Как да странични приложения на Android TV Box

>

В това ръководство ще демонстрирам как да заредите приложения на Android TV Box. Предоставих отделни методи за True Android TV OS кутии и Stock Android TV Box. Разликата между тези кутии за Android е обяснена в първия раздел на тази публикация. 

На пазара ще намерите широка гама Android TV кутии. Съществуват обаче само две широки категории, в които можете да поставите всички тези кутии – Истински кутии за Android TV OS и Stock Android TV Box.

И двата типа кутии предлагат поддръжка на Google Play Store. Можете да изтеглите много официални приложения от Play Store, като Netflix, Hulu, Plex и др. Но истинският потенциал на всяко стрийминг устройство се изследва с приложенията на трети страни, които не са достъпни чрез официалния Магазин. Такива приложения трябва да бъдат заредени странично или ръчно инсталирани на вашето устройство. Точно за това е това ръководство.

Ето какво ще преминем в тази публикация:

– Активиране на неизвестен източник (за да се позволи странично зареждане)
– Разбиране на различни видове Android TV кутии
– Как да заредите приложения в True Android OS OS Boxes
– Как да зареждате приложения на акции Android TV Box
– Как да зареждате приложения на вашия Android Box с компютър (работи и за двата типа кутии)

Забележка: „True“ ОС на Android TV не е официален термин. Използвах думата „Вярно“, за да ви помогна да направите ясно разграничение между двата типа кутии. 

Активиране на неизвестен източник за странични приложения на Android TV Box

Да, не можете да инсталирате трето приложение на вашата кутия с Android, докато не сте активирали Неизвестните източници в настройките за защита. Това важи и за двата типа кутии – Истинските Android TV OS кутии и Stock Android Boxes.

Следните изображения са взети от Mi Box. Въпреки това, стъпките за активиране на Неизвестни източници са почти еднакви и при двата типа кутии за Android TV. Ето какво трябва да направите:

1- Щракнете Настройки на началния екран на вашия Android TV Box (горе вдясно на Mi Box)

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

2- Превъртете надолу и щракнете Сигурност & ограничения (някои устройства могат просто да кажат Сигурност)

приложение за изтегляне на Android телевизионна кутия

3- Щракнете Неизвестни източници

Забележка: Ако устройството ви работи на по-стара операционна система Android, на този екран ще намерите превключване, за да активирате неизвестни източници универсално за всички приложения. Просто включете Неизвестни източници. Кликнете върху ДА в подкана, която следва. Не е необходимо да следвате следващите стъпки.

инсталирайте изтегляне на Android TV

4- Сега можете да активирате Неизвестни източници поотделно за всяко приложение, което възнамерявате да използвате за целите на страничното зареждане.

Например в това ръководство сме използвали приложения за изтегляне, браузър и файлов мениджър

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

Разбиране на различни видове Android TV кутии

Важно е да разберете различните видове Android TV Box-ове, за да определите методите на страничното натоварване, които да се прилагат към всеки. Има само 2 вида кутии за Android, с които трябва да се занимаваме:

1. Истинска Android TV OS
2. Запас Android Box

Нека научим малко повече за тях:

1. Истинска Android TV OS: Това са устройствата, които работят на операционната система Android, напълно персонализирани за телевизионното изживяване. True TV OS обикновено се намира в смарт телевизорите с вградения Android интерфейс. Те са често срещани и сред по-популярните марки, които продават Android TV Box, като Mi Box и Nvidia Shield.

Тъй като операционната система Android TV е създадена специално за телевизионни екрани, те имат и своя версия на Google Play Store. Можете да изтеглите телевизионната версия на популярните стрийминг услуги като Netflix и Hulu.

Устройствата с истинска Android TV OS изглежда са по-скъпи. Те обаче използват висококачествени дизайнерски материали, отговарят напълно на дистанционното и имат по-удобен потребителски интерфейс.

2. Запас Android Box: Това е типът кутия, който работи на операционната система Android, подобен на (или дори същото като), което се използва в мобилните телефони и таблети за Android. Nougat, Oreo и най-новият Pie са някои от кодовите имена, които са присвоени на различни версии на Android OS.

  Как да инсталирате и използвате ES File Explorer на FireStick

Ако използвате телефон с Android и налична Android TV Box, не се изненадвайте, ако откриете, че и двамата работят в една и съща версия на Android OS. Телевизионните каси обаче обикновено не използват най-новите версии.

Само шепа устройства се предлагат с най-новата версия на Android 9 Pie. Всъщност Android 8 Oreo също е доста рядък. Повечето телевизионни устройства работят на Android 7 Nougat, докато пиша това.

Повечето кутии за Android използват модифицираната версия на Android OS за по-добра ориентация с по-големия екран на вашия телевизор. В основата си обаче те са почти еднакви.

Докато тези кутии вършат основната работа, те често са лошо проектирани с евтини материали. Интерфейсът също не е толкова отзивчив към дистанционното, колкото бихте искали. Те също не са подходящи за тези, които обичат да стриймират през популярните и официални стрийминг услуги като Netflix, Hulu и т.н. Това е така, защото те изтеглят мобилната версия на тези приложения от Google Play Store. Мобилните приложения са предназначени за устройства с докосване. Не са много отдалечени.

Въпреки това, поради ниската си цена и лесната наличност, те все още са доста популярни.

Внимание: Прочетете, преди да продължите

Правителствата и интернет доставчиците по целия свят наблюдават онлайн дейностите на своите потребители. Ако на вашето устройство бъде намерено поточно съдържание, защитено с авторски права, можете да изпаднете в сериозни проблеми. В момента вашият IP е видим за всички. Горещо ви препоръчвам да получите добра VPN и да скриете самоличността си, така че вашето гледане на филми да не стане лошо.

използвам ExpressVPN който е най-бързият и сигурен VPN в бранша. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon Fire TV Stick. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не харесвате тяхната услуга, винаги можете да поискате възстановяване. ExpressVPN също има специална сделка, където можете вземете 3 месеца безплатно и спестете 49% от годишния план.

  • Как да инсталирате VPN на FireStick / Fire TV
  • Как да инсталирате VPN на други поточни устройства

Как да се зареждат приложения на истински Android TV кутии OS

Малко интро първо.

И двете True True OS OS Box и Stock Android TV Box поддържат Google Play Store. И двете обаче имат различни версии на Магазина.

Има много приложения, които не са често срещани между тези две устройства. Едно от тях е:

Downloader

Downloader е инструмент за странично зареждане, предназначен за устройства с Android като Android TV Boxes, FireStick и др. Това приложение е достъпно чрез Play Store за истински устройства с Android TV OS, като Mi Box и Nvidia Shield.

то е НЕ наличен на склад с Android, включително устройства с Android TV, мобилни телефони и таблети. За устройства с Android TV TV в този наръчник предоставих отделно метода на инсталиране на браузъра.

Сега ще инсталираме приложението Downloader и ще го използваме за странично зареждане на приложение в кутия с Android TV OS. Следвайте стъпките по-долу:

Забележка: Следните изображения са направени на Mi Box 

1- Включете захранването на Android TV Box и изчакайте началния екран да се зареди

2- Изберете и отворете Google Play Store

инсталирайте изтегляне на Android TV

3- Щракнете върху опцията за търсене (лупа) в горния ляв ъгъл

приложения за странично зареждане на Android TV телевизор

4- Използвайте гласовата функция и търсене AFTVNEWS

Или просто напишете AFTVNEWS в полето за търсене

Забележка: По някаква причина вашето телевизионно устройство не търси приложението с името на приложението

5- Маркирайте реда, който показва приложенията в резултата от търсенето. Изберете Downloader в реда и щракнете върху него

Забележка: Downloader може или не е първото приложение в резултатите от търсенето. Ако не, навигирайте надясно, докато не го намерите

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

6- Щракнете Инсталирай на следващия прозорец

инсталирайте изтегляне на Android TV

7- Изчакайте, докато приложението Downloader се изтегли и инсталира на вашето устройство

8- Щракнете отворено да стартирате Downloader

Забележка: Можете също да го стартирате по-късно от Apps секция в началния прозорец на вашия Android TV Box

приложения за странично зареждане на Android TV телевизор

9- Когато приложението Downloader се отвори за първи път, може да ви поиска разрешение. Кликнете Позволява

  Как да върнете Firestick към фабричните настройки

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

10- Сега се зарежда основният прозорец на приложението Downloader. Ако видите изскачащ прозорец при първото изпълнение, натиснете бутона за обратно, за да го отхвърлите
Ще забележите, че разделът Начало в лявата секция е избран по подразбиране
В десния раздел просто трябва да въведете желаното URL и щракнете ОТИВАМ

Важно !!! Уверете се, че URL адресът насочва директно към APK файла, а не към уеб страница. Изтеглянията, базирани на браузъра, не се поддържат в Android TV OS Boxes

11- Нека изтеглим Cinema HD APK за демонстрационни цели. Въведете URL адреса https://www.firesticktricks.com/cinema и щракнете ОТИВАМ

приложение за изтегляне на Android телевизионна кутия

Забележка: Можете също да въведете по-късата версия на URL адреса, която би била firesticktricks.com/cinema

приложения за странично зареждане на Android TV телевизор

12- Изчакайте, докато Cinema HD APK се изтегли на устройството ви с Android TV

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

13- Щракнете Инсталирай в долния десен ъгъл, когато бъдете подканени

приложение за изтегляне на Android телевизионна кутия

14- Изчакайте Приложението е инсталирано уведомление

Кликнете СВЪРШЕН

Забележка: Връщаме се в прозореца на приложението Downloader, за да изтрием APK файла на Cinema, който вече не е необходим. Ще стартираме приложението по-късно от секцията за приложения. Ако обаче искате да стартирате приложението веднага, щракнете върху ОТВОРЕНО

приложения за странично зареждане на Android TV телевизор

15- Щракнете Изтрий

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

16- Щракнете Изтрий отново

приложение за изтегляне на Android телевизионна кутия

17- Излезте от приложението Downloader и се върнете в началния прозорец на Android TV Box. Кликнете Apps

Забележка: В Mi Box той е в лявата секция, в горния ред. Ако не е на същото място на вашето устройство, намерете го. Няма да е трудно да го намерите.

инсталирайте изтегляне на Android TV

18- Сега отворете APK Cinema и започнете да гледате любимото си съдържание

приложения за странично зареждане на Android TV телевизор

И така, това е начинът, по който можете да заредите приложения в Android TV OS Box.

Как да изтегляте приложения за странични приложения на налични Android TV кутии

Както вече казах, приложението Downloader не е достъпно чрез Google Play Store на мобилната платформа Android. Следователно, той не е наличен и на акции Android TV Box.

За щастие, стоковите телевизионни устройства позволяват изтегляне на браузъра (както е при мобилните телефони и таблети с Android).

За да зареждате приложения, всичко, което трябва да направите, е да използвате предварително инсталирания браузър или да изтеглите един от популярните като Google Chrome или Firefox от Google Play Store.

Взел съм следните изображения от X96 Mini Android TV Box. Вашето устройство може да има същия, подобен или различен потребителски интерфейс. Въпреки това методът остава повече или по-малко същият.

1- Има голям шанс да имате вече вграден браузър. Обикновено се предлага от началния екран на устройството. Ако не е на началния екран, можете да получите достъп до него от Apps секция за чекмеджета

2- Някои устройства се предлагат предварително с един или повече популярни браузъри като Chrome или Firefox.

Ако не искате да използвате вградения браузър и желаният браузър не е предварително инсталиран, щракнете върху Google Play Store в началния прозорец, потърсете браузъра и го инсталирайте

3- Отидете на Apps секция и стартирайте браузъра

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

4- Изберете адресната лента на браузъра и въведете URL адреса https://www.firesticktricks.com/cinema

Някои браузъри ще приемат и съкратената версия на URL адреса firesticktricks.com/cinema

приложения за странично зареждане на Android TV телевизор

5- Изчакайте, докато се изтегли APK

6- След като APK изтегли, ако браузърът ви подкани да стартирате APK, можете да започнете инсталацията веднага. Ако няма такова подкана, преминете към следващата стъпка

7- Повечето кутии за Android (както акции, така и Android TV OS) се предлагат предварително с приложение за файлов мениджър (или файлов браузър). Можете да го намерите на началния екран или да отидете в секцията за приложения.

Ако нямате приложение за управление на файлове, можете да го инсталирате от Google Play Store

8- Стартирайте приложението за управление на файлове и отворете папката във вашето вътрешно хранилище, където е изтеглено APK. Обикновено APK файловете се изтеглят в Downloads папка по подразбиране

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

9- Просто стартирайте APK файла, за да стартирате инсталацията

приложение за изтегляне на Android телевизионна кутия

10- Щракнете Инсталирай

инсталирайте изтегляне на Android TV

11- Когато инсталацията приключи, щракнете OPEN и стартирайте приложението. Можете също така да получите достъп до приложението по-късно от чекмеджето на приложенията

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

Ето как вие зареждате приложенията на склад Android TV Box, използвайки браузър.

Приложения за странично зареждане на Android TV Box Използване на компютър

Ако URL адресът е насочен директно към APK, можете лесно да заредите приложения на вашите True Android кутии OS Android. Ако обаче URL адресът отвори уеб страница, на която трябва да щракнете върху връзка, за да изтеглите APK, той няма да работи на устройството с Android TV OS. Това е така, защото тези устройства не поддържат изтегляне от браузъра.

  Как да инсталирате Kodi на Amazon FireStick

В такъв случай можете да зареждате приложения на вашия телевизионен бокс OS с помощта на компютър. За целта трябва да бъдат изпълнени следните изисквания:

– Вашата Android TV OS кутия и компютърът ви трябва да са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа
– Трябва да имате приложение за управление на файлове на вашия Android TV Box, което има функция за свързване с компютър

Ето стъпките за странично зареждане на приложения на вашето устройство с помощта на компютър:

1- Достъп до URL адреса във вашия браузър на вашия компютър, откъдето искате да изтеглите APK файла и да изтеглите APK

2- Уверете се, че Android TV Box и компютърът са свързани към една и съща Wi-Fi

3- Отворете Google Play Store на вашия TV Box и потърсете програма за управление на файлове с функция за свързване с компютър (като например File Commander)

Инсталирайте файловия мениджър

приложения за странично зареждане на Android TV телевизор

4- Отворете приложението за управление на файлове, което току-що сте инсталирали. Намерете функцията за свързване с компютър (или PC File Transfer)

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

5- Разрешете достъпа на файла до приложението за управление на файлове

6- Активиране на свързването с компютър (някои приложения за управление на файлове автоматично активират тази функция в момента, в който имате достъп до функцията за свързване с компютър)

инсталирайте изтегляне на Android TV

7- Вече трябва или да видите HTTP път или FTP път в зависимост от файловия мениджър, който имате в кутията на Android

Също така активирайте опцията Разрешаване на всички входящи връзки към компютър в долната част

приложения за странично зареждане на Android TV телевизор

8.1- Ако се покаже мениджърът на файлове HTTP път, отворете браузър на вашия компютър и достъп до пътя
Вече имате достъп до всички папки Android TV Box във вашия браузър на компютъра

Трябва също да намерите опцията да качване файлове някъде на уеб страницата

Намерете APK файла, който сте изтеглили по-рано, на вашия компютър. Качете го в една от папките на вашата Android TV Box

Как да странични приложения на Android TV Box

8.2- Ако мениджърът на файлове ви е дал FTP отворете всяка папка на вашия компютър и въведете FTP път в адресната лента на тази папка

Вече ще можете да видите всичките си папки Android TV Box на компютъра

Вече можете да копирате APK файла на вашия компютър в една от папките на Android Box

9- Сега се върнете към Android TV Box

Използвайте файловия мениджър за достъп до папката, в която сте копирали APK файла от вашия компютър

Да речем, че сте копирали файла в папката за изтегляния

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

10- Изберете и щракнете върху файла APK

Забележка: Активирайте неизвестни източници за приложението за файлов мениджър, използвайки метода, който съм предоставил в началото. Ако не сте го направили, ще видите някои подсказки, които ще ви позволят да го активирате преди инсталацията

инсталирайте изтегляне на Android TV

11- Щракнете Инсталирай когато бъдете подканени

приложения за странично зареждане на Android TV телевизор

12- Изчакайте приложението да се инсталира

как да се зареждат приложения на Android TV кутии

Е, по този начин ние използваме приложения за Android TV Box, използвайки компютър

Обобщавайки

Тъй като има два вида Android Boxes с различни техники за странично зареждане, нещата обикновено стават малко сложни. Докато наличната Android кутия позволява изтегляне на браузъра, кутиите за операционна система Android TV като Mi Box и Nvidia щит нямат поддръжка на браузъра.

На вашия Mi Box, Nvidia Shield или телевизори с вградена Android OS можете да инсталирате приложението Downloader от Google Play Store. Това приложение ще ви позволи да заредите приложения на трети страни от URL адреса, който директно насочва към APK.

Ако имате URL адрес за уеб страница с връзката към APK, първо можете да изтеглите APK на вашия компютър. По-късно можете да използвате инструмента за управление на файлове на вашия Android TV OS Box или Android TV, за да се свържете с компютъра и да прехвърлите APK файла на устройството. Това изглежда малко сложно, но това е всичко, което имаме, докато поддръжката на браузъра не бъде добавена към вашите кутии за Android TV OS.

Нещата стават малко по-лесно с наличните Android TV кутии, тъй като можете да изтеглите файловете директно през браузъра, независимо дали URL адресът е насочен директно към APK.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me