Kuinka ilmaiset VPN-verkot ansaitsevat rahaa? 5 pelottavaa tosiasioita

>

VPN-verkkoista on tullut erittäin hyödyllinen työkalu monille online-tietosuojaharrastajille. Monet Internet-kävijät haluavat käyttää ilmaista VPN-palvelua, koska ne ovat yksinkertaisia, helppokäyttöisiä ja mikä tärkeintä, heillä ei ole hintalappua. Mutta mitä monet VPN-käyttäjät unohtavat, on se, että VPN-palvelun suorittaminen maksaa rahaa. Vaikka maksetut VPN-verkot rahoittavat itse tilauksia, ilmaisten VPN: ien on ansaittava rahaa eri tavoin. Joten miten ilmaiset VPN-verkot ansaitsevat rahaa? Tässä on 5 pelottavaa tosiasiaa, jotka sinun pitäisi tietää ilmaisista VPN-verkkoista.

Kuinka ilmaiset VPN-verkot ansaitsevat rahaa

kuinka ilmaiset vpns ansaitsevat rahaa

1. Käyttäjätietojen myyminen

Aloitamme luettelon todennäköisimmin pelottavalla tavalla, jonka VPN: t tekevät ansaitakseen rahaa käyttäjilleen, ja se myy tietoja, joita asiakkaat tarjoavat heille. Tämä on epäilemättä yksi vaarallisimmista asioista, jotka ilmainen VPN voi tehdä, koska se vaikuttaa suoraan heidän asiakkaan yksityisyyteen ja saattaa käyttäjät mahdollisiin tietoturvaloukkauksiin.

Joten, kuinka ja missä ilmainen VPN-palvelu voi myydä tietojasi? No, kun käydään läpi joidenkin VPN: ien tietueet, jotka todella saatiin kiinni tämän tekemisessä, VPN: t voivat tapahtua monella tapaa. Yksinkertaisesti sanottuna, he kaivovat tiedot käyttäjän laitteesta ja luovat erilliset tiedostot kullekin henkilölle. Tämä tieto- ja henkilökohtaisten tietojen määrä, jonka ne voivat mahdollisesti kaivoa laitteesta, on todella hämmentävä.

Alkaen laitteesi tiedoista ja sijaintitiedoista, aina henkilökohtaisten tietojen, sähköpostiviestien, viestien, puhelinnumeroiden ja periaatteessa kaiken laitteen muistiin tallennetun tiedon kanssa. Jotkut VPN: t ovat jopa onnistuneet saamaan käyttäjän laitteiden täydellisen hallinnan, mikä antoi heille täyden ja rajoittamattoman pääsyn, mukaan lukien mahdollisuudet muokata, muokata ja jopa poistaa mediaa hallitusta laitteesta..

Joissakin tapauksissa VPN: t myyvät käyttäjiensä sähköposteja kolmansien osapuolien yrityksille. Tämä on valtava ongelma sinulle, käyttäjälle, koska et saa vain paljon roskapostia ja ei-toivottuja sähköposteja, etkä voi myöskään koskaan tietää kuinka monella ihmisellä ja yrityksellä on sähköpostiosoitteesi. Ransomware-, salaustekniikka- ja tietojenkalastelusähköpostit ovat vain joitain mahdollisia seurauksia VPN: n väärin käsittelemästä sähköpostiviestistä.

Tämä kuulostaa liian pelottavalta ollakseen totta, joten suurin kysymys, joka tästä kaikesta nousee esiin, on – eikö sen pitäisi olla laiton? Valitettavasti suurin osa ilmaisista VPN-käyttäjistä ei käy läpi tietosuojakäytäntöä ennen uuden palvelun kirjautumista. Se tarkoittaa, että niin kauan kuin VPN ilmoittaa voivansa jakaa tietosi missä tahansa muodossa ja jos hyväksyt sen, se ei ole laiton. Se ei todellakaan ole eettistä ja moraalista, mutta valitettavasti se on porsaanreikä, jonka monet ilmaiset VPN-tietäjät osaavat hyödyntää.

2. Henkilökohtaiseen tietoon perustuva markkinointi

Ensimmäisen jutun mukaisesti, tietojen avoin jakaminen markkinointitarkoituksiin on toinen erittäin vaarallinen käytäntö, jonka jotkut ilmaiset VPN: t sallivat. Tämän taustalla olevat päätelmät ovat tietysti erittäin ymmärrettäviä. Koska he eivät ansaitse rahaa käyttäjien tilauksista, he korvaavat menetykset tekemällä rahaa eri tavoilla. On olemassa pari eri tapaa, jolla VPN voi jakaa asiakkaidensa tietoja markkinointitarkoituksiin.

Ensimmäinen on, että he käyttävät suoraan tietojasi markkinointi- ja mainostarkoituksiin. Se tarkoittaa, että joka kerta kun kirjaudut sisään tai etsit jotain sinua kiinnostavaa verkkoominaisuutta, VPN tallentaa nämä tiedot ja käyttää niitä määrittämään, mitkä mainokset sinulle myydään ja kuinka tehdä ne tehokkaimmin. Toinen tapa, jolla he etenevät, on jakaa avoimesti nämä tiedot ulkopuolisten yritysten ja heidän kumppaneidensa kanssa. Tämä on vaarallisempi vaihtoehto kahdelle, koska VPN ja markkinointiyhtiö on periaatteessa integroitu yhdelle alustalle ja molemmilla on täydellinen hallinta tietosi. Se on niin vaarallista, koska markkinointiyritys linkittää usein verkkosivustojen ja sivujen mainoksia, jotka eivät ole luotettavia lähteitä. Nämä mainokset eivät ole vain turhauttavia, mutta voivat myös johtaa sinut haitallisille sivustoille.

  كيف تجني شبكات VPN المجانية الأموال؟ 5 حقائق مخيفة لمعرفة

Tästä on monia esimerkkejä, mutta luultavasti ei parempia kuin Betternet, joka on ilmainen VPN-palvelu, joka ilmaisee julkisesti ja avoimesti heidän kuulumisensa online-markkinointiyrityksiin. He eivät piilota sitä, että he johtavat mainoskeskeistä liiketoimintamallia. He eivät kuitenkaan mene yksityiskohtaisesti paljastaakseen sijaintiaan, yritystietojaan ja tärkeitä yksityiskohtia siitä, kuinka tämä mainoskeskeinen liiketoimintamalli toimii kulissien takana.

Ainoa ongelma tässä ongelmassa on, että se on todella hyvä tapa arvioida, kuinka luotettava ilmainen VPN on. Toisin sanoen, jos huomaat, että VPN pommittaa aggressiivisesti mainoksia, se on merkki siitä, että he jakavat todennäköisesti henkilökohtaisia ​​tietojasi ja toimiasi kolmansien osapuolien verkkosivustojen kanssa..

3. Ilmaisten käyttäjien hyödyntäminen maksavien eduksi

Sen lisäksi, että myydät henkilökohtaisia ​​tietojasi kolmansille osapuolille, ilmaiset VPN: t voivat hyödyntää luottamustasi monilla eri tavoilla, joista näkyvin on maksavien asiakkaidensa eduksi. Tämä on ongelma, joka syntyy, kun VPN toimii samanaikaisesti ilmaisena ja maksullisena palveluna. Se johtuu siitä, että VPN toimii sitten erikseen kahdella täysin eri tasolla. Ne antavat sinulle, ilmainen käyttäjä, pääsyn Internetiin ilman ehtoja, mutta samalla he hyödyntävät yhteysasi monin eri tavoin..

Parhaita esimerkkejä tästä varjostetusta tekniikasta ovat VPN: t, jotka käyttävät ilmaisen käyttäjän prosessointitehoa ja siirtävät sen maksaville asiakkailleen. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että VPN myy kaistanleveyttäsi muille käyttäjille voittoa varten. Voit tietysti välttää sen valitsemalla maksetun jäsenyyden, jos VPN tarjoaa. Ainoa saalis on, että jotkut VPN-verkot eivät jaa näitä tietoja ilmaisten käyttäjiensä kanssa, joten et voi tietää, käytetäänkö laitteesi ja yhteytesi jonkun muun eduksi.

4. BotNets- ja poistosolmujen luominen

Jos aikaisemmat taktiikat, joita VPN: t käyttävät, eivät olleet riittävän pelottavia, tässä mukana on joitain reaalimaailman seurauksia, jotka voivat saada sinut paljon vaikeuksiin lain kanssa. Vaikka joillakin VPN-käyttäjillä ei ehkä ole ongelmia tämän tyyppisessä palvelunvaihdossa, se voi tosiasiallisesti aiheuttaa heille merkittävän päänsärkyn. Palvelimen poistosolmuna oleminen tarkoittaa, että koko loppussolmupalvelimelle kulkeva liikenne kuvataan samalla tavalla kuin se tulee kyseisen palvelimen IP-osoitteesta.

Tämä saattaa saada sinut kasaan ongelmia, koska käynti liikenne voi sisältää kaikenlaisia ​​laittomia toimia, hakuja ja selaushistoriaa. Se ei todellakaan ole riskin arvoinen, varsinkin kun ajatellaan, että otat kaiken vastuun saamatta korvausta, kun taas VPN-palvelu ansaitsee rahaa kaikilta heidän maksavilta jäseniltään, jotka käyttävät yhteysasi ja IP-osoitettasi poistosolmuna.

On kirjattu tapauksia, joissa viattomia ihmisiä tutkittiin hallituksen suorittaman laittoman toiminnan Internetissä. Kaikki tämä tapahtui, koska heidän luomansa ilmaiseksi käyttämä VPN käytti verkkoaan ja IP-osoitettaan todella bottiverkon luomiseen, jonka avulla muut käyttäjät voivat muodostaa yhteyden IP-osoitteeseensa. Lisäksi hakkerit onnistuivat hallitsemaan kaikki VPN-verkon ilmaiset tilit ja luomaan suuren robottiverkon, jota he voisivat käyttää nimettömiin haittaohjelmahyökkäyksiin. Vaikka kaikki tämä kuulostaa juoni trilleri-elokuvalta, tämä oli tosielämän tapaus, joka tapahtui Hola VPN -käyttäjille.

Vaikka Hola VPN: ää ympäröivä skandaali oli suuri maamerkki, joka auttoi ilmaisemaan vapaiden VPN: ien käytön vaaraa, on edelleen ilmaisia ​​VPN: itä, jotka tekevät tätä. Pelottava osa tätä kaikkea on se, että tällä hetkellä ei ole määritetty menettelyjä tai toimenpiteitä, joilla valvotaan, kuinka nämä VPN: t hyödyntävät käyttäjiensä luottamusta.

5. Käyttäjän toiminnan seuranta

Viimeisenä, mutta ehdottoman vähäisimpänä, yleisimpiä rikoksia, jotka ilmaiset VPN: t tekevät, ja yhden, jonka monet heidän käyttäjistään (mieluiten) suostuvat, on seurata jäsentensä online-toimintaa. On paljon VPN-verkkoja, jotka pitävät yhteyslokeja. Tämän tarkoituksena on ensisijaisesti pitää heidän palveluaan toiminnassa ilman häiriöitä ja varmistaa, että verkot ovat suojattuja ja salattuja. Yhteyslokeja voidaan kuitenkin käyttää myös seuraamaan tietyn käyttäjän tapoja ja etuja.

  כיצד לבחור את ה- VPN הטוב ביותר לצרכים שלך

He tekevät tämän monella tavalla. Yleensä se on lisäämällä selaimen evästeet. Nämä työkalut voivat seurata kaikkia verkkotoimintojasi ilman, että edes tiedät siitä suurimman osan ajasta. Kaksi muuta tapaa seurata online-toimintaa ovat verkkomajakat ja seurantapikselit. Verkkomajakkeja, joita kutsutaan myös verkkovirheiksi, ovat yleisempiä kuin luulet. Ne ovat tunnistettavia selkeitä kuvatiedostoja, joita käytetään seuraamaan toimintaa Internetissä. Seurantapikselit toimivat samalla tavalla kuin web-majakat, mutta ovat ulkoasultaan erilaisia. Ne ovat hyödyllisempiä tietojen analysoinnissa ja käyttäjien online-käyttäytymisen seuraamisessa. VPN ei vain käytä näitä työkaluja toiminnan seuraamiseen, vaan joissakin tapauksissa ne sallivat myös markkinointikumppaniensa.

Joten vaikka luulet nimettömänä ja yksityisenä käyttäessäsi VPN-palveluita, online-aktiviteettejasi seurataan tosiasiallisesti jatkuvasti. Useimmat VPN: t eivät myönnä tätä, mutta he keräävät tietosi ja kaikki aktiviteettitietosi ja säilyttävät ne useimmiten korkeimman tarjouksen tekijälle. Toisin kuin ilmaiset VPN: t, ne, joista joudut maksamaan, ilmoittavat yleensä kaiken tietosuojakäytännössään, mikä tarkoittaa, että kun maksat palvelusta, voit itse tarkistaa, saatko lupaamasi.

Verkkotoimintaasi seuraavan VPN: n käyttö kukistaa VPN: n käytön tarkoituksen kokonaan. Sen sijaan, että Internet-palveluntarjoajasi voisi seurata toimintaa, annat tämän valtuuden ilmaiselle VPN: lle, mikä on erittäin vaarallinen tehtävä, koska et voi koskaan sanoa, ovatko heidän aikomuksensa hyviä vai huonoja. Jos ilmainen VPN sijaitsee yhdessä 14-silmäisestä maasta, se tarkoittaa myös, että heidän on jaettava kaikki tiedot sen maan hallituksesta, jossa he ovat. Tämä on vaarallinen asema laittaa itsesi takaisin, olet ainoa, joka ottaa vastuun, jos jotain menee huonosti.

Miksi ilmaiset VPN: t käyttävät tällaista taktiikkaa?

Joillekin siellä oleville VPN: ille ansaitseminen tapahtuu ennen käyttäjän turvallisuutta ja yksityisyyttä. Käyttäjätietojen myyminen, käyttäminen mainontaan tai heidän tietoturvan ja yksityisyyden loukkaaminen räjähdysmäisesti ovat vain joitain tapoja, joilla ilmaiset VPN: t ansaitsevat rahaa. Ennen kuin tutustumme yksityiskohtiin, on tärkeää puhua kaikista tärkeistä seikoista ja ymmärtää, miksi jotkut ilmaiset VPN: t väärinkäyttävät asiakkaidensa luottamusta. Tässä ovat suurimmat syyt, miksi he tekevät tämän:

Korkeat ylläpitokustannukset

Kuten alussa totesimme, on helppo unohtaa, että VPN-verkon ylläpito maksaa rahaa. VPN-asiakaskunnan koosta riippuen kuukausittaiset ylläpitokustannukset voivat nousta helposti kymmeniin tuhansiin dollareihin. Puhumattakaan, kun VPN kasvaa ja tarvitsee vakaampia ja tehokkaampia palvelimia, nämä kustannukset voivat nousta jopa satoihin tuhansiin tai jopa miljoonaan. Siksi palvelinkulut ovat todennäköisesti suurin syy siihen, miksi suurin osa ilmaisista VPN-palveluista päättää mennä asiakkaidensa selkään.

Taloudellinen hyöty

Tietenkin, edes eroaminen ei ole yhtä hyvä kuin rahaa ansaitseminen. Siksi jotkut VPN: t päättävät mennä askeleen pidemmälle ja käyttää asiakkaidensa tietoja tietyillä tavoilla, jotka antavat heille mahdollisuuden ansaita enemmän rahaa. Tähän sisältyy useimmiten tietojen myynti tai jakaminen kolmansien osapuolten kanssa tai voimakkaasti kohdistettujen mainosten luominen, mikä tuo mainostajille enemmän voittoa.

Ahneus

Vaikka jotkut ihmiset voivat väittää, että ensimmäinen syy on perusteltu, ja jopa toinen syy, kukaan ei mahdollisesti pystyisi anteeksi puhtaasta ahneudesta johtuvia tekoja. Kun sinulla on kymmenien, jopa satojen miljoonien käyttäjien luottamuksellisia tietoja, on erittäin houkuttelevaa ottaa kaikki tämä tieto ja valta käyttöön. Monet suositut ilmaiset VPN: t ovat joutuneet tähän, Hola, Betternet ja jopa Opera VPN suljetaan hetkeksi yrittämällä ansaita käyttäjiensä tietoja.

Miksi sinun pitäisi valita maksettu VPN-palvelu

Ilmaisia ​​VPN-palveluita ei voida verrata palveluihin, joissa on hintalappu. Ne tarjoavat tietyn tason turvallisuuden ja yksityisyyden takuut, joita ilmainen VPN ei yksinkertaisesti vastaa. Suurempien budjettien ja hyvin määriteltyjen liiketoimintamallien avulla maksetut VPN: t tarjoavat yksinkertaisesti palvelun, jota ilmaiset VPN: t eivät voi sovittaa yhteen. Maksullisen VPN: n käytön etuihin kuuluu:

 • Parempi yhteysnopeus – Ilmaiset VPN-verkot rajoittavat usein ilmaisten käyttäjiensä Internet-nopeuksia maksavien asiakkaidensa hyväksi. Maksullisen VPN-palvelun avulla voit nauttia parannetuista Internet-nopeuksista ja jopa nauttia kaistanleveyden säätämisestä Internet-palveluntarjoajalta. Yhteyspudotukset ovat paljon harvinaisempia, etkä kärsi ilmaisista ongelmista, joista heikomman laadun VPN: t kärsivät.
 • Selkeä tietosuojakäytäntö – Kuten olemme aiemmin maininneet, ilmaiset VPN: t ovat usein salamyhkäisiä eivätkä ole kovin rehellisiä, kun kyse on liiketoimintamallin jakamisesta ilmaisten asiakkaidensa kanssa. Kun maksat VPN: stä, tiedät mitä saat ja kuinka yksityinen olet, kun olet yhteydessä VPN-palvelimeen..
 • Palvelimien monimuotoisuus – Palvelimien määrä tulee käsi kädessä Internet-nopeuden kanssa. Mitä enemmän palvelimia VPN: llä on, sitä vähemmän tungosta ne ovat, mikä tarkoittaa nopeampia yhteyksiä. Lisäksi, jos käytät VPN: tä pääsyyn maantieteellisesti rajoitettuun tai estettyyn sisältöön toisesta maapallon osasta, voit muodostaa yhteyden palvelimeen, joka on lähimpänä haluamaasi sijaintia, ja nauttia rajoittamattomasta pääsystä, olipa missä tahansakin.
 • turvallisuus – Maksettuihin VPN-verkkoihin voi liittyä joukko lisäominaisuuksia. Tämä sisältää erilaisia ​​salausprotokollia, erityisominaisuuksia, kuten tappauskytkimen, paremman ja vahvemman salauksen. Kun maksat VPN-palvelusta, sinun pitäisi tyytyä vähintään alan standardin mukaiseen 256-bittiseen salaukseen.
 • Asiakaspalvelu – Kuten kaikki yllä mainitut edut, hyvä tuki tulee tietyin kustannuksin. Tämä ei tarkoita, että joudut maksamaan VPN-palvelustasi liian paljon. Se tarkoittaa vain, että jos joudut kohtaamaan ongelman VPN: n avulla, voit odottaa jonkun olevan valmiustilassa ja auttamassa sinua, kun tarvitset apua.
  FirestickにExpressVPNをインストールして使用する方法

3 parasta premium-VPN-verkkoa

Kun kaikki tämä sanotaan, muista, että kaikki maksetut VPN: t eivät ole hyviä tai että niissä ei ole virheitä. On aina parasta tehdä vähän tutkimusta ennen kuin valitset VPN: n. Autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivimman VPN: n, tuomme sinulle parhaan 3 parhaan mahdollisen VPN-verkon.

# 1. ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN pidetään laajasti parhaana kaiken kaikkiaan VPN. Se on tosin hieman jyrkempi hinta verrattuna kilpailuun, mutta vastineeksi saama palvelu on enemmän kuin kustannuksen arvoinen. ExpressVPN on todennäköisesti parhaiten käytettävissä oleva VPN, koska sen asentaminen on helppoa ja se on saatavana millä tahansa laitteella. Heillä on melko vaikuttava palvelinverkko, joka sisältää yli 3000 nopeaa palvelinta 94 maassa ja 160 paikassa. Suurista nopeuksista puhuttaessa ExpressVPN-nopeudet ovat parhaiden joukossa, koska sinulle taataan maksimaalinen tehokkuus kytkettäessä yhteen heidän palvelimiinsa. Voit odottaa, että nopeus vaihtelee välillä 80Mbps ja 85Mbps 100Mbps-verkossa.

 • Nopein nopeus kaikkien muiden VPN-palveluntarjoajien keskuudessa
 • Ei lokit
 • OpenVPN, IPSec & IKEv2
 • Torrentit / P2P sallittu
 • Poista Netflix, Hulu, BBC iPlayer
 • 24 × 7 live-chat-tuki
 • 30 päivän rahat takaisin takuu

Lue ExpressVPN-arvostelu

Tarkista ExpressVPN-hinnoittelu

# 2. IPVanish

ipvanishTulossa toiselle sijalle, IPVanish on täydellinen ihmisille, jotka lataavat tiedostoja ja sisältöä usein Internetistä. Se tarjoaa hyvän ja vakaan latausnopeuden, rajoittamattoman kaistanleveyden ja rajoittamattoman P2P-liikenteen. IPVanish on todella kätevä VPN, sillä palvelimilla on yli 60 maata, täysin nolla liikennelokia ja jopa 10 samanaikaista yhteyttä. Vaikka sen käyttöliittymä ei välttämättä ole yhtä helppokäyttöinen kuin ExpressVPN: n, se tarjoaa paljon räätälöitävyyttä, mikä tekee varmasti vaikutuksen kokeneempiin VPN-käyttäjiin, jotka etsivät uutta VPN: ää.

 • Hyvät nopeudet
 • Ei lokit
 • AES-256-salaus
 • P2P sallittu
 • 7 päivän rahat takaisin -takuu

Lue IPVanish-arvioni

Tarkista IPVanish-hinnoittelu

# 3. NordVPN

nordvpnJos haluat parhaan yhdistelmän laatua ja määrää, NordVPN on tie eteenpäin. Alhaisimmalla jäsenhinnalla ja 30 päivän riskittömällä takuu, NordVPN on riskivapaa vaihtoehto jokaiselle budjetin yksityisyyden harrastajalle. Sen lisäksi, että NordVPN on erittäin edullinen, se pakkaa vahvan iskun. Yli 5200 palvelinta 62 maassa ympäri maailmaa tarjoavat suurimman palvelinverkon kaikista VPN-verkoista. Heidän armeijan kaksoissalaus ja ilman lokit -käytäntöä tekevät niistä ihanteellisen vaihtoehdon sisällön selaamiseen, suoratoistoon ja lataamiseen.

 • Hyvät nopeudet
 • Ei lokit
 • OpenVPN, IPSec & IKEv2
 • P2P sallittu
 • Poista Netflixin esto
 • 30 päivän rahat takaisin takuu

Tarkista NordVPN-hinnoittelu

johtopäätös

Vaikka Internet voi olla joskus pelottava paikka, muutamalla lisävaiheella voit nauttia rajoittamattomasta ja turvallisesta käytöstä, ja kaikki alkaa luotettavan VPN: n hankkimisesta. Jos arvostat online-tietosuojaasi ja tietoturvasi, älä tyydy ilmaiseen VPN-palveluun. Siellä on paljon vaihtoehtoja, alkaen vain muutamasta taalasta kuukaudessa. Lopetamme sen lauseella, joka sinun tulee aina pitää mielessä, paitsi kun käytetään Internetiä. Kaikella on tietty hinta, ja jos et maksa palvelun hintaa, se tarkoittaa useimmiten, että olet tuote.

Lue lisää:

Parhaat Netflix-VPN: t, jotka toimivat
Paras VPN Kodille
Paras VPN FireStickille
Kuinka piilottaa IP-osoite
Miksi tarvitset VPN: tä