Γιατί δεν λειτουργεί το Kodi μου; Κοινά προβλήματα και διορθώσεις

>

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα διάφορα προβλήματα Kodi και τις πιθανές λύσεις τους. Εάν το Kodi σας δεν λειτουργεί, θα μπορούσε να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Στα πολυετή μου εμπειρία με το Kodi, έχω βρει πολλά θέματα και συχνά αναρωτήθηκα - μάλλον απογοητευτικά - γιατί ο Kodi δεν δουλεύει; Αλλά, έχω επίσης συνειδητοποιήσει ότι τα περισσότερα από τα θέματα Kodi μπορούν να ληφθούν μέριμνα με κάποιες μάλλον απλές διορθώσεις.

kodi δεν λειτουργεί

Το Kodi Not Working - Κοινές διορθώσεις

Θα κάνω τα θέματα Kodi σε δύο ευρείες κατηγορίες - τοπικές και σχετικές με το διακομιστή. Τα τοπικά προβλήματα είναι κάτι που μπορούμε συνήθως να βρούμε τη λύση. Ωστόσο, αν υπάρχει ζήτημα διακομιστή, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά γι 'αυτό. Εναπόκειται στους προγραμματιστές να φροντίζουν τέτοια προβλήματα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε.

Ακολουθούν τα κοινά προβλήματα και επιδιορθώσεις για το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων Kodi.

# 1. Χρησιμοποιήστε πάντα VPN με το Kodi

Το Kodi δεν λειτουργεί; Λοιπόν, υπάρχει πιθανότητα ο ISP σας να αποκλείει τα αιτήματα ροής που προέρχονται από το Kodi. Ναι, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου είναι γνωστοί για τέτοιες πρακτικές. Αλλά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια. Μπορείτε να το αποφύγετε χρησιμοποιώντας ένα VPN για το Kodi.

Ένα VPN θα καλύπτει απλώς όλα τα αιτήματα συνεχούς ροής από τη συσκευή σας και ο ISP σας δεν θα πάρει ακόμη και ένα whiff από αυτό. Εφόσον ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου δεν μπορεί πλέον να διαπιστώσει αν μια συναλλαγή δεδομένων ανήκει στο Kodi, δεν θα μπορέσει να το αποκλείσει.

ExpressVPN ήταν η προσωπική μου καλύτερη εδώ και πολύ καιρό. Είναι η πιο γρήγορη και αξιόπιστη υπηρεσία VPN που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Το ExpressVPN διασφαλίζει τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο σε σχέση με όσους παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του ISP σας. Το Express VPN επίσης με εμποδίζει να απογοητεύσω το διαδίκτυο, που συχνά τείνει να επιβραδύνει την εμπειρία Kodi μου.

# 2. Το Kodi Συχνά Συρρικνώνεται - Πάρτε την τελευταία Ενημέρωση

Εάν το Kodi συντρίβεται πολύ τακτικά, το πρώτο πράγμα που θέλετε να διαπιστώσετε είναι ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση. Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, το Kodi 18.5 είναι η πιο πρόσφατη σταθερή και επίσημα κυκλοφορούμενη έκδοση.

Για να ελέγξετε την έκδοση Kodi στη συσκευή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

# 1. Μεταβείτε στην αρχική οθόνη Kodi και κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις επάνω αριστερά. Ρυθμίσεις είναι το εικονίδιο οδόντων που βρίσκεται κάτω από το λογότυπο Kodi.

kodi δεν λειτουργεί

# 2. Τώρα, κάντε κλικ στο στοιχείο Πληροφορίες συστήματος στο επόμενο παράθυρο

kodi δεν λειτουργεί

# 3. Στο κάτω δεξιά μέρος του επόμενου παραθύρου, θα δείτε την έκδοση Kodi. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, η έκδοση Kodi που χρησιμοποιώ είναι ενημερωμένη (Kodi 18.5). Αν δεν έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση, θα θέλετε να ενημερώσετε το Kodi.

πληροφορίες συστήματος kodi δεν λειτουργεί

Για κάποιο λόγο, το Kodi δεν σας επιτρέπει να ενημερώνεστε από την εφαρμογή. Δεν υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι ενημέρωσης του Kodi στη νεότερη έκδοση. Οι μέθοδοι ενημέρωσης είναι συνήθως ασταθείς και απρόβλεπτες.

Έτσι, κάθε φορά που υπάρχει μια νέα έκδοση του Kodi εκεί έξω, είναι καλύτερο να απεγκαταστήσετε το Kodi στο σύστημά σας και να πάτε για μια νέα εγκατάσταση.

Ναι, καταλαβαίνω ότι ίσως έχετε προσθέσει κάποια addons και κάνατε αλλαγές στις ρυθμίσεις. Είναι αλήθεια ότι όλα θα χαθούν όταν επανεγκαταστήσετε το Kodi. Αλλά, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλά addons δεν λειτουργούν με τη νέα έκδοση ούτως ή άλλως και οι παλιές ρυθμίσεις δεν είναι συχνά εφαρμόσιμες.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Kodi στο Android από το Google Play Store, στα Windows από το Microsoft Store.

Στο FireStick, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε το Kodi με το πλάι, καθώς δεν υπάρχει ακόμη στο Amazon Store. Οι χρήστες του FireStick μπορούν επίσης να ενημερώσουν τη νεότερη έκδοση του Kodi χωρίς να χάνουν τα δεδομένα.

# 3. Τα αποθετήρια Kodi δεν λειτουργούν

Τα αποθετήρια Kodi είναι οι βιβλιοθήκες που φιλοξενούν τα addons και δημιουργούν. Το Kodi έχει ένα επίσημο αποθετήριο που ονομάζεται "Kodi Add-on Repository". Αυτός ο χώρος αποθήκευσης έχει διάφορα πρόσθετα βίντεο, βοηθητικά προγράμματα και πολλά άλλα. Αλλά, τα αποθετήρια τρίτων όπως το Kodi Bae και το Fusion είναι πιο δημοφιλή και ευρύτερα χρησιμοποιούμενα.

Τα αποθετήρια τρίτων κατασκευαστών δημιουργούνται από ανεξάρτητους προγραμματιστές. Υπάρχουν δεκάδες αποθετήρια εκεί έξω και δεν είναι όλα δημοφιλή.

Για να πάρετε ένα αποθετήριο Kodi, προσθέτετε μια πηγή στο Kodi και στη συνέχεια εγκαταστήστε το αποθετήριο από αυτήν την πηγή. Εάν κάποιο από τα αποθετήρια Kodi δεν λειτουργεί, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε τα πρόσθετα ή τις κατασκευές από αυτά.

Πώς διορθώνετε αυτό το ζήτημα; Δυστυχώς, ως επί το πλείστον, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό. Ακόμη και όταν εγκαθιστάτε ένα αποθετήριο τοπικά, το περιεχόμενό του εξακολουθεί να είναι αποθηκευμένο σε απομακρυσμένο διακομιστή. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα addon ή ένα build μέσω του Kodi, αυτό συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το διακομιστή. Ενώ τα δημοφιλή αποθετήρια είναι καλά διατηρημένα, τα όχι τόσο δημοφιλή δεν είναι. Θα χρειαστεί να περιμένετε ώστε ο διακομιστής να συνδεθεί ξανά για να λειτουργήσει ο χώρος αποθήκευσης. Αν το αποθετήριο δεν λειτουργεί για αρκετές ημέρες, υπάρχει πιθανότητα να έχει διακοπεί.

Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει ένα τοπικό πρόβλημα με το χώρο αποθήκευσης και δεν έχει καμία σχέση με το διακομιστή, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές συνήθεις τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων.

Συνεχίστε και εγκαταστήστε ξανά το αποθετήριο. Μερικές φορές, ενδέχεται να διορθωθεί το πρόβλημα. Ενδέχεται επίσης να θέλετε να επανεκκινήσετε τη συσκευή και να ελέγξετε αν λειτουργεί το αποθετήριο. Εάν δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα, απεγκαταστήστε το Kodi και εγκαταστήστε το ξανά. Θα μπορούσε να βοηθήσει!

Αλλά, θυμάστε ότι τα τοπικά προβλήματα με τα αποθετήρια είναι εξαιρετικά σπάνια. Κατά πάσα πιθανότητα, υπάρχει ένα πρόβλημα με το διακομιστή.

# 4. Το Kodi σταμάτησε να εργάζεται ξαφνικά

Δεν έχω αντιμετωπίσει αυτό το θέμα σε μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι πιστεύω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι το πρόβλημα είναι σπάνιο. Αλλά, θυμάμαι ότι το Kodi σταμάτησε να εργάζεται ξαφνικά για μένα όταν είχε δουλέψει μόνο πριν από δύο ώρες. Κάθε φορά που προσπάθησα να τρέξω το Kodi, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να ξεκινήσει ή θα έβαζε κάποιο λάθος.

Αφού ξύπνησα το πίσω μέρος του κεφαλιού μου για κάποιο χρονικό διάστημα, πίστευα ότι τουλάχιστον ένα σημαντικό αρχείο στον φάκελο εγκατάστασης Kodi πρέπει να έχει καταστραφεί, προκαλώντας την μη σωστή φόρτωση της εφαρμογής. Επανεγκαταστάθηκα το Kodi και άρχισε να λειτουργεί και πάλι.

Εάν αυτό είναι το είδος του προβλήματος που έχετε κολλήσει, θεωρώ ότι η επανεγκατάσταση είναι η μόνη λύση. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι αυτό θα σας κάνει να χάσετε τα δεδομένα Kodi και τα εγκατεστημένα πρόσθετα σας θα φύγουν. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά γι 'αυτό.

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε το αρχείο καταγραφής Kodi στο φόρουμ υποστήριξης Kodi και να ελέγξετε αν μπορούν να σας βοηθήσουν στο θέμα σας.

# 5. Το Kodi Builds OR / AND Τα πρόσθετα δεν λειτουργούν

Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να διαπιστώσετε εάν όλα τα addons δεν λειτουργούν ή είναι μόνο μερικά (ή ίσως μόνο ένα).

Εάν το build Kodi δεν φορτώνει, τότε κανένα από τα addons σας δεν θα λειτουργήσει. Αυτό μοιάζει περισσότερο με το πρόβλημα με το build και όχι με τα addons. Θα ήταν καλή ιδέα να αναζητήσετε το Google (ή οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας) και να μάθετε εάν υπάρχει ένα γνωστό ζήτημα με το συγκεκριμένο build.

Συνήθως, η διεπαφή της φόρτωσης φορτώνει, καθώς αποθηκεύεται τοπικά στο μηχάνημά σας, αλλά η κατασκευή δεν είναι σε θέση να ανακτήσει τα δεδομένα από το διακομιστή.

Εάν είναι το πρόβλημα με το build Kodi, και πάλι η μόνη λύση είναι να απεγκαταστήσετε το Kodi και να το εγκαταστήσετε ξανά. Η κατάργηση της εγκατάστασης από το Kodi δεν φαίνεται αρκετά εύκολη, καθώς περιλαμβάνει τόσο περίπλοκη διαδικασία. Γι 'αυτό πάω πάντα με μια νέα εγκατάσταση της εφαρμογής.

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε καμία κατασκευή, αλλά τα πρόσθετα Kodi δεν λειτουργούν, το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε είναι να ελέγξετε τη σύνδεση στο Internet. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Εάν το διαδίκτυο λειτουργεί καλά, προχωρήστε και επανεκκινήστε τη συσκευή. Αυτό θα ανανεώσει το λειτουργικό σύστημα καθώς και την εφαρμογή και μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα με μόνο ορισμένα addons, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα διακομιστή. Τα πρόσθετα Kodi που δεν δουλεύουν συνήθως σημαίνει ότι δεν λαμβάνουν συνδέσμους συνεχούς ροής ή ότι οι σύνδεσμοι που απομακρύνονται δεν μεταδίδουν περιεχόμενο. Αυτό το πρόβλημα είναι πιο κοινό από αυτό που θα θέλατε και συχνά επηρεάζει τα λιγότερο γνωστά addons. Η συμβουλή μου είναι να πάτε για ένα από τα πιο δημοφιλή addons Kodi.

# 6. Θέματα αποθήκευσης Kodi

Όταν το Kodi μου δεν λειτουργεί, συνήθως απεγκαθιστώ την εφαρμογή και την επανεγκαταστήσω. Διορθώνει πολλά προβλήματα. Αλλά, όταν έχω προβλήματα με το Kodi, πρέπει να κάνω περισσότερα.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι αντιμετώπισης των ζητημάτων ρύθμισης, όπως:

  • Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης
  • Αυξάνοντας το μέγεθος της προσωρινής μνήμης βίντεο στο Kodi
  • Χρησιμοποιώντας ένα VPN
  • Χρησιμοποιώντας έναν κώδικα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό λεπτομερώς στον ειδικό οδηγό ρύθμισης Kodi.

# 7. Επαναφέρετε το Kodi σε προεπιλογή

Σε αυτόν τον οδηγό, έχω επανειλημμένα μιλήσει για την απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του Kodi. Αυτή είναι μια καλή ιδέα καθώς διασφαλίζει ότι αναρτώνται τα αρχεία εγκατάστασης που λείπουν στο σύστημά σας. Αλλά, θα παραδεχτώ ότι δεν χρειάζονται όλα τα προβλήματα Kodi να επανεγκατασταθούν. Μπορείτε ακόμη και να διαγράψετε τα δεδομένα Kodi και να τα επαναφέρετε στην προεπιλογή. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε κάποια επιπλέον προσπάθεια.

Μπορείτε να επαναφέρετε το Kodi σε προεπιλογή συστήματος χρησιμοποιώντας τον Ares Wizard. Εδώ μπορείτε να το κάνετε:

# 1. Εγκαταστήστε τον οδηγό Ares στο Kodi

# 2. Από την αρχική οθόνη Kodi, μεταβείτε στα πρόσθετα > Προσθήκη προγραμμάτων και εκτέλεση του Ares Wizard

# 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα 'Περισσότερα' στην επάνω δεξιά γωνία της διασύνδεσης του οδηγού Ares

το kodi σταμάτησε να εργάζεται

# 4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή όλων των δεδομένων / Fresh Start"

γιατί το kodi δεν λειτουργεί

# 5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Ναι" όταν εμφανιστεί η ακόλουθη ερώτηση

το kodi μου δεν λειτουργεί

# 6. Τώρα θα δείτε το παρακάτω παράθυρο. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας, τις πηγές και τις ρυθμίσεις πρόσθετων, επιλέξτε ανάλογα. Η μικρή γκρι κουκίδα που ακολουθεί θα γίνει πράσινη με την επιλογή του στοιχείου (δείτε την παρακάτω εικόνα). Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια" στο κάτω μέρος αυτού του παραθύρου για να συνεχίσετε

kodi προβλήματα και διορθώσεις

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τα δεδομένα Kodi στο FireStick και να μάθετε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας Kodi πριν το επαναφέρετε.

συμπέρασμα

Αυτό είναι σχεδόν αυτό που μπορείτε να κάνετε όταν το Kodi δεν λειτουργεί καθόλου ή τον τρόπο που υποτίθεται. Όπως είναι άκρως σαφές σε αυτόν τον οδηγό, η πλειοψηφία των ζητημάτων σας Kodi μπορεί να επιλυθεί αφαιρώντας την εφαρμογή και επανατοποθετώντας την ή καταργώντας τα δεδομένα Kodi. Μερικές φορές, κάτι τόσο απλό όσο η επανεκκίνηση της συσκευής φροντίζει το πρόβλημα. Μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα από τα τοπικά θέματα Kodi. Ωστόσο, τα προβλήματα διακομιστή είναι πέρα ​​από τον τομέα του ελέγχου μας. Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε με τα θέματα Kodi. Παρακαλούμε να μας συμπληρώσετε εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις ή ερωτήσεις στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me