Kako provjeriti Kodi zapisnik pogrešaka za više informacija i brzo ispravljanje

>

U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako provjeriti Kodi logfile na Kodi 18.5 & Kodi 17.6. Vodič obuhvaća ručni postupak za sve popularne uređaje koji podržavaju Kodi. Također ćete dobiti detaljne upute za instaliranje relevantnih Kodi dodataka. 

Zašto trebam Kodi zapisnik koji možete tražiti? Kodi je sjajan medijski igrač koji koriste milijuni širom svijeta. Ali, nije savršeno. Ponekad naiđete na pogreške koje kao da ne nestaju. Tada možete potražiti pomoć na Kodi službenim forumima ili od Kodi stručnjaka koje možda poznajete. Onaj koji riješi vaš problem vjerojatno će vas pitati za datoteku Kodi dnevnika. Možda ste primijetili poruku “Provjerite zapisnik za dodatne informacije” zajedno s pogreškama na Kodi-ju. Datoteka dnevnika sadrži podatke specifične za pogrešku i na taj način omogućava nam pronalazak relevantnijih i točnijih rješenja.

U ovom ćete vodiču naučiti kako provjeriti zapisnik na Kodi-ju. Prvo, vidjet ćete kako ručno pronaći datoteku zapisa Kodi koja se nalazi u spremištu uređaja. Kasnije ću vam predstaviti dva Kodi dodatka koja vam omogućavaju pristup lokaciji dnevnika Kodi iz aplikacije Kodi. Nastavi čitati!

Pažnja korisnika KODI: Pročitajte prije nego što nastavite

Kodi Addons / gradi nudi neograničen streaming sadržaja, ali mogao bi vas uvesti i u pravne probleme ako vas uhvate streaming free Filmovi / TV emisije / Sport. Korisnicima Kodi-a savjetuje se da uvijek povezuju VPN tijekom strujanja putem Interneta. Dobar Kodi VPN sakriva vaš identitet, zaobilazi vladin nadzor, geoblokirani sadržaj i protupožarno stanje davatelja internetskih usluga (što također pomaže u međusobnom međusobnom prijenosu).

Koristim ExpressVPN koji je najbrži i najsigurniji VPN. Vrlo je lako instalirati na bilo koji uređaj, uključujući Amazon FireStick. Dobivate 3 mjeseca besplatno i uštedite 49% na svojim godišnjim planovima. Također, dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca. Ako niste zadovoljni, uvijek možete zatražiti povrat novca.

Kliknite OVDJE da biste dobili 3 mjeseca besplatno i uštedjeli 49% na ExpressVPN-u

Pročitajte: Kako instalirati i koristiti Kodi VPN

Kako ručno provjeriti Kodi Log

Datoteku zapisa Kodi možete provjeriti i ručno. Datoteka zapisa je jednostavna tekstna datoteka. Stoga ga možete otvoriti s bilo kojim osnovnim uređivačem teksta / preglednikom poput Notepad-a u sustavu Windows.

Trebat ćete ručno otkriti mapu u spremištu uređaja u kojoj se nalazi datoteka dnevnika. Put do mape razlikuje se od uređaja.

Ovdje je popis mjesta Kodi dnevnika po uređajima. U tom slučaju datoteku ne možete pronaći, upotrijebite dodatak Kodi Logfile Uploader.

Provjerite Kodi datoteku dnevnika u sustavu Windows

Korisnici sustava Windows mogu slijediti put ispod.

Windows pogon (obično C 🙂 > Korisnici > {Korisničko ime} > Podaci aplikacije > paketi > XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p > LocalCache > roaming > kodi > Kodi.log

Pronađite Kodi Log na Macu

Ako ste MacBook korisnik, trebali biste pronaći datoteku zapisnika Kodi na sljedećoj lokaciji.

  Este Kodi legal și sigur de utilizat?

Korisnici > {Korisničko ime} > Knjižnica > Podrška za aplikacije > kodi > Kodi.log

Pronađite lokaciju Kodi Log na Androidu

Pohrana uređaja > Android > Podaci > org.xbmc.kodi > slika > .kodi > temp > kodi.log

U Android uređajima sakrivena je mapa “.kodi”. Morate ga prvo otkriti da biste pristupili datoteci dnevnika. Sve aplikacije za upravljanje datotekama u postavkama imaju mogućnost skrivanja skrivenih mapa i datoteka. Na primjer, ako koristite ES File Explorer, skrivenu mapu i datoteke možete učiniti vidljivim uključivanjem opcije “Prikaži skrivene datoteke” iz Postavke > Postavke zaslona.

provjerite u dnevniku za više informacija kodi error

Provjerite Kodi Log na iOS-u

privatna> var > mobilni > Knjižnica > Postavke > kodi > kodi.log

Datoteka Kodi Log na Linuxu

Korisnici Linuxa mogu provjeriti dnevnik slijedeći put ispod-

Korijenska mapa > .kodi > kodi.log

Kako provjeriti Kodi Log na FireSticku

Možete koristiti bilo koji upravitelj datoteka da biste pogledali datoteku zapisa Kodi koja je spremljena u FireStick pohranu. Više volim ES File Explorer koji je jedna od najboljih FireStick aplikacija za istraživanje FireStick pohrane.

 • Nabavite ES File Explorer – Na zaslonu FireStick početnih stranica odaberite ikonu za pretraživanje u gornjem desnom kutu i upišite “ES File Explorer” (bez navodnika). Izaberite ES File Explorer u rezultatu pretraživanja i kliknite ga pritiskom gumba za odabir na daljinskom upravljaču. Slijedite upute na zaslonu da biste instalirali ovu aplikaciju.

kako provjeriti kodi prijaviti se na firestick

 • Pokrenite aplikaciju iz odjeljka “Vaše aplikacije & Odjeljak Igre nakon što je instaliran. Sada otvorite opciju Postavke na lijevoj strani

firestick kodi log

 • Kliknite “Postavke zaslona”

provjerite zapisnik za dodatne informacije upozorenja

 • Pomaknite se prema dolje do „Prikaži skrivene datoteke“ i omogućite je potvrdnim okvirom pored nje

kodi log datoteku lokacije loga datoteke

 • Povratak na početni zaslon ES File Explorer. Označite opciju “Lokalno” u lijevom stupcu, proširite je i kliknite drugu opciju “Početna” (onu bez ikone kuće pored nje)

fistreick kodi log file location

 • Sada otvorite Android mapu

kodi error log log

 • Dođite do podataka > org.xbmc.kodi > slika >  temp. Ovdje ćete vidjeti datoteku ‘kodi.log’.

kako provjeriti kodi prijaviti se na firestick

Dakle, na ovaj način provjeravate Kodi zapisnik na svom FireSticku ili Fire TV uređaju. Ako imate novi Fire TV Stick i nemate Kodi na njemu, slijedite donju vezu veze.

 • Kako Jailbreak FireStick
 • Kako instalirati Kodi na FireStick

Pogledajte Kodi Dnevnik pomoću “Preglednika dnevnika za Kodi” Addon

Ako iz nekog razloga ne možete pristupiti datoteci dnevnika u vašoj pohrani uređaja, uvijek možete koristiti dodatak Kodi nazvan “Preglednik dnevnika za Kodi”. Ovaj dodatak omogućit će vam da pregledate zapisnike unutar Kodi-ja, a da ne morate potražiti mapu.

Preglednik dnevnika za Kodi dostupan je u službenom spremištu dodataka Kodi. Pokazat ću vam kako instalirati ovaj dodatak. Evo koraka.

# 1. Prvo što trebate učiniti je kliknuti opciju “Dodaci” na lijevoj bočnoj traci. Pronaći ćete ga na početnom zaslonu Kodija.

Zapisnik pogreške kodi-a

# 2. Sada kliknite ikonu otvorenog okvira u gornjem lijevom kutu, koja se također naziva Installer Package.

Kodi preglednik dnevnika

# 3. Otvorite opciju “Instaliraj iz spremišta”

Kodi zapisnik

# 4. Na sljedećem zaslonu kliknite Kodi Add-on Repository

kodi dnevnik pogreške

# 5. Pomaknite se malo prema dolje i odaberite “Programski dodaci”

kako provjeriti kodi log

# 6. Sada se pomaknite dolje do odjeljka ‘L’. Trebat će vam malo pomicanje. Odaberite dodatak “Preglednik zapisa za Kodi”

kako provjeriti prijavu na kodi

# 7. Jednostavno kliknite gumb “Instaliraj” u donjem lijevom kutu sljedećeg zaslona da biste instalirali dodatak Kodi Log Viewer

  Kako instalirati Neptune Rising na Kodi

Kodi preglednik dnevnika

# 8. Pričekajte instalaciju dodatka. Ne bi trebalo trajati više od 30 do 60 sekundi. Kad je instalacija dovršena, pojavit će se obavijest koja kaže “Dodatak instaliran” u gornjem desnom kutu

Kodi zapisnik

# 9. Vratite se na početni zaslon Kodi i pomaknite se na Dodaci  > Programski dodaci. Sada ćete vidjeti dodatak “Preglednik dnevnika za Kodi” među ostalim programskim dodacima. Kliknite ga kako biste otvorili dodatak

provjerite u dnevniku za više informacija kodi error

# 10. Sada ćete vidjeti tri mogućnosti – Prikaži dnevnik, Prikaži stari dnevnik i Postavke. Najnovije zapisnike možete pogledati u odjeljku “Prikaži dnevnik”. Ako naiđete na bilo koju Kodi grešku, ovo je odjeljak koji ćete htjeti otvoriti da biste dobili najnovije Kodi zapise.

U slučaju da želite pregledati starije zapisnike, naći ćete ih u odjeljku “Prikaži stari dnevnik”.

U odjeljku “Postavke” možete prilagoditi neke postavke i prilagoditi prikaz dnevnika. O Postavkama ćemo govoriti kasnije. Prvo otvorimo “Prikaži dnevnik”

kako provjeriti kodi log

# 11. Ovako će izgledati vaš Kodi zapisnik. Nisam siguran zašto, ali trupce su prvo razvrstane po starijim. Za najnovije zapisnike morat ćete se pomicati sve do dna. No, možete promijeniti način sortiranja zapisnika i prvo pregledati najnovije zapise.

kodi dnevnik pogreške

# 12. Pokrenite Preglednik dnevnika za Kodi ponovo, a ovaj put otvorite “Postavke”

gdje pronaći kodi datoteku dnevnika pogreške

# 13. Ovo ćete vidjeti u odjeljku Postavke. Omogućite “Invert Log (najnoviji prvi)” da biste trupce razvrstali po starijim. Omogućivanje ove opcije također će omogućiti “Broj redaka za prikaz”. Možete prikazati retke “Sve” ili odabrati željeni broj (20, 50 i 100 su ostale opcije)

detalji pogreške kodi

Ako želite automatski prikazati zapisnik Kodi kada je došlo do pogreške, omogućite “Prikaži zapisnik kada dođe do pogreške”.

Omogući “Koristi prilagođeni tekstni okvir” prikazat će zapisnike u načinu cijelog zaslona

Za više informacija o pogrešci omogućite evidentiranje pogrešaka

Ako se Kodi ili dodatak ponaša nepristojno, a tražite pomoć stručnjaka, morat ćete osigurati što više informacija o pogrešci. To pomaže onima koji rješavaju probleme na Kodi Forumu za podršku da bolje razumiju problem i ponude relevantnija rješenja.

Zapisivanje pogrešaka, kad je omogućeno, dodaje dodatne informacije o pogrešci u Kodi zapisnicima. Te bi dodatne informacije mogle biti od vitalne važnosti za rješavanje problema. Dakle, prije nego što generirate zapisničku datoteku pomoću “Preglednika dnevnika za Kodi” ili bilo kojeg drugog dodatka, vrijedno je vašeg vremena za omogućavanje ispravljanja pogrešaka..

Evo kako to možete učiniti:

# 1. Otvorite izbornik Postavke klikom na ikonu zupčanika u gornjem lijevom kutu početnog zaslona Kodi

kodi postavke

# 2. Sada otvorite ‘System settings’ s popisa opcija na Kodi 17.6 ili samo ‘System’ na Kodi 18

postavke sustava kodi

# 3. Odaberite “Logging” na lijevoj bočnoj traci i vidjet ćete povezane opcije na desnoj strani. Kao što možete vidjeti na slici dolje, pomicanjem preklopnika uključite ‘Omogući evidentiranje pogrešaka’. U trenutku kada to učinite, dodatne informacije dnevnika počet će se prikazivati ​​u gornjem lijevom kutu prozora Kodi.

kod datoteke loga pogreške

Ne morate se brinuti zbog ovih podataka. No, to će dodati neke zaista korisne podatke u Kodi dnevnik koji programeri ili stručnjaci na Kodi Forumu za podršku mogu upotrijebiti za rješavanje problema. Sve što trebate učiniti je ponovno pokrenuti Kodi nakon što omogućite ovu opciju i reproducirati pogrešku. Datoteku dnevnika bit će dodano mnoštvo novih detalja.

Znam da bi ovo dodatno prekrivanje na vrhu svakog Kodi ekrana moglo biti prilično neugodno. To bi vam moglo odvući pažnju od sadržaja dok gledate film ili bilo koji drugi sadržaj. Ali, ne morate stalno uključivati ​​”Omogući evidentiranje pogrešaka”. Nakon što obnovite pogrešku i dodate više detalja u zapisnik, možete je ponovo isključiti.

  Rancangan TV Tidak Bekerja pada Kodi: Penyelesaian Ralat CDATA

Kako učitati Kodi Log Error Log izravno na poslužitelj pomoću Kodi LogFile Uploader

Preglednik dnevnika za Kodi dodatak omogućuje vam pregled zapisa. To je dobro! Ali, što ako morate dijeliti zapisnike na forumu za podršku ili stručnjaku? Naravno, jedan je način pronalaženje datoteke dnevnika u pohrani uređaja i učitavanje datoteke na Kodi forum za podršku. Čini se da je to dugo nacrtan postupak i korisnici često ne mogu locirati mapu dnevnika. Srećom, postoji lakši način.

Možete prenijeti svoje zapisnike izravno na poslužitelj i podijeliti URL sa zainteresiranim osobama pomoću dodatka “Kodi Uploadfile”. Ovaj dodatak dostupan je i na službenom spremištu dodataka Kodi.

Pokazat ću vam kako instalirati i koristiti Kodi Logfile Uploader. Onemogućio sam evidentiranje pogrešaka jer skriva ikone na vrhu i slike vam neće biti vrlo jasne. Stoga provjerite jeste li uključili prijavu grešaka prije nego što slijedite korake u nastavku.

# 1. Otvorite dodatke ponovo na početnom zaslonu i kliknite ikonu Otvori paket u gornjem lijevom kutu

instalater kodi Addon

# 2. Ponovno otvorite opciju “Instaliraj iz spremišta” na sljedećem zaslonu, a zatim odaberite “Kodi Add-on Repository”

učitavač kodi dnevnika

# 3. Sada otvorite programske dodatke

kako uploadati kodi dnevnik pogreške

# 4. Pomaknite se prema dolje do odjeljka „K“ i kliknite dodatak „Kodi Uploadfile“

kodi upload datoteke

# 5. Kliknite “Instaliraj” na sljedećem zaslonu (gumb u donjem desnom kutu) i kao i uvijek, pričekajte da se dodatak instalira. Kad u gornjem desnom kutu zaslona vidite obavijest o instaliranom dodavanju, to znači da je dobro krenuti.

kodi dnevnik pogreške

# 6. Vratite se na početni zaslon i idite na Dodaci > Programirajte dodatke, a ovdje biste trebali vidjeti ikonu dodatka

kako provjeriti kodi log

# 7. Otvorite dodatak. Prvo se prikazuje prompt koji vas pita želite li pregledati zapisnik ili ga učitati. Kliknite “Prikaži” samo da biste vidjeli zapisnik. Kliknite “Učitaj” da biste je prenijeli.

Nakon klika za prijenos pojavit će se novi skočni prozor s URL-om. Možete pristupiti ovom URL-u za pregled zapisnika. Podijelite ovaj URL s opisom problema na Kodi forumu za podršku.

provjerite u dnevniku za više informacija kodi error

Kao što vidite, postoji QR kôd za datoteku dnevnika. Jednostavno skenirajte kôd s mobitela i dobit ćete vezu za preuzimanje datoteke na svoj uređaj.

Svaki put kada otvorite ovaj dodatak, novi se URL generira s ažuriranim logfileom.

# 8. Ovako će izgledati detalji dnevnika pogreške Kodi-a kada se gledaju putem URL-a:

kodi dnevnik pogreške

Kodi zapisnik pogrešaka: Završavanje

Kad naiđete na Kodi grešku, za koju ne možete pronaći rješenje, možete potražiti pomoć Kodi foruma za podršku ili bilo kojeg drugog Kodi stručnjaka kojeg možda poznajete. Postoji velika vjerojatnost da će od vas biti zatraženo kodovanje datoteke Kodi. Ova datoteka sadrži sve relevantne detalje kodi pogreške i pomaže u pronalaženju preciznijeg rješenja. Možete se kretati do datoteke kodi.log putem koji sam vam pružio. Međutim, ako vam se učini da je to malo nacrtan, možete instalirati Preglednik dnevnika za Kodi i Kodi dodavanje dodataka Logfile Uploadfile.

Oba ova dodatka nalaze se u službenom spremištu dodataka Kodi. Ne trebate datoteku dnevnika svaki dan. No, kad dobijete poruku o pogrešci “Provjerite zapisnik za dodatne informacije”, morate znati kako ga dobiti. O tome se radi u ovom članku. Nadam se da ste je smatrali korisnom. Slobodno komentirajte u nastavku ako imate prijedloge ili pitanja. Hvala na čitanju!

Povezano:

 • Kako ažurirati Kodi
 • Najbolji VPN za Kodi
 • Kako popraviti pufer na Kodi
 • Kako doći do Real-Debrida na Kodi-ju
 • Kako resetirati Kodi na FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me