Да ли је Коди законит и безбедан за употребу?

>

Коди је стекао велику популарност у недавној прошлости, захваљујући својој способности да тренутно трансформише ваш уређај у медијски центар. Користим Коди већ неколико година и не бих усредсређивао речи рекавши да је то вероватно најбољи медијски плејер који сам до сада имао прилику да користим. Коди не само да репродукује медије из локалног складишта, већ и своју стварну моћ лежи у олакшању онлајн стриминга кроз разне додатке. Коди вам омогућава приступ садржају без дна на вебу. А, постоје стотине бесплатних додатака који вам омогућавају да зароните у том базену.

То је изванредно! Зар не? Сигурно је. Међутим, Коди је такође био предмет легалних расправа, јер вам омогућава да бесплатно преносите садржај заштићен ауторским правима. Можда сте се питали – да ли је Коди законит и сигуран или могу да се нађем у правним тешкоћама помоћу овог медијског плејера? Чули смо много о Кодију и разумем одакле потичу ваша страховања. Због тога пишем овај чланак да бих вам помогао да одговорим на нека од ваших питања и да вам дам јасније стање правног статуса Коди медиа плаиера.

је коди легално

Оно што ћу делити са вама није закључно, али мора вам помоћи у неким вашим сумњама.

Је Коди Легал?

Легалитети око Кодија остају углавном двосмислени јер још увек нису донети јасни закони против струјања садржаја заштићеног ауторским правима, готово нигде у свету. Иако апсолутно нема сумње у чињеницу да је сам Коди легални медијски играч. Преузимање и инсталирање Коди-ја не изазива никакве прекршаје. У ствари, Коди је већ доступан преко званичних продавница апликација попут Андроид-овог Гоогле Плаи-а и Мицрософт Сторе-а. Ове продавнице никада неће угостити нелегалну апликацију.

Коди као самостална апликација је легална. Неки додаци Коди омогућавају бесплатан приступ садржају заштићеном ауторским правима који кориснике повлачи унутар распона легалног радара. Наравно, као што сам већ рекао, не постоје црно-бели закони против стриминга заштићеног ауторским правима. Али, то не значи да је играње бесплатног, лиценцираног садржаја легално; у ствари, то би могло бити веома илегално и довести вас у невољу. Много је људи примило законске обавијести о незаконитом преносу садржаја заштићених ауторским правима. Оно што желим рећи је да су закони недвосмисленији за оне који складиште и дистрибуирају пиратски садржај заштићен ауторским правима.

  Beste Kodi-builds (bijgewerkt voor februari 2023)

Коди додаци популарније се називају додаци Коди и постоји на стотине њих. Већина ових додатака је бесплатна и омогућава вам да бесплатно преносите лиценцирани садржај, попут филмова и емисија. Коди додаци преузимају се кроз складишта која смештају више додатака. Постоји једно службено спремиште, које се назива Коди Адд-он Репоситори. Службена продавница има све легалне додатке који или омогућавају приступ бесплатним садржајима у јавном домену или имају садржаје засноване на претплати.

Ако преузимате и користите додатак из званичног складишта, не морате се бринути око легалности. Међутим, складишта трећих страна са додацима трећих страна која обећавају бесплатан проток садржаја заштићених ауторским правима чине ствари мало комплицираним.

Бесплатно преношење лиценцираног садржаја очигледно је кршење закона о ауторским правима. Међутим, питање на које се тражи одговор је – колико су кажњиве ове бесплатне активности онлајн стриминга?

Је Коди Легал у САД-у?

Дозволите ми да одговорим на ваше питање – Да ли је Коди легалан у САД-у? Закони о ауторским правима против онлајн струјања бесплатног садржаја у САД-у нису баш оно што бих назвао “јасним”. Али, видео сам да се многи људи заплећу у правну збрку због гледања бесплатног, заштићеног ауторског права садржаја. На пример, чуо сам да неколико корисника шаље обавештења, упозоравајући их на илегалне активности стриминга.

Једна ствар која је апсолутно сигурна јесте да је продаја и дистрибуција заштићеног ауторског права кршење закона о ауторским правима и починиоци се такође могу суочити са великим новчаним казнама и робије. Дакле, ако постоји додатак треће стране који нуди бесплатан проток садржаја заштићен ауторским правима, то је нелегални додатак и програмери могу бити инкриминисани.

Вјероватно је најбоље оставити нагађања и остати безбједан. Користите ЕкпрессВПН и осигурајте да све ваше мрежне активности не могу да се прате.

Да ли је Коди легалан у ЕУ и остатку света?

У Европској унији и другим деловима света закони о ауторским правима једнако су нејасни као у САД-у. У већини земаља је законито користити Коди, јер овај софтвер сам по себи не крши законе. Међутим, коришћење Коди додатака за гледање садржаја заштићених ауторским правима лако би вас могло довести у проблеме са правом, без обзира у којем делу света живите.

  Come installare Boom Kodi Builds

Закони су строжи када су у питању чување и дистрибуција лиценцираног садржаја. Промовисање и оглашавање алата за бесплатно струјање путем интернета привлаче велике казне (стотине хиљада долара) и више година затвора..

На пример, продаја стреаминг сет-топ бок-а или уређаја (као што је ФиреСтицк) заједно са Коди-ом и његовим унапред инсталираним додацима је прекршај у многим земљама. Европски суд недавно је пресудио против Холанђанина који је продавао унапред натоварене кутије Коди. Оно што је најважније јесте да сама продаја кутије није била илегална. Оно што је учинило незаконитим била је чињеница да је Коди прединсталирао и промовисао пиратерију.

Како безбедно пребацити на Коди

Ваша влада, ваш даватељ интернетских услуга, па чак и неке треће стране можда воде рачуна о томе шта радите на вебу. Али, своје интернет активности увек можете да сакријете од знатижељних очију. Најједноставније решење за то је коришћење ВПН-а за Коди.

ВПН маскира вашу интернетску везу и спречава праћење или праћење ваших мрежних активности. Уз ВПН, Коди можете сигурно и без бриге да користите.

Лично препоручујем коришћење ЕкпрессВПН-а за заштиту ваше интернет везе. Користим га већ дуже време и приметио сам да је то најбржи ВПН сервис. Екпресс ВПН такође је прилагођен Коди-ју.

Осим што маскира ваше интернетске активности, ЕкпрессВПН вам омогућава и струјање гео-ограниченог садржаја и помаже вам да избегнете пребацивање путем интернета.

Такође можете проверити ове озбиљне разлоге да стално користите ВПН.

Белешка: Не одобравам праксу илегалног стримовања садржаја заштићеног ауторским правима. Препоручујем употребу ВПН услуге за одржавање ваше приватности.

Да ли је Коди Апп безбедан за употребу?

Ако мислите да је време Коди законски безбедно или не, то питање делимично није одговорено због нејасних закона о ауторским правима. Уопштено, ако сте корисник који Коди користи само у забавне сврхе и не дистрибуира или промовише продају пиратског садржаја, Коди је прилично сигуран за вас. Али, не прихватајте моју реч и пазите на нове одлуке у вашој земљи или региону.

  Come installare Chronos Addon su Kodi

У случају да сте мислили да ли је Коди сигурна апликација без икаквог злонамјерног софтвера или вируса, онда је много лакше одговорити на питање. ДА! Коди је сигурна апликација. Не садржи злонамерне програме. То неће наштетити вашем уређају.

Као што сам вам већ рекао, Коди је домаћин у многим званичним продавницама апликација као што су Гоогле Плаи и Мицрософт Сторе. Познато је да ове продавнице стављају било коју апликацију кроз строгу провјеру и вишеструке тестове прије него што их угостите. Оно што желим рећи је да је сам Коди потпуно сигурна апликација која не представља претњу за уређај на који је инсталиран.

Међутим, имајте на уму и додатке које инсталирате на Коди. Тамо су стотине додатака. Иако је пуно њих на сигурном, то са свима није случај. Увек инсталирајте додатак из поузданог извора. Званично складиште додатака Коди садржи све сигурне додатке. Али, када преузимате додатке других произвођача, најбоље је потражити оне који су популарни и који су већ издржали тест времена. Можете погледати врхунске Коди додатке за које сам сматрао да су сигурни за инсталацију од овог писања.

Закључак

Јасно је утврђено да је сам Коди легални медијски играч. Инсталирање и коришћење Коди-ја за гледање садржаја заштићених ауторским правима преко овлашћених извора је легално. Бесплатна мрежна струја лиценцираног садржаја често доводи до тешких ситуација. Као корисник, мало је вероватно да ћете привући казне или казне за стриминг лиценцираног садржаја. Међутим, они који дистрибуирају, продају или промовишу пиратски садржај или алате за приступ таквом садржају очигледно крше законе и подвргавају им се строге казне и затворске казне. Не одобравам кршење ауторских права и подстичем вас да гледате бесплатан садржај доступан само у јавном домену. Иако препоручујем кориштење ВПН услуге како бисте маскирали ваше мрежне активности од ваше владе или даватеља интернетских услуга.

Повезан:

Да ли су ВПН-ови легални?
Да ли је незаконито од Јаилбреак-а ФиреСтицк?
Је ли Террариум ТВ законит и сигуран за употребу?

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me