Apps op FireStick sideloaden met de Downloader-app

>

In dit artikel leren we zo ongeveer alles wat er te weten valt over de Downloader-app voor FireStick. Het is een van de beste apps voor FireStick die al op verschillende miljoenen apparaten draait en essentieel is geworden om apps op FireStick te sideloaden. Dit is de reden waarom het meer verdient dan alleen een subsectie – ingebed in andere beschrijvingen als een klein onderdeel – kronkelend voor aandacht. We beginnen met een snelle introductie van de app (alsof deze nodig is), gevolgd door de stappen om deze te installeren en vervolgens hoe u apps kunt sideloaden. Uiteindelijk komen we er ook achter hoe we de Downloader-app kunnen installeren op die FireStick-apparaten waarin deze niet beschikbaar is in de Amazon Store. Blijf lezen!

Deel I: Wat is de Downloader-app voor FireStick?

Zoals de naam al verraadt, is Downloader van AFTVnews een app waarmee je bestanden van internet naar je Fire Stick- en Fire TV-apparaten kunt downloaden. Als u een URL hebt die naar een bestand op internet verwijst, kunt u die URL invoeren en de bestanden rechtstreeks downloaden zonder dat u een webpagina hoeft te openen. Deze app heeft ook een ingebouwde browser die u kunt gebruiken om de bestanden van de webpagina’s of websites te downloaden. U kunt de browser ook gebruiken om op internet te surfen, net zoals bij elke andere webbrowser. Hiermee kunt u favorieten en bladwijzerpagina’s toevoegen.

hoe apps op firestick sideloaden

Hoewel Downloader elk bestand voor u kan downloaden, wordt het het meest gebruikt voor het downloaden en side-laden van de APK-bestanden voor apps van derden die u niet in de Amazon Store vindt. Nadat u een APK-bestand hebt gedownload, start Downloader de installatie automatisch vanuit de app. U hoeft de app niet te verlaten en de APK te vinden met een bestandsbeheerder. Na het installeren van de APK geeft het u ook de optie om de APK vanuit de app te verwijderen en de apparaatruimte vrij te maken. In eenvoudige woorden, Downloader maakt side-load uitzonderlijk handig voor u.

Met de app kunt u navigeren en communiceren met de interface met behulp van de FireStick-afstandsbediening, waardoor u geen toetsenbord of muis hoeft aan te sluiten. De interface is intuïtief, op maat gemaakt voor externe apparaten voor eenvoudige navigatie en gebruik. Het kost geen tijd om aan de interface van de Downloader-app te wennen.

Downloader is een lichtgewicht app met een grootte van maximaal 2 MB (gebaseerd op de nieuwste versie die beschikbaar was op het moment van schrijven van dit artikel.) Het verbruikt noch veel beperkte apparaatruimte noch de middelen.

Downloader is volledig gratis te downloaden en te gebruiken. Je zult geen verborgen in-app aankopen tegenkomen. Wat Downloader nog ongelooflijker maakt, is dat het, ondanks het feit dat het veel functies bevat, advertentievrij is. Wat je kunt verwachten is een soepele, naadloze ervaring.

  How to Install Mobdro on Amazon FireStick

Natuurlijk wordt Downloader ook ondersteund door donaties. Maar donaties zijn optioneel. Doneren of niet verandert niets aan de functionaliteit, functies of ervaring van de app. Ik vind de app leuk en gebruik hem regelmatig. Daarom heb ik als een gebaar van goede wil mijn steentje bijgedragen. Het is helemaal jouw keuze!

Voordat we apps op FireStick sideloaden, moet je eerst kijken hoe je de Downloader-app op je Fire TV Stick kunt krijgen.

Lees ook: Hoe Jailbreak FireStick

Deel II: Hoe installeer ik de Downloader-app op FireStick

Downloader-app is officieel beschikbaar in Amazon Store. U hoeft het niet side-load op uw apparaat. Hier is hoe je de app kunt installeren:

# 1. Ga naar het startscherm van Fire TV / Stick als je er nog niet bent

# 2. Gebruik uw afstandsbediening om naar de te navigeren Pictogram zoeken op de menubalk bovenaan het scherm. U vindt het zoekpictogram helemaal links

# 3. Typ nu ‘Downloader’ (zonder de aanhalingstekens natuurlijk) met behulp van het toetsenbord op het scherm (gebruik de afstandsbediening om naar de letters te navigeren).

downloader-app

# 4. Je zou de app-suggesties in de lijst moeten zien die verschijnen als je begint met typen. Wanneer u ‘Downloader’ in de lijst ziet, selecteert en opent u deze

# 5. U zou nu ‘Downloader’ moeten zien verschijnen onder ‘APPS & Sectie SPELLEN. Ga je gang en klik erop

# 6. Klik nu op de knop ‘Ophalen’ om de app te downloaden en te installeren. Je zou de app binnen een paar minuten moeten hebben

installeer downloader fire tv-stick

Nadat de app is geïnstalleerd, ziet u deze weer in de Apps & Games gedeelte en waarschijnlijk op het startscherm van de recent geïnstalleerde apps.

Apps op Fire TV / Stick sideloaden met de Downloader-app

Nu je de app hebt geïnstalleerd, zal ik je laten zien dat je binnen enkele minuten apps op je Fire TV of FireStick kunt laden. Maar daarvoor zijn hier een paar extra’s om je leven gemakkelijker te maken.

Waar kan ik het app-pictogram vinden?

De Downloader-app kan al dan niet op het startscherm verschijnen. U kunt altijd naar de Apps-lijst gaan en de app vanaf daar openen. Maar het is handiger om de app op het startscherm te hebben. Ik moet deze app vaak gebruiken en wil het met slechts een paar klikken doen.

Als de app niet op het startscherm staat, kunt u deze hier naartoe verplaatsen:

 • Houd de Home-knop op FireStick-afstandsbediening ingedrukt totdat een menu verschijnt
 • Open ‘Apps’ in het menu
 • U zou nu de lijst met al uw geïnstalleerde apps moeten zien
 • De recent geïnstalleerde app-pictogrammen staan ​​onderaan. Houd de toets ‘Omlaag’ op uw afstandsbediening ingedrukt om helemaal naar beneden te bladeren
 • Selecteer de app ‘Downloader’
 • Druk nu op Opties op de afstandsbediening en wanneer een menu rechtsonder verschijnt, kies je ‘Verplaatsen’
 • Druk op de toets ‘Omhoog’ op de afstandsbediening en sleep het pictogram Downloader helemaal naar de bovenste rij
 • Druk op ‘Selecteren’ op uw afstandsbediening om het pictogram vrij te geven zodra u de gewenste positie voor de app hebt gekozen
 • Nu kunt u teruggaan naar het startscherm. De app ‘Downloader’ is hier!

Aan de slag met Downloader- Schakel JavaScript in

Wanneer u de app voor het eerst opent, ziet u mogelijk het pop-upvenster ‘Opmerkingen voor downloader bijwerken’. Ga je gang en lees het als je wilt, of klik gewoon op ‘OK’ om door te gaan.

Nu, voordat we aan de slag gaan met Downloader, is er een kleine aanpassing van de app die ik u zou aanraden te maken – JavaScript inschakelen. Als deze optie niet is ingeschakeld, worden sommige websites niet correct gedownload in Downloader.

  Cara Pasang Google Play di Papan TV Kebakaran (Aptoide)

Controleer ook: Beste VPN voor FireStick

Zo kunt u JavaScript inschakelen:

# 1. Open Downloader

# 2. In de linkerzijbalk ziet u de optie ‘Instellingen’; selecteer het

firestick downloader instellingen

# 3. Vink het vakje aan naast JavaScript inschakelen in Instellingen.

hoe javascript in downloader in te schakelen

# 4. Klik op ‘Ja’ wanneer u het waarschuwingsbericht ziet. Nogmaals, maak je geen zorgen over de waarschuwing. Ik houd deze optie altijd ingeschakeld en heb nog nooit problemen ondervonden. In feite houden JavaScript in de meeste browsers standaard ingeschakeld

schakel javascript firestick downloader in

Downloader gebruiken om apps op FireStick te sideloaden – Eindelijk!

Eindelijk komen we bij het punt waarop we zien hoe de Downloader-app helpt bij het downloaden van APK’s en het side-load van de apps op Fire TV Stick. Het is eenvoudig en duidelijk.

Eerst leren we downloaden van de directe URL voor de bestanden. Vervolgens leren we hoe we een bestand van een website kunnen downloaden.

Sideload / APK’s installeren op FireStick met directe URL

Laten we eerst de optie ‘Home’ gebruiken, waarmee we de bestanden rechtstreeks kunnen downloaden met behulp van de URL’s die naar die bestanden verwijzen.

# 1. Klik op ‘Home’ in de linkerzijbalk. Deze optie staat bovenaan.

# 2. Aan de rechterkant ziet u de cursor al knipperen in het URL-veld. Druk op de knop ‘Selecteren’ op uw afstandsbediening om het veld te markeren. Het schermtoetsenbord verschijnt. Als het URL-vak al is ingevuld, moet u dit eerst wissen.

fire stick downloader

# 3. Voer nu eenvoudig de bestands-URL in en druk op Start op het schermtoetsenbord (merk op dat de URL rechtstreeks moet verwijzen naar het bestand dat op een server is opgeslagen en niet op een webpagina. We hebben het volgende gedeelte om bestanden van een website te downloaden).

# 4. De download wordt automatisch gestart. Nadat het bestand is gedownload en het een APK-bestand is, klikt u onderaan op ‘Installeren’.

installeer kodi op firestick

# 5. Hiermee wordt de app geïnstalleerd. Nadat de app is geïnstalleerd, ziet u het meldingsbericht waarin de status wordt bevestigd. Je ziet ook twee knoppen onderaan – Klaar & Open.

# 6. Kies ‘Gereed’ als u de geïnstalleerde app later wilt openen. Klik op ‘Openen’ om de app meteen te openen.

# 7. Wanneer u op ‘Gereed’ klikt, ziet u een pop-up op de Downloader-interface. Druk op de knop ‘Verwijderen’ om het APK-bestand uit uw opslag te verwijderen. Je hebt het niet meer nodig. Dus dit is hoe je het APK-bestand uit Downloader kunt verwijderen zonder bestandsbeheer te hoeven gebruiken.

# 8. Om te bevestigen dat het bestand is verwijderd, selecteert u ‘Bestanden’ uit de opties aan de linkerkant. Het bestand dat u zojuist hebt verwijderd, wordt hier niet weergegeven. Als u geen bestanden heeft, staat in dit gedeelte ‘Geen bestanden gevonden in de downloadmap’.

Bestanden downloaden / APK’s installeren van websites

U heeft mogelijk niet de directe link naar het bestand dat u wilt downloaden. Dat is geen probleem. Downloader-app heeft een ingebouwde browser waarmee u de websites kunt bezoeken en downloaden via de downloadkoppelingen op de webpagina’s.

# 1. Selecteer de optie ‘Browser’ in het linkermenu van de Downloader-interface

firestick-browser

# 2. Druk nu op de toets ‘Selecteren’ op de afstandsbediening om het schermtoetsenbord weer te geven. Als de adresbalk al is ingevuld, drukt u op ‘Wissen’ op het schermtoetsenbord. Typ nu het adres van de website / webpagina van waar u het bestand wilt downloaden en druk op Go (toetsenbord op het scherm). Ik heb de URL van de Kodi-website getypt.

  Как да инсталирате Google Play на Fire TV Stick (Aptoide)

hoe fire stick downloader te gebruiken

# 3. Als de pagina niet correct wordt weergegeven in de browser, klikt u rechtsboven op het Hamburger-menu (drie horizontale lijnen die verticaal boven elkaar worden geplaatst). Hamburger-menu bevindt zich naast de Go-knop van de adresbalk (en niet op het schermtoetsenbord). Selecteer nu de ‘Volledig scherm’ uit de opties.

# 4. Gebruik de op / neer-toetsen op de afstandsbediening om door de pagina te bladeren en naar de downloadkoppeling te gaan. Klik op de koppeling Downloaden. Het bestand wordt gedownload. Als het een APK-bestand is, klikt u links onderaan op ‘Installeren’

download kodi apk voor firestick

# 5. Wanneer de melding ‘App geïnstalleerd’ wordt weergegeven, kunt u op Gereed drukken om terug te gaan naar Downloader of op Installeren klikken om de gedownloade app te installeren.

installeer kodi op firestick

Kan app Downloader niet vinden in FireStick App Store?

Kunt u de Downloader-app niet vinden? Downloader is niet in alle regio’s in de Amazon Store beschikbaar. Dit is de grootste mogelijkheid waarom u de app niet kunt zien en downloaden van de officiële app store.

U kunt uw bestaande Amazon-account van uw regio afmelden en u aanmelden bij FireStick met een universeel Amazon.com-account.

Lees ook: Hoe Kodi op FireStick te installeren

Registreer uw Amazon-account en registreer u bij een nieuwe

Zoals ik al eerder zei, als Downloader niet in de Amazon Store in uw regio wordt vermeld, kunt u zich afmelden bij het bestaande Amazon-account op FireStick en opnieuw registreren met een nieuw Amazon.com-account.

Dit betekent dat u een nieuw account bij Amazon.com moet maken met een ander e-mailadres dan het bestaande account. En als u zich aanmeldt voor een nieuw account, vergeet dan niet om de VS als uw regio te selecteren.

Ik raad deze methode niet aan. Als u zich uitschrijft, worden al uw bestaande apps, gegevens en geschiedenis verwijderd. Je begint opnieuw. Het is niet erg voor degenen die net zijn begonnen met FireStick. Dit kan echter een groot gedoe zijn als u het apparaat al een tijdje gebruikt. De keuze is echter helemaal aan jou!

Als u aan de slag gaat met een nieuw apparaat, moet u zich natuurlijk registreren met een nieuw Amazon.com-account en niet met uw lokale Amazon-domeinaccount.

Dit zijn de stappen om het Amazon-account te registreren of af te melden:

 1. Selecteer ‘Instellingen’ in de menubalk bovenaan het startscherm van FireStick
 2. Selecteer nu ‘Mijn account’ en u ziet een van de volgende twee:
  • Als u FireStick niet met uw Amazon-account hebt geregistreerd, ziet u de optie ‘Registreren’. Selecteer deze optie en log in met uw Amazon.com-account
  • De apparaten die al zijn geregistreerd, tonen de naam die is gekoppeld aan het Amazon-account. Selecteer de accountnaam en klik op de optie ‘Uitschrijven’. U wordt afgemeld bij het bestaande account. Nu kunt u zich aanmelden met een ander account.

Lees ook: Hoe Terrarium TV op FireStick te installeren

Afsluiten

Dat is min of meer alles wat we moeten weten over de Downloader-app. Je vindt deze app in de Amazon Store en als je dat niet doet, kun je deze altijd sideloaden of de tijdelijke registratie gebruiken waar we het over hadden. Deze app is snel een van de meest gebruikte tools geworden om apps en services van derden op FireStick te downloaden en te installeren. Downloader biedt uitzonderlijk gebruiksgemak en gemak. Met slechts een paar klikken kunt u elke app op uw FireStick-apparaat laden. U kunt Downloader ook gebruiken om andere soorten bestanden te installeren, zoals muziek, video’s en meer. Al met al is Downloader een must-have app op elk FireStick-apparaat.

Verwant:

Hoe Kodi op Fire Stick bij te werken
Hoe Durex Kodi Build te installeren
Hoe Buffering op Kodi te repareren
Hoe Exodus op Kodi te installeren

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me