Kajian ExpressVPN: Adakah Ia ‘VPN Terpantas’ di Dunia?

>

ExpressVPN adalah perkhidmatan VPN yang berpusat di British Virgin Islands. Operasi sejak 2009, ia adalah salah satu yang paling terkenal dan salah satu perkhidmatan VPN terbaik di pasaran. Pelanggan merasa berguna untuk apa sahaja tujuan. Keupayaan melindungi dan keupayaan privasi adalah dipuji, tetapi perkara yang menarik perhatian semua orang sebaik sahaja anda memasuki Laman web ExpressVPN adalah tuntutan laju. Perkataan “VPN terpantas di Bumi” adalah menonjol dan ditekankan. Walaupun banyak VPN membuat tuntutan yang sama, kami menyiasat dengan kajian ExpressVPN kami sama ada ia benar-benar VPN terpantas di sekeliling.

expressvpn review

ExpressVPN Review

Dalam ulasan ExpressVPN yang mendalam ini, kami akan melindungi setiap butiran ExpressVPN termasuk pelayannya, harga, kelajuan, platform yang disokong, harga dan banyak lagi. Mari kita mulakan dengan kebaikan dan keburukan.

Pelayan ExpressVPN

ExpressVPN mempunyai lebih daripada 3000 pelayan di 94 negara dan 160+ lokasi di seluruh dunia. Walaupun terdapat beberapa VPN yang menawarkan banyak pelayan ini, ia adalah sejenis kelab eksklusif. Pelayan ini menawarkan IP statik bersama dan terletak di semua lokasi utama di seluruh dunia. Selalu ada pelayan ExpressVPN berhampiran anda. Ini membantu meningkatkan kelajuan sambungan yang sudah lama dan memastikan bahawa tidak ada kesesakan pelayan, menyebabkan penurunan sambungan yang kurang. Ia juga menyediakan pelayan Stealth untuk negara seperti China dan UAE yang menggunakan amalan seperti pemeriksaan paket yang mendalam untuk mengenal pasti dan menyekat pengguna VPN. Penggunaan VPN diharamkan di UAE sekarang, jadi mempunyai VPN yang menyembunyikan fakta bahawa anda menggunakan VPN penting.

Tidak ada kebocoran DNS, IPv4, dan WebRTC dengan ExpressVPN. Ia melindungi anda pada setiap masa, dan keputusan DNS, IPv4, dan WebRTC memberikan idea yang baik tentang bagaimana VPN berfungsi untuk melindungi privasi dan identiti anda.

ExpressVPN untuk Netflix

expressvpn netflix review

Netflix turun sangat keras pada pengguna VPN kerana ia cuba untuk mengekalkan perkhidmatan geo-terhad dan menghalang orang luar daripada mengakses Netflix USA. Versi itu mempunyai kandungan terbaik, jadi difahami bahawa anda ingin menyahsekat Netflix USA. Tetapi di mana kebanyakan VPN gagal, ExpressVPN berjaya. Ia dapat membantu anda membuka kunci Netflix USA melalui beberapa pelayan. Pelayan ini semuanya jelas di Amerika Syarikat, tetapi tidak ada petunjuk tentang mana yang dapat membantu anda. Ini agak pintar kerana menyebarkan maklumat itu akan menyebabkan penghalang pelayan tersebut oleh Netflix. Untuk mengakses Netflix USA dengan ExpressVPN, hanya tanya sokongan pelanggan mereka tentang mana pelayan boleh membantu anda. Anda juga boleh menggunakan perkhidmatan SmartDNS mereka untuk tujuan ini (lebih lanjut mengenai ini nanti). Anda juga boleh menyemak halaman Netflix ExpressVPN.

ExpressVPN untuk Kodi

expressvpn kodi review

Kodi membolehkan anda menonton filem kegemaran anda dan rancangan TV secara percuma. Walaupun ia adalah peranti streaming media yang hebat, ia tidak boleh menjamin beberapa pautan penstriman percuma yang diberikan kepada anda. Tidak ada yang mengatakan siapa yang mungkin menjalankan pautan tersebut, dan pengendali mungkin mengintip kepada anda. Oleh itu, sebaiknya gunakan ExpressVPN untuk Kodi juga. Menyediakan ExpressVPN di Kodi adalah mudah, dan anda boleh mengikuti panduan persediaan di laman web mereka.

ExpressVPN untuk Torrents

Laman web Torrent merupakan bahagian penting dalam penggunaan internet setiap hari. Mereka menyediakan anda dengan semua jenis fail dan data yang anda mahu, seperti filem, rancangan TV, permainan, perisian, muzik, dll. Ia agak mudah untuk memuat turun torrent melalui klien, tetapi apabila anda memuat turun torrent tanpa VPN, siapa saja boleh melihat aktiviti torrent anda. Mana-mana pengguna yang berniat jahat di kolam boleh mengintip kepada anda, atau mana-mana orang yang ingin tahu yang dihubungkan ke rangkaian awam yang sama dapat melihat aktiviti anda. Selain itu, ISP boleh, dan agak kerap dilakukan, pendikit jalur lebar yang tersedia kepada anda apabila anda memuat turun torrents.

Untuk menjauhkan diri dari semua mata palsu dan muat turun secara teratur dengan bebas, gunakan ExpressVPN. Ia akan menyembunyikan aktiviti torrent anda dari semua orang, dan pelayan kelajuan tingginya memastikan bahawa kelajuan muat turun anda tidak menderita sama sekali. Tidak semua pelayan ExpressVPN menyokong P2P, tetapi anda sentiasa boleh meminta sokongan pelanggan untuk membantu dalam perkara itu.

Harga ExpressVPN

harga diskaun expressvpn

Jika anda mencari perkhidmatan VPN yang mesra saku, maka ExpressVPN bukan teh cawan anda. Ia bukan untuk orang yang menjalankan bajet yang ketat dengan pakej $ 12.95 sebulan. Pakej tahunan ini menawarkan diskaun yang besar ($ 6.67 / month) disebabkan oleh langganan yang lebih panjang, dan terdapat diskaun setiap sekarang dan kemudian, tetapi masih merupakan salah satu perkhidmatan VPN yang paling mahal.

Tetapi, anda boleh menggunakan jaminan wang jaminan tanpa jaminan 30 hari untuk memberi kesan yang baik. Jika anda mendapati bahawa ExpressVPN bukanlah apa yang anda harapkan dan perkhidmatan kurang dalam beberapa bidang, anda boleh meminta bayaran balik penuh dalam masa sebulan. Walaupun kebanyakan VPN lain menawarkan jaminan wang balik 7 hari, ExpressVPN menawarkan jaminan 30 hari. Bagaimana itu untuk keyakinan!

Pengguna desktop tidak mempunyai pilihan untuk percubaan percuma. Walau bagaimanapun, percubaan percuma selama 7 hari dan percubaan percuma sehari tersedia untuk pengguna iOS dan Android. Walaupun suatu hari tidak cukup masa untuk menguji perkhidmatan itu, ia mematuhi peraturan Google Play, jadi tidak banyak yang dapat dilakukan. Bagi pilihan pembayaran, anda boleh membayar menggunakan kad kredit, PayPal, Bitcoin, dan pelbagai peniaga pihak ketiga.

SpeedVPN Speed

VPN cenderung untuk mengurangkan kelajuan penyemakan imbas anda sedikit kerana overhed penyulitan yang ditambahkan pada sambungan anda. Tetapi apa yang memisahkan yang terbaik dari yang lain adalah bagaimana curam penurunan kelajuan. VPN yang lebih baik memastikan pengurangan kelajuan adalah minimum, sementara VPN terbaik memastikan pengurangan itu tidak dapat dikesan. ExpressVPN adalah salah satu VPN terbaik, jadi tidak hairanlah bahawa anda tidak dapat menemukan penurunan yang ketara dalam kelajuan sambungan. Ujian melalui pelayan yang berlainan pada masa yang berlainan memberikan anggaran yang berpatutan terhadap kelajuan VPN, dan ExpressVPN mengembalikan keputusan yang menjanjikan.

keputusan ujian kelajuan expressvpn

Ia menyediakan salah satu daripada kelajuan muat turun terpantas di kalangan semua VPN. Video streaming dalam resolusi 1080p dan bermain permainan multiplayer dalam talian tidak memberi anda sebarang masalah apabila menggunakan ExpressVPN. Apabila anda memuat turun torrents atau fail biasa, anda akan melihat bahawa kelajuan sambungan adalah sama seperti apabila anda memuat turun fail tanpa VPN. Dalam sesetengah kes, anda mungkin mendapati bahawa kelajuan lebih baik, berdasarkan pelayan yang anda pilih. Satu-satunya isu yang mungkin anda hadapi adalah sambungan drop atau dua setiap hari atau lebih.

Protokol dan Penyulitan

Walaupun terdapat banyak sebab seseorang mungkin menggunakan perkhidmatan VPN, privasi dan penyulitan adalah pada senarai keperluan semua orang. ExpressVPN memberi anda banyak pilihan yang anda mahu dari dalam klien. Anda boleh memilih dari PPTP, L2TP, OpenVPN, dan SSTP. Penyulitan adalah standard moden AES 256-bit, dan pengesahan adalah SHA-512 yang mengagumkan. Kedua-duanya menyediakan perkhidmatan yang memelihara semua pihak yang sungguh-sungguh dan memastikan bahawa aktiviti dalam talian anda adalah perniagaan anda sendiri. Ia juga membantu anda berkongsi maklumat sensitif di web tanpa perlu khawatir ia akan dicegat melalui serangan orang tengah.

Pelanggan dan keserasian

ExpressVPN menawarkan pelanggan berdedikasi untuk Windows, Mac, dan Linux, dan menawarkan apl Stick Android TV, Android, dan Amazon. Anda juga boleh menggunakan panduan persediaan di laman web untuk menyiapkan ExpressVPN pada TV Pintar, Roku, konsol permainan, Chromebook, dan Penghala. Jika anda mahu, anda juga boleh menempah penghala yang telah dikonfigurasikan untuk melindungi keseluruhan rangkaian rumah anda dengan perlindungan ExpressVPN.

Bahagian terbaik untuk melakukan ini adalah bahawa penghala anda hanya dikira sebagai satu peranti, dan anda boleh memanjangkan perlindungan itu kepada seberapa banyak peranti yang anda mahu sambungkan ke penghala tersebut seperti yang anda mahukan. Sebelum menyiapkan ExpressVPN pada penghala anda, semak sekiranya kedua-dua mereka serasi. Sekiranya tidak demikian, tetapi anda mahukan VPN di penghala anda, pergi ke router pra-konfigurasi mereka.

Pelanggan VPN adalah yang paling intuitif dan kaya dengan ciri yang anda akan lihat. Walaupun anda tidak boleh mengubah jenis penyulitan dari dalam VPN untuk tujuan keselamatan, anda boleh menukar protokol VPN dan pelayan dengan bebas. Ia ditetapkan kepada OpenVPN melalui UDP secara lalai, yang merupakan pilihan yang baik. Pelanggan secara automatik akan memilih pelayan terbaik untuk anda berdasarkan lokasi dan penggunaan anda, tetapi anda boleh menimpakannya dan membuat pilihan anda sendiri. Semasa menyiapkan buat kali pertama, anda perlu memasukkan kod pengaktifan untuk mana-mana peranti yang anda pilih untuk disambungkan. Ini membolehkan anda menyambung ke VPN sebaik sahaja anda memulakan pelanggan kemudian.

bagaimana untuk mengaktifkan expressvpn

UI adalah menarik, dan anda boleh menggunakan semua ciri seperti ‘Network Lock,’ yang berfungsi sama dengan suis auto-kill. Kunci rangkaian melindungi anda dari kebocoran DNS dan IP serta memastikan anda selamat sekiranya sambungan jatuh. Ini amat berguna apabila anda memuat turun apa-apa dengan VPN, fail torrent yang paling penting.

Memuat turun torrents tanpa perlindungan VPN tidak dinasihatkan kerana sesiapa sahaja boleh melihat aktiviti torrent anda dari kolam dan anda boleh menghadapi tindakan undang-undang dan pengalaman pendaratan bandwidth dari ISP anda. Oleh kerana ExpressVPN membenarkan P2P, anda boleh menggunakan muat turun torrent ExpressVPN dan bebas untuk meninggalkan sistem anda kerana anda mempunyai jaminan Kunci Rangkaian.

Pelanggan Mac berbeza dengan orang lain kerana ia mempunyai ciri Split Tunneling juga, yang membolehkan anda memilih lalu lintas aplikasi mana yang melalui pelayan VPN. Sebelum melakukan ini, pastikan anda tahu apa yang anda lakukan. Jika tidak, anda akan membuat lubang dalam pertahanan anda sendiri. Anda boleh menggunakan ExpressVPN sehingga lima peranti pada masa yang sama. Sebelum ini, anda hanya boleh menggunakan satu jenis peranti. Tetapi ExpressVPN telah mengubahsuai ciri itu dan membenarkan anda memilih peranti mengikut keperluan anda.

Anda boleh menggunakannya pada dua komputer riba dan satu telefon, atau apa-apa kombinasi yang anda mahukan. Satu-satunya masalah yang boleh anda dapat ialah sebelum anda hendak menyambungkan peranti keenam, anda perlu memutuskan sambungan salah satu daripada lima peranti dengan menggunakan sambungan itu. Hanya menutup peranti tidak membantu punca anda. Kesulitan sedikit, tetapi sesuatu yang anda harapkan ExpressVPN untuk dijaga.

Dasar Log ExpressVPN

VPN yang menyembunyikan anda dari semua orang tetapi merekodkan semua yang anda lakukan adalah lebih berbahaya dan merosakkan daripada menggunakan internet tanpa VPN. Inilah sebabnya mengapa menggunakan VPN dengan dasar tidak log adalah penting. ExpressVPN jatuh ke dalam kategori ini. Selain itu, kerana ia berasaskan Kepulauan British Virgin, ia tidak menghadapi tekanan undang-undang dari NSA atau GCHQ, dan sebagainya untuk mendedahkan log pengguna. Dasar tanpa log dan tiada undang-undang pengekalan data yang perlu dikhuatiri adalah apa yang perlu dicari dalam mana-mana VPN.

dasar log expressvpn

Satu-satunya perkara yang rekod ExpressVPN adalah cap waktu sambungan, pelayan yang anda sambungkan, dan lebar jalur yang digunakan semasa sambungan. Alamat IP peribadi anda tidak direkodkan, dan maklumat ini tidak pernah dikongsi dengan sesiapa sahaja. Walaupun sesetengah orang mendapati masalah dengan ini, ada jalan penyelesaian. Sekiranya anda melanggan ExpressVPN menggunakan sambungan yang baru ditubuhkan atau proxy Tor atau sistem orang lain dan bayar melalui Bitcoin, ExpressVPN tidak akan mempunyai cara untuk mengenal pasti anda.

Sokongan pengguna

sokongan expressvpn

ExpressVPN menawarkan perkhidmatan sokongan pelanggan 24X7 menerusi live chat, email, dan sistem tiket. Ketiga sistem ini berfungsi seperti pesona. Anda tidak perlu menunggu seminit untuk mendengar daripada eksekutif sokongan melalui sembang langsung, dan maklum balas bukan hanya mesra tetapi bermaklumat dan bermanfaat. Perkara yang sama juga boleh dijangkakan dari sistem email dan tiket mereka. Pangkalan pengetahuan cukup baik untuk mengendalikan kebanyakan pertanyaan umum. Perkhidmatan sokongan pelanggan ExpressVPN boleh dikatakan yang terbaik yang telah kita lihat setakat ini.  

Ciri-ciri tambahan di ExpressVPN

Pelayan Stealth

ExpressVPN telah menugaskan pelayan sembunyi untuk membantu orang di China. Negara ini mempunyai undang-undang penapisan yang ketat, dan ketika orang menggunakan VPN untuk memiliki beberapa kebebasan dalam talian selama bertahun-tahun, pemerintah membuat hal-hal yang lebih sulit. Mereka kini memburu pengguna VPN dan menguatkuasakan penalti undang-undang yang teruk pada pengguna VPN. Kerajaan China menggunakan teknik seperti pemeriksaan paket yang mendalam untuk mengenal pasti lalu lintas VPN dan mencari pengguna VPN. Tetapi dengan ExpressVPN, anda mempunyai jalan keluar. Ia mempunyai pelayan berdedikasi di Hong Kong untuk mengalahkan penapisan internet kerajaan China. Tidak banyak yang diketahui bagaimana pelayan-pelayan ini berfungsi dan membantu anda berada di bawah radar, tetapi satu-satunya perkara yang penting ialah mereka bekerja untuk membantu anda mengelakkan penapisan kerajaan jika anda tinggal atau sedang melancong ke tanah besar China.

DNS pintar

Walaupun VPN membantu anda menyahsekat kandungan geografi yang terhad, terdapat satu lagi cara untuk melakukannya, terutamanya untuk perkhidmatan streaming. Perkhidmatan SmartDNS membenarkan anda untuk menyahsekat perkhidmatan streaming geo-terhad. Walaupun mereka bekerja dengan cara yang sama dengan VPN, terdapat beberapa perbezaan. Sebagai permulaan, SmartDNS mengubah tetapan DNS anda dan memastikan permintaan DNS untuk perkhidmatan geo-terhad ditangani oleh pelayan khusus mereka. Ini membolehkan anda mengatasi geo-sekatan. Memandangkan tidak ada penyulitan yang terlibat, anda menikmati kelajuan lebih tinggi daripada VPN, walaupun anda harus memahami bahawa ini datang dengan kos tidak mempunyai perlindungan yang menawarkan VPN.

ExpressVPN menawarkan perkhidmatan SmartDNS yang mudah digunakan dan boleh membantu anda menyahtoksikan perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix USA dan BBC iPlayer. Menetapkannya cukup mudah, dan anda boleh melawat laman web untuk mendapatkannya dan berjalan.

Pelanjutan penyemak imbas

ExpressVPN menawarkan sambungan penyemak imbas untuk pengguna Google Chrome dan Mozilla Firefox. Ia adalah sedikit berbeza daripada sambungan penyemak imbas VPN yang lain kerana ia tidak baik tanpa mempunyai klien VPN pada sistem juga. Pelanjutan penyemak imbas memberikan anda lebih banyak kawalan ke atas klien VPN pada sistem anda. Ia tidak menambah apa-apa kepada pengalaman, tetapi hanya meningkatkan keselesaan menggunakan perkhidmatan pada sistem anda.

Kesimpulannya

Jika anda mencari perkhidmatan VPN yang memberi anda semua yang anda mahu, maka tidak ada pilihan yang lebih baik daripada ExpressVPN. Ia mempunyai lebih daripada 3000+ pelayan di 160 bandar di 94 negara di dunia. Pelayan ini memberikan anda beberapa kelajuan sambungan yang terbaik yang akan anda lihat. Walaupun kami tidak pasti sama ada ia benar-benar VPN pantas di Bumi sebagai tuntutan laman web, ia tidak terlalu jauh dari tanda itu. Bagi privasi dan keselamatan, anda tidak perlu bimbang mengenainya apabila menggunakan ExpressVPN kerana ia menggunakan OpenVPN melalui UDP secara lalai dalam klien dan menggunakan algoritma penyulitan dan algoritma pengesahan yang kuat. Dengan 5 sambungan serentak, perkhidmatan DNS pintar yang hebat untuk menyekat kandungan geo-terhad, sokongan P2P, ciri-ciri seperti Lock Network dan Stealth Server, dan boleh dikatakan perkhidmatan sokongan pelanggan terbaik di seluruh industri, tidak menghairankan bahawa ExpressVPN adalah salah satu daripada bahagian atas VPN yang dikendalikan. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa ia agak mahal. Tetapi dengan jaminan wang 30 hari, dan percubaan percuma selama 7 hari untuk pengguna iOS, anda mempunyai masa yang mencukupi untuk mencuba perkhidmatan sepenuhnya.

Dapatkan ExpressVPN