Как да инсталирате Google Play на Fire TV Stick (Aptoide)

>

В това ръководство ще говоря с вас за получаване на Google Play на FireStick и Fire TV устройства. Google Play Store е най-използваното хранилище на приложения с хиляди приложения, игри и помощни програми. Огромната колекция от приложения и лекотата на използване са най-големите му привлекателства. Но Play Store не е наличен на всички Android платформи. Например устройствата Amazon FireStick и Fire TV имат Amazon Store и те не поддържат Play Store. За съжаление, инвентаризацията на приложенията на Amazon не е толкова голяма и затова потребителите на FireStick често търсят други опции.

Play Store не е официално достъпен на тези устройства на Amazon. Така че, има ли начин да го заредите странично? Отговорът е Да! Но тук ще ви разкажа за нещо, което е много по-добре от Google Play в FireStick. В това ръководство ще ви запозная с магазина за приложения на трети страни, наречен Aptoide TV, който е най-добрата алтернатива на Play Store и оптимизиран за платформите на Fire устройства.

магазин за игра с фистарки

Как да инсталирате Google Play на Fire Stick (Алтернатива)

Процесът на странично зареждане на Play Store на FireStick е досаден, дълготраен, податлив на проблеми и често не работи. Бихте прекарали час и половина, без да имате резултат. Не искам да ви губя времето. Можете да получите всичко от Aptoide, което можете от Google Play и дори повече. Aptoide TV работи без грешки в FireStick в по-голямата си част. Освен това има прилична колекция от приложения за FireStick, които някога ще ви трябват. Така че, нека сега научим как да инсталираме и използваме магазина за приложения на Aptoide.

Загрижени ли сте за вашата поверителност онлайн?

Преди да продължим, има един важен въпрос, на който бих искал да ви обърна внимание. Поверителността представлява огромна загриженост в пейзажа на World Wide Web. Вероятно сте наблюдавани и следени от хакери и крадци на самоличност и дори от вашето собствено правителство и интернет доставчик. Ето защо има много смисъл да намерите начин да останете анонимни и да запазите поверителността си в цифровия обхват на интернет.

Вземете си VPN сега и се насладете на спокойствието. VPN криптира целия трафик от вашите устройства и предлага пълна анонимност. VPN също така гарантира, че не ставате жертва на интернет заглушаване, практика бързо става все по-разпространена през деня.

Прочети: Как да инсталирате и използвате VPN на FireStick

Подгответе FireStick за Sideloading Aptoide TV

Aptoide, най-обещаващата алтернатива на Google Play в FireStick, е магазин за приложения на трети страни и не е изненада, че не е хостван в Amazon Store. Тъй като ще вземем приложението извън официалния магазин, ще трябва да инструктираме FireStick да разреши инсталацията. Опцията Приложения от неизвестни източници е деактивирана по подразбиране.

Ето бързите стъпки за активиране на инсталирането на приложения на трети страни

Стъпка 1: Използвайте дистанционните си клавиши за посока, за да изберете Настройки от началния екран на FireStick. Тази опция е в лентата на горното меню. Сега, отворете Device, както е показано на изображението по-долу:

отворете оградата на настройките на устройството

Стъпка 2: Изберете Опции за програмист на следващия екран, който следва

опции за програмисти

Стъпка 3: В секцията Опции за програмист маркирайте опцията Apps from Unknown Sources и натиснете бутона Select на вашето дистанционно управление

Как да инсталирате Google Play на Fire TV Stick (Aptoide)

Стъпка 4: Когато видите следната подкана, игнорирайте предупреждението и натиснете „Включи“. Вярно е, че някои приложения на трети страни могат да причинят вреда на вашето устройство. Но приложения като Aptoide са с висока репутация и напълно безопасни. Няма нужда да се притеснявате.

разрешаване на приложения от неизвестни източници

Сега сте готови да инсталирате Aptoide (или по този въпрос всяко приложение на трети страни) на вашето устройство.

Стъпки за инсталиране на Play Store Alternative (Aptoide Store) на FireStick

Сега ще ви покажа как да инсталирате Google Play Store на устройството си Amazon Fire Stick (алтернативата на Aptoide да бъде по-прецизна). Ще можете да инсталирате това приложение с помощта на Downloader приложение, както и с приложението ES Explorer (със и без компютър)

Защо две приложения, може да попитате. Downloader е най-популярното приложение за странично зареждане на приложения на трети страни на Fire Stick. Но приложението не е достъпно навсякъде в магазина на Amazon и трябва да бъде заредено странично за няколко региона. От друга страна, ES File Explorer може да бъде изтеглен от Amazon Store независимо от вашата страна или регион.

Как да инсталирате Aptoide с помощта на Downloader (метод 1)

Първото нещо, което трябва да направите, е да вземете приложението Downloader, ако вече го нямате. Ще го намерите в магазина на Amazon и ако не го направите, проверете как да инсталирате Downloader.

След като инсталирате приложението Downloader, ето как можете да го използвате, за да инсталирате Aptoide на Fire Stick или Fire TV.

Стъпка 1: Стартирайте приложението за изтегляне от началния екран на Fire Stick (ако сте преместили иконата на приложението тук).

използвайте приложение за изтегляне, за да инсталирате google play

Ако не можете да видите приложението на началния екран, задръжте бутона „Начало“ на дистанционното и изберете „Приложения“. Ще видите списъка с всичките си приложения. Превъртете надолу до Downloader и го стартирайте.

Стъпка 2: От началния екран на Downloader се уверете, че е избрана опцията Home в лявата странична лента

изтегляне google play apk fire stick

Стъпка 3: Ще видите курсора да мига в полето URL. Натиснете бутона „Избор“ на вашето дистанционно, за да покажете екранната клавиатура. Въведете URL адреса https://www.firesticktricks.com/store и натиснете бутона „Отиди“ на клавиатурата (или бутона „Възпроизвеждане“ на дистанционното ви устройство). Вижте изображението по-долу. Това е връзката, за да получите Aptoide, алтернатива на Google Play на FireStick.

google play apk изтегляне

Стъпка 4: Aptoide APK файлът вече ще започне да се изтегля автоматично в хранилището на вашето устройство

как да инсталирате aptoide на пожарна пръчка

Стъпка 5: След като изтеглянето завърши, ще видите следния екран. Дръжте натискане на бутона надолу на дистанционното ви, докато бутонът „Напред“ в долния десен ъгъл се промени на „Инсталиране“; и след това маркирайте бутона „Инсталиране“ и щракнете върху него.

aptoide on firestick

Стъпка 6: По този начин ще се появи екранът за напредък на инсталацията. След като инсталацията приключи, ще получите известие „Инсталирано приложение“ заедно с бутоните „Готово“ и „Отваряне“.

google play store на firestick

Стъпка 7: Щракнете върху бутона „Готово“, тъй като все още не искаме да отваряме приложението (но ако наистина искате да го отворите веднага, продължете напред и кликнете върху „Отвори“; вашето обаждане!)

Стъпка 8: Сега ще видите следния диалогов прозорец. Не е необходимо да натискате бутона „Инсталиране“, тъй като приложението вече е инсталирано. Вместо това щракнете върху бутона „Изтриване“, за да премахнете файла APK. Не се нуждаем повече от това и ще заема излишно място за съхранение.

google play store на firestick

Това е! Успешно сте инсталирали приложението Aptoide, алтернатива на Google Play на FireStick.

Инсталирайте Aptoide на FireStick с помощта на ES File Explorer БЕЗ компютър (метод 2)

: Това е алтернативен метод. Не е необходимо да следвате тези стъпки, ако вече сте инсталирали Aptoide чрез приложението Downloader. Освен това ES File Explorer вече ще струва $ 9,99 на месец, ако искате да използвате функцията му за странично зареждане.

Ако не можете да вземете Downloader или не искате да го зареждате или просто предпочитате ES File Explorer по-добре, ще ви покажа как да го използвате, за да инсталирате приложението Aptoide на Fire TV Stick.

ES File Explorer също е широко популярен и както вече казах, той е по-широко достъпен от Downloader, следователно има смисъл само да се включи този метод.

Има два начина да инсталирате Google Play на Fire Stick алтернатива, единият с компютъра, а другият без.

Методът без компютъра е по-лесен и бърз (но изисква 9,99 долара месечен абонамент за премия). Първо ще поговорим за този метод. В случай, че случайно сте изтеглили Aptoide APK на вашия компютър, може да искате да разгледате втория метод по-късно.

Тук идва методът на ES Explorer, който не изисква никакъв компютър.

Стъпка 1: Отворете ES File Explorer, отворете Инструменти в лявата странична лента и го разширете. От подменюто Инструменти изберете „Изтегляне на мениджър“ и след това щракнете върху бутона „+“ в долната част

aptoide on firestick

Стъпка 2: Сега трябва да видите диалоговия прозорец за изтегляне

google play store на firestick

Стъпка 3: В полето Path въведете URL адреса https://firesticktricks.com/store. В секцията Име въведете всяко име, което искате, но го направете подходящо за приложението, което сме инсталирали. Дадох му името Aptoide TV, както е името на приложението, което инсталирам.

магазин за игра с фистарки

Стъпка 4: Сега щракнете върху бутона Изтеглете сега и изчакайте APK да се изтегли

След като го изтеглите, щракнете върху бутона „Отваряне на файл“, за да стартирате APK файла. Това ще започне процеса на инсталиране.

google play store на firestick

Стъпка 5: Когато видите следната подкана, кликнете върху „Инсталиране“

магазин за игра с фистарки

Стъпка 6: На следващия екран натиснете бутона „Надолу“ на вашето дистанционно управление няколко пъти, докато бутон в долната част се маркира. Бутонът „Напред“ в долния десен ъгъл ще се промени на бутона „Инсталиране“. Кликнете върху него, за да продължите

инсталирайте google play без root

Стъпка 7: Ето какво ще видите, когато приложението е инсталирано. Ако искате да стартирате приложението веднага, щракнете върху бутона „Отвори“. Освен това щракнете върху бутона „Готово“. Можете да стартирате приложението по-късно от Apps & Секция за игри

как да натоварвам aptoide на огън телевизионен стик

Това ще бъде всичко! Сега, нека да видим как да инсталирате Google Play в приложението за замяна на FireStick, Aptoide с помощта на ES File Explorer и компютър.

Как да инсталирате Aptoide на FireStick, използвайки ES File Explorer С компютър

Ще ви трябва компютър. Windows, Mac или Linux – всеки ще свърши работа!

Уверете се, че вашият компютър и FireStick са свързани в една и съща Wi-Fi мрежа.

И така, ето!

На вашия компютър: Първо, изтеглете APK файла на APtoide на вашия компютър от https://www.firesticktricks.com/store

На FireStick: Сега вземете приложението ES File Explorer от магазина на Amazon на устройството си FireStick. Просто изберете опцията за търсене в горната лява част на началния екран на Fire Stick, потърсете ES File Explorer и следвайте прости инструкции на екрана, за да го инсталирате.

Стъпка 1: Стартирайте ES File Explorer от вашите приложения & Секция за игри. Превъртете надолу до менюто на мрежата от лявата странична лента и го разгънете. Сега изберете Дистанционно управление от наличните мрежови опции (изображението по-долу)

използвайте мрежа, за да заредите приложения за огнена пръчка

Стъпка 2: Сега кликнете върху големия бутон „Включване“. Сега трябва да видите FTP адрес. Моята е ftp://192.168.1.7:3721/

Адресът ви ще бъде различен. Запишете този адрес. Ще трябва да го въведете на вашия компютър. Това ще ви позволи да управлявате всичките си файлове и папки FireStick от вашия компютър

как да използвате ftp адрес за инсталиране на приложения на fire tv stick

Стъпка 3: На вашия компютър: Сега се върнете към вашия компютър и отворете всяка папка. Въведете FTP адреса на вашия Fire TV Stick, който виждате на екрана на ES Explorer в адресната лента на прозореца с папки на вашия компютър и натиснете Enter. Той ще отвори съдържанието на ES File Explorer на вашия компютър.

Изображението по-долу е заснето в Windows 10. Но това ще работи също толкова добре на вашите Mac и Linux.

как да инсталирате google play на fire stick с помощта на компютър

Стъпка 4: Сега копирайте Aptoide APK за Fire Stick, който сте изтеглили по-рано на вашия компютър. И го поставете във всяка папка на ES File Explorer, която сте отворили с FTP адрес в предишната стъпка. Можете дори да създадете нова папка, ако е необходимо.

Винаги избирам папката „Изтегляне“, за да копирам APK файла от моя компютър. Някак си има по-голям смисъл за мен. Но това съм само аз! Изборът е изцяло ваш!

изтегляне google play apk на fire stick

Стъпка 5: На FireStick: Върнете се към FireStick и отворете ES File Explorer, ако вече не е.

Отворете менюто „Местно“ отляво и го разгънете. Изберете втората опция Начало (не тази с домашното изображение). Вижте изображението по-долу за по-голяма яснота.

инсталирайте google play amazon fire tv

Стъпка 6: Сега използвайте дистанционното, за да отидете в папката „Изтегляне“ вдясно на екрана

магазин за приложения за пожар телевизионен стик

Стъпка 7: Отворете папката и тук ще видите APK файла на Aptoide (не забравяйте? Записах този файл в папката Изтегляне. Ако сте го копирали в друга папка, изберете съответно)

инсталирайте aptoide на Amazon fire tv stick

Стъпка 8: Натиснете бутона „Избор“ на вашето дистанционно FireStick, за да стартирате този APK файл. Щракнете върху бутона „Инсталиране“, когато видите подкана със заглавие „Свойства“ (изображението по-долу)

инсталирайте aptoide телевизия на Amazon fire tv stick

Стъпка 9: Сега работете както обикновено! Отворете дъното на следващия екран и кликнете върху „Инсталиране“ в долния десен ъгъл, за да потвърдите действието си и да инсталирате приложението.

Как да инсталирате Google Play на Fire TV Stick (Aptoide)

Стъпка 10: Когато приложението е инсталирано, това е, което виждате като преди. Ако искате да стартирате Aptoide TV веднага, щракнете върху „ОТВОРЕНО“ или иначе натиснете „ДОСТЪП“, за да го отворите по-късно.

Как да инсталирате Google Play на Fire TV Stick (Aptoide)

Как да използвате Google Play (Алтернатива) на Fire TV Stick

Инсталирали сте алтернативата на Google Play на Fire TV без корен. Сега, продължете напред и го изпълнете!

Вероятно вече знаете, че имате достъп до всичките си приложения в „Вашите приложения & Раздел „Игри“. Просто натиснете и задръжте бутона „Начало“ на дистанционното и когато видите следното меню, изберете „Приложения“

как да използвате google play on fire tv stick

Това е яко! Но наскоро инсталираните приложения не се показват на началния екран и в списъка с приложения те са в долната част. Бихте искали да преместите често използваните приложения на върха вместо бърз достъп.

Както можете да видите, Apptoide е точно в края на списъка. Но можете лесно да го преместите нагоре. Превъртете надолу и изберете Aptoide.

как да изтеглите приложения на Firestick с aptoide телевизия

Сега натиснете и задръжте бутона „Избор“ на вашето дистанционно управление. Като алтернатива можете да натиснете бутона на менюто (три хоризонтални линии) на дистанционното и да изберете „Преместване“ от менюто, което се показва в долния десен ъгъл, както е показано на изображението по-долу:

преместете приложението aptoide отгоре

Продължете да натискате бутона за посока нагоре на устройството за дистанционно управление, докато приложението Aptoide не бъде в горния ред.

Сега натиснете бутона „Избор“, за да пуснете иконата на приложението Aptoide в горния ред. Върнете се на началния екран на FireStick и там ще намерите иконата на Aptoide!

Ето как изглежда началният екран на Aptoide. Всичко останало е доста просто. Можете да потърсите всяко приложение с помощта на функцията „Търсене“ горе вляво. Продължете напред и проучете Aptoide и изтеглете всички приложения, от които се нуждаете.

магазин за игра с фистарки

Навиване

И така, ето как изтегляме алтернативата на Google Play на FireStick. Въпреки че има решение за изтегляне на Play Store на вашите Fire устройства, той е дългосрочен и не работи в по-голямата си част. Сам съм го опитвал доста пъти и често съм останал безсилен. Не виждам смисъл да се опитвам толкова трудно да накарам Google Play на FireStick, когато мога да получа всички най-добрите приложения за FireStick, които някога ще ми трябват от Aptoide. Освен това Play Store не е проектиран и оптимизиран да работи на Fire Stick платформата. Дори и повечето му приложения няма да работят. Вземете Aptoide и заобикаляйте всички карани.

Кликнете тук, за да получите секретни трикове за рязане на кабели директно във вашата пощенска кутия.