Cara Pasang & Menggunakan Stremio pada FireStick / Android Box

>

Dalam panduan ini, saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk memasang Stremio pada FireStick, Fire TV, Fire Stick 4K dan Android TV Boxes.

Stremio adalah perkhidmatan streaming media yang membolehkan anda menonton filem, pertunjukan dan pelbagai jenis kandungan dalam talian yang lain. Perkhidmatan ini disokong pada pelbagai platform peranti termasuk Komputer, Telefon, Peranti TV dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, ia tidak semestinya tersedia melalui saluran rasmi pada peranti tertentu.

Sebagai contoh, anda boleh mendapatkan Stremio secara rasmi daripada Google Play Store pada telefon Android dan Peti TV Android yang berjalan di stok Android OS. Sebaliknya, ia perlu dipasang secara manual (sideloaded) ke FireStick dan Peti TV Android dengan Android TV OS (seperti Mi Box dan Nvidia Shield)

Saya telah menemui Stremio menjadi aplikasi mudah, lebih mudah digunakan daripada Kodi. Walaupun, ia tidak semestinya serba boleh. Ia tidak begitu penting kerana ia membolehkan saya menonton apa sahaja yang saya suka. Selain itu, tambahan Stremio dipasang dalam talian dan bukan pada storan tempatan. Ini adalah berita baik untuk peranti penyimpanan rendah seperti FireStick dan kebanyakan Peti TV Android. Juga, pemasangan dalam talian bermakna saya hanya perlu memasang Addon Stremio pada satu peranti dan ia boleh didapati di semua peranti saya yang menggunakan perkhidmatan ini.

Marilah kita memulakan proses pemasangan.

Cara Pasang Stremio pada FireStick

Walaupun Stremio boleh didapati di Google Play Store, ia masih tidak termasuk dalam Amazon Store. Oleh itu, aplikasi ini akan dipadamkan ke FireStick dan peranti TV Fire lain anda. Sideloading adalah pemasangan manual aplikasi. Ia tidak sukar. Saya akan membantu anda dengannya.

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.

Untuk sideload aplikasi pihak ketiga pada peranti FireStick anda, yang Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui penetapan mesti didayakan. Berikut adalah bagaimana ia dilakukan:

1- Pergi ke skrin utama FireStick anda dan pilih Tetapan pilihan dari menu teratas

bagaimana untuk memasang stremio pada firestick

2- Sekarang navigasi ke kanan dan klik TV Kebakaran saya (jika anda masih mempunyai versi lama, klik Peranti sebaliknya)

stremio pada firestick

3- Anda kini dapat melihat pilihan pilihan berikut. Klik Pilihan Pemaju

bagaimana untuk memasang stremio apk pada firestick

4- Pada skrin ini, aktifkan atau Hidupkan Aplikasi dari sumber yang tidak diketahui (ia OFF secara lalai)

bagaimana untuk memasang aplikasi stremio pada firestick

5- Anda boleh mengetepikan mesej amaran berikut dan klik Hidupkan. Stremio adalah aplikasi yang selamat

stremio firestick 4k

Langkah-langkah di atas telah menubuhkan FireStick anda untuk pemasangan Stremio. Marilah kita memulakan proses pemasangan.

Stremio pada Langkah Pemasangan FireStick

Berikut adalah langkah-langkah untuk memasang aplikasi Stremio pada FireStick:

1- Perkara pertama yang anda perlukan adalah aplikasi Unduh, yang merupakan alat sideloading untuk FireStick. Anda tidak boleh memuat turun Stremio APK secara langsung dari pelayar web.

Apl pemuat turun boleh didapati di Amazon Store. Anda boleh melihatnya menggunakan pilihan carian pada skrin utama. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai apl Pengundera, baca panduan terperinci kami tentang bagaimana untuk menyusun aplikasi pada FireStick.

firemik stremio

2- Sekarang lancarkan aplikasi Unduh dan klik Pelayar tab di sebelah kiri

3- Masukkan URL berikut dalam bar alamat: https://strem.io

Klik GO

4- Apabila halaman dimuatkan, klik ikon menu hamburger di sudut kanan atas

langkah untuk memasang stremio pada firestick

5- Tatal ke bawah dan klik Muat turun dari menu lungsur turun

bagaimana untuk memasang stremio pada api amazon

6- Pada halaman web seterusnya, tatal ke bahagian Android dan klik pautan APK (yang mengatakan APK ARM)

muat turun stremio pada firestick

7- Tunggu APK Stremio untuk dimuat turun. Ini biasanya mengambil masa kurang daripada satu minit tetapi bergantung kepada kelajuan rangkaian anda

apk stremio pada firkun 4k

- Tetingkap pemasangan akan muncul apabila APK telah dimuat turun. Tatal ke bawah sedikit

memasang aplikasi api api stremio

9- Klik Pasang butang apabila ia muncul di sudut kanan bawah

bagaimana untuk mendapatkan stremio pada batang tv api

10 - Pemasangan juga akan mengambil masa satu minit atau mungkin kurang

memasang stremio pada tongkat tv api

11- Apabila anda melihat App dipasang tetingkap, jangan klik Buka lagi. Sebaliknya, klik Selesai untuk sekarang dan kembali ke apl Muat turun

memasang stremio pada firestick

12 - Teruskan dan klik Padam

apk stremio

13- Klik Padam sekali lagi

Sebab kami memotong fail APK adalah bahawa ia tidak lagi diperlukan, dan menjimatkan ruang pada simpanan FireStick yang terhad

padamkan apk stremio

Anda telah berjaya memasang Stremio pada FireStick. Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana untuk mula menggunakan Stremio pada peranti anda.

Bagaimana Menggunakan Stremio pada FireStick

Sekarang bahawa anda telah memasang Stremio pada Stick TV Kebakaran anda, sudah tiba masanya anda mengetahui cara membuat maksimum dari peranti anda.

Walau bagaimanapun, sebelum anda mula menggunakan Stremio, saya ingin memberi amaran kepada anda bahawa semua yang anda strim dalam talian dapat dilihat oleh ISP dan Kerajaan anda. Ini bermakna, filem percuma streaming, rancangan TV, Sukan mungkin membawa anda ke masalah undang-undang.

Syukurlah, ada cara yang mudah untuk memastikan semua aktiviti penstriman anda tersembunyi daripada ISP dan Kerajaan anda. Apa yang anda perlukan adalah VPN yang baik untuk Stick Fire. VPN membantu anda memintas Pengawasan Atas Talian, pendambungan ISP, dan larangan geo kandungan.

Saya secara peribadi menggunakan dan mengesyorkan ExpressVPN, yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat. Ia adalah Stremio mesra dan sangat mudah dipasang pada Fire TV / Stick.

Kami tidak menggalakkan pelanggaran undang-undang hak cipta. Tetapi, bagaimana jika anda mengakhiri kandungan streaming dari sumber tidak sah secara tidak sengaja? Ia tidak selalu mudah untuk memberitahu perbezaan antara sumber legit dan haram.

Jadi, sebelum anda mula menggunakan Stremio anda pada Stick Fire anda, mari kita lihat cara menggunakan ExpressVPN untuk memastikan aktiviti penstriman anda tersembunyi dari mata prying.

Langkah 1: Langgan ExpressVPN DI SINI. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

Langkah 2: Kuasa di TV / Stick Kebakaran anda dan pergi ke pilihan "Cari" di sebelah kiri yang melampau. Sekarang taip "Expressvpn" (tanpa sebut harga) di bar carian dan pilih ExpressVPN apabila ia muncul dalam hasil carian

pasang expressvpn pada firefighter jailbroken

Langkah 3: Klik "Muat turun" untuk memasang aplikasi ExpressVPN untuk Fire TV / Stick.

dapatkan firetick vpn jailbroken

Langkah 4: Buka aplikasi dan masukkan kelayakan login anda yang anda buat semasa membeli langganan ExpressVPN. Klik "Log masuk"

login expressvpn pada firestick

Langkah 5: Klik ikon Kuasa untuk bersambung ke pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk FireStick.

sambung expressvpn pada batang api

Anda juga boleh membaca maklumat lebih terperinci tentang menggunakan ExpressVPN dengan Fire TV / Stick.

Sekarang bahawa anda dijamin, sudah tiba masanya untuk mula menggunakan Stremio di TV / Stick Fire anda. Bahagian seterusnya panduan menunjukkan cara memasang Stremio di Peti TV Android. Tetapi anda boleh terus melompat ke bahagian di mana saya telah menunjukkan bagaimana untuk mula menggunakannya pada peranti anda.

Cara Pasang Stremio di Kotak TV Android

Sekiranya anda mempunyai Peti Android yang berjalan di stok Android OS (sama seperti yang digunakan dalam telefon Android), anda boleh memasang Stremio terus dari Google Play Store.

Sekiranya anda mempunyai Android Box dengan OS Android TV benar (seperti Mi Box dan Nvidia Shield), anda perlu sideload aplikasi Stremio kerana ia tidak terdapat di Google Play Store. Kami akan menggunakan aplikasi Unduh untuk memasang Stremio.

Berikut adalah langkah-langkah untuk sideload Stremio di Kotak TV Android:

1- Terbuka Gedung Google Play (jika tidak di skrin utama, jalankan dari laci apl dengan mengklik Apps ikon di sebelah kiri)

bagaimana untuk memasang stremio pada kotak tv android

3- Cari Play Store dengan aftvnews untuk mencari aplikasi Unduh (anda mungkin tidak dapat menemuinya dengan menaip nama apl Pengundera)

Klik Muat turun apabila anda melihatnya dalam hasil carian

app stremio di tv android

4- Klik Pasang pada tetingkap berikut

muat turun stremio pada kotak tv android

5- Klik Buka untuk menjalankan Downloader (anda juga boleh menjalankannya dari laci apl dengan mengakses bahagian Aplikasi)

bagaimana untuk memasang stremio pada kotak tv android

6- Klik Benarkan apabila aplikasi Pengehendaki meminta akses kepada fail dan akses media

app stremio di tv android

7 Klik okey pada prompt ini (ia muncul hanya kali pertama anda menjalankan Downloader)

memasang stremio pada kotak tv android

8- Klik GO selepas menaip di URL berikut: https://www.firesticktricks.com/st

bagaimana untuk memasang stremio pada kotak tv android

9 - Tunggu sementara aplikasi Downloader memuat turun fail APK Stremio ke penyimpanan Android Box anda

app stremio di tv android

10 - Jika anda tidak mendayakan pemasangan dari Sumber Tidak Diketahui untuk Downloader, prompt berikut akan dipaparkan. Klik Tetapan

memasang stremio pada kotak tv android

11- Hidupkan di togol bersebelahan dengan Downloader dan tekan butang belakang di jauh anda

bagaimana untuk memasang stremio pada kotak tv android

12- Klik Pasang

app stremio di tv android

13- Klik Pasang sekali lagi pada tetingkap ini

memasang stremio pada kotak tv android

14- Setelah Stremio dipasang di Android Box anda, klik Buka untuk menjalankan aplikasinya. Bagaimanapun, mari kita mulakan terlebih dahulu fail APK Stremio dari storan. Klik Selesai

bagaimana untuk memasang stremio pada kotak tv android

15- Klik Padam

app stremio di tv android

16- Klik Padam sekali lagi

memasang stremio pada kotak tv android

17- Sekarang kita akan buka aplikasi Stremio. Apl sideloaded tidak dipaparkan dalam laci apl anda. Oleh itu, anda tidak boleh mengakses Stremio dari bahagian Apps. Sebaliknya, klik Tetapan

bagaimana untuk memasang stremio pada kotak tv android

18- Klik Apps

app stremio di tv android

19- Tinjau ke bawah dan klik Stremio aplikasi

memasang stremio pada kotak tv android

20- Klik Buka untuk menjalankan Stremio di Kotak TV Android

bagaimana untuk memasang stremio pada kotak tv android

Cara Mendaftar untuk Stremio

Proses pendaftaran memang sangat mudah. Anda boleh mendaftar pada komputer, mudah alih atau FireStick. Ini cukup bagaimana skrin pendaftaran / masuk kelihatan pada semua peranti:

bagaimana menggunakan stremio pada firestick

Terdapat dua cara anda boleh mendaftar untuk akaun Stremio. Cara pertama ialah log masuk melalui Facebook dan mengesahkan dengan bukti Facebook anda. Dengan cara ini, anda tidak perlu melalui proses pendaftaran.

Ini adalah kaedah yang paling tidak dikenali kerana log streaming anda akan terikat pada akaun Facebook anda. Jika anda tidak merancang untuk menggunakan mana-mana pihak ketiga Stremio, pendaftaran Facebook baik-baik saja. Walau bagaimanapun, jika anda berhasrat menggunakan addon tersebut, mendaftar dengan e-mel sebaliknya.

Pendaftaran e-mel akan mengekalkan privasi dan identiti anda bersama-sama dengan VPN. Pastikan perkara-perkara berikut diingat:

  • Gunakan akaun e-mel baru untuk pendaftaran Stremio. Anda tidak mahu mengikat aktiviti penstriman anda dengan alamat e-mel yang dapat ditelusuri kembali kepada anda
  • Semasa mencipta alamat e-mel baru, pastikan VPN dihidupkan

Proses pendaftaran e-mel adalah sangat cepat dan mudah. Anda hanya perlu menaip alamat e-mel anda dan memilih kata laluan. Ya, itu sahaja! Itulah cara anda boleh memulakan. Anda tidak perlu mengesahkan alamat e-mel anda.

Sebaik sahaja anda mendaftar, log masuk dengan alamat e-mel dan kata laluan.

Bagaimana Menggunakan Stremio pada FireStick & Peti TV Android

Sebaik sahaja anda mendaftar, log masuk ke Stremio pada peranti anda. Berikut ialah skrin log masuk

bagaimana menggunakan stremio pada firestick dan android tv box

Ini adalah skrin utama apl Stremio, yang secara lalai dibuka kepada Lembaga seksyen. Inilah tempat di mana anda akan menemui Terkini & Kandungan yang disyorkan.

bagaimana untuk menyiapkan stremio pada firestick android tv box

Untuk meneroka lebih lanjut, klik ikon menu hamburger di sudut kiri atas antara muka Stremio FireStick. Klik Cari kategori, yang terus berkembang ke Subkategori Filem, Siri, Saluran, dan Saluran TV.

Apabila anda mengklik kategori, ia membolehkan anda menemui kandungan yang tersedia. Katakan anda memilih Filem, Stremio akan membawa anda ke halaman filem. Di sini, anda boleh menyusun dan menapis filem mengikut Katalog atau Genre. Berikut adalah beberapa kategori Katalog untuk menyusun filem dengan:

- Atas
- Menjelang Tahun
- Mengikut Penilaian

Dalam kategori Genre, anda boleh menapis mengikut genre biasa seperti Tindakan, Pengembaraan, Animasi, Dokumentari, Jenayah, dan lain-lain.

Perpustakaan saya seksyen aplikasi FireStick Stremio adalah di mana anda akan menemui filem dan menunjukkan anda telah ditandakan sebagai kegemaran. Aplikasi ini juga membolehkan integrasi Trakt. Item yang diselaraskan Trakt juga akan muncul di Perpustakaan Saya.

Kami kini datang ke bahagian yang paling penting dalam aplikasi Stremio - Add-ons. Ia berada di bahagian bawah menu lungsur turun. Ia adalah Add-on yang membolehkan anda menstrim kandungan. Anda tidak boleh melakukannya tanpa tambahan.

Untuk memahami Stremio Add-on, saya telah mencipta bahagian yang sama sekali berbeza di bawah.

Cara Pasang Addons di Stremio

Sama seperti Kodi, anda memerlukan tambahan untuk menonton kandungan kegemaran anda. Walau bagaimanapun, tidak seperti Kodi, tambahan Stremio dipasang dalam talian dan bukan pada simpanan setempat anda.

Ini adalah susunan yang hebat untuk peranti penyimpanan rendah seperti FireStick dan Peti TV Android. Anda boleh memasang beberapa tambahan tanpa perlu risau tentang ruang.

Kelebihan lain pemasangan talian tambahan Stremio ialah anda perlu memasangnya hanya pada satu peranti dan mereka disegerakkan merentas semua peranti yang anda gunakan Stremio dengan akaun Stremio yang sama. Kelemahan yang berbeza adalah bahawa Stremio mempunyai akses kepada semua aktiviti streaming anda. Oleh itu, ia menjadi penting untuk menggunakan Stremio dengan a VPN.

Stremio menyokong dua jenis tambahan:

- Rasmi
- Komuniti

Addons komuniti adalah orang-orang yang membolehkan anda menayangkan filem dan pertunjukan percuma. Ini adalah addon pihak ketiga yang dicipta oleh pemaju bebas. Kami akan memberi tumpuan kepada tambahan Komuniti dalam panduan ini.

Juan Carlos 2, Waktu Popcorn dan RARBG adalah tambahan Komuniti yang paling popular untuk Stremio ketika saya menulis panduan ini. Berikut adalah langkah-langkah untuk memasang addons yang dikehendaki:

# 1- Klik ikon menu di sudut kiri atas skrin utama Stremio dan pilih Add-ons dari dropdown

bagaimana untuk memasang addons pada stremio

# 2- Anda akan melihat bahawa addon disaring oleh Rasmi secara lalai. Klik kategori dan pilih Komuniti

Nota: Anda juga boleh menapis addons mengikut jenis kandungan. Klik menu pertama di mana ia berkata Semua dan anda boleh menapis oleh Filem, Siri, Saluran atau Lain-lain

bagaimana untuk memasang addons pada aplikasi stremio

# 3- Apabila anda melihat senarai kategori berikut, tatal ke bawah untuk addon yang anda ingin Pasang dan klik Pasang

addons stremio untuk firestick dan android tv box

# 4- Jika digesa dengan amaran ini, klik Pasang sekali lagi

# 5- Dalam masa beberapa saat, anda akan melihat pemberitahuan Tambahan Dipasang.

Itu semua! Anda kini bersedia untuk memulakan streaming kandungan kegemaran anda dengan Stremio pada FireStick. Kembali ke menu yang anda klik Komuniti. Klik kali ini Dipasang sebaliknya. Skrin akan memaparkan semua addon yang dipasang.

Bagaimana Memulakan Streaming dengan Stremio di FireStick & Peti TV Android

Sebaik sahaja anda memasang alat tambah, anda sudah bersedia untuk aliran. Bermula adalah sangat mudah. Berikut ialah cara anda melakukannya:

# 1- Pilih kandungan yang ingin anda tonton, katakan filem atau episod

# 2- Stremio kini akan mencari pautan streaming. Apabila pautan dijumpai, mereka dibarisi di sebelah kanan. Klik pautan penstriman dan mula menonton kandungan kegemaran anda. Seperti yang saya katakan, 'sangat mudah'!

Putusan

Stremio mudah menjadi salah satu perkhidmatan penstriman dalam talian terbaik yang terdapat pada hari ini. Aplikasi ini menawarkan cara yang tidak rumit untuk mengalirkan kandungan kegemaran anda termasuk filem, rancangan, TV langsung dan hampir segalanya. Ia mungkin tidak serba boleh seperti Kodi, tetapi saya dapati ia lebih mudah digunakan. Dan, walaupun ada segelintir tambahan yang baik, masih cukup untuk anda menonton apa yang anda suka.

Apa yang saya sukai tentang Stremio ialah ia membolehkan pemasangan tambahan dalam talian. Ini menjimatkan ruang pada peranti simpanan rendah anda. Selain itu, anda memasang addon pada satu peranti dan ia tersedia pada semua peranti anda. Stremio juga merupakan salah satu alternatif terbaik untuk Kodi.

Berkaitan:

Bagaimana untuk Jailbreak FireStick
Bagaimana untuk memasang Kodi pada FireStick
Bagaimana Mengemas Kini Kodi pada FireStick
Cara Pasang APK Cinema di FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me