Как да проверите журнала за грешки в Kodi за повече информация и бързо отстраняване

>

В това ръководство ще ви покажа как да проверите регистрационния файл на Kodi на Kodi 18.5 & Kodi 17.6. Ръководството обхваща ръчния процес за всички популярни устройства, поддържани от Kodi. Ще получите и подробни инструкции за инсталиране на съответните Kodi добавки. 

Защо имам нужда от журналния файл на Kodi, който може да поискате? Kodi е страхотен медиен плейър, използван от милиони по целия свят. Но, не е перфектно. Понякога се натъквате на грешки, които сякаш не отшумяват. След това можете да потърсите помощ в официалните форуми на Kodi или от експерт по Kodi, който може да познавате. Този, който отстрани проблема ви, вероятно ще ви поиска файла на журнала Kodi. Може би сте забелязали съобщението „Проверете дневника за повече информация“, заедно с грешки в Kodi. Файлът на дневника съдържа информация, специфична за грешката, като по този начин ни позволява да намерим по-подходящи и точни решения.

В това ръководство ще научите как да проверите дневника на Kodi. Първо ще видите как ръчно да намерите файла на журнала Kodi, намиращ се в хранилището на устройството. По-късно ще ви запозная с две добавки на Kodi, които ви позволяват да имате достъп до местоположението на дневника на Kodi от приложението Kodi. Продължавай да четеш!

Внимание KODI Потребители: Прочетете, преди да продължите

Kodi Addons / builds предлага неограничено поточно съдържание, но също така може да ви изпадне в правни проблеми, ако бъдете хванати за стрийминг на безплатни филми / телевизионни предавания / спорт. На потребителите на Kodi настоятелно се препоръчва винаги да свързват VPN, докато стриймират онлайн. Един добър Kodi VPN крие вашата идентичност, заобикаля правителственото наблюдение, геоблокираното съдържание и дроселирането на ISP (което също помага при без буферно стрийминг).

Използвам ExpressVPN, който е най-бързият и сигурен VPN. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon FireStick. Вие получавате 3 месеца безплатно и спестявате 49% от годишните си планове. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не сте доволни, винаги можете да поискате възстановяване на средства.

Кликнете ТУК, за да получите 3 месеца безплатно и спестите 49% от ExpressVPN

Прочетете: Как да инсталирате и използвате Kodi VPN

Как да проверите Kodi Log ръчно

Можете също да проверите ръчно файла на Kodi. Дневният файл е прост текстов файл. Следователно, можете да го отворите с всеки основен текстов редактор / зрител, като например Notepad в Windows.

Ще трябва ръчно да се придвижите до папката в хранилището на устройството, където се намира лог файлът. Пътят до папката варира в различните устройства.

Ето списъка с местоположението на дневника на Kodi по устройства. В случай, че не можете да намерите файла, използвайте добавката за зареждане на Logfile на Kodi.

Проверете Kodi Log File в Windows

Потребителите на Windows могат да следват пътя по-долу.

Windows Drive (обикновено C 🙂 > Потребители > {Име} > AppData > Пакети > XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p > LocalCache > Роуминг > Коди > Kodi.log

Намерете Kodi Log на Mac

Ако сте потребител на MacBook, трябва да намерите файла на журнала Kodi на следното място.

  SkyDark Kodi Build Nasıl Kurulur

Потребители > {Име} > Библиотека > Поддръжка на приложения > Коди > Kodi.log

Намерете местоположението на Kodi Log на Android

Съхранение на устройства > андроид > Данни > org.xbmc.kodi > файлове > .Коди > температура > kodi.log

В устройствата с Android папката „.kodi“ е скрита. Първо ще трябва да го скриете, за да получите достъп до лог файла. Всички приложения за файлов мениджър имат опция в настройките, за да се скрият скритите папки и файлове. Например, ако използвате ES File Explorer, можете да направите скритата папка и файлове видими, като включите „Покажи скрити файлове“ от Настройки > Настройки на дисплея.

проверете в дневника за повече информация kodi грешка

Проверете Kodi Log в iOS

частен> Var > Подвижен > Библиотека > Предпочитания > Коди > kodi.log

Kodi Log File в Linux

Потребителите на Linux могат да проверяват регистрацията, като следвате пътя по-долу-

Root папка > .Коди > kodi.log

Как да проверите Kodi Log on FireStick

Можете да използвате всеки файлов мениджър, за да видите файла на журнала Kodi, който е записан в хранилището на FireStick. Предпочитам ES File Explorer, който е едно от най-добрите приложения на FireStick за изследване на FireStick съхранение.

 • Вземете ES File Explorer – От екрана за дома на FireStick изберете иконата за търсене в горния десен ъгъл и напишете „ES File Explorer“ (без кавичките). Изберете ES File Explorer в резултата от търсенето и щракнете върху него, като натиснете бутона за избор на вашето дистанционно. Следвайте инструкциите на екрана, за да инсталирате това приложение.

как да проверите kodi log on firestick

 • Стартирайте приложението от „Вашите приложения & Секцията за игрите, след като е инсталирана. Сега отворете опцията за настройки отляво

firestick kodi log

 • Кликнете върху „Настройки за показване“

проверете дневника за повече информация

 • Превъртете надолу до „Покажи скрити файлове“ и го активирайте, като поставите отметка в квадратчето до него

kodi журнал за местоположението на файловете

 • Върнете се на началния екран на ES File Explorer. Маркирайте опцията „Local“ в лявата колона, разгънете я и кликнете върху втората опция „Home“ (тази без иконата на дома до нея)

fistreick kodi log file location

 • Сега отворете папката на Android

kodi грешка в дневника на грешки

 • Навигирайте до данните > org.xbmc.kodi > файлове >  темп. Тук ще видите файла „kodi.log“.

как да проверите kodi log on firestick

Така че това е начинът, по който проверявате дневника Kodi на устройството си FireStick или Fire TV. Ако имате нов Fire TV Stick и нямате Kodi върху него, следвайте връзката по-долу за ресурси.

 • Как да Jailbreak FireStick
 • Как да инсталирате Kodi на FireStick

Прегледайте дневника на Kodi с „Log Viewer за Kodi“ Addon

Ако по някаква причина не можете да отидете до лог файла в хранилището на вашето устройство, винаги можете да използвате добавка Kodi, наречена „Log Viewer за Kodi“. Тази добавка ще ви позволи да преглеждате регистрационните файлове от Kodi, без да се налага да търсите папката.

Log Viewer за Kodi е наличен в официалното хранилище на добавки Kodi. Ще ви покажа как да инсталирате тази добавка. Ето стъпките.

# 1. Първото нещо, което трябва да направите, е да кликнете върху опцията „Добавки“ в лявата странична лента. Ще го намерите на началния екран на Kodi.

Журнал за грешки в Kodi

# 2. Сега кликнете върху иконата на отвореното поле в горния ляв ъгъл, която също се нарича Package Installer.

Kodi log viewer

# 3. Отворете опцията „Инсталиране от хранилището“

Местоположение на журнала Kodi

# 4. На следващия екран щракнете върху хранилище за добавки Kodi

kodi грешка

# 5. Превъртете надолу и изберете „Програмни добавки“

как да проверите коди дневник

# 6. Сега превъртете надолу до секцията „L“. Ще се наложи малко превъртане. Изберете добавката „Log Viewer за Kodi“

как да проверя вход при kodi

# 7. Просто кликнете върху бутона „Инсталиране“ в долната лява част на следващия екран, за да инсталирате добавката за преглед на Kodi Log Viewer

Kodi log viewer

# 8. Изчакайте инсталирането на добавката. Не трябва да отнема повече от 30 до 60 секунди. Когато инсталацията приключи, в горния десен ъгъл ще се появи известие с надпис „Добавена инсталирана“

  Hoe Nole Cinema Addon op Kodi te installeren

Местоположение на журнала Kodi

# 9. Сега се върнете на началния екран на Kodi и отворете Добавки  > Програмни добавки Сега ще видите добавката „Log Viewer за Kodi“ сред другите програмни добавки. Кликнете върху него, за да отворите добавката

проверете в дневника за повече информация kodi грешка

# 10. Сега ще видите три опции – Покажи дневник, Покажи стар дневник и настройки. Можете да прегледате най-новите дневници в секцията „Покажи дневника“. Ако сте попаднали на която и да е грешка в Kodi, това е разделът, който ще искате да отворите, за да получите най-новите дневници на Kodi.

В случай, че искате да прегледате по-старите дневници, ще ги намерите в секцията „Покажи стария журнал“.

В секцията „Настройки“ можете да настроите някои настройки и да персонализирате дисплея на дневника. Ще поговорим за Настройките по-късно. Първо, нека отворим „Покажи дневника“

как да проверите коди дневник

# 11. Ето как ще изглежда вашият журнал Kodi. Не съм сигурен защо, но дървените трупи са сортирани първо по-стари. За най-новите дневници ще трябва да превъртите надолу до края. Но можете да промените начина на сортиране на дневниците и първо да видите най-новите.

kodi грешка

#12. Стартирайте Log Viewer за Kodi отново и този път отворете „Настройки“

къде да намерите файл с код на грешка

# 13. Това ще видите в секцията Настройки. Активирайте „Invert Log (най-новият първи)“, за да сортирате дневниците по-нови към по-стари. Активирането на тази опция също ще позволи „Брой редове да се показват“. Можете да показвате редовете „Всички“ или да изберете числото, което искате (20, 50 и 100 са другите опции)

подробности за грешка kodi

Ако искате да покажете журнала Kodi автоматично, когато грешката е възникнала, активирайте „Покажи дневника, когато възникне грешка“.

Ако активирате „Използване на персонализирано текстово поле“, ще се показват дневниците в режим на цял екран

Активирайте Debug Logging за повече информация за грешка

Ако Kodi или добавка се държи нередно и търсите помощ от експертите, ще искате да се уверите, че предоставяте възможно най-много информация за грешката. Това помага на специалистите по поддръжка на Kodi да разберат по-добре проблема и да предложат по-подходящи решения.

Регистрирането на грешки, когато е активирано, добавя допълнителна информация за грешката в журналите на Kodi. Тази добавена информация може да бъде жизненоважна при решаването на проблема. Така че, преди да генерирате лог файла с помощта на „Log Viewer за Kodi“ или друга добавка, ще си струва да отделите време, за да активирате Debug Logging.

Ето как можете да направите това:

# 1. Отворете менюто Настройки, като щракнете върху иконата на зъбчатка в горния ляв ъгъл на началния екран на Kodi

настройки на kodi

# 2. Сега отворете „System settings“ от списъка с опции на Kodi 17.6 или просто „System“ в Kodi 18

настройки на системата kodi

# 3. Изберете „Регистрация“ в лявата странична лента и ще видите свързаните опции вдясно. Както можете да видите на изображението по-долу, включете „Активиране на регистрирането на грешки“, като преместите превключвателя. В момента, в който направите това, в горния ляв ъгъл на прозореца Kodi ще започне да се показва допълнителна информация за дневника.

разположение на файла на регистрационния файл за грешка kodi

Не е нужно да се занимавате с тази информация. Но това ще добави някои наистина полезни данни в дневника на Kodi, които разработчиците или експертите от Kodi Support Forum могат да използват за отстраняване на проблема. Всичко, което трябва да направите, е да рестартирате Kodi, след като активирате тази опция, и да възпроизведете грешката. Много лоши детайли ще бъдат добавени към лог файла.

Знам, че това допълнително наслагване върху всеки екран на Kodi може да бъде доста досадно. Може да привлече вниманието ви от съдържанието, докато гледате филм или друго съдържание. Но не е нужно непрекъснато да поддържате „Активиране на регистрирането на грешки“. След като регенерирате грешката и добавите повече подробности към дневника, можете да я изключите отново.

  Hur man fixar "Det gick inte att installera en beroende" på Kodi

Как да качвате Kodi Log Error Log директно към сървъра с Kodi LogFile Uploader

Log Viewer за плъгин Kodi ви позволява да преглеждате дневниците. Това е добре! Но какво ще стане, ако трябва да споделите регистрационните файлове на форума за поддръжка или експерт? Разбира се, един от начините е да намерите лог файла в устройството за съхранение и да качите файла във форума за поддръжка на Kodi. Това изглежда като дълъг процес и често потребителите не могат да намерят папката на дневника. За щастие, има по-лесен начин.

Можете да качите своите регистрационни файлове директно на сървъра и да споделяте URL адреса със съответните лица, като използвате добавката „Kodi Logfile Uploader“. Тази добавка е налична и в официалния хранилище за добавки Kodi.

Ще ви покажа как да инсталирате и използвате Kodi Logfile Uploader. Деактивирах отписването на грешки, тъй като той крие иконите в горната част и изображенията няма да са ви много ясни. Затова не забравяйте да включите вписването на грешки преди да следвате стъпките по-долу.

# 1. Отворете добавките отново от началния екран и кликнете върху иконата Open Package горе вляво

инсталатор на Kodi Addon

# 2. Отново отворете опцията „Инсталиране от хранилище“ на следващия екран и след това изберете „Ресурси за добавки на Kodi“

коди логър качване

# 3. Сега отворете Програмни добавки

как да качите код на грешка

# 4. Превъртете надолу до секцията „K“ и кликнете върху добавката „Kodi Logfile Uploader“

kodi uploadfile logfile

# 5. Кликнете върху „Инсталиране“ на следващия екран (бутонът в долния десен ъгъл) и както винаги, изчакайте да се инсталира добавката. Когато видите известието за инсталирана добавка в горния десен ъгъл на екрана, това означава, че е добре да отидете.

kodi грешка

# 6. Сега се върнете на началния екран и отворете Добавки > Програмирайте добавки и тук трябва да видите иконата за добавка

как да проверите коди дневник

# 7. Отворете добавката. Първо се появява подкана с въпрос дали искате да прегледате регистрационния файл или да го качите. Кликнете върху „Преглед“, за да видите логфайла. Кликнете върху „Качване“, за да го качите.

След като щракнете върху качване, ще се появи нов изскачащ прозорец с URL адрес. Можете да получите достъп до този URL адрес, за да видите журналите. Споделете този URL адрес с описанието на проблема във форума за поддръжка на Kodi.

проверете в дневника за повече информация kodi грешка

Както можете да видите, има QR код за лог файла. Просто сканирайте кода с мобилния си телефон и ще получите линка за изтегляне на файла на вашето устройство.

Всеки път, когато отворите тази добавка, се генерира нов URL адрес с актуализирания логфайл.

# 8. Ето как ще изглеждат детайлите на дневника на грешки в Kodi, когато се гледат през URL адреса:

kodi грешка

Журнал на грешки в Kodi: Преминаване

Когато се сблъскате с грешка в Kodi, за която не можете да намерите решението, можете да потърсите помощ от форума за поддръжка на Kodi или друг експерт по Kodi, който може да познавате. Има голям шанс да бъдете помолени за файла на журнала Kodi. Този файл има всички необходими подробности за грешката в Kodi и помага да се намери по-точно решение. Можете да отидете до файла kodi.log през пътя, който съм предоставил. Ако обаче откриете, че това е малко изчертано, можете да инсталирате Log Viewer за Kodi и Kodi Logfile Uploadfile добавки.

И двете добавки се намират в официалното хранилище за добавки Kodi. Не се нуждаете от дневника всеки ден. Но когато получите съобщение за грешка „Проверете дневника за повече информация“, трябва да знаете как да го получите. За това става въпрос в тази статия. Надявам се да сте го намерили за полезен. Моля, не се колебайте да коментирате по-долу, ако имате някакви предложения или въпроси. Благодаря ви за четенето!

Свързани:

 • Как да актуализирате Kodi
 • Най-добър VPN за Kodi
 • Как да коригирате буферирането на Kodi
 • Как да получите Real-Debrid на Kodi
 • Как да нулирате Kodi на FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me