Амазон вас шпијунира помоћу новог Фире ТВ Стицк ажурирања

>

Амазон је увео нова ажурирања за ФиреСтицк и Фире ТВ линију уређаја не тако давно. Искрено, можда нисам ни знао за ажурирање ФиреСтиц-а, да нисам приметио да је опција „Уређај“ у Поставкама преименована у „Моја ватрена телевизија“. Али то није промена о којој овде морамо да причамо..

Ажурирање је унело неке измене у Подешавања приватности која по дефаулту омогућавају Амазону да прикупља податке о уређајима и употреби апликација за, како компанија каже, „Маркетинг и побољшање производа.“ Ажурирање такође омогућава Амазону да надгледа потрошњу података на вашем ФиреСтицку и Фире ТВ уређаје. Другим речима, Амазон вам није ништа сумњиво допустио да вас шпијунира.

Ажурирање утиче на све недавно ажуриране постојеће ФиреСтицк уређаје, док нови уређаји долазе са унапред инсталираном исправком.

Нисам сигуран како би се ови подаци користили и да ли могу да верујем Амазону са статистиком коришћења уређаја. Оно што сам сигуран је да ми није пријатно дељење података са било којом организацијом без обзира на њен став или репутацију.

Ипак има добрих вести. Амазон је можда тихо прескочио ова подешавања поред вас, али вам и дозвољавају да их искључите. Можете да деактивирате ове поставке приватности и спречите дељење података са Амазоном. Рећи ћу ти како.

Белешка: Иако можете да спречите Амазон да прикупља информације о употреби, ваше мрежне активности и даље су изложене вашем даватељу интернетских услуга, влади и неколико субјеката других компанија. Набавите ВПН и уживајте у стопостотној приватности.

шпијунирање Амазона

Проверите да ли је ажурирање ФиреСтицк-а (ако већ није ажурирано)

Као што сам већ рекао, нова подешавања приватности утичу само на уређаје са најновијим исправкама или на потпуно нове уређаје (као што је Фире ТВ Стицк 4К).

Желели бисте да проверите да ли је ваш уређај ажуриран са најновијом верзијом фирмвера. Ево како то радите:

 • Идите на ФиреСтицк Подешавања

Амазон шпијунирао вас

 • Кликните на Уређај (или Мој Фире ТВ)

шпијунски корисници

 • Кликните на О томе

шпијунски пожар

 • Изаберите Проверите ажурирање система

Амазон шпијунирао вас

Ако је доступно ново ажурирање, наставите и инсталирајте га. Да, учините то чак и ако дода нова подешавања приватности на ваш уређај. Ионако ћемо деактивирати ова подешавања. Препоручује се инсталирање најновијих исправки на ваш ФиреСтицк или Фире ТВ.

Спречите Амазон да вас шпијунира

Сада деактивирај поставке приватности и спречи Амазон да прикупља било које податке о употреби:

 • Отвори Подешавања са почетног екрана ФиреСтицк-а
 • Кликните на Подешавања

Престани да Амазон шпијунира за тебе

 • Када видите следеће опције, кликните на Подешавања приватности

вруће за промену поставки приватности на ватреној стихији

 • Сада би требало да видите две опције - Подаци о употреби уређаја и Прикупите податке о употреби апликација. ред ВАН обе ове опције

искључите приватност на ватри

 • Сада само притисните дугме за повратак на ваш ФиреСтицк даљинац једном да се вратите на претходни екран
 • Кликните на Мониторинг података

онемогући надгледање података на ватреној стихији

 • Кликните на Мониторинг података поново га искључите (ако је УКЉУЧЕН)

искључите надгледање података

Нека ваше стреаминг активности остану приватне

Иако сте искључили податке о коришћењу уређаја и апликација и надгледање података, ваше мрежне активности и даље нису приватне. Ваш даватељ интернетских услуга и влада могу лако сазнати шта тренутно струји и приступате путем свог Фире Стицк или било којег другог уређаја. Повезујем ЕкпрессВПН на све своје уређаје за стриминг и предлажем вам да урадите исто.

ЕкпрессВПН је најбржи и најсигурнији ВПН на датуму. Има наменске апликације за све уређаје укључујући Амазон Фире ТВ / Стицк. Ево како брзо можете да добијете ЕкпрессВПН на Фире ТВ / Стицк-у.

Корак 1: Претплатите се на ЕкпрессВПН ОВДЕ. Долази са 30-дневном гаранцијом поврата новца. Значи, можете га слободно користити првих 30 дана и ако нисте задовољни перформансама (што је мало вероватно), можете затражити цео поврат новца.

Корак 2: Укључите Фире ТВ / Стицк и идите на опцију "Сеарцх" на крајњој левој страни. Сада у траку за претрагу откуцајте „Екпрессвпн“ (без наводника) и изаберите ЕкпрессВПН када се појави у резултатима претраге

инсталирај екпрессвпн фирестицк

Корак 3: Кликните на „Гет“ да бисте преузели и инсталирали ЕкпрессВПН апликацију за Фире ТВ / Стицк.

добити екпрессвпн на фирестицк-у

4. корак: Отворите апликацију и унесите своје акредитиве за пријаву које сте креирали приликом куповине ЕкпрессВПН претплате. Кликните на „Пријава“

пријавите екпрессвпн на фирестицк

Корак 5: Кликните икону Напајање да бисте се повезали са ВПН сервером. То је све. Ваша веза је сада сигурна са најбржим и најбољим ВПН-ом за ФиреСтицк.

повежите ЕкпрессВПН на ФиреСтицку

Такође можете прочитати детаљније информације о коришћењу ЕкпрессВПН-а са Фире ТВ / Стицк-ом.

Завршавање

Волео бих да Амазон мало предстоје о овим променама. Али, зашто би нас приватност забринула ако би те компаније биле толико комуникативне у погледу одабира наших личних података право под нос. Срећом, након што сте некако открили да вас шпијунира, Амазон вам даје могућност да то спречите. Хтео бих да чујем како се осећате због ових промена. Слободно нам то јавите путем одељка за коментаре испод.

Популар Гуидес

Како ући у затвор
Бест Коди Аддонс
Бест Коди Буилдс
Биоскоп АПК
Најбоље апликације за ФиреСтицк

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me