Ücretsiz VPN’ler Nasıl Para Kazanır? Bilmeniz Gereken 5 Korkunç Gerçek
>
VPN’ler, birçok çevrimiçi gizlilik meraklısı için son derece yararlı bir araç haline gelmiştir. Birçok internet müdavimi, basit, kullanımı kolay ve en önemlisi, fiyat etiketi olmadan gelen ücretsiz VPN hizmetini kullanmayı sever. Ancak, birçok VPN kullanıcısının unutma eğilimi, bir VPN hizmeti çalıştırmanın paraya mal olmasıdır. Ücretli VPN’ler abonelikler yoluyla kendilerini finanse ederken, ücretsiz VPN’ler farklı yöntemlerle para kazanmak zorundadır. Peki, ücretsiz VPN’ler nasıl para kazanıyor? İşte ücretsiz VPN’ler hakkında bilmeniz gereken 5 korkunç gerçek.
Ücretsiz VPN’ler Nasıl Para Kazanır?
1. Kullanıcı Verilerinin Satılması
Listeden, muhtemelen VPN’lerin kullanıcılarından para kazanmak için yaptıkları en korkunç şeyle başlayacağız ve bu, müşterilerinin sağladığı bilgi ve verileri satıyor. Bu, şüphesiz ücretsiz bir VPN’in yapabileceği en tehlikeli şeylerden biridir, çünkü müşterilerinin gizliliğini doğrudan etkiler ve kullanıcıları olası güvenlik ihlallerine sokar.
Peki, ücretsiz bir VPN hizmeti verilerinizi nasıl ve nerede satabilir? Aslında, bunu yaparken yakalanan bazı VPN’lerin kayıtlarına bakarak, VPN’lerin bir dizi yolu var. Bunu basit bir şekilde ifade etmek gerekirse, verileri kullanıcının cihazından çıkarır ve her kişi için ayrı dosyalar oluşturur. Potansiyel olarak bir cihazdan çıkarabilecekleri bu veri ve kişisel bilgi gerçekten rahatsız edici.
Kişisel bilgilerinize, e-postalarınıza, mesajlarınıza, telefon numaralarınıza ve temel olarak cihazınızın belleğinde saklanan her şeye kadar cihaz bilgilerinizden ve konum verilerinizden başlayarak. Bazı VPN’ler, kullanıcılarının cihazları üzerinde tam kontrol sahibi olmayı bile başardı, bu da kontrol edilen cihazdan medya düzenleme, değiştirme ve hatta silme olanakları da dahil olmak üzere tam ve sınırsız erişim sağladı..
Bazı durumlarda, VPN’ler kullanıcı e-postalarını üçüncü taraf işletmelere satar. Bu, kullanıcı olarak sizin için büyük bir sorundur, çünkü yalnızca bir ton spam ve istenmeyen e-posta almakla kalmaz, aynı zamanda kaç kişinin ve şirketin e-posta adresinize sahip olduğunu da asla bilemezsiniz. Fidye yazılımı, şifreleme ve kimlik avı e-postaları, VPN’nin e-postanızı yanlış kullanmasının olası sonuçlarından sadece birkaçı.
Bu gerçek olamayacak kadar korkutucu geliyor, bu yüzden tüm bunlardan çıkan en büyük soru – yasa dışı olmamalı mı? Ne yazık ki, çoğu ücretsiz VPN kullanıcısı yeni bir hizmete kaydolmadan önce Gizlilik Politikası’nı geçmiyor. Bir VPN belirttiği sürece, bilgilerinizi herhangi bir şekilde veya biçimde paylaşabileceği ve kabul ettiğiniz anlamına gelir, yasadışı değildir. Kesinlikle etik ve ahlaki değil, ama ne yazık ki birçok ücretsiz VPN’in nasıl yararlanacağını bildikleri bir boşluk.
2. Kişisel Bilgilere Dayalı Pazarlama
Bahsettiğimiz ilk şey doğrultusunda, verileri pazarlama amacıyla açıkça paylaşmak, bazı ücretsiz VPN’lerin izin verdiği başka bir tehlikeli uygulamadır. Bunun ardındaki mantık elbette çok anlaşılabilir. Kullanıcı aboneliklerinden hiç para kazanmadıkları için, kayıplarını farklı şekillerde para kazanarak telafi ederler. Bir VPN’nin müşterilerinin verilerini pazarlama amacıyla paylaşmasının birkaç farklı yolu vardır.
Birincisi, verilerinizi ve bilgilerinizi doğrudan pazarlama ve reklamcılık amacıyla kullanmalarıdır. Bu, her giriş yaptığınızda veya sizi ilgilendiren çevrimiçi bir şey aradığınızda, VPN’nin bu bilgileri depoladığını ve size hangi reklamların satılacağını ve en verimli şekilde nasıl yapılacağını belirlemek için kullanır. Bu konuda ikinci yol, bu verileri üçüncü taraf şirketlerle ve ortaklarıyla açıkça paylaşmalarıdır. VPN ve pazarlama şirketi temelde tek bir platforma entegre edildiğinden ve her ikisi de verileriniz üzerinde tam kontrole sahip olduğundan, bu ikisi için daha tehlikeli bir seçenektir. Bu çok tehlikelidir çünkü pazarlama şirketi genellikle güvenilir kaynaklar olmayan web sitelerinden ve sayfalardan reklamlar bağlar. Bu reklamlar sadece sinir bozucu değil, aynı zamanda sizi kötü amaçlı sitelere yönlendirebilir.
Bunun birçok örneği var, ancak muhtemelen çevrimiçi pazarlama şirketleriyle olan ilişkilerini herkese açık ve açık bir şekilde ifade eden ücretsiz bir VPN hizmeti olan Betternet’ten daha iyi değil. Reklam odaklı bir iş modeli yürüttükleri gerçeğini gizlemezler. Ancak, konumlarını, işletme bilgilerini ve bu reklam odaklı iş modelinin perde arkasında nasıl çalıştığına ilişkin önemli ayrıntıları açıklamak için fazla ayrıntıya girmezler.
Bu sorunun tek tarafı, ücretsiz bir VPN’nin ne kadar güvenilir olduğunu değerlendirmenin gerçekten iyi bir yolu olmasıdır. Farklı kelimelerle ifade etmek gerekirse, VPN’nizin sizi reklamlarla agresif bir şekilde bombaladığını fark ederseniz, kişisel bilgilerinizi ve etkinliklerinizi üçüncü taraf web siteleriyle paylaşmalarının olası olduğunu gösteren bir işarettir..
3. Ücretli Olanların Faydası için Ücretsiz Kullanıcılardan Yararlanma
Kişisel bilgilerinizi üçüncü taraflara satmanın yanı sıra, ücretsiz VPN’ler güveninizi birkaç farklı şekilde kullanabilir, en önemlisi ödeme yapan müşterilerinin yararına olacaktır. Bu, bir VPN aynı anda ücretsiz bir hizmet ve ücretli bir hizmet olarak çalıştığında ortaya çıkan bir sorundur. Çünkü VPN daha sonra tamamen farklı iki seviyede çalışır. Size, ücretsiz kullanıcıya, herhangi bir koşul olmaksızın internete erişim sağlarlar, aynı zamanda bağlantınızı çeşitli şekillerde kullanırlar..
Bu el yapımı tekniğin en iyi örnekleri, ücretsiz kullanıcının işlem gücünü kullanan ve bunu ödeme yapan müşterilere aktaran VPN’lerdir. Bu aslında VPN’in bant genişliğinizi diğer kullanıcılara kâr için sattığı anlamına gelir. Tabii ki, VPN sunuyorsa ücretli bir üyelik seçerek bundan kaçınabilirsiniz. Tek yakalama, bu bilgileri ücretsiz kullanıcılarıyla paylaşmayan VPN’lerin bulunmasıdır, bu nedenle cihazınızın ve bağlantınızın başka birinin faydalarını daha da artırmak için kullanılıp kullanılmadığını bilemezsiniz..
4. Bot Ağları ve Çıkış Düğümleri Oluşturma
VPN’lerin kullandığı önceki taktikler yeterince korkutucu değilse, bu, sizi yasalarla ilgili çok fazla sorun yaşayabilecek bazı gerçek dünya sonuçlarıyla birlikte gelir. Bazı VPN kullanıcıları bu tür servis alışverişi ile ilgili bir sorun yaşamasa da, aslında onlara önemli bir baş ağrısı getirebilir. Sunucu çıkış düğümü olması, son düğüm sunucusuna giden tüm trafiğin, söz konusu sunucunun IP adresinden geliyormuş gibi gösterildiği anlamına gelir.
Bu durum sizi bir sorun haline getirebilir, çünkü geçen trafik her türlü yasadışı etkinlikleri, aramaları ve tarama geçmişini içerebilir. VPN hizmeti, bağlantınızı ve IP adresinizi çıkış düğümü olarak kullanan tüm ödeme yapan üyelerinden para kazanırken, özellikle herhangi bir tazminat almadan tüm sorumluluğu üstlendiğinizi düşündüğünüzde kesinlikle riske değmez..
Masum insanların internet üzerinden yasadışı faaliyetlerde bulundukları için hükümet soruşturması altında olduğu kaydedildi. Tüm bunlar, ücretsiz kullandıklarını düşündükleri VPN’nin aslında diğer kullanıcıların IP adreslerine bağlanmasına izin veren bir botnet oluşturmak için ağlarını ve IP adreslerini kullanmasıydı. Ayrıca, bilgisayar korsanları VPN ağındaki tüm ücretsiz hesapların kontrolünü ele geçirmeyi ve anonim kötü amaçlı yazılım saldırıları için kullanabilecekleri büyük bir botnet oluşturmayı başardılar. Bütün bunlar bir gerilim filminden bir komplo gibi görünse de, bu Hola VPN kullanıcılarına olan gerçek bir durumdu.
Hola VPN’yi çevreleyen skandal, ücretsiz VPN kullanma tehlikesine ışık tutmasına yardımcı olan büyük bir dönüm noktası olmasına rağmen, bunu yapan ücretsiz VPN’ler hala var. Tüm bunların dehşet verici yanı, şu anda bu VPN’lerin kullanıcılarının güvenini nasıl kullandıklarını izlemek için herhangi bir prosedür veya önlem bulunmamasıdır..
5. Kullanıcı Etkinliğini İzleme
Son fakat kesinlikle en az değil, ücretsiz VPN’lerin yaptığı en yaygın suç ve kullanıcılarının birçoğunun isteyerek kabul ettiği bir suç, üyelerinin çevrimiçi aktivitelerini izlemek. Bağlantı günlüklerini tutan birçok VPN var. Bu öncelikle hizmetlerinin herhangi bir aksaklık olmadan çalışmasını sağlamak ve ağların güvenli ve şifreli olmasını sağlamaktır. Ancak, bağlantı günlükleri belirli bir kullanıcının alışkanlıklarını ve ilgi alanlarını izlemek için de kullanılabilir.
Bunu çeşitli şekillerde yaparlar. Çoğu zaman tarayıcı çerezleri ekleyerek olur. Bu araçlar, çoğu zaman farkında olmadan bile tüm çevrimiçi etkinliklerinizi izleyebilir. Çevrimiçi etkinliklerinizi izlemenin diğer iki yolu web işaretçileri ve izleme pikselleridir. Web işaretçileri olarak da adlandırılır web hataları düşündüğünüzden daha yaygındır. Bunlar, internetteki etkinliğinizi izlemek için kullanılan tanınabilir net resim dosyalarıdır. İzleme pikselleri web işaretçilerine benzer şekilde çalışır, ancak görünümleri farklıdır. Verileri analiz etmek ve kullanıcıların çevrimiçi davranışlarını izlemek için daha kullanışlıdır. VPN, etkinliklerinizi izlemek için bu araçları kullanmaz, aynı zamanda bazı durumlarda pazarlama ortaklarının da.
Bu nedenle, VPN hizmetlerini kullanırken anonim ve özel olduğunuzu düşünürken, çevrimiçi etkinlikleriniz her zaman izlenmektedir. Çoğu VPN buna kabul etmese de, bilgilerinizi ve tüm etkinlik verilerinizi toplar ve çoğu zaman en yüksek teklif veren için saklar. Ücretsiz VPN’lerin aksine, ödemeniz gerekenler genellikle Gizlilik Politikalarındaki her şeyi listeler, yani bir hizmet için ödeme yaparken söz verdiğiniz şeyi alıp almadığınızı kontrol edebilirsiniz..
Çevrimiçi etkinliğinizi izleyen bir VPN kullanmak, VPN’i kullanma amacını bozar. İnternet Servis Sağlayıcınızın etkinliğinizi izleyebilmesi yerine, bu gücü ücretsiz VPN’e veriyorsunuz, bu da niyetlerinin iyi mi kötü mü olduğunu asla anlayamayacağınız için çok tehlikeli bir şey. 14 gözün bulunduğu ülkelerden birinde ücretsiz bir VPN bulunuyorsa, aynı zamanda bulundukları ülkenin hükümetinin istediği bilgileri paylaşmak zorunda oldukları anlamına da gelir. Bu tekrar kendinizi koymak için riskli bir pozisyon, bir şey kötü giderse sorumluluğu üstlenen tek kişisiniz.
Ücretsiz VPN’ler Neden Bu Taktikleri Kullanıyor??
Dışarıdaki bazı VPN’ler için para kazanmak, kullanıcılarının güvenliği ve gizliliğinden önce gelir. Kullanıcı verilerini satmak, reklam için kullanmak veya güvenlik ve gizliliklerini açıkça ihlal etmek, ücretsiz VPN’lerin para kazanma yollarından sadece birkaçıdır. Ancak, ayrıntılara girmeden önce, tüm önemli yönlerden bahsetmek ve bazı ücretsiz VPN’lerin müşterilerinin güvenini neden kötüye kullandığını anlamak önemlidir. İşte bunu yapmasının en büyük nedenleri:
Yüksek Bakım Maliyetleri
Başlangıçta söylediğimiz gibi, bir VPN ağı çalıştırmanın paraya mal olduğunu unutmak kolaydır. VPN’lerin müşteri tabanının boyutuna bağlı olarak, aylık bakım maliyetleri on binlerce dolara kadar kolayca tırmanabilir. Bahsetmiyorum bile, VPN büyüdükçe ve daha kararlı ve güçlü sunuculara ihtiyaç duydukça, bu maliyetler yüz binlerce hatta milyonlarca tırmanabilir. Bu nedenle, sunucu maliyetleri muhtemelen çoğu ücretsiz VPN’in müşterilerinin arkasından gitmeye karar vermesinin en büyük nedenidir.
Finansal kazanç
Elbette kırmak para kazanmak kadar iyi gelmiyor. Bu nedenle bazı VPN’ler bir adım daha ileri gitmeye ve müşterilerinin verilerini daha fazla para kazanmalarını sağlayacak şekilde kullanmaya karar verir. Bu, çoğunlukla üçüncü taraflarla veri satmayı veya paylaşmayı veya reklamverenlerden daha fazla kâr getiren yoğun hedefli reklamlar oluşturmayı içerir.
hırs
Bazı insanlar ilk nedenin haklı olduğunu ve ikincisinin bile haklı olduğunu iddia edebilse de, hiç kimse saf açgözlülükten gelen eylemleri mazur göremezdi. Onlarca, hatta yüz milyonlarca kullanıcıya ait gizli verileriniz olduğunda, tüm bu bilgi ve gücü kullanmak cazip hale gelir. Birçok popüler ücretsiz VPN buna yenik düştü, Hola, Betternet ve hatta Opera VPN, kullanıcılarının verilerinden para kazanmaya çalışmak için bir süre için kapanıyor.
Neden Ücretli Bir VPN Hizmeti Seçmelisiniz?
Ücretsiz VPN hizmetleri, fiyat etiketi ile gelen hizmetlerle karşılaştırılamaz. Ücretsiz bir VPN ile eşleştirilemeyen belirli bir güvenlik ve gizlilik garantisi sunarlar. Daha büyük bütçeler ve iyi tanımlanmış iş modelleri ile ücretli VPN’ler, ücretsiz VPN’lerin eşleşemeyeceği bir hizmet sunar. Ücretli bir VPN kullanmanın faydaları şunları içerir:
- Daha İyi Bağlantı Hızları – Ücretsiz VPN’ler genellikle ücretsiz kullanıcılarının internet hızlarını ücretli müşterileri lehine kısıtlar. Ücretli bir VPN hizmetiyle, gelişmiş internet hızlarının keyfini çıkarabilir ve hatta ISS’nizden bant genişliğini azaltmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bağlantı düşüşleri çok daha nadirdir ve daha düşük kalitede VPN’lerin yaşadığı ücretsiz herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.
- Gizlilik Politikasını Temizle – Daha önce de belirttiğimiz gibi, ücretsiz VPN’ler, iş modellerini ücretsiz müşterileriyle paylaşma konusunda genellikle gizlidir ve çok dürüst değildir. Bir VPN için ödeme yaparken, ne aldığınızı ve bir VPN sunucusuna bağlandığınızda tam olarak ne kadar özel olduğunuzu bilirsiniz.
- Sunucuların Çeşitliliği – Sunucu sayısı internet hızı ile el ele gelir. Bir VPN’de ne kadar çok sunucu varsa, o kadar az kalabalık olur, bu da daha hızlı bağlantı anlamına gelir. Ayrıca, dünyanın başka bir bölümünden coğrafi olarak kısıtlanmış veya engellenmiş içeriğe erişmek için bir VPN kullanıyorsanız, nerede olursanız olun istediğiniz konuma en yakın sunucuya bağlanabilir ve kısıtsız erişimin keyfini çıkarabilirsiniz..
- Güvenlik – Ücretli VPN’ler, kendilerine eklenmiş bir dizi ekstra özellik ile birlikte gelebilir. Buna farklı şifreleme protokolleri, kill switch gibi özel özellikler, daha iyi ve daha güçlü şifreleme dahildir. Bir VPN hizmeti için ödeme yaparken, endüstri standardı 256 bit şifrelemeden daha azına razı olmamanız gerekir.
- Müşteri desteği – Yukarıda listelenen tüm faydalarla aynı şekilde, iyi destek belirli bir maliyetle gelir. Bu, VPN hizmetiniz için fazla ödeme yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Bu, bir VPN kullanarak bir sorunla karşılaşırsanız, birisinin beklemede olmasını ve yardıma ihtiyacınız olduğunda size yardımcı olabileceğiniz anlamına gelir..
En İyi 3 Premium VPN
Tüm bunlar söylenirken, tüm ücretli VPN’lerin iyi olmadığını veya herhangi bir kusur olmadan gelmediğini unutmayın. Bir VPN seçmeden önce biraz araştırma yapmak her zaman en iyisidir. İhtiyaçlarınız için en uygun VPN’i seçmenize yardımcı olmak için, size şu anda mevcut olan en iyi 3 premium VPN’i sunuyoruz.
# 1. ExpressVPN
ExpressVPN yaygın olarak en iyi çok yönlü VPN olarak kabul edilir. Rekabetle karşılaştırıldığında biraz daha dik bir fiyata geliyor, ancak karşılığında aldığınız hizmet maliyetten daha fazla. ExpressVPN, kurulumu kolay ve herhangi bir cihazda mevcut olduğundan muhtemelen şu anda mevcut olan en uygun VPN’dir. 94 ülkede ve 160 konumda 3000’den fazla yüksek hızlı sunucu içeren oldukça etkileyici bir sunucu ağına sahiptirler. Yüksek hızdan bahsetmişken, ExpressVPN hızları, sunucularından birine bağlandığınızda maksimum verimlilik garanti ettiğiniz için en iyileri arasındadır. 100Mbps ağda hızların 80Mbps ile 85Mbps arasında değişmesini bekleyebilirsiniz..
- Diğer tüm VPN sağlayıcıları arasında En Yüksek Hızlar
- Günlük yok
- OpenVPN, IPSec & IKEs2
- Torrent / P2P İzinli
- Engellemeyi kaldır Netflix, Hulu, BBC iPlayer
- 24 × 7 Canlı sohbet desteği
- 30-gün para iade garantisi
ExpressVPN incelememi okuyun
ExpressVPN fiyatlandırmasını kontrol edin
# 2. IPVanish
İkinci sırada geliyor, IPVanish İnternet’ten sık sık dosya ve içerik indiren kişiler için mükemmeldir. Sınırsız bant genişliği ve sınırsız P2P trafiği ile iyi ve istikrarlı indirme hızları sunar. 60’tan fazla ülkedeki sunucular, kesinlikle sıfır trafik kaydı ve 10 adede kadar eşzamanlı bağlantı ile IPVanish gerçekten kullanışlı bir VPN’dir. Arayüzü ExpressVPN’ler gibi kullanımı kolay olmasa da, yeni bir VPN arayan daha deneyimli VPN kullanıcılarını kesinlikle etkileyecek birçok özelleştirilebilirlik sunuyor..
- İyi Hızlar
- Günlük yok
- AES-256 şifreleme
- P2P kullanımına izin verilir
- 7 günlük para iade garantisi
IPVanish incelememi okuyun
IPVanish fiyatlandırmasını kontrol edin
3.. NordVPN
Kalite ve miktarın en iyi kombinasyonunu arıyorsanız, NordVPN gitmek için bir yoldur. En düşük üyelik fiyatı ve 30 günlük risksiz garantiyle NordVPN, bütçedeki her gizlilik meraklısı için risksiz bir seçenektir. Çok uygun fiyatlı olmasının yanı sıra, NordVPN güçlü bir yumruk atıyor. Dünyanın 62 ülkesinde 5200’den fazla sunucuyla tüm VPN’lerden en geniş sunucu ağını sunuyorlar. Askeri sınıf çift şifreleme ve kayıt politikası yok, onları içeriklere göz atma, akış yapma ve indirme için ideal bir seçenek haline getiriyor.
- İyi Hızlar
- Günlük yok
- OpenVPN, IPSec & IKEs2
- P2P kullanımına izin verilir
- Engellemeyi kaldır Netflix
- 30-gün para iade garantisi
NordVPN fiyatlandırmasını kontrol edin
Sonuç
İnternet bazen korkutucu bir yer olsa da, birkaç ekstra adımla sınırsız ve güvenli erişimin tadını çıkarabilirsiniz ve her şey güvenilir bir VPN almakla başlar. Çevrimiçi gizliliğinize ve güvenliğinize gerçekten değer veriyorsanız, ücretsiz bir VPN hizmetine razı olmayın. Ayda sadece birkaç dolar ile başlayan birçok seçenek var. Bunu sadece interneti kullanırken değil, daima akılda tutmanız gereken bir cümle ile bitireceğiz. Her şey belirli bir maliyetle gelir ve hizmetin bedelini ödemiyorsanız, çoğunlukla ürün olduğunuz anlamına gelir..
Daha fazla oku:
Çalışan En İyi Netflix VPN’leri
Kodi için en iyi VPN
FireStick için en iyi VPN
IP Adresi Nasıl Gizlenir?
Neden bir VPN’e ihtiyacınız var?
Ezekiel
16.04.2023 @ 17:14
dığını gösteren reklamlar gösterdiği anlamına gelir. İkincisi, VPN, kullanıcıların çevrimiçi davranışlarını izleyerek, ilgi alanlarına dayalı reklamlar gösterir. Bu, kullanıcıların çevrimiçi gizliliğini tehlikeye atar ve kişisel bilgilerinin kötüye kullanılmasına neden olabilir. Ücretsiz VPNlerin bu tür uygulamaları, kullanıcıların gizliliğini tehlikeye atarak, güvenli bir çevrimiçi deneyim sunmaktan uzaktır.
3. Ücretli Olanların Faydası için Ücretsiz Kullanıcılardan Yararlanma
Ücretsiz VPNlerin bir diğer korkunç gerçeği, ücretli VPNlerin faydalarından yararlanmak için ücretsiz kullanıcıları kullanmalarıdır. Ücretli VPNler, daha hızlı hizmet, daha fazla sunucu seçeneği ve daha iyi güvenlik özellikleri sunar. Ancak, ücretsiz VPNler bu özellikleri sunamazlar çünkü finansmanları yoktur. Bu nedenle, ücretsiz VPNler, ücretli VPNlerin sunucularını kullanarak hizmetlerini sunarlar. Bu, ücretsiz kullanıcıların ücretli kullanıcılardan daha yavaş hizmet almasına neden olabilir ve ayrıca ücretsiz kullanıcıların güvenliği tehlikeye atılabilir.
4. Bot Ağları ve Çıkış Düğümleri Oluşturma
Ücretsiz VPNlerin bir diğer korkunç gerçeği, bot ağları ve çıkış düğümleri oluşturarak para kazanmalarıdır. Bot ağları, birçok bilgisayarın bir ağda birleştirilmesiyle oluşan bir ağdır. Bu ağlar, çeşitli amaçlar