Så här väljer du det bästa VPN: n för dina behov

>

Antalet VPN-användare ökar med dagen. Eftersom fler och fler människor använder internet för sina dagliga behov och det finns så mycket personlig och känslig information i omlopp har människor tagit sig till VPN-skydd. Det är uppenbart viktigt att använda ett VPN i dagens värld, men det är viktigt att fatta rätt beslut när det gäller att välja ett VPN. Ökningen av ett antal VPN-användare har resulterat i en motsvarande ökning av antalet VPN-tjänster. Du är i grunden bortskämd med valet nu. Det är viktigt att du väljer rätt VPN för ditt behov, men att välja blir svårt. Vi hjälper dig med det beslutet.

Varför VPN är så populära

hur man väljer bästa vpn

# 1. De ger integritet online

VPN: n har funnits i cirka två decennier, men har bara ökat global popularitet hos vardagliga användare under de senaste åren. Detta beror inte på en liten del på ansträngningarna från myndigheter som NSA och GHCQ att aktivt spionera på sina medborgare. När Edward Snowden publicerade NSA: s Prism-program fick alla en hård verklighetskontroll. Människor flockade sedan till VPN-leverantörer för att dölja sin onlineaktivitet och återfå sin online-integritet; det är om de någonsin haft det i första hand.

# 2. Hjälp med online-strömning

Streamingtjänster är alltid geobegränsade, men en bra streaming-VPN kan hjälpa dig att blockera dessa tjänster var du än är. Med en ökning av internetanvändare är strömningstjänster som Netflix och enheter som Kodi mer populära än någonsin. Med VPN: er kan du spärra Netflix och alla andra streamingtjänster och dölja din aktivitet också. Detta är särskilt viktigt för Kodi-användare som använder gratis strömningslänkar ganska ofta.

# 3. Hjälp kringgå censur

Internet är begränsat över hela världen av någon eller annan anledning. Ett litet exempel är skolor och arbetsplatser som blockerar åtkomst till underhållningswebbplatser och tjänster. Ett större exempel är länder som Iran, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Kina osv. Som blockerar enorma delar av internet som Wikipedia, nyhetswebbplatser, sociala medier etc. Med VPN kan du övervinna dessa filter och surfa på webben fritt. Till och med många av dessa länder har förbjudit användning av VPN: er.

  Top 5 bedste gratis VPN'er (2023)

Analysera dina VPN-behov

ska jag använda en vpn

Innan du börjar processen att minska på ett visst VPN är det klokt att analysera dina VPN-behov. Ta reda på varför du behöver ett VPN, och det hjälper dig att fatta ett bättre beslut. Det finns många skäl, men vilken är din? Och är det till och med anledningen tillräckligt för att prenumerera på ett VPN? Ta reda på nedan.

# 1. Reser du mycket?

VPN: er är viktiga för expats och frekventa resenärer. De låter dig ansluta till offentliga nätverk och få tillgång till företagsdata på ett säkert sätt. Du och dina data är alltid säkra med VPN när du reser. De hjälper dig också att övervinna geobegränsningar och censur. Det beror också var du reser, eftersom många länder som Förenade Arabemiraten har gjort det olagligt att använda ett VPN också. Men det finns leverantörer som kan hjälpa dig också i dessa länder, så tänk på detta.

# 2. Avblockerar geobegränsade tjänster ditt enda krav?

Om så är fallet kan du göra det utan VPN. Om det bara är en skola / arbetsplatsfråga, behöver du absolut inte investera i ett VPN. Vänta bara med att komma hem igen! Om innehållet inte är tillgängligt i din region kan du istället använda SmartDNS-tjänster eftersom de hjälper till att avblockera och är snabbare. Men om du vill ha integritet och anonymitet, vilket krävs för Kodi-användare, bör du gå till ett VPN.

# 3. Bor du någonstans med allvarliga begränsningar?

Om så är fallet använder du antagligen ett VPN just nu. Men frågan är vilken som är bäst för dig. Du behöver ett VPN med stark kryptering, med funktioner som kill-switch, och som kan undvika tekniker som djup paketinspektion som ibland kan ge bort det faktum att du använder en VPN. Länder som Kina använder denna taktik.

# 4. Innebär ditt arbete forskning om känsliga problem i känsliga platser?

Om detta är sant för dig behöver du absolut en stark VPN. Medan regeringen filtrering är uppenbarligen en fråga, kan arbeta med känsliga ämnen locka oönskat och farligt intresse från regeringen och icke-statliga grupper. Om du driver ditt företag utan något skydd är det inte bara din integritet som är i fara.

# 5. Har ditt land stränga lagar om datalagring?

Det finns många länder med strikta lagar om datalagring. Din Internetleverantör krävs för att upprätthålla detaljerade användar- och aktivitetsloggar enligt lag, som sedan kan be dem lämna över den också. Ingen vill ha hela sin onlinehistoria i andras händer, och länderna som gör detta ökar i antal. De delar till och med denna information med varandra om de ingår i samarbeten som Five Eyes och TPP. Så ta reda på lagarna om datalagring i ditt land.

  Najboljših 5 najboljših brezplačnih VPN-jev (2023)

Det här är inte de enda skälen till att du behöver ett VPN. Med tanke på onlinehoten är VPN inte mer ett val, det är en nödvändighet. Här är de 10 skälen till att du måste använda ett VPN hela tiden.

Hur man väljer den bästa VPN-tjänsten

När du är klar med att analysera dina VPN-behov är du i bättre ställning att avgöra om du behöver ett VPN, även om det rekommenderas att du använder ett. Du kan dock inte bara börja använda det första VPN-namnet du ser. Det är några saker du måste kontrollera innan du prenumererar på ett VPN.

hur man väljer bästa vpn

# 1. Kryptering och protokoll

VPN: er krypterar din anslutning, men styrkan i den krypteringen avgör om dina data och aktivitet verkligen är säker eller inte. Det säkraste protokollet är nu OpenVPN, och de flesta av de bästa VPN: n stöder det. Om ditt VPN endast tillhandahåller PPTP-stöd, gå vidare till en annan leverantör. PPTP är snabbt, men minst säkert.

# 2. Loggar Policy

VPN döljer din onlineaktivitet och data för alla. Men VPN själv kan se allt du gör. Om din VPN registrerar all denna information och sedan delar den med tredje parter, skulle du ha använt de prenumerationspengarna för ingenting. Gratis VPN: er gör detta ofta för att generera medel, och VPN: er baserade på platser med strikta lagringsuppgifter för data är ofta tvungna att göra det. Så kolla alltid VPN: s integritetspolicy innan du prenumererar på den. Se till att det följer a no-logs policy och är företrädesvis baserat på en sekretessresponserad plats.

# 3. Hastighet

Eftersom de krypterar all trafik, minskar VPN: n din surfhastighet till en viss grad. Men hur stor hastighetsminskningen är beror på leverantören. De bästa VPN: erna säkerställer att denna minskning är minimal, och ibland kan VPN också förbättra din nedladdnings- och uppladdningshastighet.

# 4. Global täckning

Ju mer antalet servrar under ett VPN-namn, desto fler anslutningsalternativ har du. Detta förhindrar trängsel på servern, vilket innebär att det är mindre troligt att du kommer att få anslutningsfall. Detta hjälper dig också att förbättra din anslutningshastighet, särskilt om du är ansluten till en server nära din geografiska plats.

# 5. Cross-Platform Support

Borta är de dagar då människor bara använde internet via sina datorer eller bärbara datorer. Idag använder människor smartphones, surfplattor, smarta TV-apparater, Fire Stick, Kodi, spelkonsoler etc. för att ansluta till internet. Om din enhet interagerar med internet behöver den VPN-skydd. Så det är viktigt att din VPN stöder så många enheter och operativsystem som möjligt och tillåter samtidiga anslutningar.

# 6. Kosta

När du betalar för en tjänst vill du se till att du får pengarna tillbaka. Gratis VPN debiterar inte pengar, men din identitet, data och aktivitet är aldrig säkra med dem, och det finns bandbredd och serverbegränsningar med dem. Det är därför du bör undvika gratis VPN: er.

  Top 5 cele mai bune VPN-uri pentru filme / emisiuni TV

Men det betyder inte att alla betalade VPN: er är bra. Leta efter ett VPN som erbjuder allt du vill men inte gör ett stort hål i din plånbok. Många VPN erbjuder pengar-tillbaka-garanti från 7 dagar till cirka 30 dagar. Det är bäst att välja dessa VPN och testa tjänsten till fullo inom denna period. Om du inte är nöjd kan du be om full återbetalning.

# 7. Kundsupport

Ibland kan du träffa en snag när du ställer in VPN eller när du använder den. Chanserna för att detta händer är ganska stora om du är en första gången användare och inte är välbevandrad i fältet. Att ha ett vänligt och duktigt kundsupportteam som erbjuder dygnet runt är ett stort uppsving i dessa fall. Det är bäst att ha ett VPN som inte bara erbjuder e-post- och biljettstöd utan också livechatsupport. Om VPN erbjuder att ställa in tjänsten på distans, finns det inget liknande.

Vilken VPN ska du använda?

vilket är bäst vpn

Nu när du känner till VPN: s roll och hur ska du välja en själv, här är en tabell över 5 VPN som jag tycker är bäst i branschen på grund av deras snabba snabba hastigheter, kryptering av militär kvalitet, antal serverplatser och värdet för pengarna. Om du behöver mer information om dessa VPN, kolla in våra guider för de bästa Kodi VPN och FireStick VPN.

Köparens Tips – Om du inte har budgetfrågor, ska du alltid köpa en årlig plan som är nästan halvpris jämfört med månadsplaner. Eftersom de flesta VPN-leverantörer skyddar sina användare med pengarna-tillbaka-garanti, kan du alltid be om återbetalning om tjänsten inte uppfyller dina förväntningar.

Filed Under: VPN

Sök på denna webbplats

Topp VPN: er

Så här väljer du det bästa VPN: n för dina behovexpressvpn-sidofältetSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behov30-dagars återbetalningsgaranti Besök ExpressVPNLäs granskning
ipvanish sidofältSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behov7-dagars återbetalningsgaranti Besök IPVanishLäs granskning
nordvpn sidofältSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behovSå här väljer du det bästa VPN: n för dina behov7-dagars återbetalningsgaranti Besök NordVPN

Post Innehåll

 • 1 Varför VPN är så populära
  • 1.1 # 1. De ger integritet online
  • 1,2 # 2. Hjälp med online-strömning
  • 1.3 # 3. Hjälp kringgå censur
 • 2 Analysera dina VPN-behov
  • 2.1 # 1. Reser du mycket?
  • 2.2 # 2. Avblockerar geobegränsade tjänster ditt enda krav?
  • 2.3 # 3. Bor du någonstans med allvarliga begränsningar?
  • 2,4 # 4. Innebär ditt arbete forskning om känsliga problem i känsliga platser?
  • 2,5 # 5. Har ditt land stränga lagar om datalagring?
 • 3 Hur man väljer den bästa VPN-tjänsten
  • 3.1 # 1. Kryptering och protokoll
  • 3,2 # 2. Loggar Policy
  • 3.3 # 3. Hastighet
  • 3.4 # 4. Global täckning
  • 3,5 # 5. Cross-Platform Support
  • 3,6 # 6. Kosta
  • 3,7 # 7. Kundsupport
 • 4 Vilken VPN ska du använda?
 • 5. Sammanfattning

Trender guider

 1. Bästa VPN för FireStick
 2. Hur man Jailbreak en FireStick
 3. Hur du installerar Kodi på FireStick
 4. Bästa Kodi Addons
 5. Bästa Kodi Builds
 6. Bästa FireStick-appar
 7. IPTV
 8. Biograf APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Bästa Torrent-webbplatser

Nya Inlägg

 • 8 bästa alternativ för Showbox (2023)
 • Hur man Jailbreak en FireStick (februari 2023)
 • Bästa Kodi Builds (uppdaterad för februari 2023)
 • Bästa Kodi-tillägg att vinna över världen [2023]
 • Hur man installerar exklusivt filmer med riktiga debrider Kodi Addon

varning – Att strömma eller ladda ner upphovsrättsinnehåll är olagligt.

FireStickTricks.com kondonerar inte på något sätt olagligt bruk av Kodi, Fire Stick eller våra guider. Användarna är ansvariga för sina handlingar. Läs vår fullständiga ansvarsfriskrivning.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me