Hur du åtgärdar problem med buffertbuffring

>I det här inlägget kommer vi att diskutera de olika alternativen för att fixa buffring på FireStick. Felsökningsstegen i den här guiden fungerar på FireStick 4K, Fire TV Cube samt äldre Fire TV-enheter.

hur man fixar buffring på eldstenFireStick är en av de mest populära strömningsenheterna i hela världen. Det är otroligt enkelt att installera och använda. Den stöder massor av fantastiska appar från Amazon Store samt flera tredjepartsappar. Sammantaget ger FireStick en fantastisk streamingupplevelse.

Många användare upplever dock buffertproblem med sin FireStick. Andelen sådana användare är liten. Men med tanke på att miljoner användare har FireStick uppgår den lilla procenten till ett betydande antal.

Om din FireStick fortsätter att buffra hela tiden diskuterar denna artikel olika möjliga skäl och lösningar.

Observera FireStick-användare: Läs innan du fortsätter

Regeringar och internetleverantörer över hela världen övervakar sina användares onlineaktiviteter. Om du hittar strömmande upphovsrättsskyddat innehåll på din Fire TV Stick kan du få allvarliga problem. För närvarande är din IP synlig för alla. Jag rekommenderar dig starkt att få en bra FireStick VPN och dölja din identitet så att din filmvisningsupplevelse inte tar en dålig tur.

jag använder ExpressVPN vilket är den snabbaste och säkraste VPN i branschen. Det är väldigt enkelt att installera på alla enheter inklusive Amazon Fire TV Stick. Dessutom kommer det med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte gillar deras tjänst kan du alltid be om återbetalning. ExpressVPN har också en speciell affär där du kan få tre månader gratis och spara 49% på årsplanen.

Här är orsakerna till att du måste använda ett VPN hela tiden.

Läsa: Hur man installerar och använder ett VPN på Fire Stick

Vad som orsakar buffring på FireStick

Det finns ett antal faktorer som kan orsaka buffertproblemet. Här är några av de vanligaste orsakerna till att buffring sker på FireStick:

 • Långsam internetuppkoppling: Det rekommenderas att du har minst 10 Mbps för 1080p och 20 Mbps för 4K-strömning. Om din internetanslutning är långsam får du problem med buffring
 • ISP Throttling: Din Internetleverantör kanske bromsar din anslutningshastighet då och då om de upptäcker för mycket strömningsaktiviteter
 • Modem långt ifrån FireStick: Om din FireStick är placerad för långt från ditt Wi-Fi-modem kommer din signalstyrka att vara svag och orsakar buffertproblem
 • Kör lite på RAM: Det är inte ovanligt att FireStick tar slut på RAM. Det kan finnas många onödiga appar som körs i bakgrunden
 • Kör lite på lagring: Återigen är det vanligt bland FireStick-användare. Enheten har bara 8 GB utrymme, varav många redan används av operativsystemet
 • FireStick-överhettning: Om din FireStick överhettas kan det sannolikt orsaka buffrande problem
 • Föråldrat Firestick OS: Du kan få problem med buffring på FireStick om det körs på ett föråldrat operativsystem

Hur du fixar FireStick-buffertproblem

Nu när vi har tittat på några av de vanligaste faktorerna som orsakar buffring på FireStick, låt oss hitta lösningarna. Här kommer de.

  Hur du åtgärdar FireStick-fjärrproblem

1. Starta om FireStick

Om du inte riktigt kan sätta ett finger på det exakta skälet som orsakar FireStick-buffertproblemet, kan ett trick, så enkelt som omstart, vara lösningen.

I själva verket är omstart en av de mest grundläggande felsökningsmetoderna och det bör vara en av de första som försöker. Det kan lösa många problem.

Här är stegen:

 • Gå till FireStick inställningar

Firestick buffring problem

 • Klick Min Fire TV

Hur man fixar buffring på eldsten

 • Klick Omstart

Hur man fixar buffring på eldsten

 • Klick Omstart att bekräfta

Fixa eldsticksbuffring

2. Ta hand om Internet-hastighet

Du har förmodligen ett höghastighetsbredband och internethastighet är inte ett problem för dig. Jag skulle dock fortfarande rekommendera dig att kontrollera internethastigheten som det första felsökningssteget.

Om det visar sig att du faktiskt får önskvärd internethastighet på FireStick, har du tagit detta problem ur vägen.

Och om det är den långsamma internetanslutningen bakom buffrandefrågor kan du alltid kontakta din Internetleverantör för att ta reda på orsaken eller så kan du till och med få en ny anslutning helt och hållet.

Varje hastighet över 10 Mbps är tillräckligt bra för strömning i upp till 1080p upplösning

Om du strömmar 4K-videor rekommenderas minst 20 Mbps.

Så här kontrollerar du internethastighet på Firestick

Om din Firestick inte får den önskade internethastigheten, här är vad du ska göra härnäst-

Kontrollera och förbättra Wi-Fi-signalstyrkan

Signalstyrka spelar en nyckelroll i en smidig streamingupplevelse. Signalstyrkan är starkare när modemet är nära din FireStick och svagare när det är långt.

Så här kan du kontrollera signalstyrkan på FireStick och agera i enlighet med detta:

 • Gå till inställningar från FireStick-startskärmen

Firestick buffring problem

 • Klick Nätverk i nästa fönster

Hur man fixar buffring på eldsten

 • Markera din Wi-Fi-adress / namn
 • Till höger hittar du statusen under Signalstyrka

Firestick buffring problem

Om det står väldigt bra får du rätt Wi-Fi-signaler. Om det säger dåligt eller svagt finns det ett problem.

Vanligtvis bör modemet vara inom 20-30 fot från enheten för bästa signalstyrka. Om ditt modem är längre än detta kan du överväga att köpa en Wi-Fi Extender. Som namnet antyder expanderar en Wi-Fi Extender täckningsområdet för ditt modem så att det är effektivt i ett större område.

Du måste också se till att det inte finns för många elektriska enheter i närheten av ditt modem som kan orsaka störningar i signalen.

Och, om möjligt, placera modemet lite högre upp (6ft eller högre) för bättre signal täckning.

Använd Ethernet-kabel för kabelanslutning

använd amazon ehternet-adapter för att förhindra buffring på eldstenEn kabelanslutning är vanligtvis mycket snabbare än den trådlösa anslutningen. För det första behöver den inte lita på routerns närhet från enheten. Ethernet-kabeln ansluts direkt till din FireStick.

För det andra finns det inga hinder mellan routern och enheten. Många elektriska såväl som vissa mekaniska hinder tenderar att försvaga Wi-Fi-signalen.

Du kan styra eller till och med fixa buffring på FireStick med den trådbundna anslutningen. För den trådbundna anslutningen på FireStick kan du köpa Amazon Ethernet Adapter för Amazon Fire TV-enheter från Amazon.com.

Internet / LAN-kabeln och strömkabeln från din FireStick-nätadapter kommer att gå in i Ethernet-adaptern. Och sedan kommer en enda kabel från Ethernet-adaptern att anslutas till din FireStick.

Observera att du INTE behöver köpa Ethernet-adaptern om du redan får betydande nätverkshastighet via din Wi-Fi-anslutning.

3. Använd ett VPN för att förhindra buffring

Rekommenderas för bättre hastighet och avskildhet

privat streaming

Internetregistrering är en vanlig praxis bland internetleverantörer. Din internetleverantör kan bromsa din internetanslutning när strömningsaktiviteter utöver en viss nivå upptäcks. Som ett resultat kan du uppleva buffring på FireStick.

  Hur man installerar musväxling på FireStick / Fire TV

Tack och lov kan detta lätt undvikas genom att använda ett VPN för FireStick. En bra  VPN kommer inte bara att hindra din internetleverantör från att strypa hastigheten utan kommer att dra nytta av på flera sätt som:

 • Dölj strömningsaktiviteter från statlig övervakning och ISP
 • Anonyma torrentnedladdningar
 • Skyddar personlig information från hackare
 • Avblockera geo-begränsat innehåll (inklusive Netflix, BBC iPlayer, Prime Video, Hulu, HBO, etc.)

Enligt min erfarenhet är ExpressVPN den bästa VPN för FireStick. Den använder den bästa krypteringstekniken och är den snabbaste VPN också.

För närvarande erbjuder ExpressVPN 49% rabatt på sin årsplan. Dessutom får du tre månader gratis med den här planen. Och det erbjuder också en ovillkorlig 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Här är vad du kan göra för att få ExpressVPN och undvika buffring på FireStick:

 • Klicka här för att registrera dig för ExpressVPN
 • När du har ditt ExpressVPN-konto, slå på ditt FireStick och välj sökalternativet i det övre vänstra hörnet på startskärmen

Fixa eldsticksbuffring

 • Sök efter ExpressVPN och klicka på det i sökförslagen. Följ instruktionerna på skärmen för att installera ExpressVPN

Firestick buffring problem

 • Öppna ExpressVPN och logga in med dina kontoinloggningsuppgifter som du skapade under registreringen

Hur man fixar buffring på eldsten

 • Anslut till en VPN-server och börja strömma

Hur man fixar eldstockbuffring

4. Rensa FireStick-RAM-minnet

FireStick har en RAM-storlek – 1 GB på FireStick 2nd Gen och 1,5 GB på FireStick 4K. Det är inte riktigt mycket men tillräckligt för en strömningsenhet. Sådant litet minne tenderar emellertid att tas upp ganska för snabbt.

Lågt RAM-utrymme är en av de skyldiga till den buffring du upplever på FireStick. Du kommer att bli förvånad över att veta att vissa appar fortsätter att rymma RAM-minnet även när du stänger dem.

Du kan rensa RAM-utrymmet genom att helt enkelt stänga bakgrundsapplikationerna. Men hur skulle du hitta vilka appar som faktiskt körs i bakgrunden? Tvinga att stänga alla installerade appar individuellt är tråkigt och tidskrävande.

Tack och lov finns det en app du kan använda för att ta reda på bakgrundsprogrammen och stänga dem. Det kallas Bakgrundsappar och processlista. Du kan få den här gratisappen från Amazon Store.

Här är stegen för att ladda ner bakgrundsapparna & Process List-appen och för att använda den stänger du bakgrundsapparna:

 • Gå till Sök från FireStick-startskärmen

Fixa eldsticksbuffring

 • Sök efter appen Bakgrundsapps och processlista och följ instruktionerna på skärmen för att installera den

Hur man fixar buffert för eldstick

 • Öppna appen. Denna promp visas första gången.
 • Avmarkera alternativet ‘Öppna app på start’ om du inte vill att appen ska öppnas automatiskt varje gång du startar om din FireStick
 • Klick Jag fattar! knapp

Buffrar på amazon eldstick

 • Du kommer att se listan över alla appar som körs i bakgrunden. Klick Stäng alla appar i det övre vänstra hörnet

Hur man fixar buffring på eldsten

 • Följande fönster visas för den första appen i listan. Gå vidare och klicka Tvinga stopp
 • När du är klar trycker du på tillbaka-knappen på fjärrkontrollen.

Fixa eldsticksbuffring

 • Du kommer att se samma alternativ för nästa app på listan. Klick Tvinga stopp igen.
 • Fortsätt upprepa detta tills du har dödat alla bakgrundsappar

Obs: Tvinga inte nära ExpressVPN (eller någon annan VPN) som körs i bakgrunden. En VPN körs i bakgrunden medan den ger säkerhet. Tvingande stängning av VPN kan leda till att du tappar anslutningen till den säkra VPN-servern. VPN-appar tar inte mycket utrymme ändå.

5. Rensa cache / data för appen Streaming

Att rensa cache för strömmande appar kan hjälpa dig med buffring på FireStick. Många användare har rapporterat att appar från tredje part som Cinema APK, Cyberflix TV, Ola TV, BeeTV, etc. presterade bättre efter att de har rensat cachen.

  Så här lägger du till sido-appar på Android TV Box

Du kan också rensa appdata för att helt återställa appen till dess fabriksinställningar.

Här är stegen:

 • Gå till FireStick inställningar från hemskärmen

hur man löser problem med eldstickbuffring

 • Klick tillämpningar

firestick buffring

 • Öppen Hantera installerade applikationer

firestick buffring problem fix

 • Du måste nu se den här listan över de installerade apparna
 • Gå vidare och klicka på streaming-appen med buffertproblem

klicka på appen med eldstickbuffertfrågan

 • Du hittar appdata och cachedatainformation till höger i detta fönster

Du kan göra något av följande:

 • Radera data: Det kommer att rensa alla apprelaterade data (inklusive all inloggningsinformation) och återställa appen till fabriksinställningarna. Det kommer också att rensa cachen
 • Rensa cache: Om du bara vill rensa cachen och hålla återstående data intakt, välj det här alternativet istället

rensa cache för att sluta buffra på eldsten

6. Justera dina integritetsinställningar

Amazon övervakar och samlar in dina data under påskott av marknadsföring och förbättring. Det kommer sannolikt att äventyra din integritet. Men det är inte bara det.

För att hela tiden övervaka och samla in dina data måste ditt FireStick OS hålla vissa processer igång i bakgrunden. Detta kan bromsa din FireStick och så småningom orsaka buffertproblem.

Så här kan du inaktivera dataövervakning och datainsamling:

 • Öppna Firestick inställningar från hemskärmen

Firestick buffring problem

 • Klick Inställningar på nästa skärm

Hur man fixar buffring på eldsten

 • Klick Sekretessinställningar

Fixa eldsticksbuffring

 • Stäng av följande alternativ: Enhetsanvändningsdata och Insamla appanvändningsdata

Hur man fixar buffert för eldstick

 • Nu trycker du på tillbaka-knappen en gång och klickar Dataövervakning

Buffrar på amazon eldstick

 • Stäng av Dataövervakning

Firestick buffring problem

7. Kontrollera och uppdatera FireStick OS

Det är sällsynt, men inte okänt. Föråldrad FireStick OS kan vara orsaken till att du har problem med buffring.

Vanligtvis kommer din FireStick att uppdatera sig själv automatiskt när den nya OS-versionen är tillgänglig. Men ibland kanske det inte.

Så här är stegen för att leta efter och installera OS-uppdateringar:

 • Gå till FireStick inställningar

Firestick buffring problem

 • Öppen Min Fire TV

Hur man fixar buffring på eldsten

 • Klick Handla om

Fixa eldsticksbuffring

 • Klick Sök efter uppdateringar

Buffrar på amazon eldstick

 • Vänta några sekunder. Din FireStick berättar om några uppdateringar behövs eller om din enhet redan är uppdaterad

Hur man fixar buffert för eldstick

8. Undvik överhettning av FireStick

Överhettning kan orsaka fel på enheten. Det kan också orsaka buffring eller strömningsproblem på FireStick. Därför är det viktigt att du håller din FireStick från överhettning.

Här är vår detaljerade guide om hur du åtgärdar FireStick-uppvärmningsproblem.

Medan din FireStick kan köras i flera timmar utan problem rekommenderar jag att du ger den lite vila då och då.

Låt inte den vara påslagen över en natt. Koppla bort den från strömkällan.

Om du tror att FireStick har överarbetat, koppla loss den från strömkällan och låt den svalna i minst 30 minuter.

9. Använd Real-Debrid för tredje parts appar

Real Debrid är ett premiumhotell som fungerar med ett brett utbud av FireStick-appar från tredje part samt Kodi-tillägg.

Normalt ansluter appar och tillägg till de offentliga servrarna. Sådana servrar tillåter åtkomst till nästan vem som helst. Som ett resultat har de en stor tillströmning av trafik. Detta orsakar i sin tur problem med nedgången på server, driftstopp och buffring på FireStick.

Real-Debrid, å andra sidan, är en betald tjänst. Det begränsar serveråtkomst till premiumanvändare. Därför är strömmarna från Real Debrid mycket snabbare och pålitliga.

Du kan integrera Real-Debrid med nästan alla populära appar som Cinema HD APK, CyberFlix TV, BeeTV och mer.

Läs: Hur man ställer in och använder Real Debrid

Avslutar

Jag hoppas att den här artikeln kommer att hjälpa om du upplever buffertproblem på FireStick. Vi har försökt ta med alla möjliga scenarier och lösningar. Men om du känner att vi har missat något viktigt, känn dig fri att meddela oss via kommentarerna nedan.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me