја: Подесите на „Ауто“ и најбоље пустите ФиреСтицк да одабере за вас најприкладнији формат
 • Калибрација екрана: За најбоље искуство стреаминга, желели бисте да се видео снимци у потпуности прикажу. Ако нису, изаберите ову опцију да бисте калибрирали екран и садржали видео записе на 4 стране вашег телевизора
 • Подешавања динамичког распона: Можете да бирате између „Увек ХДР“ и „Адаптиве“. Бирајте прву само ако ваш телевизор подржава ХДР

измените поставке екрана на фирестицк-у

#Бонус тип

Када стримујете са Коди-ом, бесплатним филмским апликацијама или ИПТВ-ом, ваша прва брига треба да буде ваша приватност. Иако ће вам горња подешавања помоћи да заштитите своју приватност од Амазона и његових партнера, ви сте и даље изложени свом даватељу интернетских услуга, вашој влади и хакерима.

приватно стримингДа превазиђем овај проблем, увек користим ЕкпрессВПН на свим својим уређајима за стриминг. Чува све моје активности прегледавања и струјања скривене од знатижељних очију. Ако већ не користите ВПН, предлажем вам да га испробате. Добар ВПН не само да помаже у заштити ваше приватности, већ и деблокира гео-ограничени садржај, заобилази ИСП праћење и помаже у стреамингу без међуспремника..

ЕкпрессВПН је топ ВПН за Фирестицк. Долази са 30-дневном гаранцијом поврата новца која вам омогућава да слободно користите његове услуге првих 30 дана, а затим можете затражити поврат новца ако не желите да наставите. Захваљујући сезони одмора, постоји и стална понуда у којој можете уштедјети 49% преко његове редовне цене.

Ево како инсталирати и користити ВПН на Амазон Фирестицк и Фире ТВ уређајима.

Окончање

Ево неколико корисних подешавања за Фирестицк која, када се промене, побољшају ваше целокупно искуство са уређајем. Међутим, ако сматрате да смо пропустили нешто важно или занимљиво, обавестите нас у одељку за коментаре испод.

Још занимљивих тема:

Како ући у затвор
Како поново покренути Фирестицк
Како да решите Фирестицк даљинске проблеме
Најбољи канали за Фирестицк

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me