Amazon ви шпионира с нов Fire TV Stick Update

>

Amazon въведе нови актуализации за FireStick и Fire TV линия на устройства не много отдавна. Честно казано, може би дори не знаех за обновяването на моя FireStick, не бях ли забелязал, че опцията „Устройство“ в Настройките е преименувана на „My Fire TV.“ Но това не е промяната, за която тук трябва да говорим.

Актуализацията направи някои промени в настройките за поверителност, които по подразбиране позволяват на Amazon да събира данни за използването на устройства и приложения за това, което компанията казва, „Маркетинг и подобряване на продукта.“ Актуализацията също така позволява на Amazon да наблюдава потреблението на данни на вашия FireStick и Fire TV устройства. С други думи, невероятно да не ви подозира, Amazon си позволи да ви шпионира.

Актуализацията засяга всички наскоро актуализирани съществуващи устройства FireStick, докато новите устройства идват с предварително инсталираната актуализация.

Не съм сигурен как биха се използвали тези данни и дали бих могъл да се доверя на Amazon със статистическите данни за използването на устройството ми. Това, което съм сигурен е, че не ми е приятно да споделям данните си с която и да е организация, независимо от нейния ръст или репутация.

Има обаче добра новина. Амазонка може да е тихо плъзнала тези настройки покрай вас, но те също ви позволяват да ги изключите. Можете да деактивирате тези настройки за поверителност и да предотвратите споделянето на данни с Amazon. Ще ви кажа как.

Забележка: Въпреки че можете да попречите на Amazon да събира информация за използването ви, вашите онлайн дейности все още са изложени на вашия интернет доставчик, правителство и няколко организации на трети страни. Вземете VPN и се насладете на сто процента уединение.

  Как да инсталирате Apple TV App на FireStick

шпиониране на Амазонка

Проверете за актуализацията на FireStick (Ако вече не е актуализирана)

Както вече казах, новите настройки за поверителност засягат или устройствата с най-новите актуализации, или чисто новите устройства (като Fire TV Stick 4K).

Бихте искали да проверите дали устройството ви е в крак с най-новата версия на фърмуера. Ето как правите това:

 • Отидете на FireStick Настройки

Amazon шпионира за вас

 • Кликнете приспособление (или Моята пожарна телевизия)

шпионски потребители

 • Кликнете относно

шпионска пожарна

 • Изберете Проверете за актуализация на системата

Amazon шпионира за вас

Ако е налице нова актуализация, продължете и я инсталирайте. Да, направете това дори ако добавите новите настройки за поверителност към вашето устройство. Така или иначе ще деактивираме тези настройки. Препоръчва се да имате най-новите актуализации, инсталирани на вашия FireStick или Fire TV.

Предотвратете Amazon да шпионира върху вас

Сега нека деактивираме Настройките за поверителност и не позволяваме на Amazon да събира данни за използване:

 • отворено Настройки от началния екран на FireStick
 • Кликнете Предпочитания

спрете Amazon да ви шпионира

 • Когато видите следните опции, щракнете Настройките за поверителност

гореща за промяна на настройките за поверителност на Firestick

 • Сега трябва да видите двете опции – Данни за използване на устройството и Събиране на данни за използването на приложението. Превърнете OFF и двете опции

изключете неприкосновеността на личния живот

 • Сега щракнете върху бутона за обратно вашето FireStick дистанционно просто веднъж за да се върнете към предишния екран
 • Кликнете Мониторинг на данни

деактивирайте мониторинга на данни на Firestick

 • Кликнете Мониторинг на данни отново и го изключете (ако е включен)

изключете мониторинга на данни

Поддържайте личните си поточни дейности

Въпреки че сте изключили данните за използване на устройства / приложения и мониторинг на данни, вашите онлайн дейности все още не са частни. Вашият доставчик на интернет услуги и правителството могат лесно да разберат какво предавате и осъществявате достъп онлайн чрез вашия Fire Stick или друго устройство. Свързвам ExpressVPN на всичките си поточни устройства и ви предлагам да направите същото.

  Ресурси за рязане на кабели на Amazon FireStick

ExpressVPN е най-бързият и сигурен VPN на датата. Той има специални приложения за всички устройства, включително Amazon Fire TV / Stick. Ето как можете бързо да получите ExpressVPN на своя Fire TV / Stick.

Етап 1: Абонирайте се за ExpressVPN ТУК. Той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Това означава, че можете да го използвате свободно през първите 30 дни и ако не сте доволни от представянето (което е много малко вероятно), можете да поискате пълно възстановяване.

Стъпка 2: Включете Fire TV / Stick и отидете на опцията „Търсене“ в крайната лява част. Сега напишете „Expressvpn“ (без кавички) в лентата за търсене и изберете ExpressVPN, когато се покаже в резултатите от търсенето

инсталирайте expressvpn firestick

Стъпка 3: Щракнете върху „Get“, за да изтеглите и инсталирате приложението ExpressVPN за Fire TV / Stick.

вземете expressvpn на firestick

Стъпка 4: Отворете приложението и въведете вашите идентификационни данни за вход, които сте създали, докато купувате абонамента за ExpressVPN. Кликнете върху „Вход“

влизане expressvpn на военен

Стъпка 5: Щракнете върху иконата Power, за да се свържете с VPN сървър. Това е всичко. Вашата връзка вече е защитена с най-бързата и най-добрата VPN за FireStick.

свържете ExpressVPN на FireStick

Можете също така да прочетете по-подробна информация за използването на ExpressVPN с Fire TV / Stick.

Навиване

Иска ми се Amazon да е малко предстоящ за тези промени. Но защо поверителността би ни загрижила, ако тези компании бяха толкова комуникативни относно избора на личната ни информация направо под носа ни. За щастие, след като по някакъв начин откриете, че сте шпионирани, Amazon ви дава възможност да предотвратите това да се случи. Бих искал да чуя как се чувствате по отношение на тези промени. Не се колебайте да ни уведомите чрез секцията за коментари по-долу.

  10 FireStick съвети и трикове за начинаещи с рязане на шнур

Популярни водачи

Как да Jailbreak FireStick
Най-добрите Kodi Addons
Най-добрите Kodi Builds
Кино APK
Най-добрите приложения за FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me