10 FireStick-tips och tricks för sladdklippare för nybörjare

>

I den här guiden tillhandahåller jag de bästa FireStick-tips och tricks för sladdar. Dessa trick fungerar på alla Fire TV-enheter, inklusive Fire TV Stick 2nd Gen, FireStick 4K och Fire TV Cube.

bästa firestick tips och tricksFireStick är förmodligen den bästa streamingenheten för närvarande. Det är kostnadseffektivt, snabbt och extremt användarvänligt. Enheten fungerar med ett brett utbud av streamingplattformar inklusive Netflix, Hulu, Disney + och mer. Dessutom kan du enkelt ladda ner, installera och använda olika tredjepartsapplikationer.

Ändå finns det många sätt du kan förbättra den totala upplevelsen med några små och användbara tips och trick. Det är vad vi ska prata om i det här inlägget.

Jag har använt Fire TV-enheter i flera år. Jag är en snörskärare och tips som jag har avrundat i den här artikeln har hjälpt mig att få ut det mesta av min enhet. Jag hoppas att det skulle hjälpa dig på samma sätt.

Bästa FireStick-tips och tricks för sladdar

Så här kommer min lista över de bästa tips för FireStick. Dessa är enkla, säkra och lätta att applicera.

1. Jailbreak FireStick

10 FireStick-tips och tricks för sladdklippare för nybörjareJailbreak din FireStick för att få ut det mesta. Vi talar dock inte om den konventionella jailbreak-processen som du gör med din telefon. Jailbreaking FireStick är en enkel, riskfri process. Allt du behöver göra är att ladda några appar från tredje part, jailbreak.

När du jailbreakar din FireStick tillåter du dig obegränsad tillgång till filmer, shower, sport, nyheter och mycket mer.

Du kräver ingen teknisk kunskap för att jailbreak din enhet. Till och med en lekperson som jag kan göra det inom några minuter.

Gå igenom vår steg-för-steg-guide om hur du jailbreak din FireStick och utforska den oändliga strömmande världen.

2. Använd din telefon som en fjärrkontroll för FireStick

Om du äger en Android- eller iOS-telefon kan du använda den som en fjärrkontroll för din FireStick. Du behöver bara ladda ner appen Amazon Fire TV från Google Play Store eller Apple App Store.

firestick-tricks och tips för snörare

Amazon Fire TV-fjärrapp har samma kontroller som din fysiska fjärrkontroll (utom volym- och strömknapparna för din TV). I stället för navigeringsringen och knappen Välj / OK har fjärrappen för mobiler en pekplatta. Du kan dra pekplattan upp / ner eller vänster / höger för att navigera i FireStick och alla installerade appar. För att klicka, tryck bara var som helst på pekplattan.

  Como instalar o Sportz TV IPTV no FireStick

Om din FireStick-fjärrkontroll inte fungerar eller du bara vill ha en alternativ fjärrkontroll, kan Fire TV-fjärrappen vara ganska effektiv. Det fungerar med FireStick 2nd Gen, Fire TV Stick 4K samt Fire TV Cube.

3. Installera musväxling för att navigera i vissa appar

bästa appar för brand-tv-stickVissa APK: er är inte avsedda för TV eller din FireStick. De är utformade för beröringsenheter, till exempel din mobiltelefon. Du kan fortfarande sidolasta dem på din FireStick / Fire TV-enhet. Men det skulle vara svårt – till och med omöjligt – att navigera i sådana appar. Din fjärrnavigering når bara vissa avsnitt oavsett hur mycket du försöker.

I sådana fall kan du installera en tredjepartsapp som heter Mouse Toggle. Denna app visar en muspekare på din FireStick. Du kan navigera i den här pekaren med din fjärrkontroll. Den här pekaren kan användas för att nå och klicka på de avsnitten i de olika apparna där din FireStick-fjärrkontroll inte når.

Jag rekommenderar Mouse Toggle som en av de måste-ha apps. Faktum är att det också finns i vår lista över bästa appar för FireStick.

Hur man installerar Mouse Toggle på FireStick

4. Kalibrera TV-skärmen så att den passar videor

Om du tror att videoklippen inte är korrekt kalibrerade till storleken på din TV-skärm finns det ett sätt att fixa det. Oavsett om videoklippet krymper eller övervinklar skärmen kommer kalibrering att hjälpa dig att matcha skärmstorleken. Tack och lov behöver du inte göra det varje gång du vill titta på något; du måste bara göra det en gång.

Här är stegen för att kalibrera FireStick-skärmen med din TV:

 1. Öppna inställningar på din FireStick (välj den i menyraden överst)
 2. Klick Visa & Ljud
 3. Klick Visa
 4. Klick Kalibrera display
 5. Tryck på upp- eller nedknapparna på fjärrkontrollen för att justera skärmen

bästa firestick trick och tips för snörenar

5. Använd ett VPN för en säkrare och bättre streamingupplevelse

privat streamingJag tror att ett VPN är ett måste för trådknivarna. Först håller det dig säker. Det döljer din onlineidentitet medan du strömmar och håller dig borta från de nyfikna ögonen från myndighetskontroll, hackare, tredjeparter och till och med din Internetleverantör. En VPN blir desto viktigare när du strömmar gratis innehåll från appar som Cinema APK och Kodi.

För det andra hjälper en VPN dig att få obegränsad åtkomst till det geo-blockerade innehållet på de populära streaming-plattformarna som Netflix, Hulu, etc..

Och, ganska viktigt, med en VPN kan du undvika hastighetsreglering och njuta av buffertfri strömning.

Jag använder alltid ExpressVPN på min Firestick och andra strömningsenheter. Det är en högst rankad VPN och fungerar felfritt med fjärrstyrda enheter. Om du inte redan använder ett VPN föreslår jag starkt att du försöker. ExpressVPN har 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan använda den fritt under de första 30 dagarna och få en full återbetalning om du inte vill fortsätta. Tack vare det speciella Holiday-erbjudandet är det också tillgängligt med 49% rabatt över det vanliga priset.

  10 porad i wskazówek FireStick dla początkujących

Läs: Hur man installerar och använder ett VPN på Amazon Firestick och Fire TV

6. Använd Alexa för röststyrning och röstsökning

firestick fjärr röstknappDetta kan vara ett praktiskt FireStick-trick för sladdar. Du vet antagligen redan att din FireStick levereras med en inbyggd, sötspråkig AI som heter Alexa. Det kan svara på många frågor, till exempel “hur är vädret på Manhattan” eller “Hitta mig högst rankade bagerier i Cincinnati”.

Men det kan göra mycket mer än bara svara på dina frågor. Alexa kan också öppna strömmande appar för dig – även leta efter en titel. Det betyder att du inte behöver använda din FireStick-fjärrkontroll hela tiden.

Observera att Alexa bara fungerar med de officiella apparna från Amazon Store. Det öppnar inte tredjepartsappar för dig.

7. Anslut Bluetooth-hörlurar / högtalare till FireStick

Du kan ansluta en Bluetooth-hörlurar eller högtalare till din FireStick. Om du vill titta på en film sent på kvällen och inte vill att andra omkring dig ska bli störda kan du ansluta en Bluetooth-hörlurar. Eller om du letar efter en lite filmupplevelse kan du koppla ihop dina Bluetooth-kompatibla externa högtalare med dig FireStick.

Så här gör du:

 • Slå på hörlurarna eller högtalaren. Slå på Bluetooth och se till att det är i det ‘upptäckbara’ läget
 • Öppna FireStick inställningar från hemskärmen
 • Klicka på alternativet controllers & Bluetooth-enheter
 • Klick Andra Bluetooth-enheter
 • Klick Lägg till Bluetooth-enheter
 • Vänta medan FireStick söker efter tillgängliga Bluetooth-enheter
 • Din enhet kommer att visas på din TV på några sekunder. Klicka på din enhet för att koppla ihop den med din FireStick / Fire TV

firestick tips för snörare

8. Återställ appar (rensa data / rensa cache)

Som sladdskärare kan du ha upplevt att vissa appar börjar uppträda obehagligt utan någon uppenbar anledning. Detta kan hända både Amazon Store-apparna och tredjepartsappar.

Du får ofta förslaget att avinstallera och installera om problemappen för att lösa problemet. I själva verket fungerar den här felsökningstekniken ofta. Innan du går igenom den långdragna processen med att avinstallera och installera om appen, kan du dock återställa appen först (eller till och med rensa cache). Detta kan spara dig lite tid.

När du återställer appen återställer du den till de ursprungliga fabriksinställningarna. Så här kan du göra det:

 • Gå till FireStick inställningar från hemskärmen
 • Klick tillämpningar
 • Öppna alternativet Hantera installerade applikationer
 • Välj problemappen från listan över appar som visas på nästa skärm
 • Klick Rensa cache (om du bara vill rensa cachen och inte återställa appen)
  Klick Radera data om du vill återställa appen (detta rensar också cachen)
 • Klick Radera data igen (om du valde Rensa data i föregående steg)
  Amazon spionerar på dig med New Fire TV Stick Update

amazon firestick tips och tricks

9. Spela in / spegla videor på FireStick

Du kan casta / spegla innehåll från andra enheter på FireStick. Mirroring fungerar med mobiler, surfplattor och datorer.

Plattformen som du spelar på videon måste stödja rollfunktionen för att detta ska fungera. Dessutom måste din FireStick och gjutningsenheten vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk.

Till exempel stöder YouTube cast eller spegling. Om du spelar en YouTube-video på din dator eller mobil klickar du på castalternativet och väljer din FireStick. Videon börjar spela på din TV.

gjutna till eldstick

Ja, det är allt du behöver göra. Jag tycker om den här funktionen som en sladdskärare. Jag kan spela många videor på olika plattformar som jag inte kan få på min FireStick.

10. Få ett IPTV-prenumeration

Detta är förmodligen ett av de bästa FireStick-tricksna för en sladdskärare som letar efter ett sätt att strömma kabel-TV-kanaler till ett överkomligt pris.

Det finns några högst rankade IPTV-tjänster där ute som ger dig tillgång till hundratals satellitkanaler för en betald prenumeration. Dessa tjänster erbjuder en kostnadseffektiv IPTV-lösning jämfört med andra kabeltjänsteleverantörer.

Ta en titt på listan över de bästa leverantörerna av IPTV-tjänster som vi har sammanställt. Du hittar också länken till installationsguiderna för varje tjänst.

Observera att vi inte har verifierat äktheten för dessa tjänsteleverantörer. Var en bra domare av dina handlingar och ström endast från juridiska källor. Använd alltid ett VPN för att behålla din integritet och anonymitet.

BONUS: Skaffa verklig debrid och trakt

Real Debrid och Trakt är två olika tjänster. Real Debrid är ett premiumhotell som fungerar med olika tredjepartsappar och ett antal Kodi-tillägg. Det ger dig tillgång till flera nya och högkvalitativa streaminglänkar när du begär videouppspelning (filmer och avsnitt). Enligt min mening är Real Debrid ett måste för snören.

Läs: Hur man ställer in och använder Real Debrid

Trakt fungerar också med många tredjepartsappar och Kodi-tillägg. Med den här tjänsten kan du synkronisera dina strömningsdata över olika medieplattformar. Det synkroniserar din visningshistorik, önskelistan (eller videor som du har markerat för att ses senare) och mer. Om du använder flera streamingplattformar på flera enheter är Trakt ett bra alternativ att ha.

Läs: Hur man ställer in och använder Trakt

Avslutar

Så det här är min lista över bästa FireStick-tips och tricks för sladdar. Om jag stöter på något nytt bra trick kommer jag att se till att det läggs till i listan omedelbart. Om du råkar ha upptäckt något fantastiskt och det inte redan finns på den här listan, känn dig gärna med mig genom kommentarerna nedan. Jag kommer att uppskatta det mycket.

Fler intressanta ämnen:

Firestick-inställningar bör du ändra nu
Hur du ställer in Firestick för första gången
Hur du uppdaterar Kodi på Firestick
Hur du installerar Kodi på Firestick
Hur man installerar Sapphire Secure IPTV

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me