Zijn VPN’s legaal en veilig in gebruik? (Het hangt er van af)
>
Met de exponentiële toename van internetgebruikers, neemt ook het risico toe om een phishing-website of onveilige domeinen tegen te komen. De gevolgen van onveilig surfen op het internet zijn zo ernstig dat u ook ten prooi kunt vallen aan identiteitsdiefstal door uw naam, e-ID, leeftijd en telefoonnummer bekend te maken! Elke website die om dergelijke details vraagt, moet dus een vertrouwde website zijn, maar hoe kom je daarachter? De virtuele wereld zit vol met valkuilen en valkuilen, en er is geen absolute zekerheid om te weten wat veilig is en wat niet. Je downloadt misschien een onschadelijke virale video of het nieuwste seizoen van een beroemde show en opent mogelijk de poorten van kwetsbaarheid. Degenen die al lang op internet zijn, zouden weten dat VPN’s mogelijk de veiligste manier zijn om anonieme gegevensoverdrachten op internet uit te voeren. Maar zelfs de besten van ons hebben zich misschien ooit afgevraagd zijn VPN’s legaal? En nog belangrijker, is VPN veilig zoals we het beschouwen?
Laten we het uitzoeken.
Wat is een VPN?
Voordat we de vraag ‘besprekenzijn VPN’s veilig?Laten we een beter begrip krijgen van wat een VPN echt is. Om het te vereenvoudigen, is VPN (of Virtual Private Network) een software die men gebruikt om anoniem op internet te blijven. Het is vooral handig om de gebruiker af te schermen van zijn internetprovider of zelfs de overheid. Deze tunnelsoftware verbindt uw netwerk via een reeks servers over de hele wereld, zodat de hostingwebsite geen idee heeft van uw werkelijke en exacte locatie. Uw IP-adres is een unieke ID voor uw virtuele aanwezigheid en een VPN zal uw IP-adres verbergen zodat u in principe een nieuwe en onbekende identiteit kunt aannemen.
Bepaalde websites leggen geografische blokken op waarbij de webinhoud alleen toegankelijk is voor diegenen die aanwezig zijn in een bepaald continent, land of plaats. Een VPN kan deze beperking omzeilen waardoor toegang tot elke geografische locatie mogelijk is. Als bepaalde inhoud bijvoorbeeld alleen beschikbaar is voor internetgebruikers die in de VS wonen en deze is geblokkeerd voor weergave in India, kunt u een VPN effectief gebruiken om de website te laten geloven dat u een internetverbinding in de VS gebruikt..
Betaalde en onbetaalde VPN-services zijn beschikbaar op internet. Ze hebben in de meeste landen meerdere servers om hun gebruiker in staat te stellen hun netwerk te vervalsen als lokale internetverbindingen via omleiding met behulp van deze beschikbare servers. De betaalde VPN-serviceproviders brengen een nominale vergoeding in rekening die kan variëren van uur- tot jaarpakketten. De gratis VPN’s kunnen veel duurder zijn dan betaalde VPN-services. Natuurlijk zijn er enkele betrouwbare serviceproviders, maar er zijn ook malafide providers die misbruik maken van en compromissen sluiten met uw persoonlijke gegevens in plaats van hun ‘gratis’ services. We zullen het hier in de latere paragrafen over hebben.
Zijn VPN’s illegaal?
Dus zoals we hierboven vermeldden, kunnen VPN’s worden gebruikt om te voorkomen dat ze worden gevolgd door de overheid, natuurlijk zou dit de vraag oproepen: zijn VPN’s legaal? Het antwoord op deze vraag is nogal landspecifiek, maar een meer algemeen antwoord zou zijn Ja. VPN’s zijn niet illegaal. Dit is echter niet overal ter wereld het geval, omdat VPN’s in bepaalde landen illegaal worden verklaard (daarover later meer). Hoewel VPN’s in de meeste landen legaal kunnen zijn, is het vanzelfsprekend dat het uitvoeren van illegale activiteiten via VPN’s zoals verspreiding van virussen, verkoop van drugs en / of auteursrechtelijk materiaal je nog steeds aansprakelijk kan stellen voor juridische stappen.
Landen zoals het VK, de VS en Canada staan het gebruik van VPN’s toe. VPN-serviceproviders moeten echter voldoen aan de richtlijnen die zijn vastgelegd door de regeringsautoriteiten van dat specifieke land waar hun organisatie is geregistreerd.
De meeste landen accepteren het legitieme gebruik van VPN’s omdat het een aantal duidelijke voordelen heeft, zoals:
VPN’s bieden beveiliging
Deze beveiliging is niet alleen beperkt tot een willekeurige internetgebruiker, maar wordt ook uitgebreid tot grote bedrijven en overheidsorganisaties. VPN’s worden gebruikt als een verdedigingslinie om gevoelige gegevens en intellectueel eigendom te beschermen. Zelfs bankomgevingen maken gebruik van VPN’s om een werknemer toegang te bieden tot zijn of haar werkstation wanneer ze vanuit huis werken.
VPN’s bieden anonimiteit
In de huidige tijd zijn anonimiteit en privacy de grootste zorgen van elk individu. Of ze nu het gevoel hebben dat ze door de overheid worden gevolgd of gewoon aan de koppelingen van gerichte advertenties willen ontsnappen, steeds meer mensen gebruiken VPN’s om hun verbindingen veilig te beveiligen. Met VPN’s kunnen zelfs uw VoIP-oproepen niet worden gevolgd of bewaakt.
Deze professionals wegen zwaarder dan de belangrijkste nadelen van het gebruik van een VPN, waardoor het legaal is in de meeste landen. Hier zijn nog meer redenen waarom u een VPN nodig heeft.
Is het illegaal om een VPN voor Netflix te gebruiken?
De vermelding van geo-lockende webinhoud roept de allereerste twijfel op, is het illegaal om een VPN voor Netflix te gebruiken? Netflix is misschien wel de grootste en populairste online streamingdienst, maar gebruikers buiten de VS zullen een beperkte bibliotheek opmerken die verbleekt in vergelijking met de rijke inhoud die op Netflix VS aanwezig is. Het gebruik van een VPN om toegang te krijgen tot deze bron kan een overtreding zijn van de gebruiksvoorwaarden van Netflix, waarin staat dat het bedrijf het recht heeft om inhoud te beperken op basis van de geografische locatie van de gebruiker. Desondanks zou het geen inbreuk op auteursrechten vormen, omdat de gebruiker Netflix nog steeds gebruikt voor toegang tot zijn services.
Afgezien van deze schending van de Servicevoorwaarden lijken er geen andere wetten te zijn die worden overtreden als VPN’s legaal zijn in uw land. Dit is een gegeven als uw land ook geen wetten heeft om geologische of continentale beperkingen voor inhoud te omzeilen. Ook kan toegang tot Netflix-informatie via een VPN voor commercieel gebruik van hun inhoud je zeker in een juridische wirwar brengen. Houd er bovendien rekening mee dat als Netflix je betrapt op het gebruik van hun services via een VPN, ze alle rechten hebben om je te verbieden gebruik te maken van hun services. Kortom, het is volkomen legaal om VPN voor Netflix te gebruiken zonder bang te zijn voor civiele of criminele gevolgen, zolang je de verkregen toegang niet misbruikt. Hoewel, sommige VPN-netwerken kunnen erg traag zijn waardoor het bijna onmogelijk is om video-inhoud te streamen, dus het is misschien niet eens de moeite waard.
Is het illegaal om een VPN op scholen te gebruiken?
Scholen worden geregeerd door regels en niet door wetten. Zolang een land legaliteit verleent aan het gebruik van VPN, wordt het automatisch legaal, zelfs op scholen. De interne regels en beleidsmaatregelen die door scholen worden gevolgd, verschillen van school tot school. Het hangt ook af van de inhoud die toegankelijk is via de VPN. Als de school het ongepast vindt om VPN te gebruiken, kom je in de problemen met de schoolautoriteiten. Toegang krijgen tot een onschadelijke website kan eenvoudig resulteren in een lichte klap op de pols, maar toegang krijgen tot de donkere kant van het internet met behulp van VPN’s kan leiden tot verwijdering of detentie. De straf is in overeenstemming met de ernst van de uitvoering van de regel. Maar in een breder perspectief kan het gebruik van VPN’s op school geen juridische actie aantrekken zolang VPN’s legaal zijn in het hele land.
Landen waar VPN illegaal is
Zoals eerder vermeld, staan de meeste landen VPN-gebruik toe, maar sommige hebben strikte wetten hiertegen vastgelegd. Dus hier zijn de landen die VPN-services hebben verboden of reguleren.
Rusland
Het is een bekend feit dat de Russische regering een robuust bewakingssysteem heeft. Het is dus onnodig te zeggen dat elke technologie die anonimiteit biedt, zoals VPN, proxy’s, Tor, enz. Door de overheid is verboden en als illegaal wordt beschouwd. Deze actie zorgt er ook voor dat de burgers geen toegang krijgen tot webinhoud die de overheid niet wil toestaan.
China
Het gebruik van een VPN is illegaal in China. De Chinese regering houdt in principe alle online activiteiten en controles bij, censureert en reguleert de webinhoud waartoe de burgers toegang hebben. Hoewel het land in theorie VPN-serviceproviders heeft geregistreerd, maar in de praktijk moeten ze voldoen aan een strikte en rigide set richtlijnen die zijn opgelegd door de overheid. Dit verslaat eigenlijk het hele doel van het gebruik van VPN’s in de eerste plaats. Bovendien blokkeren bepaalde regio’s in China het gebruik van VPN volledig ongeacht de provider.
Wit-Rusland
Naar aanleiding van de acties ondernomen door leiders van VPN verboden landen, Rusland en China, Wit-Rusland verbood ook VPN- en Tor-services die enige anonimiteit boden. De internetproviders van Wit-Rusland moeten dit controleren met de dagelijkse lijst van verboden diensten. Deze lijst wordt uitgegeven door de overheidsinstantie.
Irak
Irak is sinds de heropleving van ISIS een hotspot van terroristische activiteiten. Dus, om elke internetactiviteit te volgen en elke internetgebruiker te volgen, is VPN volledig verboden. Hoewel deze actie nodig lijkt om de terroristen te verbieden, moeten de burgers van het land een compromis sluiten over hun veiligheid en privacy. Interessant is dat de overheid en overheidsorganisaties er geen moeite mee hebben VPN te gebruiken.
Oman
Oman is actief geweest in censuur en daarom is het geen verrassing dat, afgezien van de conventionele media, de internettoegang ook wordt gereguleerd. Dus, om het bolwerk te behouden, is VPN verboden in Oman.
kalkoen
Turkije heeft geprobeerd alle sociale mediaplatforms te verbieden en elk medium om toegang te krijgen. Daarom heeft de Turkse regering verschillende andere websites met VPN-providers geblokkeerd.
Verenigde Arabische Emiraten
VAE legt een hoge boete op aan degenen die een VPN gebruiken. Het boetebedrag kan oplopen tot $ 575.800. Dit komt omdat de overheid de telecommunicatie-industrie wil ondersteunen. Deze industrieën lijden veel verlies door de VoIP-diensten die hun winstmarges verlagen.
Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië is getuige van een speciaal scenario waarin het gebruik van VPN’s legaal is, maar de overheid heeft bijna 4 miljoen websites geblokkeerd. Net als de VAE had het land ook VoIP-diensten geblokkeerd om hun telecomsector een boost te geven. Hierna begonnen de Saoedi’s VPN te gebruiken om toegang te krijgen tot deze diensten. Gelukkig is met het verbod op VoIP-tillen het gebruik van VPN uiteindelijk misschien niet nodig.
Landen zoals Noord-Korea, Iran en Turkmenistan beperken het gebruik van VPN’s onder hun algemene internetcensuur en om de internettoegang te beperken, maar ze hebben ook een paar goedgekeurde VPN-serviceproviders die deze service kunnen aanbieden. Bovendien is deze lijst met landen niet volledig, omdat de wetten die een land beheersen vrij dynamisch zijn en voortdurend kunnen veranderen. Gebruikers wordt daarom geadviseerd om hun lokale wetgeving te controleren op zekerheid.
Zijn VPN’s veilig te gebruiken?
VPN’s zijn absoluut veiliger dan het gebruik van proxy’s, omdat het gaat om gegevenscodering die uw informatie kan beschermen. Op het eerste gezicht lijkt het idee van het gebruik van een VPN voor een versterkte beveiliging, anonimiteit en privacy een ideale situatie, maar het komt met een behoorlijk aantal vallen.
Als het gaat om toegang tot gratis VPN, is het belangrijk om te begrijpen dat niets ooit helemaal ‘gratis’ is. VPN-providers die gratis diensten aanbieden, kunnen kwaadwillende derden toestaan om uw persoonlijke gegevens te verzamelen. Ze kunnen zelfs toegang geven tot uw internetverbinding, met behulp van welke malafide entiteiten illegale activiteiten kunnen uitvoeren. Sommige VPN-serviceproviders die hun waren gratis aanbieden, kunnen gegevens over uw IP-adres en uw internetgebruiksgeschiedenis bijhouden en bijhouden. Deze persoonlijke gegevens met al uw informatie kunnen worden verkocht aan de donkere kant van het internet. In vergelijking hiermee kunnen betaalde VPN’s een aantrekkelijkere optie lijken om van deze diensten gebruik te maken.
Overweeg een paar factoren voordat u de beste VPN kiest, dit zijn Verbindingssnelheid, aantal servers, protocollen, privacybeleid en klantenondersteuning. Deze factoren bepalen uw algehele ervaring met het gebruik van hun diensten. Daarom kunt u een geïnformeerde beslissing nemen door deze parameters te bekijken. U kunt zelfs een VPN-provider uitproberen met een proefversie van 30 dagen met geld-terug-garantie voordat u een van hun grotere pakketten koopt. Kies een VPN die is uitgerust met een ‘kill-schakelaar’ die de hele internettoegang zou blokkeren als de verbinding niet is gecodeerd. Alleen omdat voor een service wordt betaald, is het noodzakelijk dat u volledig bent beschermd. VPN’s kunnen ten prooi vallen aan bugs en hackaanvallen die uw gegevens kwetsbaar kunnen maken. Hoewel deze inbreuken zeldzaam zijn, is het beter voorbereid te zijn dan sorry.
Hoewel het geruststellend lijkt om te weten dat de VPN-serviceproviders moeten toetreden tot een lijst met richtlijnen en een strikt beleid moeten handhaven, is het verontrustend dat deze wetten worden bepaald door het land waar de organisatie is gevestigd. Vandaar dat duistere VPN-serviceproviders activiteiten opzetten in landen waar deze nalevingsregels ontbreken of te laks zijn. Op deze manier kunnen ze lijken te voldoen aan een zwakke of niet-bestaande wet en toch lijken op een legitiem bedrijf. Het is dus belangrijk om de locatie van uw VPN-provider te overwegen om te beoordelen hoe strikt zij het privacybeleid naleven.
Welke VPN moet ik kopen?
Nu u op de hoogte bent van de wettelijke status van VPN’s in uw land, vraagt u zich misschien af welke VPN het beste is op het gebied van snelheid en beveiliging. Om je vraag te beantwoorden, heb ik tot nu toe meer dan 10 VPN-providers geprobeerd en ik vond ExpressVPN als snelste VPN in de branche. Het is enigszins duur in vergelijking met andere providers, maar het is elke cent waard. Hieronder staat een tabel met top 5 VPN-providers die u kunt overwegen om uw online activiteiten te verbergen.
Geplaatst onder: VPN
Zoek deze website
Top VPN’s
30 dagen geld-terug-garantie Bezoek ExpressVPN Lees review |
7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie Bezoek IPVanishLees review |
7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie Bezoek NordVPN |
Inhoud plaatsen
- 1 Wat is een VPN?
- 2 Zijn VPN’s illegaal?
- 2.1 VPN’s bieden beveiliging
- 2.2 VPN’s bieden anonimiteit
- 3 Is het illegaal om een VPN voor Netflix te gebruiken?
- 4 Is het illegaal om een VPN op scholen te gebruiken?
- 5 landen waar VPN illegaal is
- 5.1 Rusland
- 5.2 China
- 5.3 Wit-Rusland
- 5.4 Irak
- 5.5 Oman
- 5.6 Turkije
- 5.7 Verenigde Arabische Emiraten
- 5.8 Saoedi-Arabië
- 6 Zijn VPN’s veilig in gebruik?
- 7 Welke VPN moet ik kopen?
- 8 Conclusie
Populaire gidsen
- Beste VPN voor FireStick
- Hoe een FireStick te jailbreaken
- Hoe Kodi op FireStick te installeren
- Beste Kodi-add-ons
- Beste Kodi-builds
- Beste FireStick-apps
- IPTV
- Bioscoop APK
- Exodus Redux Addon
- Beste Torrent-sites
recente berichten
- 8 Beste Showbox-alternatieven (2023)
- Hoe een FireStick te jailbreaken (februari 2023)
- Beste Kodi-builds (bijgewerkt voor februari 2023)
- Beste Kodi-add-ons om over de wereld te winnen [2023]
- Hoe Real Debrid exclusief films Kodi Addon te installeren
ontkenning – Het streamen of downloaden van copyright-inhoud is onwettig.
FireStickTricks.com keurt op geen enkele manier illegaal gebruik van Kodi, Fire Stick of onze gidsen goed. Gebruikers zijn verantwoordelijk voor hun acties. Lees onze volledige disclaimer.
Jaden
16.04.2023 @ 17:03
ijn, is het belangrijk om te onthouden dat het gebruik van VPNs voor illegale activiteiten zoals het verspreiden van malware, het hacken van websites of het uitvoeren van cyberaanvallen nog steeds illegaal is en kan leiden tot strafrechtelijke vervolging.
VPNs bieden beveiliging en anonimiteit, waardoor het moeilijker wordt voor hackers en andere kwaadwillenden om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens en online activiteiten. Het gebruik van een VPN kan ook nuttig zijn bij het omzeilen van geografische beperkingen en het beschermen van uw privacy bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken.
Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle VPNs gelijk zijn en sommige VPN-providers mogelijk niet zo veilig zijn als ze beweren te zijn. Het is daarom belangrijk om onderzoek te doen en een betrouwbare VPN-provider te kiezen die uw privacy en veiligheid serieus neemt.
In sommige landen, zoals Rusland, China en Wit-Rusland, zijn VPNs illegaal verklaard en kan het gebruik ervan leiden tot strafrechtelijke vervolging. Het is daarom belangrijk om de wetten en voorschriften van uw land te kennen voordat u een VPN gebruikt.
Al met al kan het gebruik van een VPN een nuttige manier zijn om uw online privacy en veiligheid te beschermen, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en een betrouwbare provider te kiezen.