Bagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan Anda

>

Bilangan pengguna VPN semakin meningkat pada hari itu. Oleh kerana semakin banyak orang menggunakan internet untuk keperluan harian mereka dan terdapat begitu banyak maklumat peribadi dan sensitif dalam edaran, orang telah mengambil perlindungan VPN. Walaupun penting untuk menggunakan VPN di dunia hari ini, penting untuk membuat keputusan yang tepat ketika memilih VPN. Kenaikan beberapa pengguna VPN telah menghasilkan kenaikan yang sama dalam bilangan perkhidmatan VPN. Anda pada dasarnya rosak untuk pilihan sekarang. Sangat penting anda memilih VPN yang tepat untuk keperluan anda, tetapi memilih menjadi sukar. Kami akan membantu anda dengan keputusan itu.

Mengapa VPN Jadi Popular

cara memilih vpn terbaik

# 1. Mereka Memberi Privasi Dalam Talian

VPN telah berada di sekitar selama dua dekad, tetapi hanya mengambil populariti global dengan pengguna setiap hari dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Ini bukan sebahagian kecilnya disebabkan usaha agensi kerajaan seperti NSA dan GHCQ untuk mengintip secara aktif warga negara mereka. Apabila Edward Snowden mempublikasikan program Prisma NSA, semua orang mendapat pemeriksaan realiti keras. Orang kemudian berbondong-bondong ke penyedia VPN untuk menyembunyikan aktiviti dalam talian mereka dan mendapatkan semula privasi dalam talian mereka; iaitu jika mereka pernah memilikinya.

# 2. Bantu dengan Streaming Dalam Talian

Perkhidmatan streaming sentiasa dimatikan secara geo, tetapi VPN streaming yang baik boleh membantu anda menyahpasang perkhidmatan ini dari mana sahaja anda berada. Dengan peningkatan pengguna internet, perkhidmatan streaming seperti Netflix dan peranti seperti Kodi lebih popular dari sebelumnya. Dengan VPN, anda boleh menyahsekat Netflix dan semua perkhidmatan streaming lain dan menyembunyikan aktiviti anda juga. Ini sangat penting bagi pengguna Kodi, yang menggunakan pautan penstriman percuma secara serentak.

# 3. Bantuan Penapisan Bypass

Internet adalah terhad di seluruh dunia atas sebab tertentu atau yang lain. Contoh kecil ialah sekolah dan tempat kerja yang menyekat akses ke laman web dan perkhidmatan hiburan. Satu contoh yang lebih besar adalah negara-negara seperti Iran, Arab Saudi, UAE, China, dll. Menyekat sebahagian besar internet seperti Wikipedia, laman web berita, media sosial, dll. Dengan VPN, anda boleh mengatasi penapis ini dan melayari web dengan bebas. Malah banyak negara-negara ini telah mengharamkan penggunaan VPN.

  Ako nainštalovať a používať ExpressVPN na Firestick

Menganalisis Keperluan VPN Anda

saya harus menggunakan vpn

Sebelum anda memulakan proses menyempitkan VPN tertentu, bijak untuk menganalisis keperluan VPN anda. Kenal pasti mengapa anda memerlukan VPN, dan ini akan membantu anda membuat keputusan yang lebih baik. Terdapat banyak sebab, tetapi mana yang mana? Dan adakah ia cukup alasan untuk melanggan VPN? Ketahui di bawah.

# 1. Adakah Anda Perjalanan Lot?

VPN adalah penting untuk ekspatriat dan pengembara yang kerap. Mereka membolehkan anda menyambung ke rangkaian awam dan mengakses data korporat dengan selamat. Anda dan data anda sentiasa selamat dengan VPN semasa anda dalam perjalanan. Juga, mereka membantu anda mengatasi geo-sekatan dan penapisan. Ia juga bergantung di mana anda sedang dalam perjalanan, kerana banyak negara seperti UEA telah membuatnya menyalahi undang-undang untuk menggunakan VPN juga. Tetapi ada vendor yang dapat membantu anda di negara-negara tersebut, jadi ingatlah ini.

# 2. Adakah Pengecualian Geo-terhad Perkhidmatan Anda Hanya Keperluan?

Sekiranya ini berlaku, anda boleh melakukannya tanpa VPN. Jika ia hanya masalah sekolah / tempat kerja, maka tidak semestinya tidak perlu melabur dalam VPN. Hanya tunggu untuk pulang! Jika kandungan tidak tersedia di rantau anda, maka anda boleh menggunakan perkhidmatan SmartDNS, kerana mereka membantu dengan membuka kunci dan lebih cepat. Tetapi jika anda mahu privasi dan tidak dikenali, yang diperlukan untuk pengguna Kodi, maka anda harus pergi untuk VPN.

# 3. Adakah Anda Hidup Di Sekitar dengan Sekatan yang Teruk?

Jika ini berlaku, anda mungkin menggunakan VPN sekarang. Tetapi persoalannya adalah yang mana yang terbaik untuk anda. Anda memerlukan VPN dengan penyulitan yang kukuh, dengan ciri-ciri seperti suis-suis, dan itu boleh mengelakkan teknik-teknik seperti pemeriksaan paket yang mendalam yang kadang-kadang dapat memberi kenyataan bahawa anda menggunakan VPN. Negara seperti China menggunakan taktik ini.

# 4. Adakah Kerja Anda Melibatkan Penyelidikan pada Masalah Sensitif di Lokasi Sensitif?

Jika ini benar untuk anda, anda benar-benar memerlukan VPN yang kuat. Walaupun penapisan kerajaan jelas merupakan masalah, mengurus topik sensitif boleh menarik minat yang tidak diingini dan berbahaya daripada kumpulan kerajaan dan bukan kerajaan. Sekiranya anda menjalankan perniagaan anda tanpa sebarang perlindungan, itu bukan sekadar privasi anda yang berada dalam bahaya.

# 5. Adakah Negara Anda Memiliki Undang-undang Pengekalan Data Ketat?

Terdapat banyak negara dengan undang-undang pengekalan data yang ketat. ISP anda dikehendaki untuk mengekalkan penggunaan dan log aktiviti terperinci oleh undang-undang, yang kemudiannya boleh meminta mereka untuk menyerahkannya juga. Tiada siapa yang mahu keseluruhan sejarah dalam talian di tangan orang lain, dan negara-negara yang melakukan ini semakin banyak. Mereka juga berkongsi maklumat ini dengan satu sama lain jika mereka adalah sebahagian daripada kerjasama seperti Five Eyes dan TPP. Jadi cari tahu tentang undang-undang pengekalan data di negara anda.

  Best VPN for Torrenting (2023) | Download Torrents Safely

Ini bukan satu-satunya sebab anda memerlukan VPN. Memandangkan ancaman dalam talian, VPN tidak lagi menjadi pilihan, ia adalah satu keperluan. Inilah 10 sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.

Bagaimana Pilih Perkhidmatan VPN Terbaik

Sebaik sahaja anda selesai menganalisis keperluan VPN anda, anda berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk menentukan sama ada anda memerlukan VPN, walaupun disyorkan anda menggunakannya. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh mula menggunakan VPN yang pertama yang namanya anda lihat. Terdapat beberapa perkara yang perlu anda semak sebelum anda melanggan VPN.

cara memilih vpn terbaik

# 1. Penyulitan dan Protokol

VPN menyulitkan sambungan anda, tetapi kekuatan penyulitan itu menentukan sama ada data dan aktiviti anda sebenarnya selamat atau tidak. Protokol yang paling selamat seperti sekarang ialah OpenVPN, dan kebanyakan VPN teratas menyokongnya. Sekiranya VPN anda hanya memberikan sokongan PPTP, kemudian beralih kepada vendor lain. PPTP adalah pantas, tetapi paling selamat.

# 2. Dasar Log

VPN menyembunyikan aktiviti dan data dalam talian anda dari semua orang. Tetapi VPN itu sendiri boleh melihat semua yang anda lakukan. Jika VPN anda merekodkan semua maklumat ini dan kemudian berkongsi dengan pihak ketiga, anda akan menghabiskan wang langganan itu untuk apa-apa. VPN percuma sering melakukan ini untuk menghasilkan dana, dan VPN berasaskan lokasi dengan undang-undang pengekalan data yang ketat sering dipaksa untuk melakukannya. Oleh itu sentiasa semak dasar privasi VPN sebelum melanggannya. Pastikan ia mengikuti a dasar tidak log dan lebih disukai berdasarkan lokasi yang menghormati privasi.

# 3. Kelajuan

Oleh kerana mereka menyulitkan semua lalu lintas, VPN akan mengurangkan kelajuan pelayaran internet anda sedikit sebanyak. Tetapi sejauh mana pengurangan kelajuan bergantung kepada vendor. VPN terbaik memastikan bahawa pengurangan ini adalah minimum, dan kadang-kadang VPN juga boleh meningkatkan kelajuan muat turun dan muat naik anda.

# 4. Liputan Global

Lebih banyak bilangan pelayan di bawah nama VPN, lebih banyak pilihan kesambungan anda. Ini menghalang kesesakan pelayan, yang bermaksud bahawa anda kurang mungkin menghadapi sambungan sambungan. Ini juga membantu meningkatkan kelajuan sambungan anda, terutamanya jika anda tersambung ke pelayan berdekatan dengan lokasi geografi anda.

# 5. Sokongan Cross-Platform

Sudahlah hari-hari ketika orang menggunakan internet hanya melalui komputer atau komputer riba mereka. Hari ini, orang menggunakan telefon pintar, tablet, TV Pintar, Stick Fire, Kodi, konsol permainan, dan lain-lain untuk menyambung ke internet. Jika peranti anda berinteraksi dengan internet, ia memerlukan perlindungan VPN. Oleh itu penting bahawa VPN anda menyokong seberapa banyak peranti dan sistem operasi yang mungkin dan membolehkan sambungan serentak.

  5 بهترین VPN برتر برتر (2023)

# 6. Kos

Setiap kali anda membayar untuk perkhidmatan, anda ingin memastikan bahawa anda mendapat nilai wang anda kembali. VPN percuma tidak mengenakan bayaran kepada anda, tetapi identiti, data, dan aktiviti anda tidak pernah terjamin dengannya, dan terdapat batasan jalur lebar dan pelayan dengan mereka. Inilah sebabnya mengapa anda harus mengelakkan VPN percuma.

Tetapi itu tidak bermakna semua VPN berbayar adalah baik. Cari VPN yang menawarkan semua yang anda mahu tetapi tidak membuat lubang besar di dompet anda. Kebanyakan VPN menawarkan jaminan wang balik dari 7 hari hingga 30 hari. Lebih baik memilih VPN ini dan menguji perkhidmatan sepenuhnya dalam tempoh ini. Jika anda tidak berpuas hati, anda boleh meminta bayaran balik penuh.

# 7. Sokongan pengguna

Kadang-kadang anda boleh memukul snag semasa menyediakan VPN atau semasa menggunakannya. Kemungkinan kejadian ini agak tinggi jika anda adalah pengguna pertama kali dan tidak mahir dalam bidang. Mempunyai pasukan sokongan pelanggan yang mesra dan mampu menawarkan bantuan sepanjang hayat adalah peningkatan besar dalam kes ini. Lebih baik untuk mempunyai VPN yang menawarkan bukan hanya e-mel dan sokongan tiket tetapi juga sokongan live chat. Sekiranya VPN menawarkan perkhidmatan dari jauh, maka tidak ada yang menyukainya.

VPN yang Harus Anda Gunakan?

yang terbaik vpn

Sekarang bahawa anda tahu peranan VPN dan bagaimana anda perlu memilih satu untuk diri sendiri, berikut adalah jadual 5 VPN yang saya dapati yang terbaik dalam industri kerana kelajuan cepat yang menyala, penyulitan gred ketenteraan, bilangan lokasi pelayan, dan nilai untuk wang. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak maklumat tentang VPN ini, lihat panduan kami di VPN Kodi VPN dan FireStick VPN yang terbaik.

Tip Pembeli – Jika anda tidak mempunyai masalah belanjawan, selalu beli pelan tahunan yang hampir setengah harga berbanding pelan bulanan. Oleh kerana kebanyakan penyedia VPN melindungi pengguna mereka dengan jaminan wang balik, anda boleh meminta bayaran balik sekiranya perkhidmatan tidak sampai kepada jangkaan anda.

Di bawah: VPN

Cari laman web ini

VPN Teratas

Bagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan Andasidebar expressvpnBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaJaminan wang balik 30 hariVisit ExpressVPNRead ulasan
lekap sidebarBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaJaminan wang balik 7 hariVisit IPVanishRead review
nordvpn sidebarBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaBagaimana Pilih VPN Terbaik untuk Keperluan AndaJaminan wang balik 7 hariVisit NordVPN

Isi Kandungan

 • 1 Mengapa VPN Jadi Popular
  • 1.1 # 1. Mereka Memberi Privasi Dalam Talian
  • 1.2 # 2. Bantu dengan Streaming Dalam Talian
  • 1.3 # 3. Bantuan Penapisan Bypass
 • 2 Analisis Keperluan VPN Anda
  • 2.1 # 1. Adakah Anda Perjalanan Lot?
  • 2.2 # 2. Adakah Pengecualian Geo-terhad Perkhidmatan Anda Hanya Keperluan?
  • 2.3 # 3. Adakah Anda Hidup Di Sekitar dengan Sekatan yang Teruk?
  • 2.4 # 4. Adakah Kerja Anda Melibatkan Penyelidikan pada Masalah Sensitif di Lokasi Sensitif?
  • 2.5 # 5. Adakah Negara Anda Memiliki Undang-undang Pengekalan Data Ketat?
 • 3 Cara Pilih Perkhidmatan VPN Terbaik
  • 3.1 # 1. Penyulitan dan Protokol
  • 3.2 # 2. Dasar Log
  • 3.3 # 3. Kelajuan
  • 3.4 # 4. Liputan Global
  • 3.5 # 5. Sokongan Cross-Platform
  • 3.6 # 6. Kos
  • 3.7 # 7. Sokongan pengguna
 • 4 Yang VPN Harus Anda Gunakan?
 • 5. Kesimpulan

Panduan Garis Panduan

 1. VPN Terbaik untuk FireStick
 2. Bagaimana untuk Jailbreak FireStick
 3. Cara Pasang Kodi pada FireStick
 4. Best Kodi Addons
 5. Best Kodi Builds
 6. Aplikasi FireStick Terbaik
 7. IPTV
 8. APK Cinema
 9. Exodus Redux Addon
 10. Torrent Sites Terbaik

Recent Posts

 • 8 Alternatif Kotak Tegak Terbaik (2023)
 • Cara Jailbreak FireStick (Februari 2023)
 • Best Kodi Builds (Dikemaskini Februari 2023)
 • Best Kodi Addons to Win Over the World [2023]
 • Cara Pasang Debrid Sebenar Eksklusif Filem Kodi Addon

Penafian – Penyiaran atau memuat turun kandungan hak cipta adalah menyalahi undang-undang.

FireStickTricks.com tidak semestinya mengizinkan, menggalakkan atau menggalakkan penggunaan mana-mana keganasan Kodi, Stick Fire atau panduan kami. Pengguna bertanggungjawab terhadap tindakan mereka. Baca penafian penuh kami.