A Kodi alaphelyzetbe állítása az Amazon FireStick segítségével

>

Ebben a cikkben megtanuljuk, hogyan állíthatjuk vissza a Kodi 18.5 / 18.4 Leia vagy a Kodi 17.6 Krypton alapértelmezett gyári beállításait a FireStick készüléken. A Kodi egy hihetetlen médiaeszköz, amely átalakítja eszközt médiaközponttá, és lehetővé teszi kedvenc tartalmának – ingyenes és fizetett – streamingjét (természetesen nagyrészt ingyenes). De ezen az ingyenes és nyílt forráskódú platformon nincs probléma. Különösen azok a régóta használók, akiknek több Kodi-kiegészítése van telepítve, sokszor vetnek fel teljesítmény-problémákat, mint szeretnék.

Számos hack és megoldás segíti a Kodi felgyorsítását és a teljesítmény-akadályozó hibák kijavítását. Vannak idők, amikor a megoldások egyike sem működik, és a Kodi alapértelmezett értékének visszaállítása az egyetlen életképes lehetőség. Az alkalmazás visszaállítása biztosítja a tiszta pala kezdetét, mintha először futtatnád a Kodi-t. De ne feledje, hogy ez azt is jelenti, hogy elveszítjük a Kodi összes adatát, például a Kiegészítőket és a beállításokat. Ez szintén vigyázható, bár bizonyos mértékig.

Ez a cikk azoknak szól, akik csak a kezdetektől akarják elkezdeni a Kodi használatát anélkül, hogy át kellene menniük az alkalmazás eltávolításának és újratelepítésének folyamatán. Például, ha túl sok kiegészítőt telepített és az idő múlásával épít, és a legtöbbet már nem használja, ahelyett, hogy külön-külön eltávolítaná őket, gyorsan visszaállíthatja a Kodi-t, és gyorsan visszaállíthatja azokat, és maroknyi kiegészítőt beállíthat. szeretne használni.

Hogyan állíthat vissza Kodi-t a FireStick-en

hogyan lehet visszaállítani a Kodi-t a tűzoltón

A cikk következő részeiben arról fogunk beszélni, hogyan állíthatjuk vissza a Kodi-t a FireStick-en, hogyan készíthetünk biztonsági másolatot és visszaállíthatjuk az adatait, és mindazról, amit tudnia kell. Olvass tovább!

Figyelem FireStick felhasználók: Olvassa el a folytatás előtt

A kormányok és az internetszolgáltatók szerte a világon figyelemmel kísérik felhasználói online tevékenységeiket. Ha szerzői jog által védett tartalmat talál a Fire TV Stick-en, akkor komoly bajokba kerülhet. Jelenleg IP-je mindenki számára látható. Erősen ajánlom, hogy szerezzen be egy jó FireStick VPN-t, és rejtse el személyazonosságát, hogy a filmnézés nem jár rossz fordulattal.

használom ExpressVPN amely az iparág leggyorsabb és legbiztonságosabb VPN-je. Nagyon könnyű telepíteni bármilyen eszközre, beleértve az Amazon Fire TV Stick terméket. Ugyancsak 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár. Ha nem szereti a szolgáltatást, akkor mindig kérhet visszatérítést. Az ExpressVPN speciális üzlettel is rendelkezik, ahol megvásárolhatja 3 hónap ingyenes, és 49% -ot spórolhat meg az éves terv alapján.

Itt találhatók azok az okok, amelyek miatt mindig VPN-t kell használni.

1. LÉPÉS – Biztonsági mentés a Kodi-ra a FireStick-en

Ha egy ideje használja a Kodi-t a FireStick-en, akkor előfordulhat, hogy már telepített néhány kiegészítőt, készített és testreszabott több beállítást. Amikor visszaállítja a Kodi alapértelmezett gyári beállításait a FireStick eszközön, elveszíti az összes Kodi adatot, beleértve az összes kiegészítőt és testreszabást. Mindezek újbóli üzembe helyezése némi gondot okozhat. Nem csak időbe telik, de előfordulhat, hogy nem is emlékszik a korábbi beállításokra.

Ha csak azt szeretné, ha egyszerűen csak a semmiből indul, akkor nincs sok tennivaló. Csak állítsa vissza Kodi-t, és máris jó megy. Ha azonban azt akarja, hogy Kodi valamilyen módon visszatérjen ahhoz, ahogyan volt, azt javasolom, hogy készítsen biztonsági másolatot, mielőtt visszaállítanám.

  Sådan kontrolleres Kodi-fejllogg for mere information og hurtig rettelse

Jegyzet: Számos kiegészítő lehetővé teszi a Kodi biztonsági mentését és visszaállítását. Egyikük sem kínál bolondbiztos biztonsági mentési megoldásokat. Bizonyos okokból a kiegészítések a visszaállítás során csak a biztonsági mentési adatok egy részét állítják vissza. Sokkal jobb, ha valamit visszahoz, mint mindent elveszít.

A Kodi alaphelyzetbe állítása előtt azt javaslom, hogy jegyezze fel mindazt, amelyet vissza szeretne állítani, hogy később manuálisan is beállíthassa, abban az esetben, ha a teljes adat nem áll helyre automatikusan..

A Kodi adatmentésével kapcsolatban az Ares varázslót találtuk a leghatékonyabbnak. Visszaállítja a biztonsági másolatban szereplő adatok nagy részét, és könnyen beállítható és használható. Itt megismerheti az Ares varázsló telepítését a Kodi-ra.

Miután megkapta az Ares varázslót, itt készítheti biztonsági másolatát a Kodi-adatokról.

# 1. Keresse meg a Kiegészítőket > Programozzon kiegészítőket a Kodi kezdőképernyőjén és nyissa meg az Ares varázslót

hogyan lehet visszaállítani Kodi

# 2. Most válassza ki és kattintson a „Biztonsági mentés” fülre az Ares varázsló felületén

állítsa vissza a Kodi alapértelmezett értékét

# 3. Ha még nem választotta meg azt a célmappát, ahova a mentési fájl mentésre kerül, vagy meg akarja változtatni, kattintson a bal oldali oszlopban a „Biztonsági másolat” alatt a „Válassza ki a rendeltetési helyet” elemre.

hogyan lehet visszaállítani Kodi-t a FireStick-en

# 4. Kattintson a felbukkanó Ares varázsló beállítási ablakának bal oldalán található „Biztonsági mentés” lehetőségre

hogyan állítsa vissza a Kodi gyári beállításait

# 5. Most kattintson a „Biztonsági másolat mappája” elemre annak a mappának a kiválasztásához, ahová biztonsági másolatot készíteni a Kodi-adatokról

hogyan lehet visszaállítani a kodi tűz tv-n

# 6. Nyissa meg a „Gyökér fájlrendszert”

reset kodi a tűz tv-stáb

# 7. Kattintson az ‘sdcard’

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a kodi dara -ról

# 8. Most kiválaszthatja a FireStick eszköz bármelyik mappáját, ahova el kívánja menteni a Kodi biztonsági másolatát. A FireSticknek már van egy „biztonsági mentése” mappája, ezért itt tartom a biztonsági mentési fájlokat. Kiválaszthat bármilyen meglévő mappát, vagy létrehozhat egy újat a jobb oldalon található “Új mappa” gombra kattintva.

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a kodi-ra a tűzoltóról

# 9. Készítettem a „kodi” mappát a biztonsági mentésekben. A Kodi biztonsági mentési mappa alapértelmezés szerint nem létezik.

kodi biztonsági mentés

# 10. Most nyissa meg a biztonsági mentés mappában az ön által létrehozott „kodi” mappát (nem fog látni benne semmit, mivel a Kodi-ot még nem készítettük biztonsági másolatunkról), és kattintson az „OK” gombra a kiválasztásához.

hogyan lehet visszaállítani a kodi

# 11. Most van egy új biztonsági mentési célmappa. Kattintson az ‘OK’ gombra, amikor visszatér az Ares varázsló beállítása ablakba

kodi biztonsági mentési mappa

# 12. Amikor visszatér az Ares varázsló felületére, a ‘Biztonsági mentés’ alatt látnia kell a ‘Frissítés’ opciót (azért van, mert új célmappát választott). Kattintson a „Frissítés” gombra.

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a kodiról alaphelyzetbe állítás előtt

# 13. Most az Ares varázsló frissítve van az új biztonsági mentési célállomással. Amint az az alábbi képen látható, kiválaszthatja, hogy mely Kodi-adatokról készítsen biztonsági másolatot, és mit hagyjon ki. Ha mindent biztonsági másolatot szeretne készíteni, válassza a „Teljes rendszermentés” lehetőséget. Ha csak biztonsági másolatot szeretne készíteni a kiegészítőkről, válassza a „Kiegészítők” lehetőséget, és hagyjon jelölet nélkül mindent. A választás után kattintson a “Biztonsági mentés készítése” gombra.

hogyan lehet törölni az adatokat a kodiról

# 14. Megjelenik egy olyan prompt, amely megkérdezi, hogy ki akarja-e hagyni vagy biztonsági másolatot készíteni a csomagokról.

Minden alkalommal, amikor frissít egy kiegészítőt, vagy újat telepít, egy csomag is letöltésre kerül. A frissítés vagy telepítés után már nincs szüksége a csomagokra, és továbbra is helyet foglalnak el a korlátozott FireStick tárhelyen. Mindig kattintson az „Igen” gombra a csomagok kihagyásához, mivel nincs rá szükség.

  Hvordan installere Nova Kodi Build

visszaállítja a kodi

# 15. Az Ares varázsló elkezdi a Kodi biztonsági mentését. Így fog kinézni a haladás.

biztonsági másolat kodi az arázsvarral

# 16. Amikor a Kodi biztonsági másolatot készít, egy felbukkanó ablak megkérdezi, szeretné megtekinteni az átugorott fájlokat. Kattintson a “Nem” gombra a folytatáshoz (vagy válassza az “Igen” lehetőséget, ha valóban meg akarja látni az átugorott fájlokat). És ne felejtsük el figyelmen kívül hagyni az ebben az utasításban megjelenített kihagyott fájlok teljes méretét. Mint láthatja, a szám helytelen (36722318 MB átalakul 36722 GB-ra, ami majdnem 4600-szorosa a FireStick készülék maximális 8 GB-os méretének). Ez egyértelműen hibás.

ares biztonsági varázsló

A következő részben megtanuljuk, hogyan állíthatja vissza a Kodi-t. A következő szakaszban bemutatjuk, hogyan lehet visszaállítani.

2. LÉPÉS – A Kodi alaphelyzetbe állítása a FireStick-en

Kétféle módon állíthatja vissza a Kodi-t. Az egyik a Kodi adatainak törlése eltávolításuk nélkül. A másik az, hogy távolítsa el az alkalmazást a FireStick alkalmazásból, és távolítsa el az összes kapcsolódó adatot. Nézzük meg mindkettőt egyenként.

Így néz ki a Kodi az összes telepített kiegészítő előzetes visszaállítása után.

alaphelyzetbe állít kodi a tűzoltón

1. módszer: Törölje a Kodi adatait

Most megtanuljuk, hogyan lehet a Kodi-val kapcsolatos adatokat törölni. Ez a módszer egyszerűbb és szinte könnyű, mivel kiküszöböli a Kodi eltávolításának szükségességét, ami további lépés. Az adatok törlésével a Kodi megmarad a FireStick-en, de eltávolítja az összes kiegészítőt és azok beállításait, testreszabását, a Kodi beállításait és minden mást. Tehát, ha szeretné tudni, hogyan állíthatja vissza a Kodi gyári beállításait, akkor egyszerűen törölje az adatokat. Megmutatom, hogyan.

# 1. A távirányítóval válassza a „Beállítások” elemet a FireStick kezdőképernyőjén a felső menüben.

reset kodi amazon tűz

# 2. Most keresse meg az „Alkalmazások” menüt, és nyissa meg a távvezérlő „Kiválaszt” gombjának megnyomásával

tűzoltó alkalmazások

# 3. Nyissa meg a „Telepített alkalmazások kezelése”

Hogyan távolítsuk el a kodi adatokat a tűzoltóról

# 4. Most látnia kell a FireStick eszközön telepített összes alkalmazás listáját. Görgessen le, válassza ki a Kodi menüpontot, és nyomja meg a távvezérlőn a „Kiválasztás” gombot az elérhető lehetőségek eléréséhez

hogyan lehet törölni az adatokat a kodiról

# 5. A következő képernyőn kattintson az ‘Adatok törlése’ opcióra. A jobb oldalon további információkat talál a Kodi-ról a FireStick-en, beleértve az elfogyasztott tárterületet is. Az alábbi képen maga a Kodi alkalmazás 164 MB helyet foglal el, míg a kapcsolódó adatok 125 MB méretűek.

Hogyan töröljük a Kodi adatait a tűzoltó eszköz számára

# 6. A művelet megerősítéséhez kattintson a következő képernyőn még egyszer az „Adatok törlése” elemre

hogyan lehet visszaállítani a kodi

# 7. Csak egyszer nyomja meg a távvezérlő Vissza gombját, hogy visszatérjen az előző menübe. Jobb oldalon láthatja, hogy a Kodi adatok törlődtek.

Hogyan lehet eltávolítani a kodi adatokat

# 8. Visszatérés a kezdőképernyőhöz, és lépjen a “Saját alkalmazások” oldalra & Játékok szakasz. Futtassa innen Kodi-t. Látni fogja: „Felkészülés az első futásra” (lásd az alábbi képet). Ez azt jelenti, hogy az összes Kodi adat törlődik, és visszaállította a Kodi alapértelmezett értékét.

nyissa meg a kodi alaphelyzetbe állítást

# 9. Amikor a Kodi kezdőképernyőjén a Kiegészítők szakaszba lép, láthatja, hogy az összes kiegészítő eltávolításra került. Kodi most olyan jó, mint új.

Kodi a tűzoltón

Ebben a részben megtanultuk, hogyan állíthatja vissza a Kodi-t a FireStick-en az adatok törlésével. A következő módszerben meglátjuk, hogyan lehet eltávolítani Kodi-t a FireStick-ből.

2. módszer: Távolítsa el a Kodi-t a FireStick-ről

Természetesen a Kodi alaphelyzetbe állításának másik módja a FireStick teljes eltávolítása, majd újratelepítése. Ez egy hosszabb idejű folyamat, de ugyanazokat az eredményeket hozza. Időnként az eltávolítás és újratelepítés bizonyos problémákkal foglalkozik, amelyeknél az adatok nem törölhetők.

  Cara Memasang Supremacy Addon di Kodi

Tehát nézzük meg, hogyan lehet eltávolítani a Kodi-t a FireStick-en.

# 1. Az első módszerhez hasonlóan válassza a „Beállítások” elemet a FireStick kezdőképernyőjén, majd kattintson a menü „Alkalmazások” elemére. Most kattintson a „Telepített alkalmazások kezelése” elemre, majd válassza a „Kodi a listából” lehetőséget..

Hogyan lehet eltávolítani a Kodi-t a tűzoltóról

# 2. Ismét a következő menü jelenik meg. Ezúttal kattintson az „Eltávolítás” elemre.

Távolítsa el a Kodi -tűz-botot

# 3. A művelet megerősítéséhez kattintson a következő képernyőn még egyszer az „Eltávolítás” elemre.

Hogyan lehet eltávolítani Kodi-t a FireStick-ből

Ezzel eltávolítja a Kodi-t FireStick-eszközéről. A Kodi újratelepítésekor az összes adat eltávolításra kerül.

A Kodi alkalmazás újratelepítéséhez menjen ide, hogy megtanulja, hogyan kell a FireStick-et börtönbe helyezni a Kodi-val.

3. LÉPÉS – A biztonsági másolatban készített Kodi adatok helyreállítása az Ares varázsló segítségével

Most, hogy visszaállította a Kodi-t, visszaállítania kell az 1. lépésben létrehozott biztonsági másolatot. Mivel az Ares varázslóval készített biztonsági másolatot, újból szüksége lesz az Ares varázslóra az adatok visszaállításához..

A visszaállítási folyamat során az összes kiegészítő eltávolításra kerül, beleértve az Ares varázslót is. Ezért újra telepíteni kell.

Ezt elolvashatja, ha telepíti az Ares varázslót a Kodi-ra.

# 1. A telepítés után futtassa az alkalmazást, válassza a tetején a „Biztonsági másolat” fület, majd kattintson a „Visszaállítási fájl” menüpontban a „Biztonsági másolat kiválasztása” lehetőségre (lásd az alábbi képet)

hogyan állítsa vissza a Kodi gyári beállításait

# 2. A bal oldali menü panelen az Ares varázsló beállításaiban válassza a „Visszaállítás” lehetőséget

hogyan lehet visszaállítani a kodi adatmentést az alaphelyzetbe állítás után

# 3. Most kattintson a „Biztonsági másolat fájl” elemre a jobb oldalon

hogyan lehet visszaállítani a Kodi-t a tűzoltón

# 4. Most nyissa meg a „Gyökér fájlrendszert”, és keresse meg azt a mappát, amelyben a Kodi-adatokat korábban mentette. Az én esetemben Root fájlrendszer lenne > SD kártya > mentések > Kodi.

Kattintson a biztonsági másolat fájlra, amelyről vissza szeretné állítani az adatokat

hogyan telepítse újra a kodi a tűzoltóra

# 5. Ezután kattintson a ‘OK’ gombra a folytatáshoz

hogyan lehet visszaállítani a Kodi-t a tűzoltón

# 6. Most kattintson a jobb oldali „Visszaállítás” szakasz „REFRESH” elemére

hogyan lehet visszaállítani a kodi

# 7. Kattintson az alján található „Biztonsági mentés visszaállítása” gombra

hogyan lehet eltávolítani a kodi-t a tűzoltóról

# 8. Ha valamelyik beállítást megváltoztatta azóta, hogy az alaphelyzetbe állítást követően telepítette a Kodi-t, és meg akarja őrizni azokat, válassza ki a kívánt opciókat a következő felbukkanó ablakban, majd kattintson a „Folytatás” gombra. Ha egyik opciót sem választja ki, akkor az aktuális beállításokat felülbírálhatja.

visszaállítja a Kodi-t a tűzhelyen

# 9. Amikor a Kodi-adatok helyreállnak, megjelenik a „Visszaállítás befejezve” megerősítés. A folytatáshoz kattintson az „OK” gombra.

hogyan lehet visszaállítani a kodi biztonsági mentést az arázsvarázslóval

# 10. A guisettings.xml megfelelő alkalmazásához a Kodi-t erővel be kell zárni. Ehhez kattintson az „OK” gombra. Ez visszatér a FireStick felületre, ahonnan újraindíthatja a Kodi-t.

visszaállítani a kodi biztonsági mentést

# 11. Menj vissza a Kodi kezdőképernyőjére. Mint láthatja, nem minden kiegészítő került visszaállításra. Ez igazolja azt, amit korábban mondtam, hogy az adatok csak részben vannak mentve. Sajnos ez a legjobb, amit tehetünk. De ez időt és erőfeszítést takarít meg, mivel nem kell a Kodi-t a nulláról beállítania.

hogyan lehet visszaállítani a Kodi-t a tűzoltón

Mi a helyzet a hiányzó kiegészítőkkel / építőkkel?

Mint már említettem, az Ares varázsló visszaállítja az adatokat, de lehet, hogy nem azok a teljes adatok, amelyek a Kodi alaphelyzetbe állítása előtt voltak. Tehát, ha hiányzik néhány kiegészítő vagy éppen újra szükséges építés, akkor ezeket mindig újratelepítheti. A következő erőforrás-linkeket ellenőrizheti kiegészítők, épületek és alkalmazások hozzáadására.

  • A legjobb Kodi kiegészítők
  • A legjobb Kodi épít
  • A legjobb FireStick alkalmazások

Kodi pihenése (Video útmutató)

Csomagolás fel

Tehát most megtudta, hogyan lehet biztonsági másolatot készíteni a Kodi -ról, visszaállítani a Kodi-t, eltávolítani és újratelepíteni a Kodi-t, és hogyan lehet visszaállítani a Kodi-adatokat a Fire TV / Stick-en. A Kodi alaphelyzetbe állítása vagy eltávolítása minden bizonnyal javítja a teljesítményt, és felszabadít a FireStick tárolóhelyén is helyet. Vagy ha úgy érzi, hogy a Kodi alkalmazás megkönnyíti az összes kiegészítő használatát, és építi azokat, amelyeket már nem is használ, az újraindítás valószínűleg a megfelelő út.

Összefüggő:

Hogyan viselkedni Jailbreak Fire Stick
A Cinema APK telepítése a Fire Stick-re
Hogyan lehet frissíteni a Kodi-t a Fire Stick-en
Hogyan javíthatjuk a Kodi pufferelést
Hogyan telepítsük a VPN-t a FireStick-re