Kako namestiti Plex na FireStick in Android TV Box

>

V tej vadnici vam bom pokazal, kako namestiti Plex na FireStick, kako se prijaviti za račun Plex in kako v računalnik nastaviti Plex strežnik..

Plex je medijsko orodje odjemalec-strežnik, ki vam omogoča dostop do vseh vaših centralno shranjenih medijev prek različnih zunanjih naprav. Naj za primer poenostavim za vas. Plex vam omogoča ustvarjanje medijskega strežnika v računalniku. Dostop do vseh predstavnostnih medijev (kot so videoposnetki, glasba, slike) na trdem disku vašega računalnika s pomočjo odjemalskih aplikacij za zunanje naprave, kot so FireStick, Mobiles, tablični računalniki, TV-omarice in računalniki.

Plex ima odjemalske aplikacije za skoraj vse naprave, ki podpirajo predvajanje medijev. Kupčevo aplikacijo lahko prenesete iz uradnih trgovin z aplikacijami. Na primer, za Android lahko aplikacijo prenesete iz trgovine Google Play. Za FireStick je na voljo v trgovini Amazon.

Najboljša stvar pri Plexu je, da strežnika (vašega računalnika) in odjemalcev (recimo FireStick ali mobilni telefon) ni treba povezati v isto brezžično omrežje. Lahko pustite računalnik doma in v hiši prijatelja še vedno predvajate videoposnetke, shranjene na trdem disku na vašem mobilnem telefonu.

Pomembno !! Računalnik mora biti vklopljen in povezan z internetom, ko se poskušate na daljavo povezati z njim prek odjemalske aplikacije

Plex pa ni nujno, da predvaja samo medije, shranjene v vašem računalniku (strežniku). Obstajajo različni kanali Plex (uradni in neuradni), ki omogočajo dostop do različnih spletnih medijev. Ti kanali so nameščeni na strežniku in so na voljo vsem povezanim odjemalcem.

Poleg tega ima odjemalska aplikacija Plex tudi nekaj spletnih vsebin. To vsebino lahko pretakate, tudi če niste povezani s strežnikom Plex. Z drugimi besedami, neodvisno je od strežnika.

Pozor uporabnikov FireStick: Pred nadaljevanjem preberite

Vlade in ponudniki internetnih storitev po vsem svetu spremljajo spletne aktivnosti svojih uporabnikov. Če na svojem Fire TV Stick najdete pretočno vsebino z avtorskimi pravicami, lahko pridete v resne težave. Trenutno je vaš IP viden vsem. Toplo vam priporočam, da dobite dobro FireStick VPN in skrijete svojo identiteto, tako da se vaša izkušnja gledanja filmov ne bo spremenila.

jaz uporabljam ExpressVPN ki je najhitrejši in najbolj varen VPN v panogi. Zelo enostavno ga je namestiti na katero koli napravo, vključno z Amazon Fire TV Stick. Priložena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja. Če vam storitev ni všeč, lahko vedno zahtevate vračilo. ExpressVPN ima tudi posebno ponudbo, kjer lahko dobite 3 mesece brezplačno in prihranite 49% na letnem načrtu.

Tu so razlogi, zakaj morate ves čas uporabljati VPN.


Preberi:
Kako namestiti najboljši VPN na FireStick

Kako namestiti Plex na FireStick

Preden namestite Plex na FireStick, se boste želeli prijaviti v račun, če ga še nimate. Torej, najprej ustvarimo račun Plex.

Prijavite se za račun Plex

Tu so naslednji koraki:

1- Pojdite na https://www.plex.tv v računalniku ali mobilnem telefonu (morda boste uporabili tudi brskalnik, ki podpira FireStick, kot sta Silk Browser ali Firefox) in kliknite Prijavite se

kako namestiti plex na firestick

2- Lahko se prijavite z obstoječimi poverilnicami za Facebook ali Google ali ustvarite nov račun z e-poštnim naslovom

prijava na plex za firestick

3- Ko ste prijavljeni, lahko kupite enega od načrtov Plex Pass za dodatne ugodnosti. Načrti stanejo 4,99 USD mesečno, 39,99 USD na leto in 119,99 USD za celo življenje. O prednostih nakupa kartice Plex bomo govorili kasneje v tem priročniku.

Opomba: Nadaljujete lahko brez Plex Pass in še vedno uživate v številnih funkcijah

kako dobiti pleks za firestick

Tako se prijavite za račun Plex.

Koraki za namestitev Plexa na FireStick

Zdaj vas bom vodil skozi korake za namestitev Plexa na FireStick. Na voljo je v trgovini Amazon App Store. Tukaj je tisto, kar morate storiti:

1- Na začetnem zaslonu v zgornjem levem kotu boste našli možnost iskanja FireStick. Izberite ga

kako namestiti plex na fire tv palico

2- Vtipkajte Plex in ga kliknite v rezultatih iskanja. Za glasovni ukaz lahko pritisnete tudi gumb Alexa na daljinskem upravljalniku

namestite plex na firestick

3- Ko zagledate Plex ikono aplikacije v aplikacijah & Oddelek za igre, kliknite ga

pleks na firesticu

4- Pojdite naprej in kliknite Pridite (ali če ste jo že prenesli, kliknite Prenesi namesto)

aplikacija firestick plex

5- Počakajte, da se aplikacija Plex prenese in namesti na FireStick

kako namestiti plex na požarno palico

6- Kliknite Odprto zaženiti Plex, ko je nameščen

namestite plex na firestick

Kako namestiti Plex v operacijski sistem Android TV & Android TV Box

Na voljo sta dve vrsti škatel za Android TV - ena z zalogom Android OS, druga pa z resničnim sistemom Android TV. V nekaterih pogledih so si podobni in pri drugih drugačni.

Skupno je, da oba podpirata storitve Google Play. Aplikacije lahko namestite neposredno iz trgovine Google Play. Plex je na voljo v trgovini Google Play.

Tu je nekaj korakov za namestitev sistema Plex na Android TV Box (deluje na enak način na obe vrsti polj):

1- Odprite trgovino Google Play

koraki za namestitev plex-a na android tv box

2- Poiščite Plex tako, da vtipkate ali uporabite glasovni ukaz (če je podprt)

pleks na android tv-ju

3- Kliknite ikono Plex, ko se prikaže v rezultatih iskanja

kako namestiti plex na škatlo za Android TV

4- Kliknite Namestitev

kliknite namestite, da namestite plex na Android TV

5- Kliknite Odpri, da zaženete aplikacijo

Kako nastaviti in uporabljati Plex na FireStick in Android TV Box

Če uporabljate FireStick, lahko aplikacijo zaženete iz Vaše aplikacije & Kanali odsek. Držite pritisnjeno Domov gumb na oddaljenem Amazon FireStick nekaj sekund in v pojavnem oknu kliknite Aplikacije za dostop do vseh nameščenih aplikacij.

Če uporabljate Android TV Box, za dostop do Plex obiščite razdelek »Aplikacije«.

Opomba: Vmesnik aplikacije Plex je enak v FireStick in resničnih škatlah OS Android TV. Na zalogah Android TV se lahko nekoliko razlikuje. Vendar je na splošno približno enako.

Zdaj sledite tem korakom:

1- Ko aplikacijo prvič zaženete, se prikaže naslednje okno. Predvidevam, da ste se že prijavili. Torej, kliknite Vpis

Opomba: Čeprav lahko kliknete Preskoči in nadaljujete brez prijave, priporočam, da ustvarite račun in se prijavite

kako uporabljati plex na firestick android tv box

2- Na zaslonu FireStick se prikaže koda

kako uporabljati plex na fresticku

3- Uporabite računalnik, mobilni telefon ali katero koli drugo napravo, ki ni FireStick, in pojdite na https://plex.tv/link in vnesite kodo

Za uspešno povezavo se boste morali prijaviti s pooblastili za svoj račun Plex

Po vnosu kode kliknite Povezava

kako nastaviti pleks na firestick android tv

4- Morali bi videti Račun povezan potrditev v računalniku, mobilnem telefonu ali kateri koli drugi napravi, v katero ste vnesli kodo. Zdaj se lahko vrnete na FireStick

povezava plex račun na Amazon firestick in android tv box

5- Ko je povezava uspešna, vas vodi po naslednjem zaslonu. Kliknite Naročite se če želite kupiti Plex Pass. Za nakup lahko uporabite enega od načinov plačila, povezanih z vašim računom Amazon

Če ne želite kupiti izkaznice, kliknite Ne zdaj

se naročite na plex pass na firestick ali android tv box

6- Če strežnika Plex še niste nastavili s svojim računom Plex, bi morali videti sporočilo »Ni najdenih strežnikov«. O nastavitvi strežnika bomo govorili kasneje. Za zdaj kliknite Nadaljujte

strežnika plex ni mogoče najti na frestick android tv boxu

7- To je začetni zaslon aplikacije Plex na FireSticku po namestitvi. Čeprav aplikacije niste sinhronizirali s katerim koli strežnikom, lahko še vedno pretakate predstavljeno brezplačno vsebino. Obstajajo spletne oddaje, novice, podcasti in še več

plex app firestick android tv home screen

To je precej. Tako ste nastavili Plex in ga uporabljali na FireSticku.

Kako namestiti in nastaviti Plex Server

Čeprav ima Plex veliko spletnih vsebin, je njegov resnični potencial v tem, da računalnik postane medijski center s pretvorbo v strežnik Plex. Kot sem že povedal, je Plex storitev, ki temelji na odjemalcu in strežniku. Ima odjemalske aplikacije za skoraj vsako platformo naprav, ki bi si jo omislili, vključno s FireStickom, mobilnimi telefoni, računalniki itd.

Vendar pa lahko strežnik nastavite samo v računalniku (Windows, Mac in Linux) in nekaterih drugih napravah (na primer NAS), ki jih lahko uporabljate kot strežnik.

Pomembno !! Računalnik, ki ga uporabljate kot strežnik Plex, mora ostati vklopljen, da omogočite dostop do medijev iz odjemalskih aplikacij, nameščenih v napravah, kot sta FireStick ali mobile

Tukaj je to, kako to storite:

1- Pojdite na https://www.plex.tv/media-server-downloads/ v računalniku

2- Kliknite na Plex Media Server spustnega menija in izberite operacijski sistem računalnika
Zdaj kliknite na Prenesi gumb na isti spletni strani

kako namestiti plex na firestick

3- Pojdite v mapo, v katero ste prenesli namestitveno datoteko strežnika in jo zaženite. Za namestitev strežnika sledite navodilom, ki veljajo za vaš operacijski sistem. Ko sem na primer zagnala datoteko v svojem sistemu Windows, so se pojavila naslednja pojavna okna. Zdaj pa moram klikniti Namestite in sledite navodilom na zaslonu, da namestite strežnik Plex v moj računalnik

namestitev medijskega strežnika plex za firestick android tv box

4- Ko je namestitev končana, bi morali videti naslednje okno. Kliknite Kosilo

plex firestick in android tv box

Naslednji koraki bodo sledili v spletnem brskalniku

5- Zdaj boste preusmerjeni na spletno stran v privzetem brskalniku v računalniku. Če še niste, se boste morali prijaviti v svoj račun Plex.

Na naslednjem zaslonu boste dobili hiter pregled, kako deluje Plex. Kliknite Razumem! gumb

nastavite plex strežnik za firestick android tv box

6- Zdaj boste morali poimenovati strežnik. Naj bo nekaj relativnega in prepoznavnega. Kliknite Naslednji

Opomba: Če želite do zunanjih odjemalcev (na primer FireStick) dostopati do medijev na strežniku (računalniku), preverite možnost Dovoli mi dostop do medijev zunaj mojega doma se preveri

ime strežnika plex

7- Med postopkom nastavitve lahko s klikom dodate predstavnostno knjižnico Dodaj knjižnico. S tem lahko v strežnik dodate filme, oddaje, videoposnetke, glasbo, slike itd. In omogočite dostop do njih z zunanjih naprav

Kliknite Naslednji nadaljevati

medijska knjižnica plex strežnika

8- Kliknite Končano za zaključek nastavitve strežnika

Nastavitev strežnika plex končana

Prednosti nakupa Plex Premium (Plex Pass)

Plex lahko uporabljate brez nakupa kartice Plex, če želite samo dostopati do lokalnih medijev v računalniku na daljavo na napravah odjemalca, kot je FireStick. Vendar vam nakup vozovnice prinaša določene ekskluzivne prednosti. Tu je hitri pogled:

ugodnosti plex pass

Plex ponuja naslednje načrte:

- 4,99 USD mesečno
- 39,99 USD letno
- 119,99 USD življenjska doba

Zaključne besede

Plex je izjemno uporabno orodje za organizacijo medijev, ki uporablja arhitekturo odjemalca in strežnika za dostop do lokalnih in spletnih medijev. Ne glede na to, ali ste doma ali zunaj, lahko z nastavitvijo strežnika v računalniku dostopate do lokalno shranjenih medijev od kjer koli želite, dokler obstaja internetna povezava. Kanale Plex lahko v računalnik, ki ga uporabljate kot strežnik, namestite za pretakanje spletnih medijev iz vseh aplikacij za stranke. FireStick sam ima shranjeno mesto. S sistemom Plex on FireStick lahko dostopate do medijev v računalniku brez uporabe prostora za shranjevanje. Na splošno je to odlično orodje.

Sorodno:

Kako iz zapora z Amazon FireStick
Kako namestiti Stremio na FireStick
Kako namestiti Kodi na FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me