Apa itu Kodi, Bagaimana Ia Berfungsi, dan Semua Perkara Itu Perkara

>

Dalam panduan ini, anda akan mempelajari semua yang anda perlu ketahui tentang Kodi dan bagaimana untuk bermula. Saya akan memberikan anda semua tips dan cara dan akses kepada semua sumber yang diperlukan yang anda perlukan. Dengan bantuan panduan ini, anda tidak hanya memperkenalkan Kodi, tetapi anda juga mengetahui semua alat untuk memulakan streaming Filem percuma, Rancangan TV, TV Live, Sukan dan banyak lagi. Kodi 18.5 adalah versi rasmi terkini. Walau bagaimanapun, jika anda masih menggunakan Kodi 17.6 Krypton, panduan ini masih relevan kepada anda.

kodi

Apa itu Kodi?

Kodi adalah sumber terbuka, pemain media percuma. Itulah yang paling mudah dan definisi yang paling tepat mengenai aplikasi yang sangat popular ini.

Apabila anda memikirkan nama pemain media seperti VLC menyilangkan fikiran anda. Biasanya, pemain media digunakan untuk memainkan semula media dari storan tempatan. Kodi boleh melakukannya juga. Tetapi, potensi sebenar Kodi dibuka apabila anda menggunakannya untuk memainkan media melalui internet dan juga secara percuma.

Ya, Kodi memberikan anda akses percuma ke pelbagai kandungan termasuk pertunjukan, filem, TV langsung, sukan dan banyak lagi. Apa yang anda perlukan adalah tambahan Kodi yang betul. Dan, jika anda ingin meningkatkan pengalaman Kodi keseluruhan anda, anda mungkin ingin mencuba Kodi juga. Kami akan bercakap tentang tambahan dan membina dalam seketika.

Kodi serasi dengan hampir semua platform popular. Sesetengah platform host Kodi di Kedai App resmi mereka (seperti Smartphone Android, Android TV Boxes, Windows 10, dll). Pada yang lain, ia boleh disamping dengan mudah (seperti Amazon Fire Stick & TV Kebakaran, Mac, dll). Sebenarnya, kita akan membincangkan mengenai pemasangan di bahagian seterusnya.

Cara Pasang Kodi

Proses pemasangan berbeza mengikut peranti. Seperti yang saya katakan, Kodi tersedia secara rasmi pada beberapa peranti dan pada beberapa ia mesti dipasang secara manual menggunakan kaedah sideloading. Inilah pandangan yang cepat:

Amazon FireStick, Fire TV Stick 4K, Fire TV, Fire TV Cube

Peranti ini hampir sama dalam setiap aspek. Oleh itu, proses pemasangan aplikasi Kodi juga sama.

Amazon tidak menjadi tuan rumah Kodi di App Storenya. Tetapi, anda boleh dengan cepat mengetepikannya pada semua peranti TV Kebakaran TV. Berikut adalah sumber berguna kami.

Cara Pasang Kodi pada FireStick

Telefon pintar Android, Tablet, Android TV & Kotak Android

Semua peranti Android ini dilengkapi dengan sokongan terbina dalam untuk Perkhidmatan Google Play, termasuk Gedung Google Play. Kodi secara rasmi dimasukkan ke dalam Play Store.

Oleh itu, apa yang anda perlu lakukan untuk memasang Kodi adalah memuat turun dari Play Store jika anda menggunakan mana-mana peranti Android ini.

Windows PC & Xbox

Windows 10 & Xbox One: Kodi secara rasmi tersedia di Microsoft Store untuk pengguna Windows 10. Cukup ketik 'Kodi' di Cortana dan klik ikon Kodi dalam hasil carian. Ikut arahan pada skrin untuk memasang Kodi

Windows 8.1, Xbox 360 dan versi yang lebih lama: Anda boleh memuat turun pemasang dari laman Kodi rasmi https://kodi.tv/download. Apabila anda berada di halaman ini, klik Windows.

Mac dan iOS & Peranti Lain

Untuk Mac, iOS dan peranti lain pergi ke halaman muat turun Kodi di https://kodi.tv/download dan klik ikon OS anda. Sebagai contoh, klik Mac OS untuk Mac dan iOS untuk iOS.

Tetingkap kecil akan muncul dengan pautan untuk memuat turun fail pemasang. Tingkap juga mempunyai a Bagaimana untuk pautan yang akan membawa anda melalui panduan untuk memasang Kodi pada OS yang dipilih sekiranya anda memerlukan sebarang bantuan.

Bagaimana Bermula dengan Kodi

Kodi tidak menganjurkan mana-mana kandungan. Kodi hanyalah pemain media yang hanya memudahkan main balik kandungan. Anda boleh memainkan media pada storan tempatan anda melalui Kodi. Tetapi, seperti yang telah saya katakan, itu bukan Kodi yang paling terkenal. Kodi popular kerana ia membolehkan anda memainkan video dan muzik percuma melalui internet.

Untuk memulakan Kodi, anda perlu menambah dan membina.

Kodi Addons

Add-ons adalah penyumbang terbesar kepada kejayaan Kodi. Ini adalah pintu masuk ke dunia kandungan bebas yang besar di web. Sama ada anda suka menonton filem dan rancangan TV, TV satelit melalui internet, atau sukan, itu adalah tambahan yang akan memungkinkan anda. Dalam kata yang mudah, tambahan Kodi adalah keperluan mutlak untuk anda memulakan.

Tambahan Kodi juga tidak menganjurkan sebarang kandungan mereka sendiri. Mereka adalah agregator yang mengambil aliran atau pautan aliran dari pelbagai sumber di internet.

Anda akan mendapati semua yang anda perlu ketahui tentang addons pada Fire Stick Tricks. Berikut adalah beberapa sumber terbaik dan panduan Cara:

Cara menggunakan Kodi

Best Kodi Addons

Bagaimana untuk memasang sebarang Kodi Addon

Bagaimana untuk memasang Exodus Redux

Cara Pasang 7 daripada 9 Kodi Addon

Bagaimana untuk memasang All Eyez on Me Kodi Addon

Bagaimana untuk memasang Deathstar Addon

Bagaimana untuk memasang SportsDevil

Kodi Builds

Membina memberikan makeover visual ke antara muka Kodi. Mereka mengubah cara anda berinteraksi dengan Kodi. Binaan ini juga dimuatkan dengan addon yang popular dan berfungsi, supaya anda tidak perlu memasangnya secara manual.

The Kodi build akhirnya bergantung pada addons untuk streaming kandungan. Oleh itu, seseorang boleh mengatakan, mereka adalah yang tidak penting. Itu tidak sepenuhnya tidak benar. Anda mungkin bermula dengan sekumpulan addons dan tanpa apa-apa binaan. Tetapi, Kodi hanya lebih menyeronokkan dengan membina. Walaupun tidak wajib, saya secara peribadi mengesyorkan Kodi membina.

Tidak pasti bagaimana untuk melakukannya? Jangan risau, kami mempunyai segalanya untuk membantu anda memilih pembinaan yang betul. Berikut adalah beberapa sumber berguna kami:

Best Kodi Builds

Bagaimana untuk memasang titanium

Bagaimana untuk memasang No Limits Magic build

Bagaimana untuk memasang Xanax Kodi Build

Bagaimana untuk memasang Kodi Membina Melayari

Adakah Kodi Undang-undang dan Selamat?

Izinkan saya mulakan dengan mengatakan bahawa Kodi adalah seratus peratus undang-undang. Dan, ia juga benar-benar selamat jika anda memastikan anda memasang addons dan membina hanya dari sumber yang dipercayai. Semua sumber dan panduan Bagaimana untuk melindungi hanya tambahan dan membina yang selamat. Kami secara peribadi menguji setiap addon dan membina sebelum berkongsi arahan pemasangan dengan anda.

Kodi sah dan tuntutan ini dibuktikan oleh hakikat bahawa ia termasuk dalam Google Play Store dan Microsoft Store. Percayalah, itu ujian litmus tidak mudah dilalui.

Tetapi, apabila anda menyiarkan kandungan percuma menggunakan tambahan Kodi, anda mungkin mendapat masalah hak cipta. Apa yang anda lakukan di internet boleh dipantau oleh ISP, Kerajaan anda dan entiti pihak ketiga. Kami tidak menggalakkan pelanggaran hak cipta dalam sebarang keupayaan, tetapi kami adalah penyokong kuat hak privasi anda.

Menggunakan VPN adalah cara terbaik untuk mengelakkan sebarang masalah semasa menstrim kandungan percuma. VPN akan memastikan aktiviti dalam talian anda disulitkan dan disimpan dari mata yang bersinar.

Bagaimana untuk memasang VPN terbaik untuk Kodi

Bagaimana Meningkatkan Isu Kodi

Mempunyai isu dengan Kodi? Jangan risau, kami ada di sini juga. Kodi adalah aplikasi yang stabil dan dipercayai. Tetapi, mari terima ini. Ia adalah alat digital dan walaupun masalah Kodi jarang berlaku, mereka tidak pernah terdengar.

Berikut adalah beberapa sumber yang akan membantu anda mendapatkan Kodi bekerja bebas masalah lagi:

Kenapa Kodi Saya Tidak Bekerja? Masalah dan Pembetulan Biasa

Bagaimana Menaikkan Isu Buffering Kodi

Cara Betulkan 'Gagal Memasang Ketergantungan' di Kodi

Bagaimana untuk Semak Log Ralat Kodi untuk Maklumat Lanjut dan Betulkan Cepat

Mengakhiri

Itulah ringkasan cepat semua aspek penting Kodi setiap pengguna mesti sedar sebelum bermula. Setiap bahagian panduan ini diterangkan dengan lebih lanjut melalui pautan ke pelbagai sumber berguna. Bagaimanakah pengalaman anda? Kami ingin mendengar daripada anda.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me