Hoe gratis VPN’s geld verdienen? 5 enge feiten om te weten

how-free-vpns-make-money-5-scary-facts-to-know[1]

>

VPN’s zijn een uiterst nuttig hulpmiddel geworden voor veel liefhebbers van online privacy. Veel internetbezoekers gebruiken graag een gratis VPN-service omdat ze eenvoudig, gebruiksvriendelijk en vooral zonder prijskaartje zijn. Maar veel VPN-gebruikers vergeten vaak dat het runnen van een VPN-service geld kost. Terwijl betaalde VPN’s zichzelf financieren via abonnementen, moeten gratis VPN’s geld verdienen via verschillende methoden. Dus, hoe verdienen gratis VPN’s geld? Hier zijn 5 enge feiten die u moet weten over gratis VPN’s.

Hoe gratis VPN’s geld verdienen

1. Gegevens van gebruikers verkopen

We beginnen de lijst met waarschijnlijk het engste wat VPN’s doen om geld te verdienen met hun gebruikers, en dat is de verkoop van de informatie en gegevens die hun klanten hen bieden. Dit is zonder twijfel een van de gevaarlijkste dingen die een gratis VPN kan doen, omdat het rechtstreeks van invloed is op de privacy van de klant en gebruikers mogelijk in veiligheid brengt.

Dus, hoe en waar kan een gratis VPN-service uw gegevens verkopen? Welnu, als we kijken naar de records van sommige VPN’s die dit echt hebben betrapt, zijn er een aantal manieren waarop VPN’s werken. Om het simpel te zeggen, ze halen de gegevens uit het apparaat van de gebruiker en maken afzonderlijke bestanden voor elke persoon. Deze hoeveelheid gegevens en persoonlijke informatie die ze mogelijk uit een apparaat kunnen halen, is echt verontrustend.

Beginnend van de informatie van uw apparaat en locatiegegevens, helemaal tot persoonlijke informatie, e-mails, berichten, telefoonnummers en eigenlijk alles opgeslagen in het geheugen van uw apparaat. Sommige VPN’s zijn er zelfs in geslaagd volledige controle te krijgen over de apparaten van hun gebruikers, waardoor ze volledige en onbeperkte toegang hebben, inclusief mogelijkheden voor het bewerken, wijzigen en zelfs verwijderen van media van het gecontroleerde apparaat.

In sommige gevallen verkopen VPN’s de e-mails van hun gebruikers aan externe bedrijven. Dit is een enorm probleem voor u als gebruiker, omdat u niet alleen veel spam en ongewenste e-mails ontvangt, maar ook nooit weet hoeveel mensen en bedrijven uw e-mailadres hebben. Ransomware, cryptojacking en phishing-e-mails zijn slechts enkele van de mogelijke gevolgen van het verkeerd omgaan met uw e-mail door VPN.

Dit klinkt te eng om waar te zijn, dus de grootste vraag die hieruit voortkomt is – zou het niet illegaal moeten zijn? Nou, helaas nemen de meeste gratis VPN-gebruikers het Privacybeleid niet door voordat ze zich aanmelden voor een nieuwe service. Het betekent dat zolang een VPN aangeeft dat het uw informatie in elke vorm of vorm kan delen en u ermee instemt, het niet illegaal is. Het is absoluut niet ethisch en moreel, maar helaas is het een maas in de wet waar veel gratis VPN’s van weten te profiteren.

2. Marketing op basis van persoonlijke informatie

In lijn met het eerste waar we het over hadden, is het openlijk delen van gegevens voor marketingdoeleinden een andere zeer gevaarlijke praktijk die sommige gratis VPN’s toestaan. De redenering hierachter is natuurlijk zeer begrijpelijk. Omdat ze geen geld verdienen aan gebruikersabonnementen, compenseren ze hun verliezen door op verschillende manieren geld te verdienen. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop een VPN de gegevens van hun klanten kan delen voor marketingdoeleinden.

De eerste is dat zij uw gegevens en informatie rechtstreeks gebruiken voor marketing- en reclamedoeleinden. Het betekent dat elke keer dat u inlogt of iets online opzoekt dat u interesseert, de VPN deze informatie opslaat en gebruikt om te bepalen welke advertenties aan u worden verkocht en hoe dit het meest efficiënt kan worden gedaan. De tweede manier waarop ze dit doen, is dat ze deze gegevens openlijk delen met externe bedrijven en hun partners. Dit is de gevaarlijkere optie van de twee, omdat de VPN en het marketingbedrijf in principe in één platform zijn geïntegreerd en beide volledige controle over uw gegevens hebben. Het is zo gevaarlijk omdat het marketingbedrijf vaak advertenties koppelt van websites en pagina’s die geen betrouwbare bronnen zijn. Deze advertenties zijn niet alleen frustrerend, maar kunnen u ook naar schadelijke sites leiden.

Er zijn veel voorbeelden hiervan, maar waarschijnlijk niet beter dan Betternet, een gratis VPN-service die openlijk en openlijk hun relatie met online marketingbedrijven aangeeft. Ze verbergen niet het feit dat ze een advertentiegericht bedrijfsmodel hebben. Ze gaan echter niet te diep in op hun locatie, bedrijfsinformatie en belangrijke details over hoe dit advertentiegerichte bedrijfsmodel achter de schermen werkt.

Het enige voordeel van dit probleem is dat het een heel goede manier is om te beoordelen hoe betrouwbaar een gratis VPN is. Anders gezegd, als u merkt dat uw VPN u agressief bombardeert met advertenties, is dit een teken dat zij zeer waarschijnlijk uw persoonlijke informatie en activiteiten delen met websites van derden.

3. Gratis gebruikers exploiteren ten voordele van de betalende

Naast het verkopen van uw persoonlijke gegevens aan derden, kunnen gratis VPN’s uw vertrouwen op een aantal verschillende manieren exploiteren, waarvan de meest prominente ten behoeve van hun betalende klanten is. Dit is een probleem dat ontstaat wanneer een VPN tegelijkertijd als gratis en betaalde dienst functioneert. Dit komt omdat de VPN vervolgens afzonderlijk op twee volledig verschillende niveaus werkt. Ze geven u, de gratis gebruiker, toegang tot het internet zonder voorwaarden, maar tegelijkertijd exploiteren ze uw verbinding op verschillende manieren.

De beste voorbeelden van deze achterhaalde techniek zijn de VPN’s die de verwerkingskracht van de gratis gebruiker gebruiken en overdragen aan hun betalende klanten. Dit betekent in wezen dat de VPN uw bandbreedte voor winst verkoopt aan andere gebruikers. Je kunt het natuurlijk vermijden door te kiezen voor een betaald lidmaatschap als de VPN er een biedt. De enige vangst is dat er VPN’s zijn die deze informatie niet delen met hun gratis gebruikers, zodat u niet weet of uw apparaat en verbinding worden gebruikt om iemand anders voordelen te bieden.

4. Botnets en exitknopen maken

Als de vorige tactieken die VPN’s gebruiken niet eng genoeg waren, heeft deze een aantal real-world gevolgen die u in veel problemen met de wet kunnen brengen. Hoewel sommige VPN-gebruikers misschien geen probleem hebben met dit soort service-uitwisseling, kan het hen zelfs een behoorlijke hoofdpijn bezorgen. Een serveruitgangsknooppunt zijn betekent dat al het verkeer dat naar de eindknooppuntserver gaat, wordt weergegeven alsof het afkomstig is van het IP-adres van die server.

Dit kan voor een hoop problemen zorgen, omdat het verkeer dat doorloopt allerlei illegale activiteiten, zoekopdrachten en browsegeschiedenis kan omvatten. Het is absoluut niet het risico waard, vooral als je bedenkt dat je alle verantwoordelijkheid op je neemt zonder enige vergoeding te krijgen, terwijl de VPN-service geld verdient van al hun betalende leden die je verbinding en IP-adres gebruiken als exit-knooppunt.

Er zijn gevallen geregistreerd waarin onschuldige mensen door de overheid werden onderzocht wegens illegale activiteiten via internet. Dit alles gebeurde omdat de VPN die ze dachten dat ze gratis gebruikten, in feite hun netwerk en IP-adres gebruikte om een ​​botnet te creëren waarmee andere gebruikers verbinding konden maken met hun IP-adres. Bovendien slaagden hackers erin om controle te krijgen over alle gratis accounts in het VPN-netwerk en een groot botnet te creëren dat ze konden gebruiken voor anonieme malware-aanvallen. Hoewel dit alles klinkt als een plot uit een thrillerfilm, was dit een real-life case die Hola VPN-gebruikers overkwam.

Hoewel het schandaal rond Hola VPN een grote mijlpaal was die hielp licht te werpen op het gevaar van het gebruik van gratis VPN’s, zijn er nog steeds gratis VPN’s die dit doen. Het angstaanjagende deel hiervan is dat er momenteel geen procedures of maatregelen zijn ingesteld om te controleren hoe deze VPN’s het vertrouwen van hun gebruikers exploiteren.

5. Gebruikersactiviteit volgen

Last, but zeker not least, is de meest voorkomende overtreding die gratis VPN’s maken en waar veel van hun gebruikers (on) gewillig mee instemmen het volgen van online activiteiten van hun leden. Er zijn veel VPN’s die verbindingslogboeken bijhouden. Dit is vooral om hun service zonder problemen te laten werken en ervoor te zorgen dat de netwerken veilig en gecodeerd zijn. Verbindingslogboeken kunnen echter ook worden gebruikt om de gewoonten en interesses van een bepaalde gebruiker bij te houden.

Ze doen dit op verschillende manieren. Meestal gebeurt dit door browsercookies in te voegen. Deze tools kunnen al uw online activiteiten volgen zonder dat u er zich meestal van bewust bent. De andere twee manieren om uw online activiteiten te volgen zijn webbakens en trackingpixels. Webbakens worden ook wel webbugs genoemd, komen vaker voor dan u denkt. Het zijn die herkenbare heldere afbeeldingsbestanden die worden gebruikt om uw activiteit op internet bij te houden. Trackingpixels werken op dezelfde manier als webbakens, maar zien er anders uit. Ze zijn nuttiger voor het analyseren van gegevens en het volgen van online gedrag van gebruikers. Niet alleen gebruikt de VPN deze tools om uw activiteit bij te houden, maar in sommige gevallen laten ze ook hun marketingpartners toe.

Dus terwijl u denkt dat u anoniem en privé bent tijdens het gebruik van de VPN-services, worden uw online activiteiten eigenlijk altijd bijgehouden. Hoewel de meeste VPN’s dit niet toegeven, verzamelen ze wel uw informatie en al uw activiteitsgegevens en bewaren deze meestal voor de hoogste bieder. In tegenstelling tot gratis VPN’s, vermelden degenen waarvoor je moet betalen meestal alles in hun Privacybeleid, wat betekent dat wanneer je betaalt voor een service, je daadwerkelijk kunt controleren of je krijgt wat je is beloofd.

Het gebruik van een VPN die uw online activiteiten bijhoudt, verslaat het doel van het gebruik van de VPN. In plaats dat uw internetprovider uw activiteit kan volgen, geeft u deze kracht aan de gratis VPN, wat een zeer gevaarlijke zaak is, omdat u nooit kunt zien of hun bedoelingen goed of slecht zijn. Als een gratis VPN zich in een van de 14-ogen landen bevindt, betekent dit ook dat ze verplicht zijn om alle informatie te delen waar de overheid van het land waar ze zich in bevinden, om vraagt. Dit is een riskante positie om jezelf er weer in te zetten, jij bent de enige die de verantwoordelijkheid op zich neemt als er iets misgaat.

Waarom gebruiken gratis VPN’s dergelijke tactieken?

Voor sommige VPN’s die er zijn, gaat geld boven de veiligheid en privacy van hun gebruikers. Het verkopen van gebruikersgegevens, het gebruiken ervan voor advertenties of het schenden van hun veiligheid en privacy zijn slechts enkele van de manieren waarop gratis VPN’s geld verdienen. Maar voordat we op de details ingaan, is het belangrijk om te praten over alle belangrijke aspecten en te begrijpen waarom sommige gratis VPN’s het vertrouwen van hun klanten misbruiken. Dit zijn de grootste redenen waarom ze dit doen:

Hoge onderhoudskosten

Zoals we in het begin al zeiden, is het gemakkelijk om te vergeten dat het runnen van een VPN-netwerk geld kost. Afhankelijk van de grootte van het VPN-klantenbestand, kunnen de maandelijkse onderhoudskosten gemakkelijk oplopen tot tienduizenden dollars. En niet te vergeten, aangezien de VPN groeit en stabielere en krachtigere servers nodig heeft, kunnen deze kosten oplopen tot honderdduizenden of zelfs miljoenen. Dat is de reden waarom serverkosten waarschijnlijk de grootste reden zijn waarom de meeste gratis VPN’s besluiten achter de rug van hun klant te gaan.

Financiële winst

Natuurlijk is break-even niet zo goed als geld verdienen. Dat is de reden waarom sommige VPN’s besluiten een stap verder te gaan en de gegevens van hun klanten op bepaalde manieren te gebruiken waarmee ze meer geld kunnen verdienen. Dit omvat meestal het verkopen of delen van gegevens met derden of het maken van sterk gerichte advertenties die meer winst van adverteerders opleveren.

Hebzucht

Hoewel sommige mensen kunnen beweren dat de eerste reden te rechtvaardigen is, en zelfs de tweede, kan niemand zich verontschuldigen voor handelingen die voortkomen uit pure hebzucht. Wanneer u vertrouwelijke gegevens van tientallen, zelfs honderden miljoenen gebruikers, hebt, wordt het zeer verleidelijk om al deze kennis en kracht in gebruik te nemen. Veel populaire gratis VPN’s zijn hieraan bezweken, met Hola, Betternet en zelfs Opera VPN die een tijdje worden afgesloten om te proberen geld te verdienen met de gegevens van hun gebruikers.

Waarom u een betaalde VPN-service zou moeten kiezen

Gratis VPN-services kunnen niet worden vergeleken met services met een prijskaartje. Ze bieden een bepaald niveau van veiligheid en privacygarantie die eenvoudigweg niet kan worden geëvenaard door een gratis VPN. Met grotere budgetten en goed gedefinieerde bedrijfsmodellen bieden betaalde VPN’s gewoon een service die gratis VPN’s niet kunnen evenaren. Voordelen van het gebruik van een betaalde VPN zijn onder meer:

  • Betere verbindingssnelheden – Gratis VPN’s beperken vaak de internetsnelheid van hun gratis gebruikers ten gunste van hun betalende klanten. Met een betaalde VPN-service kunt u genieten van verbeterde internetsnelheden en zelfs genieten van bandbreedtebeperking van uw ISP. Verbindingsdalingen zijn veel zeldzamer en u zult geen last hebben van gratis problemen waar VPN’s van mindere kwaliteit last van hebben.
  • Duidelijk privacybeleid – Zoals we eerder hebben vermeld, zijn gratis VPN’s vaak geheim en niet erg eerlijk als het gaat om het delen van hun bedrijfsmodel met hun gratis klanten. Wanneer u voor een VPN betaalt, weet u wat u krijgt en precies hoe privé u bent wanneer u bent verbonden met een VPN-server.
  • De diversiteit van servers – Het aantal servers gaat hand in hand met internetsnelheid. Hoe meer servers een VPN heeft, hoe minder druk het zal zijn, wat snellere verbindingen betekent. Als u bovendien een VPN gebruikt voor toegang tot geo-beperkte of geblokkeerde inhoud van een ander deel van de wereld, kunt u eenvoudig verbinding maken met een server die zich het dichtst bij uw gewenste locatie bevindt en genieten van onbeperkte toegang, waar u ook bent.
  • Veiligheid – Betaalde VPN’s kunnen worden geleverd met een aantal extra functies. Dit omvat verschillende coderingsprotocollen, speciale functies zoals de kill-schakelaar, betere en sterkere codering. Wanneer u betaalt voor een VPN-service, moet u genoegen nemen met niet minder dan de standaard 256-bit codering.
  • Klantenservice – Hetzelfde als alle bovengenoemde voordelen, goede ondersteuning komt met een bepaalde prijs. Dit betekent niet dat u te veel moet betalen voor uw VPN-service. Het betekent gewoon dat als het gebeurt dat u een probleem ondervindt met behulp van een VPN, u kunt verwachten dat iemand stand-by is en u helpt wanneer u hulp nodig hebt.

Top 3 Premium VPN’s

Dit alles gezegd hebbende, houd er rekening mee dat niet alle betaalde VPN’s goed zijn of zonder fouten zijn. Het is altijd het beste om wat onderzoek te doen voordat u kiest voor een VPN. Om u te helpen bij het kiezen van de meest geschikte VPN voor uw behoeften, brengen we u de top 3 premium VPN’s die momenteel beschikbaar zijn.

# 1. ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN wordt algemeen beschouwd als de beste all-round VPN. Het komt op een iets steilere prijs in vergelijking met de concurrentie, maar de service die u hiervoor terugkrijgt, is de kosten meer dan waard. ExpressVPN is waarschijnlijk de handigste VPN die momenteel beschikbaar is, omdat deze eenvoudig is in te stellen en op elk apparaat beschikbaar is. Ze hebben een behoorlijk indrukwekkend servernetwerk met meer dan 3000 high-speed servers in 94 landen en 160 locaties. Over hoge snelheid gesproken, de ExpressVPN-snelheden behoren tot de beste van de wereld, omdat u verzekerd bent van maximale efficiëntie bij aansluiting op een van hun servers. U kunt verwachten dat snelheden tussen 80 Mbps en 85 Mbps variëren op een 100 Mbps netwerk.

  • Snelste snelheden bij alle andere VPN-providers
  • Geen logboeken
  • OpenVPN, IPSec & IKEv2
  • Torrents / P2P toegestaan
  • Deblokkeert Netflix, Hulu, BBC iPlayer
  • 24 × 7 Live chat ondersteuning
  • 30-dagen geld terug garantie

Lees mijn ExpressVPN-recensie

Controleer de prijzen van ExpressVPN

# 2. IPVanish

ipvanishKomt op de tweede plaats, IPVanish is perfect voor mensen die regelmatig bestanden en inhoud van internet downloaden. Het biedt goede en stabiele downloadsnelheden, met onbeperkte bandbreedte en onbeperkt P2P-verkeer. Met servers in meer dan 60 landen, absoluut geen verkeerslogboeken en tot 10 gelijktijdige verbindingen, is IPVanish een echt handige VPN. Hoewel de interface misschien niet zo eenvoudig te gebruiken is als die van ExpressVPN, biedt het veel aanpasbaarheid, wat zeker indruk zal maken op meer ervaren VPN-gebruikers die op zoek zijn naar een nieuwe VPN.

  • Goede snelheden
  • Geen logboeken
  • AES-256-codering
  • P2P toegestaan
  • 7 dagen geld-terug-garantie

Lees mijn IPVanish review

Controleer de prijzen van IPVanish

# 3. NordVPN

nordvpnAls u op zoek bent naar de beste combinatie van kwaliteit en kwantiteit, NordVPN is de weg te gaan. Met de laagste lidmaatschapsprijs en een 30-daagse risicovrije garantie is NordVPN een risicovrije optie voor elke privacy-liefhebber met een beperkt budget. NordVPN is niet alleen betaalbaar, maar ook krachtig. Met meer dan 5200 servers in 62 landen over de hele wereld bieden ze het grootste servernetwerk van alle VPN’s. Dankzij hun dubbele versleuteling van militaire kwaliteit en geen logboekbeleid zijn ze een ideale optie voor het bladeren, streamen en downloaden van inhoud.

  • Goede snelheden
  • Geen logboeken
  • OpenVPN, IPSec & IKEv2
  • P2P toegestaan
  • Blokkeert Netflix
  • 30-dagen geld terug garantie

Controleer de NordVPN-prijzen

Conclusie

Hoewel internet soms een enge plek kan zijn, kunt u met een paar extra stappen genieten van onbeperkte en veilige toegang, en het begint allemaal met het verkrijgen van een betrouwbare VPN. Als u echt waarde hecht aan uw online privacy en beveiliging, neem dan geen genoegen met een gratis VPN-service. Er zijn veel keuzes beschikbaar, beginnend met slechts een paar dollar per maand. We eindigen het met een zin die u altijd in gedachten moet houden, niet alleen wanneer u internet gebruikt. Alles heeft bepaalde kosten en als u niet de prijs van de service betaalt, betekent dit meestal dat u het product bent.

Lees verder:

Beste Netflix VPN’s die werken
Beste VPN voor Kodi
Beste VPN voor FireStick
Hoe IP-adres te verbergen
Waarom heb je een VPN nodig